banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 12:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3051 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Mar 2015, 11:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
Rider on the storm je napisao:
I ja sam isključio sve Google sinhronizacije, a samo ponekad manuelno uključim baš da povuče nove kontakte na Gmail i onda isključim.

pa koji ti je tel kad to moras raditi ??? cuj rucno paliti sinhro ??? pa svrha sinhro opcije je da ide sve automatski...a ne da ti moras misliti o tome

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
dadotb je napisao:
pa koji ti je tel kad to moras raditi ???

Ne moram, nego hoću.
Telefon je THL 4400, ali nebitno, isključivao sam to na svakom telefonu.
Poenta je da ne koristim ništa od Google bloatware-a za šta bi mi trebala sinhronizacija.
Ni Google Calendar, ni Gmail, ništa osim kontakata na svom Google nalogu.
A nove kontakte dodajem jako rijetko, tako da mi ne treba stalna sinhronizacija.
Dovoljno je da je uključim jednom mjesečno da povuče kontakte, nego da više puta dnevno to radi bespotrebno.
Jednostavno, ja isključim sve opcije koje ne koristim i onda se ljudi čude kako mi toliko dugo traje baterija. :)

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 11:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Kod mene je sve uključeno, mail aplikacija, gmail, viber, g+, pik, ebay, tapatalk. Jedino poslednjih dana nešto pik aplikacija zajebava (ne dolaze obavještenja za nove poruke).

Ažuriranje aplikacija i karte na navigaciji sam dozvolio samo preko wifi da ne potroši par stotina magabajta, a ostalo mi ne pada na pamet da isključujem.

Telefon imam da bi ga koristio, a o bateriji ne brinem mnogo. Kad sam u mogućnosti zakačim da se puni, pa koliko izdrži. Taman posla da ću ga ja jebavati i prebacivati na 2g ili 3g mod kad me neko pozove, isključivati sve živo i čuvati bateriju da izdrži pola sata-sat više.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 12:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I kod mene je uključena sinhronizacija i notifikacije sa mail-a, Vibera, Pika, Tapatalka i ostalog što mi treba.
Ali volim isključiti ono što mi ne treba i sve detaljno podesiti, stvar izbora.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 13:24 
dadotb je napisao:
google sinhro kad je izgasena, slobodno baci tel i kupi obican tel...sta ce ti onda Android ??? svrha i jeste redovan sinhro

Kao da telefon nicemu drugo ne sluzi nego iskljucivo sinhronizaciji...

Kod mene je iskljuceno uvijek, koji ce mi? Sta mi ima koji q svaki minut FB apdejtovati...

Kontakte isto kao i rider, jednom ili dva puta sedmicno manuelno odradim i dovidjenja.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 14:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Kod mene je isto sve popaljeno. :)

Rider brate pa koliko ti onda traje taj 4400mAh baterija, cijeli mjesec pretpostavljam! :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
A i google voli da ima na svojim serverima vase azurirane informacije, preporuka da sinhronizacija bude stalno upaljena :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 19:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Jao jadan ti, baš si ono bitan Guglu.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Maro zeno draga pa privatnost je bitna :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Delicious je napisao:
Rider brate pa koliko ti onda traje taj 4400mAh baterija, cijeli mjesec pretpostavljam! :D
Zavisi od upotrebe, a postavljao sam skrinšotove.
Skoro sam imao gadan faringitis sa temperaturom pa sam proveo par dana u krevetu i postigao 13,5 sati Screen On Time za 2 dana.
Inače postižem 4-5 dana sa 11-12 sati Screen On Time.
Ako bih ga ostavio na Stand By, mogao bi preko mjesec dana kako kaže deklaracija proizvođača. :)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 20:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Sehxor je napisao:
Maro zeno draga pa privatnost je bitna :D

Naravno da je bitna, ali mi smo toliko sitni kod Gugla, tako da ne treba brinuti o tome. Ako te toliko brine privatnost, isključi se sa interneta i nabavi Nokiju 3310.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Imam huawei y530.Kad hoću da preuzmem neku aplikaciju krene preuzimanje i onda stane i napiše da nemam dovoljno prostora za skladištenje.Imam sd karticu koja je 80% prazna i zadano mjesto je na karticu i opet neće.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 05:40 
Veteran
Veteran

Philby je napisao:
Kod mene je sve uključeno, mail aplikacija, gmail, viber, g+, pik, ebay, tapatalk. Jedino poslednjih dana nešto pik aplikacija zajebava (ne dolaze obavještenja za nove poruke).

Ažuriranje aplikacija i karte na navigaciji sam dozvolio samo preko wifi da ne potroši par stotina magabajta, a ostalo mi ne pada na pamet da isključujem.

Telefon imam da bi ga koristio, a o bateriji ne brinem mnogo. Kad sam u mogućnosti zakačim da se puni, pa koliko izdrži. Taman posla da ću ga ja jebavati i prebacivati na 2g ili 3g mod kad me neko pozove, isključivati sve živo i čuvati bateriju da izdrži pola sata-sat više.

BRAVO, 300% se slazem...koja je poenta ako cu misliti o svemu sto si iznad napisao...zar nije lakse imati punjaca nekoliko na vise mjesta ?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 05:42 
Veteran
Veteran

krajo je napisao:
Imam huawei y530.Kad hoću da preuzmem neku aplikaciju krene preuzimanje i onda stane i napiše da nemam dovoljno prostora za skladištenje.Imam sd karticu koja je 80% prazna i zadano mjesto je na karticu i opet neće.

hmmmm da nije neka fake kartica ?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 05:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
puna ti je interna memorija za aplikacije. neke aplikacije ne mogu na karicu. udji u recovery i ocisti cache

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 09:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kartica je dobra pošto sam već nešto prebacivao na nju.Moguće da je do toga da neke aplikacije ne mogu na karticu.
Gdje je u telefonu ta opcija recovery?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 09:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ugasiš telefon, pritisneš pravu kombinaciju tipaka (obično VOL+ i POWER) istovremenom i otvoriti se recovery menu. Nešto tipa BIOS-a na kompu. Kroz njega se krećeš sa VOL+- tipkama, potvrđuješ POWER tipkom. Znači obriši samo cache.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
krajo je napisao:

Žena u mene ima isti telefon. I isti problem. Naime taj model ima 4GB internog skladištenog prostora, ali je od toga svega nešto manje od 900MB ostavljeno za aplikacije. S obzirom na veoma veliki broj predinstaliranih aplikacija (koje se kod telefona kojem nije odrađen root ne mogu seliti na SD karticu), dovoljno je samo da ih redovno update-uješ i već si u banani. Novije verzije predinstaliranih aplikacija zauzimaju "samo" 3-5 puta više prostora nego što su to činile verzije do prije godinu dana. Pritom neke od aplikacija koje instaliraš ne dozvoljavaju instalaciju na SD karticu već isključivo na interni prostor i to ti je onda to. I naravno tu je obavezni Google Play Service koji je postao bukvalno važniji od samog Androida i koji jede i radne i skladištene resurse. A pola aplikacija (ako su up-to-date) ne radi bez njega. Jer on je servis koji prikuplja podatke o vašim nalozima/logovanjima te notifikacijama, sinhronizaciji i slično. Našao Google način da elegantno odvaja ono što je njemu bitno, odnosno korisničke podatke i navike, putem samo jednog servisa.

Tačno mi je ponekad krivo što Windows Phone neće nikad preoteti veći dio kolača u ovom svijetu jer oni bar nikad nisu krili kako zarađuju na tebi. O Firefox OS-u, Ubuntu-u i Tizen-u i da ne pričam.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 13:02 
Ne mora znaciti za WP da nece preoteti, kada bi se malo potrudili mogli bi napraviti nesto da valja...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Ugasiš telefon, pritisneš pravu kombinaciju tipaka (obično VOL+ i POWER) istovremenom i otvoriti se recovery menu. Nešto tipa BIOS-a na kompu. Kroz njega se krećeš sa VOL+- tipkama, potvrđuješ POWER tipkom. Znači obriši samo cache.

Ok...kad dođem kući uzeću tel pa ću uraditi navedeno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3051 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]