banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2791 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Maj 2015, 14:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Mar 2015, 17:49
sinip je napisao:
Звањем техничке подршке набија се профит Телекому. :) Тј. ако се ико јави на подршци. Да сте фирма имали би 0800 број телефона за подршку. И иначе какве везе има киша са ваздушним коаксијалним кабловима старим 15 или више година? Сваке. :)

Cime te je elta opet pogodila u srce da si tako tuzan? Nemoj biti tuzan dragi sinipe, nemoj. Ako ti treba pomoc rado cu ti pomoci. Vidim da imas neki problem sa eltom i nemozes bez elte ni jedan dan. Izgleda da ti elta jako nedostaje.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Немереш биливит... :lol:

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
markomrki je napisao:
kameleon je napisao:

Kakve veze ima kisa uopste?
I koliko ti je vremena trajalo smanjenje brzine? 5 min? Dok ne nazoves tehnicku podrsku i ne prijavis kvar a stavljas na forum kako zbog kise imas smanjenu brzinu to samo govori da te uopste ne interesuje popravak interneta nego jaukanje. Ako ti tehnicska podrska ne pomogne onda ok, imas svo pravo pisati sta god hoces. U buduce zovi tehnicku podrsku pisanje na forumu ti nece poboljsati internet. poz za tebe :wink:

A kome je ikad tehnička podrška pomogla? Pobogu, nismo mutavi, dovoljno smo puta zvali da nam je jasno već napamet kakvi se tamo odgovori dobijaju. I znamo već da nije do nas, nego do vas i da nema pomoći osim čekanja da prestane kiša ili da se jednostavno internet/televizija poprave.

Najveći je bezobrzaluk to što zvonjava dok čekaš da se neko javi nije prava, besplatna zvonjava, nego se automat javi, pritisneš tipku (koju god da pritisneš svejedno se ne javljaju) i to se sve uredno naplaćuje kao poziv! Nevjerovatno.
Prije nekoliko dana sam zvao 4 puta u nekih 2 sata, birao razne "opcije" i niko se nije javljao.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
points je napisao:
markomrki je napisao:
kameleon je napisao:

I koliko ti je vremena trajalo smanjenje brzine? 5 min? Dok ne nazoves tehnicku podrsku i ne prijavis kvar a stavljas na forum kako zbog kise imas smanjenu brzinu to samo govori da te uopste ne interesuje popravak interneta nego jaukanje. Ako ti tehnicska podrska ne pomogne onda ok, imas svo pravo pisati sta god hoces. U buduce zovi tehnicku podrsku pisanje na forumu ti nece poboljsati internet. poz za tebe :wink:

A kome je ikad tehnička podrška pomogla? Pobogu, nismo mutavi, dovoljno smo puta zvali da nam je jasno već napamet kakvi se tamo odgovori dobijaju. I znamo već da nije do nas, nego do vas i da nema pomoći osim čekanja da prestane kiša ili da se jednostavno internet/televizija poprave.

Upravo ovo..

Imam Eltu neke 4 godine, nikada nisam imao problema sa njom, ali eto, prosli mjesec, prebacio se na novi paket, 3 puta razgovarao sa tehnickom podrskom, i odgovor je bio uvijek isti: povecanje brzine ide po zonama... Ono sto ne shvataju, a 3 puta sam im to napomenuo: ja imam povecanu brzinu, ali sam ja promjenio paket (i to pocetkom mjeseca) i nemam tu brzinu... Na kraju, nakon skoro mjesec dana ganjanja, popizdio sam, trazio smanjenje racuna na staru cijenu, poslao nekoliko slika brzine koju imam u poredjenju sa deklarisanom u paketu, i onda su me nazvali i rekli da mi je pusten novi konfiguracioni fajl... I naravno, placam staru cijenu za taj mjesec koriscenja...

Tako da... slazem se sa Points-om... znamo o cemu pricamo kada je rijec o tehnickoj podrsci...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 19:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Mar 2015, 17:49
Archangel je napisao:
points je napisao:
markomrki je napisao:
kameleon je napisao:

Upravo ovo..

Imam Eltu neke 4 godine, nikada nisam imao problema sa njom, ali eto, prosli mjesec, prebacio se na novi paket, 3 puta razgovarao sa tehnickom podrskom, i odgovor je bio uvijek isti: povecanje brzine ide po zonama... Ono sto ne shvataju, a 3 puta sam im to napomenuo: ja imam povecanu brzinu, ali sam ja promjenio paket (i to pocetkom mjeseca) i nemam tu brzinu... Na kraju, nakon skoro mjesec dana ganjanja, popizdio sam, trazio smanjenje racuna na staru cijenu, poslao nekoliko slika brzine koju imam u poredjenju sa deklarisanom u paketu, i onda su me nazvali i rekli da mi je pusten novi konfiguracioni fajl... I naravno, placam staru cijenu za taj mjesec koriscenja...

Tako da... slazem se sa Points-om... znamo o cemu pricamo kada je rijec o tehnickoj podrsci...

Ovo si pisao tada " Poslao mail, odgovorili da je paket promjenjen i da ne znaju zasto nemam brzine, te da nema razloga za smanjenje racuna, te da kontaktiram tehnicku podrsku i posaljem screenshot... poslao sam im 3 screenshot-a, na tri razlicita datuma, mjereno ujutru i navece, i na njima se jasno vidi da je brzima 4/0.3, a to je Elta M paket, a prebacio sam se, i trebam dobiti racun za Fast NET 10... Naravno, tehnicka ne odgovara vec 5-6 dana"

Sjecam se tvog slucaja. Potpisao si novi ugovor za Elta Fast 10 mb i taj paket je kostao 25 KM sa PDV. Posto je realizacija novog ugovora sa novom brzinom bila mjesec dana kasnije, ti si za taj mjesec platio racun na brzinu koju si imao i prije za Elta M paket i cijena je bila 23 KM i nisi trebao placati 25 KM jer ti i nije bila promijenjena brzina tj. dobio si racun za taj mjesec za paket Elta M umjesto Fast 10.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 21:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ljudi moji, cita li iko pravila foruma? Najbolje da citirate citat citata od citata, a odgovarate odmah na njega...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
markomrki je napisao:
Ovo si pisao tada " Poslao mail, odgovorili da je paket promjenjen i da ne znaju zasto nemam brzine, te da nema razloga za smanjenje racuna, te da kontaktiram tehnicku podrsku i posaljem screenshot... poslao sam im 3 screenshot-a, na tri razlicita datuma, mjereno ujutru i navece, i na njima se jasno vidi da je brzima 4/0.3, a to je Elta M paket, a prebacio sam se, i trebam dobiti racun za Fast NET 10... Naravno, tehnicka ne odgovara vec 5-6 dana"

Sjecam se tvog slucaja. Potpisao si novi ugovor za Elta Fast 10 mb i taj paket je kostao 25 KM sa PDV. Posto je realizacija novog ugovora sa novom brzinom bila mjesec dana kasnije, ti si za taj mjesec platio racun na brzinu koju si imao i prije za Elta M paket i cijena je bila 23 KM i nisi trebao placati 25 KM jer ti i nije bila promijenjena brzina tj. dobio si racun za taj mjesec za paket Elta M umjesto Fast 10.

Dobro se sjecas... I u pravu si, dobio sam racun, ali tek nakon 20-25 dana ganjanja sa tehnickom podrskom i administrativnom sluzbom... Tada sam zvao tehnicku sluzbu 3 puta, i svaki put je bio gore navedeni odgovor... Tako da ne vidim poentu tvog odgovora... Mailovi su slani tek nakon ta 3 telefonska razgovora... Isao sam i licno u Eltu kod poste u BL, i oni su rekli da je kod njih sve u redu i da zovem tehnicku... I tek nakon navedenih mailova je bilo nekakvog pomaka, jer sam u mail stavio i tehnicku podrsku, i info@elta, jer vidim da postoji neslaganje izmedju onog sto mi tehnicka prica i sto mi pricaju ovi iz administracije... I onda su mi spustili novi konfiguracioni fajl i net je ok...

A i prvobitni mail koji sam dobio od administracije, rekli su da nema razloga za smanjenje cijene jer je kod njih brzina promjenjena...

Medjutim, ovdje se ne prica o tome, nego o tome da tehnicka podrska ne radi svoj posao, nego ima defaultne odgovore na svaki telefonski poziv: restartujte router, povecanje ide po zonama... A ne trude se da provjere da li je sve u redu (sto vjerujem da treba 1-2min u sistemu)...

Uglavnom, kao sto rekoh, nikada nisam imao nekih posebnih problema sa eltinom kablovskom ili internetom (u cetiri godine, mozda 3-4 puta, ali nista ozbiljno), ali cinjenica jeste da im je tehnicka podrska daleko losija od ostalih provajdera...

Nemam nista protiv nikog ko radi tamo (cak stavise, sa jednim od radnika (mozda bivsih, nisam ga odavno vidio), a koji mi je prikopcavao internet, sam se dugo druzio u Swordu), ali kao da im se ne da raditi taj dio posla (vjerovatno jer ima glupih ljudi koji zivkaju zbog svakakvih gluposti, sto ne znaci da su svi takvi)...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2015, 14:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Nov 2014, 13:19
Dragi forumasi,
Otkako sam prije mjesec dana (mozda malo i vise) presao sa Elta 4D Box paketa na Elta Box paket (6/384 -> 15/1) mogu slobodno da kazem da ne znam sta je to internet. Umjesto da bude bolje i brze, ono je gore 10x i rado bih se vratio i na nekadasnjih 512/128 kbps samo kada bi to bilo uredno. Ovako... koristenje bilo kakvih realtime aplikacija postalo je nemoguce. Jednostavno net radi sasvim normalno do perioda od 19h, a onda od 19h-00h je neupotrebljiv. Ping je katastrofalan, jitter je katastrofalan, packet loss je je preko 50% pa bolje je bilo na dial-upu. Zahvaljujuci svemu tome ne pamtim kada sam normalno razgovarao preko skype-a, viber-a, raidcall-a, teamspeak-a. Igranje online igara tipa WoT, Dota2... - nemoguce. Odgledati bilo kakav stream - takodje nemoguce.

Da ne ispadne da pricam na pamet, juce oko 17h mi je dolazio i momak iz ELTA-e (zvao sam ih 3-4x sigurno) i poterefilo se da i kada je on bio tu da su rezultati servisa pingtest.net bili katastrofalni, a takodje pokazao sam mu i sacuvane pingtest rezultate od prethodnih 2-3 dana (nisam cuvao rezultate od mjesec dana jer sam mislio rijesit ce se danas, sutra ce...). Potvrdio mi je da su upstream i downstream kartice preopterecene, sto sam i pretpostavljao tako da necu da vas pitam da li neko ima slicnih problema jer znam da ima, barem znam da ima u gradu u kojem ja zivim.

Ono sto hocu da pitam je da li neko posjeduje nove TC7200 modeme koji mogu da kupe signal sa 8 ds i 4 us kartice/kanala i da li bi to rijesilo problem? Momak koji je dolazio nije htio da prica o tim modemima niti je bio voljan da moj stari cisco zamjeni za taj novi jer kao imaju ogranicen broj. Neodgovorno, ali ok kontam ne pita se tu on nista i nije do njega.

P.S. Da se ogradim odmah na pocetku/kraju, da mi nije namjera da pljujem po ELTA-KABEL-u. Jednostavno slozicete se da 50+ KM koliko placam mjesecno nije mala para, a vjerujte mi da je frustracija ogromana kada morate da cekate 0:00h kao prije 15 godina ne bi li se telefonska linija, u ovom slucaju ds/us kartica rasteretila da bi mogli da koristite internet kako dolikuje.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2015, 14:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako im je u mreži pušten DOCSIS 3.0 - dobićeš veći kapacitet na fizičkom djelu, ali ti protok opet zavisi od opterećenosti downstreamova na koje si nakačen. Ako nemaju DOCSIS 3.0, modem će se asocirati na samo jedan downstream i nisi ništa postigao.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2015, 14:58 
Početnik
Početnik

Hm, ima smisla. Problem i jeste u tome sto je moj trentuni modem nakacen samo na jednu downstream/upstream karticu jer vise i ne podrzava (CISCO EPC2203). Kontam da valjda bi bilo logicno da su presli sa DOCSIS 2.0 na 3.0 s obzirom da su nabavili Tehnicolor TC7200 modeme/routere, ali... sta znam vise. Znam samo da ovako vise ne ide. :(

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2015, 15:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
Meni su dali taj technicolor eurodocsis 3.0 prije nekih skoro mjesec dana, imao slične probleme dve godine. Mreža mi nije nijednom pukla, protok mi je uvijek 20/1 Ping ne skače i mp igre mi rade odlično.

Inace tek su mi zamjenili modem kada su ušli preko TeamViewer na moj računar i vidjeli u konzoli nagle skokove pinga.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2015, 20:12 
Početnik
Početnik

@Minjon, hvala ti na odgovoru to je ono sto me interesovalo!

Evo da okacim par rezultata sa pingtest.net servisa (speedtest ne smatram vjerodostojnim u sto se kvaliteta veze tice), ranije nisam mogao jer sam kucao sa posla. Dakle:
31/5/15 http://www.pingtest.net/result/124204285.png
01/6/15 http://www.pingtest.net/result/124261703.png
02/6/15 nije bilo ni moguce otvorit pingtest.net jer je net bio ala dial-up
03/6/15 http://www.pingtest.net/result/124388924.png

A evo i danasnji rezultat sa speedtesta:
03/6/15 http://www.speedtest.net/result/4406941239.png

Meni je jasno da je period od 19-00h peak time (nekada je on i duzi) i s obzirom da je kablovski net u pitanju ocekujem da downspeed i upspeed opadnu jer sto je vise nas u tom periodu tako su i ds i us manji (kod DSL operatera ovo nije slucaj), ali... Ne ocekujem ***** gubljenje paketa koje se odrazava na bijedan kvalitet VOIP saobracaja i online aplikacija. Pa stream bilo kog radija na 192kbps ne moze da izvrti 3-4 pjseme, a da ne dodje do prekida, a kao imam 15/1 Mbps. :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2015, 02:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Najbolje ti je da nazoves tehnicku podrsku, lijepo objasnis u cemu je problem(ping,packetloss)i da nije do tvog racunara/kablova te da udje na teamviewer i vidi licno u konzoli sta se desava kad se pinguje nesto(oni uvijek pinguju gugl).
Evo kako su meni stvari izgledale https://i.imgur.com/li1RNoy.png
Evo par testova, iznenadjen sam da je 1ms jitter kad je inace bio uvijek oko 10ms.
Slika
Slika
Speedtes
Mtel
http://www.speedtest.net/my-result/4407533702
Blic
http://www.speedtest.net/my-result/4407534836
Vienna (kad sam imao mtel-ov internet ping je bio 31 dok mi je na elti uvijek bio oko 70)
http://www.speedtest.net/my-result/4407536797
Modem inace koristi 4 downstream signala od 8 i 2 upstream signala od 4 i sve radi odlicno.
Takodje veoma je moguce da je do u infrastrukture u tvom dijelu gradu/naselju. U kojem naselju zivis ?

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2015, 06:14 
Početnik
Početnik

@Minjon, jos jednom hvala ti na odgovoru i savjetima. Planirao sam danas jos jednom da odem do ovih "mojih" u ELTA-i da vidim moze li se dobiti docsis 3.0 modem, a ako ne onda cu nocas da zovem tehnicku podrsku na 070/310-000 i da vidim da li su voljni da se nakace preko TeamViewer-a pa neka pingaju sta god im je volja. Inace zivim u Trebinju, u naselju Donje Police (maltene strogi centar grada).
Evo i jos jedna slicica sa pingtesta, kako to izgleda ujutru:
http://www.pingtest.net/result/124413052.png - fantasiticno ili ti ga sto bi mi rekli nema dalje, a navece.... :(

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2015, 09:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
>Start -> CMD -> pathping adresa

Rezultat iskopirati u neki txt file pa poslati podrsci.
Sam ping ne znaci puno ako nema rute kojom je saobracaj rutiran. Kako ovdje nemaju interkonekcije, ako pingujes mtel IP saobracaj se rutira preko Slovenije i Njemacke npr.
Evo traceroute za blic sa elte:

Citiraj:
Tracing route to blic.net [217.23.192.22]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 10.0.0.4
2 2 ms 1 ms 1 ms 188.124.211.65
3 2 ms 1 ms 1 ms 89.111.233.37
4 25 ms 24 ms 24 ms ix-8-1-0-0.tcore1.FR0-Frankfurt.as6453.net [195.
219.50.97]
5 28 ms 28 ms 28 ms 195.219.50.50
6 49 ms 49 ms 49 ms ae-1-10.bar1.Ljubljana1.Level3.net [4.69.151.185
]
7 49 ms 78 ms 49 ms ae-1-10.bar1.Ljubljana1.Level3.net [4.69.151.185

]
8 39 ms 40 ms 39 ms 212.162.28.6
9 44 ms 44 ms 44 ms 193.189.163.2
10 * * * Request timed out.
11 48 ms 48 ms 48 ms 21-223-223-31.static.corp.blic.net [31.223.223.2
1]
12 * * * Request timed out.
13 * * ^C

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2015, 10:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

r4sho je napisao:
@Minjon, jos jednom hvala ti na odgovoru i savjetima. Planirao sam danas jos jednom da odem do ovih "mojih" u ELTA-i da vidim moze li se dobiti docsis 3.0 modem, a ako ne onda cu nocas da zovem tehnicku podrsku na 070/310-000 i da vidim da li su voljni da se nakace preko TeamViewer-a pa neka pingaju sta god im je volja. Inace zivim u Trebinju, u naselju Donje Police (maltene strogi centar grada).
Evo i jos jedna slicica sa pingtesta, kako to izgleda ujutru:
http://www.pingtest.net/result/124413052.png - fantasiticno ili ti ga sto bi mi rekli nema dalje, a navece.... :(

Ja prije nikad nisam imao ms ping-a ko sto ti sad imas tako da je po mom misljenju preopterecenje mreze.
Rocker je napisao:
>Start -> CMD -> pathping adresa

Rezultat iskopirati u neki txt file pa poslati podrsci.
Sam ping ne znaci puno ako nema rute kojom je saobracaj rutiran. Kako ovdje nemaju interkonekcije, ako pingujes mtel IP saobracaj se rutira preko Slovenije i Njemacke npr.
Evo traceroute za blic sa elte:

Citiraj:
Tracing route to blic.net [217.23.192.22]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 10.0.0.4
2 2 ms 1 ms 1 ms 188.124.211.65
3 2 ms 1 ms 1 ms 89.111.233.37
4 25 ms 24 ms 24 ms ix-8-1-0-0.tcore1.FR0-Frankfurt.as6453.net [195.
219.50.97]
5 28 ms 28 ms 28 ms 195.219.50.50
6 49 ms 49 ms 49 ms ae-1-10.bar1.Ljubljana1.Level3.net [4.69.151.185
]
7 49 ms 78 ms 49 ms ae-1-10.bar1.Ljubljana1.Level3.net [4.69.151.185

]
8 39 ms 40 ms 39 ms 212.162.28.6
9 44 ms 44 ms 44 ms 193.189.163.2
10 * * * Request timed out.
11 48 ms 48 ms 48 ms 21-223-223-31.static.corp.blic.net [31.223.223.2
1]
12 * * * Request timed out.
13 * * ^C

Ja sam im poslao mail i to podugacak sa testovima na VDSL2 i na njihovoj kablovskoj pa mi nisu nista odgovorili.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2015, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Minjon je napisao:
Ja sam im poslao mail i to podugacak sa testovima na VDSL2 i na njihovoj kablovskoj pa mi nisu nista odgovorili.

Ja sam shvatio da njihova teh podrska u stvari i ne radi nista, da bi rijesio neki problem moras zvati administraciju.
Ili ljudi koji to rade nisu placeni, ili nemaju potrebno znanje.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2015, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
<Enter_name> je napisao:
Ljudi moji, cita li iko pravila foruma? Najbolje da citirate citat citata od citata, a odgovarate odmah na njega...

Kao na XDA, lik napise thread od 1000 redova i nadje se neki pametnjakovic, citira sve i napise thanks :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2015, 13:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Minjon je napisao:

Ja sam shvatio da njihova teh podrska u stvari i ne radi nista, da bi rijesio neki problem moras zvati administraciju.
Ili ljudi koji to rade nisu placeni, ili nemaju potrebno znanje.

Ja sam imao jednom problem da su mi stvari koje koriste UDP pakete radile dok TCP uopste ne radi. Fino objasnio par puta tehnickoj podrsci i prebaci me administratoru kojem sam opet ponovio i on je znao rijesiti problem odmah :D .

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2015, 12:29 
Početnik
Početnik

Samo da javim da mi je juce opet dolazio lik iz ELTA-e i zamjenio moj stari cisco 2.0 modem za stari thomson 2.0 modem/router. Zacudo izgleda da je zamjena 2.0 za 2.0 pomgla jer sinoc nije bilo apsolutno nikakvih problema, prvi put u mjesec dana. Iskren da budem jos se ne mogu cudu nacuditi, ali evo ostaje da vidim kako ce se ponasati thomson preko vikenda pa da u ponedeljak razduzim stari cisco modem.

U svakom slucaju, ostaje da se nadam da je sa ovim rjesen problem i da vise nece biti problema.
Pozz

P.S. Sto se tice dobijanja docsis 3.0 modema , dobio sam odgovor da su jos u testnoj fazi i da ih jos nisu prikljucili nikome u Trebinju. :D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2791 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]