banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 17:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2005, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Sta mislite o Gforce3 TI ???Znam da ce mi biti bolja od ove sada Gforce4 MX440 :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2005, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Zar ti nebi bilo bolje da ustekas jos vise para pa kupis nesto novije .. bilo kakvu dx9 karticu ? Ako si se bas odlucio za taj Gf3 Ti .. mislim da ce biti za nijansu bolji od mx-ice. Uostalom, probaj pa vidi i sam :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2005, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

uf ma njega mogu dobiti polovnog za 80 km pa mi je to taman negde ,sta mislite jeli bolja gforce3 ti ili fx5200 ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2005, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
lista kaze gforce3 (t500 i t200)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2005, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ti200

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2005, 13:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
Ne uzimaj FX5200 NIAKO ! ! !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2005, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ipak cu izgleda uspeti preko druga na par rata uzeti Radeon 9550 ,gledao sam par reviewa karta je odlicna porede je sa 9600 i FX5700 ,evo vidio sam da i vi pisete o njoj .Da li je neko ima ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2005, 20:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja sam uzeo 9600pro i mogu vam samo reci: WOW
:D :D :D :D
Nakon TNT2 ovo izgleda WOW
:D :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2005, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Gdje si uzeo i koliko si platio?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2005, 18:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Uzeo sam je u EkoPrint -u, a plastio sam je 220km!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2005, 17:16 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Hm, squall, i ja mislim da uzmem tu kantu , tj kartu, negdje oko 80 eura. Samo mislim da se ne moze mjeriti niti sa fx5700 niti sa radeon9600 pro kartama :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2005, 17:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sa 9600 pro nemoze sa 5700 moze ako je ona game cube ali kod mene je obicna i moze se mjeriti sa 9600 obicnom odnosno moze se reci da je ovo 9600 oslabljena ....

The RADEON® 9550 delivers an exceptional visual experience for the value minded gamer and PC enthusiast. With 128 bit and DDR memory and impressive processor speed of its innovative .13micron visual processing unit (VPU), the RADEON® 9550 takes you to a world of lush graphics with a stutter free experience. Its 4 pixel rendering pipelines with a fill rate of 1.0 giga-pixels per second combine to deliver dramatic image detail which adds to great 3D game play and a immersive video playback experience!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2005, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Što se tiče ovog teksta plavom bojom koji je postavio Squall, pretpostavljam da je preuzet sa ATI-jevog sajta. Takvi tekstovi obično stoje na ATI-jevim, nVIDI-jinima, ASUS-ovim i drugim sajtovima proizvođača i koje kad pročitaš prosto se istopiš od miline što je neko parče hardvera dobro, ultra mega performance for high demanded games itd. No iz mog iskustva posljednje što treba uzeti u obzir kad je u pitanju objektivna ocjena nekog hardvera su hvalospjevi na sajtu proizvođača. Umjesto njih treba pogledati forume i sajtove koji se bave opisom hardvera, i koji su taj hardver "provukli" kroz igre, ali na njima ne treba toliko gledati grafikone u odnosu na druge kartice (a što uvijek svima odvuče najviše pažnje) koliko treba gledati cifru frejmova u sekundi koje kartica daje, pa ako daje 50+ frejmova na zahtjevnijim igrama koje se planiraju igrati i na rezolucijama koje se planiraju koristiti onda je to OK, mada sve zavisi od perioda koliko će se kartica koristiti.

Ono što je jedan od preoblema hvalospjeva na sajtovima proizvođača je što taj hvalospijev o kartici možda i može da važi, ali uglavnom samo u trenutku kad je kartica izašla, i nešto nakon toga. Ali sam ja viđao ultra mega hvalospjeve o karticama koje je odavno pregazilo vrijeme, bilo bi pošteno da nakon nekog vremena i objektivnog stanja na tržištu promijene taj tekst, umjesto da im i dalje stoji kako je kartica "veoma dobra za sve današnja 3D zahtjevne igre..."a što nema veze sa vezom.

Ovo ne govorim za Radeon 9550 već uopšteno.

Ne znam da li neko od vas čita "PC Play", po njima ako nemaš grafičku kartu od 500+ KM, i uopšte računar od 2000+ KM onda nemaš ništa. Nedavno su naveli kako su grafičke kartice koje su ispod 2000 kuna (preko 500 KM) kartice srednje klase. Što i jeste tačno kad se pogleda da su najskuplje kartice 1000 KM, pa pola od toga ne mogu biti pretjerano jake kartice (tj. bar se ne deklarišu kao jake), a šta tek reći o karticama koje su četvrtina te cijene od 1000 KM, ili i manje? To su onda kartice niske klase, ili ultra niske klase, po njima,...mada tu ima i istine, ali mi se ipak ne sviđa kako to u "PC Playu" navode jer ispuštaju iz vida neke stvari.

Oni koji cijene samo kartice od 500+ ili 600+ KM obično ganjaju igranje u full antialiasingu i na velikim rezolucijama, što je po meni suviše skup a nimalo koristan sport, aliasing se vidi samo ako hoćeš da ga vidiš, i ni malo ne degradira igru ni grafiku, dok njegovo "peglanje" zahtijeva velike resurse (čitaj: prilično skupe grafičke kartice) a time se praktično ništa ne dobija...mada se dobija da možeš reći kako imaš najjaču grafičku karticu u svom ulazu, ulici, naselju. Veći je problem što ove naše kartice uskoro neće moći gurati igre ni na 1024x768 rezolucijama sa osrednjim nivoom tekstura i detalja, već ćemo morati igrati na 800x600 sa medium ili low podešavanjima.

U "PC Play" za nov računar (koji onda podrazumjeva da će se koristiti neko vrijeme) ne savjetuju nabavljanje ni Radeon 9600 XT, pa čak ni Radeona 9800 Pro, već GeForce 6800LE.

Squall koju si karticu tačno nabavio i za koliko para? Koje su frekvencije za core/memoriju na Radeon 9550?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2005, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PC Play je druga stvar ,nego taj tekst sam ubacio radi reda,otisao na google napisao radeon 9550 i eto ga .Ali sto se tice grafickih ,nikada nisam gledao igre po grafici ,najcesce sam igrao na 800x600 ,veoma rijetko na 1024x768 ne samo sto mi je graficka slaba vec sto i neobracam paznju na rezoluciju .Ovu karticu kupujem cisto da bih mogao pokrenuti .ne igrati vec pokrenuti igre kao sto su Splinter 2 , Alias ,Thief 3 jer vecinu igara i koje sada izlaze mogu igrati sa MX440 bilo na high ili na low detaljima ,ali u zadnje vrijeme mi se igraju ove igre a nemogu ih pokrenuti :cry: isto tako sa Princ of Persia 2.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2005, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Pc Play je prica za sebe. Oni vecinu testova/tekstova ravnaju prema evropskom/zapadnom trzistu pa tako i prema njihovim standardima koji
su priznacete visestruko visi od nasih. Kad tako sagledamo ono sto oni pricaju 9600XT stvarno predstavlja mainstream (sad vec i neki high low end). Medjutim u nekim situacijama i oni dodju pameti pa sloze neki komentar/test koji se moze primjeniti i na nasem trzistu.

Kao sto squall rece, ni ja nisam nesto posebno patio od grafike .. dobra igrivost to u vecini slucajeva i vise nego nadoknadi .. (govorim o igrama jer mislim da se malo ko ovdje profesionalno bavi grafickom obradom koja bi trazila neki extreman gpu)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2005, 19:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja na svojoj 9600pro igram UT2003 (2004 nemam) u 1600*1200@32 sve na max u sasvim igrivimi fps-vima (koja je komanda da vidim broj fps-a pa da mogu tacno reci?), ali ja mislim da i procesor radi dobar dio posla (AMD 64 3000+) pa ne mogu sve hvalospjeve dati kartici :) !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2005, 22:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ni meni se nikako ne sviđa postavljanje PC Playa prema svemu tome, po njima može djelovati da Hrvati imaju veći standard i od Norveške.

A i ja sam sasvim zadovoljan u igranju bez antialiasinga, sa srednjim podešavanjima, i na 1024x768 ili 800x600 rezoluciji. Sada još uvijek mogu igrati na 1024 rezoluciji sa high podešavanjima, a kad zagusti neće mi biti problem igrati na 800 rezoluciji sa nešto slabijim podešavanjima. Često sam na starom računaru igrao na 800x600 na medijum ili low podešavanjima, ali me je držao gameplay same igre, tako sam prešao cijeli "Return to castle Wolfenstein" iako mi je na nekim dijelovima mnogo sjeckao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2005, 14:24 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ma PC Play je gomila prepotentnih umisljenih jadnika [geek-pathetic je preblaga rijec za njih] koji prepisuju od stranih magazina i priznatih online benchmark i review testera. U jednom broju nahvale trenutno najbrzu karticu i kazu da je "a must have za svakog iole ozbiljnog igraca" a u sljedecem broju popljuju samo tako tu istu karticu jer je u medjuvremenu izasla bolja i jaca uz rijeci "zaboravite 'tu i tu' karticu, bacite je u staro gvozdje jer tu je nova 'ta i ta' koja je stvarno ultra-potrebna-mega-neophodna za svakog igraca....

Tako neozbiljan magazin stvarno ne treba ni citati, pogotovo njihovi testovi, pola nije njihovo, pola prepisuju od drugih [sto ce oc-a tice] a i rezultate koje oni izvlace moze dobiti skoro svako a oni ih dizu u visine.... Previse jadno..

A sto se grafickih kartica tice - pa naravno da je skuplja ujedno i brza [to ne vazi kod nas, jer dizu cijene u nebesa mnogim karticama kojima je vijek davno prosao, ali rade po APP sistemu {ako prodje prodje} ...] ali svako se treba prilagoditi svojim uslovima i mogucnostima.
Ati 9550 ili 9600 su veoma dobre kartice, FX-5200 su nuzno zlo jer uz malo doplate se moze nabaviti 5600 ili 5700 cak a trajace svakako duze a o kvalitetu da ne pricamo...
Steta sto je kod nas nizak standard pa moramo da se prilagodimo kako znamo i umijemo... Glavni problem je uvijek tih 200km nedostatka... Znaci ulozis recimo 1000km za konfiguraciju - i da si imao jos dodatnih 200km mogao bi uzeti recimo malo brzi hdd i graficku ali posto nisi uzeo si to sto si mogao... Kasnije ces skupiti 200km ali odakle ti onda jos ostatak para koje treba dati da nadomiris punu cijenu proizvoda... Da ne govorim o kategorijama do 1500km , tu uvijek nedostaje 100/200km...

Dobra graficka je onoliko dobra koliko je njen vlasnik zadovoljan s njom i tacka..

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2005, 22:09 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
More da je Tito ziv ku**em bi oni tako pisali !

Zivjela partija! Zivjele radnicke kartice! Tri put, [cenzura] 5 puta ura za prosjek! JURISSSS NA FX5500 i RADEON9550 , JURISSSS !!!!

Aaaaaa. Aaa. A. :roll:

Mislim da ti pcplayevci i nisu toliko glupi koliko su oni koji kupuju te njihove novine vise od 1-put godisnje :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2005, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo ja sam uzeo radeon 9550 i stvarno sam zadovoljan kartom ,probao sam thief na 1024 rezoluciji sa high detaljim i uopste mi nestopa .Takodje sam probao i Alias i Call of Duty - United Offensive sve na high i ide bez imalo stopanja ,za 150 km i vise nego dovoljno 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]