markomrki je napisao:
Ovo si pisao tada " Poslao mail, odgovorili da je paket promjenjen i da ne znaju zasto nemam brzine, te da nema razloga za smanjenje racuna, te da kontaktiram tehnicku podrsku i posaljem screenshot... poslao sam im 3 screenshot-a, na tri razlicita datuma, mjereno ujutru i navece, i na njima se jasno vidi da je brzima 4/0.3, a to je Elta M paket, a prebacio sam se, i trebam dobiti racun za Fast NET 10... Naravno, tehnicka ne odgovara vec 5-6 dana"
Sjecam se tvog slucaja. Potpisao si novi ugovor za Elta Fast 10 mb i taj paket je kostao 25 KM sa PDV. Posto je realizacija novog ugovora sa novom brzinom bila mjesec dana kasnije, ti si za taj mjesec platio racun na brzinu koju si imao i prije za Elta M paket i cijena je bila 23 KM i nisi trebao placati 25 KM jer ti i nije bila promijenjena brzina tj. dobio si racun za taj mjesec za paket Elta M umjesto Fast 10.
Dobro se sjecas... I u pravu si, dobio sam racun, ali tek nakon 20-25 dana ganjanja sa tehnickom podrskom i administrativnom sluzbom... Tada sam zvao tehnicku sluzbu 3 puta, i svaki put je bio gore navedeni odgovor... Tako da ne vidim poentu tvog odgovora... Mailovi su slani tek nakon ta 3 telefonska razgovora... Isao sam i licno u Eltu kod poste u BL, i oni su rekli da je kod njih sve u redu i da zovem tehnicku... I tek nakon navedenih mailova je bilo nekakvog pomaka, jer sam u mail stavio i tehnicku podrsku, i info@elta, jer vidim da postoji neslaganje izmedju onog sto mi tehnicka prica i sto mi pricaju ovi iz administracije... I onda su mi spustili novi konfiguracioni fajl i net je ok...
A i prvobitni mail koji sam dobio od administracije, rekli su da nema razloga za smanjenje cijene jer je kod njih brzina promjenjena...
Medjutim, ovdje se ne prica o tome, nego o tome da tehnicka podrska ne radi svoj posao, nego ima defaultne odgovore na svaki telefonski poziv: restartujte router, povecanje ide po zonama... A ne trude se da provjere da li je sve u redu (sto vjerujem da treba 1-2min u sistemu)...
Uglavnom, kao sto rekoh, nikada nisam imao nekih posebnih problema sa eltinom kablovskom ili internetom (u cetiri godine, mozda 3-4 puta, ali nista ozbiljno), ali cinjenica jeste da im je tehnicka podrska daleko losija od ostalih provajdera...
Nemam nista protiv nikog ko radi tamo (cak stavise, sa jednim od radnika (mozda bivsih, nisam ga odavno vidio), a koji mi je prikopcavao internet, sam se dugo druzio u Swordu), ali kao da im se ne da raditi taj dio posla (vjerovatno jer ima glupih ljudi koji zivkaju zbog svakakvih gluposti, sto ne znaci da su svi takvi)...