banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 932 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 47  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Maj 2015, 14:40 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
tema je zaposljavanje u RS - Republika Srpska, ne Srbija..

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2015, 16:13 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Normalno, prioritet je rad vlasti, ali dok god junetina (koja je iz Njemačke čini mi se) iz Konzuma bude slađa od neke domaće ili dok Zewa bude primamljivija srpskoj guzici od Celexa ili Violete nema nama napretka. Taman da fakin' Gejts prebaci cijeli Microsoft u BL.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2015, 17:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Lokacija je nebitna. Ona link je prilicno dobar je ima dosta oglasa.

Inace mislim da ta potez Beograd- Novi Sad je najperspektivniji jer imaju ljudstvo.
Ovo ostalo....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2015, 23:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Aleksandar MK je napisao:
Normalno, prioritet je rad vlasti, ali dok god junetina (koja je iz Njemačke čini mi se) iz Konzuma bude slađa od neke domaće ili dok Zewa bude primamljivija srpskoj guzici od Celexa ili Violete nema nama napretka. Taman da fakin' Gejts prebaci cijeli Microsoft u BL.

Виолета је голо го*но у односу на Цеву. Тек да се зна.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 06:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53

Ja se prvi slažem sa tobom ali tek kad naprave triguz kako red nalaže, a ne da gledam hoću li se obrisati papirom ili rukom.....za razliku od marke u cijeni, ipak ću birati kvalitetnije.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 08:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ceva je jeftinija od Violete. Uporedi količinu papira u rolni jednog i drugog pa onda uporedi cijenu.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 08:15 
Da, daleko isplativija i kvalitetniji je generalno papir...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 09:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Između ostalog i to što vele, na Zewa i Paloma rolnama ima skoro duplo više papira, a razlika u cijeni mizerna. Bar smotati tariguz u rolnu nije kvantna fizika je8emliga.... :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
nepokoreni je napisao:

Ja se prvi slažem sa tobom ali tek kad naprave triguz kako red nalaže, a ne da gledam hoću li se obrisati papirom ili rukom.....za razliku od marke u cijeni, ipak ću birati kvalitetnije.

Ja sam misliJo da ti, nepokoreni, kao pravi lokal patriota samo koristiš Celexov tariguz.

A propo tariguza, tariguz k'o tariguz, bitno da ga ima :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Pricamo o toalet papiru i zaposljavanju. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 16:12 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Možda je baš to proizvod koji će riješiti probleme ove države. Svi za tariguz, trariguz za sve. 8)

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

musakica je napisao:

Industrija celuloze i papira ima potencijala rast i za otvaranje novih radnih mjesta. Tradicija u proizvodnji postoji, a kao što vidimo i tržište postoji :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 18:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Ja sam misliJo da ti, nepokoreni, kao pravi lokal patriota samo koristiš Celexov tariguz.

Jbg ako sam već potjeran nisam usraT skroz pa se može i birati :wink:
musakica je napisao:

A Celex je inače smješten u Dablinu...
Choban je napisao:
Tradicija u proizvodnji postoji, a kao što vidimo i tržište postoji

Sudeći po forumu...da :P

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2015, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Пројекaт подршке запошљавању у привреди Републике Српске у 2015. години

Пон, 04.05.2015.

ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Пројекат подршке запошљавању у привреди Републике Српске у 2015. години", чија је укупна вриједност 4.520.000 КМ а који се финансира из средстава Завода за запошљавање Републике Српске.

Пројектом је обухваћено запошљавање лица са евиденције на период минимално 12 мјесеци на пуно радно вријеме, са степеном стручног образовања од НК до ВСС, који активно траже запослење и пријављени су на евиденцију прије објављивања Јавног позива и то кроз суфинансирање самозапошљавања и суфинансирање запошљавања код послодаваца за укупно 1.885 лица кроз сљедеће три компоненте:

I КОМПОНЕНТА: Суфинансирање запошљавања код послодаваца за 1.135 лица у износу од 2.000,00 КМ по једном лицу, што укупно износи 2.270.000,00 КМ.

II КОМПОНЕНТА: Суфинансирање самозапошљавања за 450 лица у износу од 4.000,00 КМ по једном лицу, што укупно износи 1.800.000,00 КМ.

III КОМПОНЕНТА: Суфинансирање обуке, доквалификације и преквалификације за укупно 300 лица за оне послодавце који искажу интерес за обуку, доквалификацију и преквалификацију незапослених лица. Средства ће се додјељивати у износу до 1.000,00 КМ по једном лицу за обуку, доквалификацију и преквалификацију а послодавац је обавезан да их запосли. Такође послодавцу ће се додјељивати и додатна средства од 500 КМ по једном лицу за њихово запошљавањe код послодавца који је искaзао интерес за та лица. Укупна средства по овој компоненти износе 450.000 КМ.

http://www.zzzrs.net/index.php/projekat ... 5._godini/

Citiraj:
Пројекат подршке запошљавању и самозапошљавању ратних војних инвалида ВРС, дјеце погинулих бораца ВРС и незапослених демобилисаних бораца ВРС „ЗАЈЕДНО ДО ПОСЛА“

Пон, 04.05.2015.

ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује Пројекат подршке запошљавању и самозапошљавању дјеце погинулих бораца ВРС, ратних војних инвалида ВРС и незапослених демобилисаних бораца Војске Републике Српске „ЗАЈЕДНО ДО ПОСЛА", чија је укупна вриједност 2.500.000 КМ а који се финансира из средстава Буџета Републике Српске.

Пројектом је обухваћено запошљавање лица са евиденције на период од минимално 12 мјесеци на пуно радно вријеме, дјецe погинулих бораца ВРС, ратних војних инвалида ВРС и демобилисаних бораца ВРС који активно траже запослење и пријављени су на евиденцију Завода прије објављивања Јавног позива и то кроз суфинансирање самозапошљавања и запошљавања код послодаваца за укупно 555 лица по сљедећим компонентама:

I КОМПОНЕНТА: Суфинансирање самозапошљавања дјеце погинулих
бораца ВРС за 125 лица у износу од 8.000 КМ по незапосленом
лицу, што укупно износи 1.000.000,00 КМ

II Компонента: Суфинансирање запошљавања код послодаваца
демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и дјеце погинулих бораца ВРС за 220 лица у износу од 3.000 КМ по незапосленом лицу, што укупно износи 660.000 КМ

III КОМПОНЕНТА: Суфинансирање самозапошљавања демобилисаних
бораца и ратних војних инвалида ВРС за 210 лица у износу од 4.000 КМ по једном лицу, што укупно износи 840.000 КМ

http://www.zzzrs.net/index.php/projekat ... nih_inval/

Citiraj:
Пројекат подршке запошљавању лица изнад 45 година старости

Пон, 04.05.2015.

ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује "Пројекту подршке запошљавању лица изнад 45 година старости" чија је укупна вриједност 2.500.000 КМ , а који се финансира из средстава Буџета Републике Српске.

Пројектом је обухваћено запошљавање лица са евиденције која су у току 2015.године имала навршених 45 година старости и више као и лица која ће до краја 2015. године навршити старосну доб од 45 година, а која активно траже запослење и пријављени су на евиденцију Завода прије објављивања Јавног позива. Запошљавање лица из циљне групе врши се на период од најмање 12 мјесеци, на пуно радно вријеме и то кроз сљедеће компоненте :

I Компонента: Запошљавање код послодаваца за 640 лица у износу од 3.000 КМ по једном лицу што је укупно 1.920.000 КМ.

II Компонента: Самозаопошљавање за 145 лица у износу од 4.000 КМ по једном лицу што је укупно 580.000 КМ.

http://www.zzzrs.net/index.php/projekat ... _starosti/

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2015, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
POTOP: Najveće preostale firme u Republici Srpskoj najavljuju preseljenje u FBiH

– Firme čiji se godišnji promet mjeri stotinama miliona maraka najavljuju gašenje pogona i preseljenje u Federaciju BiH
– Vlada RS predložila Zakon o porezu na dobit kojim će proizvodi iz RS biti znatno skuplji u odnosu na firme iz Federacije
– Ograničenje rabata na samo tri odsto ugasiće se proizvodnju u RS

Najveći proizvođači i veletrgovci najavljuju gašenje firmi u Republici Srpskoj i preseljenju sjedišta i pogona u Federaciju BiH ukoliko Narodna skupština Republike Srpske usvoji Nacrt zakon o porezu na dobit čiji je predlagač Vlade RS, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

„Hemofarm“ Banja Luka, jedina fabrika lijekova u Republici Srpskoj i najveća srbijanska investicija poslije „Telekoma“, „Banjalučka pivara“ i najveća veletrgovina farmaceutskim proizvodima „Interpromet“ Novi Grad, samo su neke od firmi koje upozoravaju na katastrofalne posljedice predloženog Zakona.

Usvajanje Zakona sa ovim članom dovelo bi preduzeća iz Republike Srpske u nekonkurentan položaj u odnosu na preduzeća iz Federacije BiH. Zakon o porezu na dobit FBiH ne poznaje ograničenje rabata, tako da se preduzeća iz Federacije mogu prilagoditi trenutnim tržišnim uslovima, pri čemu im dati rabat umanjuje njihovu poresku osnovicu“, izjavio je Aleksandar Veselinović direktor „Hemofarma“ jedine fabrike lijekova u Republici Srpskoj.

Predloženi Zakon o porezu na dobit bio bi „kap koja je prelila čašu“ strpljenja privrednika u Republici Srpskoj.

„Čak i prije ovog nacrta Federacija je imala daleko povoljnije poreske zakone, što je i dovelo do preseljena značajnog broja firmi iz RS u Federaciju koje su, prosto, iskoristile prednosti koje pruža tamošnji poreski sistem. S druge strane, nama u Hemofarmu, a vjerujem i ostalim privrednicima, sve češće se postavlja pitanje: „Do kada ostajete u RS“? Iskreno se nadam da će zakonodavac imati sluha i uvidjeti da će predloženi član Zakona neminovno dovesti do još veće nekonkurentnosti firmi iz RS u odnosu na firme iz Federacije BiH“, upozorava Veselinović.

Ovo gore je samo dio teksta, da ne bi bio kilometarski citat evo linka za ostatak: http://www.capital.ba/ekskluzivno-najve ... je-u-fbih/

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2015, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Zoka Tegeltija je za vrijeme svoje vladavine lijepo rekao da se nece desiti grcki scenario i ja mu vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2015, 19:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Za nas bi grčki scenario bio korak naprijed.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2015, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Znam, ali ljudi slusaju gluposti i vremenom pocnu vjerovati u to. Kod mene se kuci redom uspale kad im kazem da je prosjecni Grk zivio i zivi bolje od prosjecnog Srbina i to uopste nije za poredjenje.. jok.. grci.. krediti.. bijeda najveca, sta ti znas..

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2015, 20:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kad bi kod njih situacija bila kao i kod nas krv bi tekla ulicama...ponabijali bi na kolac sve političare i državne službenike. Nisu oni govna od naroda ko mi da šute i trpe govoreći "šut' samo nek' se ne puca!" :angry3:

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2015, 21:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Grci su bogat narod. Drzava im ima dug ali generalno Grci su bogat narod. Vecina ima po nekoliko kuca stanova. Velike sume na bankama. Kako u Grckoj kako vani.

Imaju realno prevelike penzije i beneficije i logicno da se bune sto im se to ukida.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 932 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 47  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]