banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Jul 2025, 20:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 34  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2015, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Куманово – мали корак ка „Великој Албанији”?
http://www.politika.rs/rubrike/dogadjaj ... ji.sr.html

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2015, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Dok se vi raspravljate sa Manituom čovjek radi 8)

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2015, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А одатле значи кромпир... :lol: http://rt.com/news/257853-lavrov-kerry-potatoes-sochi/

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2015, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
sinip je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
Da ujedno odgovorim TNSu a i tebi, strategija Srbija/SAD zbližavanja nije nemoguća, svako odlaganje njenog promišljanja će skupo da nas košta. 92 bi ta strategija trajala 4 godine, 96 oko 8 g, 99 oko 12 a danas je situacija ponovo povoljnijia sa stanovišta kvalitetnih rješenja - trebalo bi oko 10 godina da Srbi i Ameri postanu vrhunski saveznici. Ako ne krenemo u tom smjeru, prevagnuce albanski tas, koji za sada još uvjek nema težinu zbog same plemenske i divlje, nepredvidive kulture. Mrtva trka - da li će se prije Srbi opametiti ili Albanci kultivisati i postati odgovorni saveznici? 1,35 na Srbe 1,41 na Albance - za sada :D

Ми смо за лАмере углавном и претежно "мали Руси". Из разноразних разлога. А зна се колико исти воле Русију. Тако да не мислим да би зближавање уродило било чиме што би било дугорочно повољно за нас. Не да је тренутна ситуВација повољнија, али томе смо сами највише криви.

Opet ti, ne da emocija da uopšte razmišljaš, već u paničnom strahu od primisli da bi ti "zlotvori" bili tvoji saveznici, pišeš besmislice. Šta je to strategija i šta sve može obuhvatiti?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2015, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Чија стратегија? Ми је немамо. Ваљда је то очигледно.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2015, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Чија стратегија? Ми је немамо. Ваљда је то очигледно.

Ma ništa, zaboravi...

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2015, 06:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Manitu, de malo razmisli pre nego sto pomislis da pricam o nekoj konfrotaciji sa Amerikom. Previse si u zadanim okvirima.
To sto ti nudis Amerima imaju vec od drugih dvorskih luda na Balkanu. Nije to nista novo. A pogotovo nije iskoristivo.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2015, 07:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Џаба му причаш.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2015, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
:D
Mirno spavat nema razloga za talasanje.

Zasto se umislja i presipa iz suplje u prazno, jel mi pravimo kakve probleme mozda???
Kome to??
Mi slusamo!!!

Mi smo dobri, gdej je sad razlog za paniku?
Kome smo mi sta odbili ili zabranili od onih sto se pitaju, sve dok ovako plivamo u sistemu(komunalnom....?.kojem... nebi da se ponavljam) sve je ok? :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2015, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Kako bolan slušamo!? Jes ćito ovi zadnji Inckov izvještaj?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2015, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Manitu, de malo razmisli pre nego sto pomislis da pricam o nekoj konfrotaciji sa Amerikom. Previse si u zadanim okvirima.
To sto ti nudis Amerima imaju vec od drugih dvorskih luda na Balkanu. Nije to nista novo. A pogotovo nije iskoristivo.

Šta nije iskoristivo? Šta nudim? Ko daje? Šta je meka moć? Relacije između meke moći, troškova i veličine političke moći? Varijable kultura, pouzdanost, odgovornost? I najvažnije, direktan sudar sa ruskom mekom moći?
Je l neko konta da bi Rusija uskocila na Balkan u slučaju nekih pizdarija? Ahhaahha, njihova priča je suplja kao i SAD priča, s tim da nam je Nato na svim granicama a oni 3000 km daleko. Al dobro, mi uživamo biti retardirani i protraciti još 100 godina cijele nacije zbog sitne etnonacionalne emocije. Je l ono SAD 45 poravnala pola Njemačke sa B52?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2015, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A tvrde glave i covjeka...

Ja se nisam zezao za LGBT...

Bakiru zbog Srebrenice na noge treba doci Hilari. Ispravi me ako grijesim, to ce dati krila klerofasizmu kojeg je on personifikacija.

Moja misao je da u ovom slucaju protivnika trebas izvesti na teren na kome se on ne snalazi, da ne kazem da nema nikakve sanse. Bakir ne moze iznijeti LGBT paradu, Mile se moze setati na celu kolone. Ma Mile moze bez ikakave zadrske donijeti zakon o istopolnim brakovima, sve to mu nece odbiti ni glasa.

Hilari nije protivnik, ona je demokratski kandidat. A kandidat najvise voli matematiku u kojoj se sabira.

Ono, mora u Bosnu jer je Bosna Bilova prica pa daj sta das, da se otalja. Hocu reci da to to nije njena licna prica koja ce joj donijeti neke nove glasove (osim ako u Bilove devedesete ne ubace Moniku). Njena licna prica bi mogla biti sekularizacija drzave koje je opasno pocela da tone u islamski ekstremizam. Sekularizacija koja je otisla do te mjere da su dozvoljeni istopolni brakovi.

Takva Bosna se moze US biracima predstaviti kao obrazac i za druge slicne situacije u svijetu. A biracu demokratske stranke sve sto ne trosi novac i ne angazuje vojsku zvuci odlicno.

Uz malu pomoc medijskih vjestaca ovde se moze sklopiti fina slagalica.

Mrzi me dalje bistriti... Grmi vani. A i ovo nije jedini primjer koji se moze korititi u komunikaciji sa Zapadom.

Mada, imam jos nesto... Ako Tokic uspije organizovati jarane sa ratnim zastavama, onda bih taj veseli skup opkolio curama u narodnim nosnjama sa hipi frizurama i cvijecem :D

Jedna dobra fotografija vrijedi vise nego dvadeset kutija jaja ostavljenih na suncu dan ili dva ;-)

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2015, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Илузије да ће Амери Србију прихватити некада као савезника су неостварива. Шта год да понудимо.

Говорим из прве руке. Ко то заговара, тај је изгубио представу о реалности.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 00:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Џаба му причаш.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 07:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bice dovoljno da nas ne gledaju kao (potencijalnog?) protivnika. Haman puna kapa :D
Samim tim bice baj baj favorizaciji Bakira i njegove vesele druzine.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 08:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Politika je malo složenija stvar od istorije, istorija je proizvod a politika ključna l komponenta koja daje miris i okus. Svako iole normalan zna da taj okus može da se mjenja čak i gotovom proizvodu, da su isti okusi u različitim socijalnim konstruktima razliciti itd. Pričao sam o nečemu što vi očito ne razumijete, i kao većina Srba, htjeli bi promjenu sutra, prekosutra ...ili bi pljuvali. Prosto je, ne razumijete riječi proces, strategija, doktrina..u okviru kojih bi riječi indoktrinacija, ideologija, vrijednosti, moral, etika, interes, opšti interes itd bile varijable za oblikovanje u minimalnom startu od 10 ili 20 godina. Generalno, sudeći po vama koji ste cvijet srpske inteligencije i virtuelnog promisljanja, jedina opcija je jesti govna i seceriti ih, nadajući se da će cijena šećera na istoku naglo porasti. Radi se o tome da su to takodje procesi od sto, dvijesto godina..vi ne dokucujete pragmaticnost koju moraju imati mali i nebitni narodi.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 08:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Btw, što reče bat Shole, kriptopolitika je kod vas završila sa memorandumom SANU.
To ti je ono kada pustiš gerontokratiji da kroz ispravljanje vlastitih ideoloških zabluda iz mladosti relativiziraju vlastite greške, ne razmišljajući da će živjeti još 5 godina i smatrajući genetski masu svojom cacevinom.
Jadni mi. Ta masa je vec sada toliko okrnjena da procesi u koncentratu nesumnjivo upućuju na samoubistvo iz nehata. Jednostavno, ne znaju rješenja, pa je svaka stihija smisao cetvetogodisnjeg izbornog ciklusa vrijedna aplauza.
Je l ste vi svjesni da mi pokušavamo biti autarhicni u 2015oj godini? Šta je sledeće, bratimljenje sa Sjevernom Korejom?

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 08:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ako budem napisao post na politici u sledećih 6 mjeseci nek mi se crni gavran posere u usta. Radije ću uživati čitajući vaša medjusobna tapsanja po ramenu.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 08:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Momak, de popusti malo...
Vidi, ja se prvim slazem sa vecinom toga sto si upravo napisao. Ali da bi bio pragmatican moras uciniti nekakav konkretan prvi korak. Ja sam naveo jedan. Kakav takav je, ali je bar tu.
Dok si ti u zadnjih deset, dvadeset postova naveo haman koliko sinip i silvio (i to skupa). Znas li koliko je to? :D
Ako guza ne mrdne i najgenijalnija strategija propada.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 09:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
Pričao sam o nečemu što vi očito ne razumijete, i kao većina Srba, htjeli bi promjenu sutra, prekosutra ...ili bi pljuvali. Prosto je, ne razumijete riječi proces, strategija, doktrina..u okviru kojih bi riječi indoktrinacija, ideologija, vrijednosti, moral, etika, interes, opšti interes itd bile varijable za oblikovanje u minimalnom startu od 10 ili 20 godina.

Мислим... Иди погледај "Тежина ланаца" па се подсјети шта је био лАмерички интерес тада. И сада. И убудуће. Е то је процес. И стратегија. А ми како год се нагузили то ће да им буде интерес. Јер како текох, превише их подсјећамо на Русе. А они Русе не воле, и то мЛого.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 34  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]