banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Feb 2015, 02:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
apokalipto je napisao:
Ako ovo uspije to bi bio OGROMAN poraz Američke politike u Evropi a možda i zadnja šansa da se spriječi pa usudit ću se da kažem i nuklearni rat.

joj meni taj nuklearni rat zvuci ko prica o babarogama...ameri se uplasili sadamovih nuklearki, pa gadafija pa irana, svakoga se navodno plase, a na kraju ko ron jeremy zgazise sve pred sobom..zgazit ce i rusiju, nazalost.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 03:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
spavac je napisao:

joj meni taj nuklearni rat zvuci ko prica o babarogama...ameri se uplasili sadamovih nuklearki, pa gadafija pa irana, svakoga se navodno plase, a na kraju ko ron jeremy zgazise sve pred sobom..zgazit ce i rusiju, nazalost.

Pa pazi ovako,ako nosiš pištolj sa sobom u jednom trenutku ćeš ga upotrijebiti to je činjenica,dakle ne nosiš ga zbog nekog trenda,mode ili slično.Tako je i sa određenim naoružanjem.Ako imaš balističke rakete u jednom trenutku ćeš ih upotrijebiti u onu svrhu za koju su i namjenjene,tako je i sa nuklearnim naoružanjem...mislim da mnogi ne smatraju Rusiju ozbiljno što se tiče mogućnosti upotrebe nuklearnog arsenala on je tu primarno kao oruđe odvraćanja od neke eventualne agresije na Rusiju a naravno tu je i da se upotrijebi ako zatreba....činjenica je da se ovaj rat vodi na Ruskim granicama i da ako se nastavi niko ne zna tačno do koje mjere može da se razvije...vidimo da Amerikanci imaju ambiciozne planove u vezi Ukrajine a isto tako imaju i Rusi,jer im je to bukvalno dvorište prisiljeni su da reaguju,dakle neko mora da posustane.Obe su sile sa renomeom sa jedne strane Ameri kao vodeća sila sa druge strane Rusi više kao lokalna sila ali sila koja sigurno neće ustuknuti ni pred kim pa ni Amerikancima.Treba malo sagledati stvari iz Ruskog ugla jer pazi,razumijem ja tebe u neko smislu i Srbe koji kao ti razmišljaju jer nas je zapad zgazio ekonomski,vojno uništio i na kraju porobio pa mi to gledamo kroz naše oči tj gledamo kao gubitnička strana, onda tako svjesno ili nesvjesno doživljavamo i ostale u fazonu zapad je slomio nas slomit će i Rusiju.Trebamo malo gledati očima prosječnog Rusa koji ne razmišlja kao mi nego kaže,pobijedili smo nacističku Njemačku nosioci smo nekadašnjeg SSSR-a,manje bitno i nasljednici drugog Rima u današnje vrijeme možda ne toliko bitno ali u nekim krugovima i jeste,dakle jedna vrlo ponosna nacija koja dugo dugo vremena nije savila glavu pred agresorom...dakle imaju drugačiju tačku gledišta nego mi i u svijetu ipak zahvaljujući prošlosti a i sadašnjih poteza nose glas ipak velike sile,sile sa jednom dozom ugleda koji žele da očuvaju kao i Amerikanci sa druge strane.
Što se tiče Iraka i Libije prije svega treba razjasniti da su te države bile pod dužim periodom sankcija gdje je njihova ekonomija,industrija,diplomatska mreža,vojno-obrambena struktura kroz jedan period slabila do te mjere da na kraju bi bilo smiješno očekivati snažniju odbranu od jedne super sile kao što je Amerika koja je imala nadmoć u svakom pogledu nad ponavljam državama koje su prije agresije bile izložene ozbiljnim sankcijama(danas svi znamo da je priča o oružju masovnog uništenja bila lažna Amerika to oružije uopšte nije očekivala da pronađe u Iraku).I na kraju spomenuo si Iran,e vidiš pazi Iran je isto pod sankcijama ali je u neku ruku uspio da izbjegne sudbinu Iraka i ostalih zemalja,jer je na vrijeme počeo da ulaže svoje resurse u odbrambene kapacitete i još neke grane vitalne za koliko toliko napredak države,već sada Amerika priznaje da nema kapacitete da jedan Iran zauzme kopnenim putem a Iran itekako ima kapacitete da uzvrati paljbu na Američke baze i Američke satelit države,zahvaljujući domaćoj vojnoj industiji koja ozbiljno radi na odbrani zemlje uz pomoć onog što trenutno imaju.Sada uzmi jednu Rusiju koja je daaleko jača od Irana i onda ćeš shvatiti o kakvoj se sili radi,dakle sigurno nisu neko koga se može vući za nos niti su neko od koga se može očekivati neka vrsta pokornosti prema zapadu.Izvinite za malo skretanje sa teme.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 04:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
da je tako lako bacati bombe vec bi cige iz pakistana i indije to uradili

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 08:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Eno...Njemački zvaničnici nazivaju Mekkejna kaubojem i traže izvinjenje :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 08:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
filozof sa vrbasa je napisao:
da je tako lako bacati bombe vec bi cige iz pakistana i indije to uradili

Naravno da nije lako baciti nuklearku.
Neko je na forumu napisao koliko država na svijetu posjeduje atomsku bombu, ali i podatak koliko ih je u stanju da ih upotrebi. Od svih zemalja koje imaju nuklearno oružje SAD ima spremno za upotrebu oko 3k nuklearnih projektila, Rusi oko 2k, Francuska ima 6 (ne 6k nego 6 bez k, slovima: šest projektila) i to je to. Ostale zemlje koje imaju nuklearne projektile nisu spremni da ih ispale.
Spoiler:
Доктрина Осигураног узајамног уништења претпоставља да обе стране имају довољно нуклеарног оружја да униште ону другу страну, и да свака страна, уколико је из било ког разлога нападне друга страна, може да узврати једнаком или већом силом. Очекивани исход је тренутна ескалација која би резултовала потпуним и осигураним уништењем обе стране у сукобу. Данас се сматра да би зрачење и нуклеарна зима у случају општег нуклеарног рата довели до разарања светских размера, али ово није кључна претпоставка за теорију Осигураног узајамног уништења.
Поборници коришћења ове стратегије у доктринама САД и СССР су веровали да се нуклеарни рат најбоље може спречити ако ниједна страна не може да очекује да (као држава) преживи општи нуклеарни сукоб. Како је обострана увереност у ову претњу од критичне важности да би она имала дејство, свака страна је морала да улаже значајна средства у свој нуклеарни арсенал, чак и ако није планирала да га користи. Штавише, ниједна страна не би смела да очекује да ће бити способна да се адекватно одбрани од нуклеарних ракета друге стране, тако да иронично, развој нуклеарног оружја чува мир, док га развој нуклеарних штитова угрожава. Ово је довело до развијања што бољих и различитијих система за лансирање нуклеарног оружја (силоси са ракетама, подморнице са балистичким ракетама, атомски бомбардери на сигурним локацијама).
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1% ... 1%9A%D0%B5

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 10:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Na 200. strani smo. Jubilej. :wink:

Nego čitam Sakašvilija juče, tip je totalni idiot. Čak sam negdje i pročitao naslov tipa - Idiot ili klovn? Pa tipa za pronevjere i lopovluk ganja i zemlja u kojoj je bio predsjednik i za čijeg su mandata izgubljeni Osetija i Abhazija. I još sebi daje za pravo da bilo šta komentariše po svjetskim medijima. Nevjerovatno.

Stigao mu je odgovor od Ramzana Kadirova :wink:

Citiraj:
Povodom smešne izjave bivšeg predsednika Gruzije, Sakašvilija, da će ukrajinska vojska porobiti Rusiju čečenski vođa Ramzan Kadirov se oglasio i dao sledeću izjavu:

„Onaj ko se rodi kao dvorska luda ne može biti nikada kralj,pa čak ni onda kada svojim pantalonama briše kraljevsko presto.Svi njegovi dekreti koje je donosio, a tiču se važnih pitanja u narodu su bili samo tema za podsmeh.Amerikanci su doveli Sakašvilija kao figuru i smestili su ga u predsedničku fotelju.Umesto da je vodio ovu državu on je ili „jeo kravate“ ili se sakrivao po hodnicima. A najvažnije od svega je da je Gruziju duplo manjom napravio. I ta dvorska luda koju vlastita policija traži da ga uhapsi daje Ukrajini „savete“kako da pobedi Rusiju???Kakav ludak mora biti Porošenko kada sluša ovakvog komedijanta?

Slika

Sakašvili je rekao na TV da „ukrajinska vojska može zauzeti Rusiju“. Prema njegovim rečima dovoljan je „minobacač koji će uništiti 50 tenkova“i tada će se ruska vojska razbežati prema Pacifiku! I to iz razloga jer su georgijski oficiri obučeni od amerikanaca, a oni su ti koji sada vašu(ukrajinsku)vojsku obučavaju! Amerikanci su potvrdili da ukrajinske vojnike odlikuje borbeni duh, a trenutno ne postoji nijedna druga vojska koja se s njima može uporediti!!! Ako se takvim hrabrim vojnicima pomogne u obuci, bez ikakvih problema mogu zauzeti kompletnu Rusiju!

Amerikanci uvek traže i nađu prevarante koji su u stanju zemlju uništiti, razlog da naprave haos, podstiču narode i države da međusobno ratuju i na taj način dobijaju stalno naloge za vojno-industrijski kompleks koji uvek obnavljaju.

Rusija nije nikada bila porobljena i to neće poći za rukom ni Sakašviliju ni Porošenku. Kada bi Rusija napravila samo jedan korak obojica bi bila već na kanadskoj granici.

Ukrajina i Rusija će ipak na kraju u miru i harmoniji živeti bez obzira da li to paše Sakašviliju ili Porošenku. Rusija nikada nije sledila cilj da zauzme Ukrajinu. Nama je potrebna slobodna,ekonomski jaka,bez fašista-bratska Ukrajina", zaključuje Ramzan Kadirov u poruci koju je objavio na svom fejsbuk profilu.

http://www.srbijadanas.com/clanak/odgov ... 07-02-2015

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
drug je napisao:
Na 200. strani smo. Jubilej. :wink:

Nego čitam Sakašvilija juče, tip je totalni idiot. Čak sam negdje i pročitao naslov tipa - Idiot ili klovn? Pa tipa za pronevjere i lopovluk ganja i zemlja u kojoj je bio predsjednik i za čijeg su mandata izgubljeni Osetija i Abhazija. I još sebi daje za pravo da bilo šta komentariše po svjetskim medijima. Nevjerovatno.

А чуј, лике је узео паре од лАмера, сад је тамо стално јер стоји потјерница за њим у Грузији, држи нека предавања, гостује по ТВ станицама и ту и тамо прича оно што му се каже. Логично. :) При чему му се ипак не може заборавити заслуга да је од "дивљег запада" направо нормалну државу од Грузије. То што је на крају попушио од истих који су га довели на власт, па то је већ класика. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Аууууу Саркозију ово баш није требало, послаће га на Ибарску магистралу, или тако неки локални рад... :)

Crimea cannot be blamed for seceding from Ukraine – a country in turmoil – and choosing to join Russia, said former president of France, Nicolas Sarkozy. He also added that Ukraine “is not destined to join the EU.”

We are part of a common civilization with Russia,” said Sarkozy, speaking on Saturday at the congress of the Union for a Popular Movement Party (UMP), which the former president heads.

“The interests of the Americans with the Russians are not the interests of Europe and Russia,” he said adding that “we do not want the revival of a Cold War between Europe and Russia.”

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Malo glumi Šredera.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Лидер расколничке украјинске „Кијевске патријаршије“ Филарет Денисенко одликовао америчког републиканског сенатора Џона Мек Кејна
http://www.mitropolija.com/lider-raskol ... mek-kejna/

https://www.youtube.com/watch?v=zcGyclL9hdc#t=60

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
apokalipto je napisao:
Pogledajte malo opremu Novoruskih boraca nove uniforme,šljemovi...vidi se da je veliki brat bio široke ruke u zadnjih par mjeseci :)

Нису ово босонога афричка племена са аутоматима с којима су навикли да се боре. Без авијације НАТО пуши а НАТО тактика коју по налогу употребљавају украјински генерали у овом рату пролази слично, као што видимо.

Што се тиче Сакашвилија, Рогозин који је познат по својим коментарима и поздравима му је одговорио на свој начин :)

Slika

Ево један видео, заузимање Чернухина са енглеским преводом.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6CcfEWDI644[/youtube]

Данас је стигао и 13ти хуманитарни помоћ из Русије

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jhra7q2EAqM[/youtube]

Помоћ стиже и од других добровољних организација као нпр. од spasidonbass.ru

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=66akvEsONFA[/youtube]

Иначе, украјински званичници најављују закон којим ће се забранити јавно протествовање против мобилизације. За сада ће само бити хапшени како каже Антон Герашенко. https://www.facebook.com/anton.gerashch ... 4839385365

Украјински новинар који је критиковао мобилизацију задржан у затвору због издаје.
http://rian.com.ua/society/20150208/363151606.html

Не знам да ли сам споменуо раније али украјинска власт је једногласно изгласала закон ком се омогућава официрама да пуцају у оне који одбију да послушају наредбу или који одлуче да се повуку на своју руку.

У Авдијевки напали новинаре украјинске телевизије

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hlo0G3guRZ4[/youtube]

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2015, 17:41
DNR i LNR su ciste bijele zemlje gde nema crnaca ili su robovi
Ispunili su davni san americkog juga,cak dele iste zastave
Sad ce to biti kao i Mississipi 1930.e godine,eto taman se resili nekih cigana,pa prave neki novi Uzbekistan samo za njih (sa dodatkom zacina ceceni),ja mislim da ce oni ko lafo biti nezavisni kao Juzna Osetia
Ma neste izmedju cecenije i gruzije vise-manje to sve isto rusko govno ali bolje i to nego banderasi,oni su totalno zatucani plus jos sto banderasi imaju da ga puse na koljenima dok ne plate dugove
Nego back @ tema
Kakve su sanse za Slavjansk kvota 1.70 ili manje ??

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 14:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
spavac je napisao:
apokalipto je napisao:
Ako ovo uspije to bi bio OGROMAN poraz Američke politike u Evropi a možda i zadnja šansa da se spriječi pa usudit ću se da kažem i nuklearni rat.

:D :D :D :confused2:
Ti to ozbiljno?
Pitaj Hitlera i Napoleona. :D
Zar ti ozbiljno mislis da ce neka zemlja napasti Rusiju?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 14:50 
staromodan
Korisnikov avatar

da..i nije neka zemlja, vec NATO savez..

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[video]https://www.facebook.com/video.php?v=775418709193856&set=vb.604215619647500&type=2&theater[/video]

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Problem u napadu na Rusiju je i taj sto bi svi bankrotirali. Ekonomija svih zemalja NATO pakta je na klimavim nogama i u mnogim stvarima zavisi od Rusije. Ako bi zaratili sa njima troskovi bi se visestruko uvecali, a kako bi rat sigurno potrajao i po nekoliko godina, sve bi otislo u qrac. Vec su ih ove sankcije prema Rusiji unazadile, rat bi bi imao jos gore posledice...

Ukrajina ce se podeliti, da li bukvalno ili u fazonu BiH, to ce zavisiti od toga ko je jaci na papiru

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sasvim realna procjena....podjeliti Ukrajinu po onom modelu koji sam postavio a atlantisti da pređu na ostvarivanja plana "B"......"demokratske" promjene u Ruskoj federaciji.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:14 
staromodan
Korisnikov avatar

pogadja, al ne toliko koliko rusiju..ameri su fino odradili pocetak sa namjernim obaranjem nafte, jer rusiji prihodi od nafte ukljucuju 70% budzeta..za 2015 ce biti u minusu, pa ce ih onda spucati inflacija, ustvari vec ih puca..lupaju ih sa sankcijama ko male majmune..

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Jeste, ali ce isto tako i evropa najebati, dok ce ameri ostati koliko toliko postedjeni, a kada EU provali da ameri silje qrac na njihov racun ice na drugacije resenje i onda ce amerima opasti uticaj u evropi... Jebe se ratu za inflaciju, ta inflacija bi pogodila sve zemlje evrope, zato ameri mogu da pametuju, ali ako dodje do konacnog obracuna svi ce odustati. Iz vise razloga, recesija, bankrot inflacija rusenje gradova, ubijanje... Cenim da se Rusi zato i kurce, jer znaju da nikome nije do rata i zrtava... I sada amerikance drze za jaja, jer znaju da evropa nema zelje ni sredstava da ulazi u taj rat i da se obnavlja od istog...

Rusi bi za 3 dana dosli do Pariza, za to vreme ameri ne bi uspeli ni deo vojne pomoci prebaciti, nakon toga pobednik ne bi ni bio bitan jer bi pola evrope bilo rastureno

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2015, 17:41
Da,al` ako ruje ne zauzmu bar pola crnog mora ispadaju mlakonje Krim ne povezan kopnom je isto kao i RS bec brckog
Zapravo isto kao i hr/bih ili etopija/eritreja ili ukr/moldavija jedna zemlja ima 99% izlaza tog mora a druga 1%
Mislim da ce ruje reci moze podjela ali nama 99.9% crnog mora
A devizni rat je vrlo kompleksna pojava,svodi se na to ko ce prvi ostati bez para,a onda kad narod pocne strajkove ili je Kijev ili je Tijanmen ili stize novi firer
EU je u vecoj dubiozi od Rusije,pa Francuska je zaduzena kao i USA oko 90% bdp
Italija i Spanija se isto ljujaju to vec ne valja posto su giganti
Njemacka hoce sto pre biznis po starom,oni zataskavaju podosta
Svajcarci su ih provalili da im je evro supalj
Francuska ima isplatiti penal milijardu za brod
Plus naravno sto su ruje uz iran i siriju i jos odranije pamte kako su ispali budale u libiji,pa hoce da im vrate koliko mogu za crno more i naftu naravno

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]