banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 09:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Barton 2500+
PostPoslato: 19 Sep 2004, 12:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2002, 01:00
Kupujem ovaj procesor pa me interesuje na šta bi trebao obratiti paznju? Kako znati da li je zakljucan ili ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2004, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Kao prvo procesor je strava uopste se nezagrijava puno a i mozes ga overclokovati na 3200+ ,a sada da li je zakljucan ili ne .E pa ja sam kupio u ze-comu ,pre nekih 4 mjeseca i srecom potrefio sam onaj koji nije bio zakljucan inace ne bih ga uspio overklokovati .
Evo slike koja govori koji su zakljucani a koji ne

Slika

Takodje obrati paznju na ovu stranicu

http://www.upgradeware.com/english/faq/xptmc.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2004, 12:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
obrati paznju na to da su svi AMD-ovi procesori nestabilni

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2004, 12:24 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
BSE je napisao:

Na ovo se necu nasmijati [iako bih grohotom to uradio], ali cu se takodje i suzdrzati od svakog komentara ...

Vjeruj mi - ne stoji to sto govoris, a govorim ti iz iskustva :>

Dalje:
Athlon: ne vidim svrhu zasto ti je bitno da li je proc otkljucan ili zakljucan, koji ces klinac uzimati proc da ga OC-ujes, po meni je to uvijek bila glupost, nepotrebno naprezes jadne tranzistore, podizes napon, pojacavas hladjenje da kompenzujes rast temperature a dobijas mrvicu [bukvalno mrvicu]... Uzmes onda proc sa vecin nazivnim radnim taktom i boli te briga.

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 10:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mircone onda nam se iskustva razlikuju :)
uostalom priznali su i zadrti AMD-ovci da zale za tim sto je Intel napustio rad na plocama za AMD procesore jer su time izgubili stabilnost u radu koja krasi Intelove

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 11:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2002, 01:00
Trenutno imam 1700+ i plocu gigabyte ga7n400l. Nikada ni nije pao sistem nikada nikakvih problema. KUC,KUC!!!
Znaci ne stoji tvrdanja da su AMD procesori nestabilni. :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Isto i kod mene ,imam AMD gotovo 1 godinu i nikada nikakvih problema ,da tebi nisu nesto uvalili :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 13:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

heh a cime se uopste bavite ?
surfanjem i igranjem igara ? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 13:15 
Majstor
Majstor

Od motaze video materijala, obrade zvuka, zajebavanje sa satelitskim kanalima, probijanjem passworda za razne arhive ( u sklopu 28-casovnog testiranja masine koje je pored svega raznih zipovanja, rarovanja, ace-ovanja, pustanja dva divx filma iz dva playera, pustanje quake3 dedicated servera sa max botova, mp3 muzike [koja nije nikako zastopala tokom testa] i jedne dos igrice u window-u, kopiranja podataka sa jedne na drugu particiju virtuelne masine koja je vrtila win98, te enkodovanje video materijala sve u isto vrijeme dok traje radial blur na slici od 10k X 10x pixela i 300dpi) te razne druge stvari, od klasicnih potreba do igrica, ozbiljnijih programa, dizajna, dtp-a, interneta, edukacije itd.. i sve to pune 3 godine na istom racunaru sa ISTIM operativnim sistemom bez reinstalacije ..
Ako te zanima stabilnost - pogledaj malo moje stare postove gdje sam bukvalno vadio mozak na zivo iz svog racunara gurajuci 24-casovne testove izdrzljivosti gdje je opterecenje procesora svih 24 sata bilo konstantno 100% [a meni se cinilo da je bilo i 600% koliko sam ga mucio] ..

I onda kazes tako jednu glupost o stabilnosti procesora .. postoje samo nestabilni chipseti - a zna se u principu koji su, koje su se ploce pokazale nestabilne itd .. i to pretezno zbog losih komponenti koje guraju u njih [prvenstveno kondenzatora za filtriranje i stabilizacije napona cpu-a i okoline] ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 14:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

1 u 1000
samo ti guraj svoju pricu a ja cu svoju
i da zavrsimo sa ovim
ah da btw slazem se sa mirconom povodom proceorske otkucanosti/zakljucanosti
ako ga mislis OC bolje kupi neki jaci jer sa OC ne dobijas nista toliko bolje performanse koliko ti se mozda cini

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Od motaze video materijala, obrade zvuka, zajebavanje sa satelitskim kanalima, probijanjem passworda za razne arhive ( u sklopu 28-casovnog testiranja masine koje je pored svega raznih zipovanja, rarovanja, ace-ovanja, pustanja dva divx filma iz dva playera, pustanje quake3 dedicated servera sa max botova, mp3 muzike [koja nije nikako zastopala tokom testa] i jedne dos igrice u window-u, kopiranja podataka sa jedne na drugu particiju virtuelne masine koja je vrtila win98, te enkodovanje video materijala sve u isto vrijeme dok traje radial blur na slici od 10k X 10x pixela i 300dpi) te razne druge stvari, od klasicnih potreba do igrica, ozbiljnijih programa, dizajna, dtp-a, interneta, edukacije itd.. i sve to pune 3 godine na istom racunaru sa ISTIM operativnim sistemom bez reinstalacije ..
Ako te zanima stabilnost - pogledaj malo moje stare postove gdje sam bukvalno vadio mozak na zivo iz svog racunara gurajuci 24-casovne testove izdrzljivosti gdje je opterecenje procesora svih 24 sata bilo konstantno 100% [a meni se cinilo da je bilo i 600% koliko sam ga mucio] ..

I onda kazes tako jednu glupost o stabilnosti procesora .. postoje samo nestabilni chipseti - a zna se u principu koji su, koje su se ploce pokazale nestabilne itd .. i to pretezno zbog losih komponenti koje guraju u njih [prvenstveno kondenzatora za filtriranje i stabilizacije napona cpu-a i okoline] ...

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2004, 14:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Nov 2002, 12:58
3 god.amd duron 800mghz .Nit jedan jedini pad sistema ili slicno .
AMD ZAKON NAD ZAKONIMA .
U moj pc nikad vise intel, nikad .
Prvo zbog srtasnih cijena kojima su klali prije velikog ulaska amd na trziste .
A drugo amd to super radi .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2004, 15:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Avg 2004, 14:57
BSE je napisao:

E Majstore, mozda majstor jesi, u cemu si majstor to ti sam znas, ali dok govoris da su AMD procesori nestabilni vidim da majstor za procesore nisi.

Operativni sistemi mogu biti nestabilni a za neke se zna da jesu, dok istu stvar za procesore nemogu reci. AMD procesore koristim od 97-98 god, prvi je bio Athlon 600 Mhz, poslije njega 1,6Ghz 1900++ a sad imam AMD Barton Mobile 1,8 GHz 2400++ i nikada nisam imao problema ni sa jednim. Jos da ti kazem ovo, ovaj zadnji radi na 35W i klokan je 2530 Mhz, sto bi rekli na Intel jeziku oko 4000Mhz. Hladim ga vazdusno i nikakvih problema nemam sa njim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2005, 11:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

heh candyman sad ces se ti kao praviti majstorom ovdje ?
da imas imalo pojma o procesorima AMD bi dao nekom klinji da igra igrice jer ni za sta drugo i nije sposoban (ovdje ne svrstavam Athlon64 sa kojim se jos nisam susretao)
2 sata na masini ti sigurno nece dati tacnu predstavu kakav je procesor
vidis na poslu imamo nekoliko masina sa Intelovim i AMDovim procesorima i u visesatnom (a u nekoliko navrata i visednevnom) radu pokazalo se da AMD (pogotovo na polju matematike) nema sta da trazi
recimo athlonXP 2000+ (za koji AMD tvrdi da konkurise Intelovom Pentiumu na 2 GHz) je sporiji od Pentiuma 1.4 GHz sa istim "paketom opreme" (znaci jedino je ploca razlicita a u slucaju AMDa nije bila anonimus)
a posto imamo nekoliko XP2000+ mogu da kazem da nije znaci bilo do jedne masine
i na kraju ona stara narodna : koliko para toliko muzike ! (mozda malo neopravdano skup Intel al` ipak bolji je)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2005, 12:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Nov 2003, 20:30
@BSE
Grijesis u par stvari kada su u pitanju AMD procesori.
Ali dobro, to je tvoje misljenje.

Uzimajuci u obzir odnos cijena + kvalitet i naravno s tim u vezi poredeci Intel i AMD, AMD je definitivno bolji.

Imam Bartonca 2500+ vec skoro godinu i pol dana i prezadovoljan sam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2005, 15:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

to je moj zakljucak a i zakljucak dosta ljudi koji se bave hardverom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2005, 09:32 
Majstor
Majstor

Agrhhhhhhh...

Masina je stabila onoliko - koliko je sposoban covjek koji je konfigurise i koristi..

AMD - Intel .. the same shit ako mene pitas, s tim da je meni vise drazi AMD kao jedna firma koja je i pored tako ogromnog giganta i monopoliste kao sto je Intel uspjela uzeti i svoj dio kolaca, i na opste iznenadjenje prodaje svakim danom sve vise i vise raste..

I Intelovci bi trebali voljeti AMD-a jer da nije njega - cijene procesora bi bile kao 1990. godine pa sad razmislite malo sta znaci konkurencija i sta potrosaci dobijaju od proizvoda konkurentnosti.

Dalje - BSE ti si obozavalac ATI-a.. Da se razumijemo ATI je pravio SHIT [SRANJE, KAKA, GOVNO] graficke kartice prije 5-6 godina, i sad je poceo sa novim programom i jako dobrim karticama.
Zakljucak [po analogiji tvog razmisljanja i mnogih drugih] ja bih onda trebao pljuvati ATI gdje god stignem i koliko mogu, da govorim kako je sranje, kako je nestabilan, kako mu je slab FPS itd.. Ali meni to ne pada na pamet. Iako sam ja vise naklonjen Nvidia-i takodje volim ATI jer je konkurent, jer se BORI pa cak u nekim stvarima i nadmasi Nvidia-u [kao sto je AMD znao uraditi Intelu, a novi Athlon64 necu ni sa spominjem, a daleko spomena bilo seriju Athlon64 FX]

Dakle - moje dugogodisnje iskustvo sa AMD-om je ovakvo:
** ispod 1GHz - AMD je istom prelazio na nove tehnologije izrade procesora, tu je famozni SlotA po uzoru na Intelov Slot1, problem grijana sve evidentniji.

** preko 1GHz - kulminacija grijanja sa modelom 1,4 [Thunderbird jezgra], da bi poceo trend opadanja temperature sa svakim novim modelom.

** preko 2GHz - najnoviji Athlon64 sa Winchester jezgrom je hladan kao sprices a performanse vrhunske. Posebno napominjem FX seriju koja je trenutno najjaci PC procesor

Vazno je napomenuti da je u zadnjih godinu dana pa cak i malo vise Intel zbacio AMD za trona vrucine, tako da se sad skoro svaki P4 nove generacije grije vise nego AMD-ovi pandani.

Sta reci na sve ovo?

Iz mog iskustva sa AMD-om ni najmanje packe na performanse ili probleme pri radu. Osim problema grijanja kojeg je vec XP serija procesora [Palomino i noviji] ublazila i iz generacije u generaciju "hladila" vrelo jezgro :>

Tvrditi neke stvari a ne probati nesto je najgore sto neko sebi moze priustiti.

p.s. pogledajte moje postove pd prije 2 godine [cini mi se] kada sam napisao detaljan post o 26-casovnom mucenju zbog AMD-a i kompletne konfiguracije i tome sl. stvari pa onda pricajte o nestabilnosti itd. Pa meni je jedna instalacija windowsa 2000 trajala skoro 3 godine ako se ne varam, a racunar je aktivno koristen i NIJE sjedio ispred "njega" covjek koji igra pasijans i napise par word dokumenata sedmicno.

A uvijek su najmanje procesori krivi, PLOCE i MEMORIJE su najveci krivci za skoro sve probleme sa racunarom, OS-om itd, itd.. [najveci, ali ne i jedini, to moze biti i napajanje, hdd a rijetko kad i sam procesor (i to samo kad vrisne bas on pa brljavi sve redom) ..]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2005, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
AMD je zakon dok ne pretekne Intel (što je čini mi se već uradio) a posle toga Intel rulezzzzz!!! (nisam ni sanjao da ću ovo reći). Isto važi i za ATI.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2005, 01:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 11:43
E jebga dok je Intela i AMD-a te Nokie i Siemensa pa josh i Nvidie i ATI-ja od tada je i prepucavanja koji je bolji, a ako neko konkretno misli da je AMD shit neko to zadrzi za sebe i nek u sebi misli da je pametan i da su ostali glupi, jer imash Intelove fanatike i AMD-ove fanatike ,a imash i normalan svijet koji se neuzbudjuje kad pricas o njihovom procesoru kao da pricash o njihovim curama. :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2005, 17:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2002, 18:50
Ja nista ne pricam, samo pratim testove a po njima je AMD bolji od INTELA a ATi je bolji od Nvidie i meni je samo to pokazatelj :) 8) 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]