banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Avg 2025, 15:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jan 2015, 16:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Jeste, novembar '93
...najbolje se mece :D

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
The Bishop"s Wife (1947)

Slika

Vjerovatno je Wings of Desire bio donekle inspirisan ovim i sličnim filmovima, ali uvijek je lijepo vidjeti kada anđeo dođe malo kod nas da inspiriše i rješava stvari na svoj sjajni anđeoski način.
Ovo je jedan lijepi njanjavi film koji krijepi dušu.
Iz istog razloga, ma koliko ga emitovali redovno za vrijeme božićnih praznika, i svima se popeo na vrh planine, volim i obožavam It's a Wonderful Life i ne mogu si pomoći. I ne želim.

The Rover (2014)

Slika

Od ovog filma nisam očekivala puno, a dobila sam podosta. Prazniku za uši su doprinijele turbomoć posuđene slušalice.

Kill list (2011)
Slika
Ovaj film me ispatio. Povuci, potegni. Promašaj.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
800 je napisao:
...volim i obožavam It's a Wonderful Life i ne mogu si pomoći. I ne želim.

Што би рекао друг тенсса илити Милан, плус један.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 18:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Meni je toliko žao što sam gledao Taken. I što mi se dopao. To mi je pogotovo žao.
Jer nakon smeća od prije par godina, koje se zove Taken 2, dolazi još veće sranje u vidu Taken 3.
Ako sam dobro brojao, nema ni jednog jedinog jebenog throat puncha u filmu...ALO EEE!!!! Ni jednog, a i da je bilo, možda nism vidio, jer sam od sramote par puta morao zatvoriti oči...a i ostatak filma je smeće...Ajd što je smeće, nego su ubacili i najiritantiju glumačku pojavu, u vidu Foresta vitakera...Njegova građa, oko, faca koja predstavlja kariku koja nedostaje između majmuna i čovjeka, pa glas...Radije bih maraton Kuma i Hobita gledao nego njega...Seth MacFarlane, Seth Rogen i James Franco nisu zajedno ni upola iritantni kao Whitaker sam...
Još pogledah nakon Džona Vika, film koji esove kika...Jedino što se nadam je da ono "It ends here" na posteru nije slučajno...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ajd sad reci da shakal zna preporuciti film, svaka mu cast

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Šakal zna preporučiti film, svaka čast !!!1!1!!
Čestu i urednu stolicu do kraja (dugog) života imao!!!

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 19:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
As Above, So Below

Govno

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Ghost World (2001)

U ovome filmu je prikazan jedan od najsimpaticnijih zenskih likova moderne kinematografije.

Ocjena 7/10

The Loved Ones

Prethodna recenica se ne moze primijeniti za jedan zenski lik ovoga filma. Muckalica smijesnog i mucnog. Uglavnom losa...

Ocjena 5.5/10

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
meni je u ghost world simpatičan samo sejmur.

Slika

malo je falilo da ga ugasim nakon dvadesetak minuta, ali robot izvlači film...generalno ova animacija je postala dosadna.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 00:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zestoko dosadna, ne secam se kada sam pogledao daobar animirani film

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
meni je u ghost world simpatičan samo sejmur.

Njih dvoje su manje-vise isti, samo sto je on u odmakloj (sredjenoj, naprednoj) fazi stanja, u kojoj je gotovo potpuno izolovan od svijeta, za koji ga jos jedino veze ta jedna stvar u kojoj je ekspert, a koja mu sluzi da pokaze sebi da vrijedi iako ga niko drugi ne primjecuje...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Бабадук (The Babadook, 2014)

Обично избјегавам да гледам актуелне филмове о којима се прича и који се препоручују, јер увијек постоји опасност да им се приђе на погрешан начин. Вјероватно је тога донекле било и у случају са овим филмом, мада сам избјегао читање било каквих приказа дужих од двије реченице. Љубитељима филма страве (и свега блиског му) данас је боље него икада - годишње изађе на стотине, ако не и хиљаде независних филмова који се баве свим и свачим у оквиру жанра, па иако је 90% тога углавном негледљиво смеће, увијек се нађе одређен број, што бисера, што солидних филмова, једини је проблем гацање кроз сво то блато. Бабадук је филм који савршено осликава ову ситуацију - не истиче се толико због свог великог квалитета (мада је филм сасвим пристојан), већ због етикете бисера у блату које га окружује.

Нема у Бабадуку скоро ничег новог - прича је толико сведена да је скоро ни нема, али то не смета превише због релативно кратког трајања. Динамика и грађење језиве атмосфере одвијају се по устаљеном моделу (атмосфера јесте веома добра, али ни то није главни адут филма). Овај филм заиста носе глумци, и тек просјечним ликовима успијевају да удахну живот и учине их вриједним тога да им повјерујемо. Ствар која ми је можда највише засметала је потреба да се гледаоцу све достави на тацни - ни у једном тренутку мајчиног преласка на "тамну страну" немамо прави осјећај дилеме да ли је све можда умишљено, јер је читава та метафоричка страна филма (бабарога као приказ потиснутог страха од губитка вољених, демона бола и туге који нас изједа изнутра) константно бацана у лице гледаоцу.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Popokatepetl je napisao:
Бабадук (The Babadook, 2014)

Обично избјегавам да гледам актуелне филмове о којима се прича и који се препоручују, јер увијек постоји опасност да им се приђе на погрешан начин. Вјероватно је тога донекле било и у случају са овим филмом, мада сам избјегао читање било каквих приказа дужих од двије реченице. Љубитељима филма страве (и свега блиског му) данас је боље него икада - годишње изађе на стотине, ако не и хиљаде независних филмова који се баве свим и свачим у оквиру жанра, па иако је 90% тога углавном негледљиво смеће, увијек се нађе одређен број, што бисера, што солидних филмова, једини је проблем гацање кроз сво то блато. Бабадук је филм који савршено осликава ову ситуацију - не истиче се толико због свог великог квалитета (мада је филм сасвим пристојан), већ због етикете бисера у блату које га окружује.

Нема у Бабадуку скоро ничег новог - прича је толико сведена да је скоро ни нема, али то не смета превише због релативно кратког трајања. Динамика и грађење језиве атмосфере одвијају се по устаљеном моделу (атмосфера јесте веома добра, али ни то није главни адут филма). Овај филм заиста носе глумци, и тек просјечним ликовима успијевају да удахну живот и учине их вриједним тога да им повјерујемо. Ствар која ми је можда највише засметала је потреба да се гледаоцу све достави на тацни - ни у једном тренутку мајчиног преласка на "тамну страну" немамо прави осјећај дилеме да ли је све можда умишљено, јер је читава та метафоричка страна филма (бабарога као приказ потиснутог страха од губитка вољених, демона бола и туге који нас изједа изнутра) константно бацана у лице гледаоцу.

Једва га погледах...
Уколико хорор данас није гушчије говно, одмах му се пришије етикета ремек-дјела. Чини ми се да је тако и са овим филмом, јербо нич не видјех у њему, а с обзиром на то да је хорор, па још и кратак, гледах га у двије вечери, јер одједном нисам могао...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Ooo, da! Ne na nivou "Povratka", povremeno gnječi nekim opštim mjestima, ali se brzo vadi. Sve u svemu: odličan film.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
^ Uuu, hvala sto me podsjeti, ovo sam odavno cekirao pa zaboravio totalno, znaci dobar, to je fino.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ima momenata koji naslućuju govno, ali se ne desi tragedija.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
The Purge

skoro pogledah ovo i bas sam dugo nakon filma pokusavao da se sjetim kad sam sta gluplje pogledao ali se nisam mogao sjetiti. svaka scena me je iznenadjivala na svoj, nacin koliko providna i glupa moze biti ali ja sam istrajao do kraja!

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2015, 06:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Slika

Za ljubitelje telekineze i njenog izučavanja. Odličan film.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2015, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

La voie lactée (1969)

Bunjuelov cinizam udara po omiljenoj mu temi- katolicima (odnosno vjernicima uopste i njihovom licemjerju, jer kao sto rece jedan lik: "Svi su ljudi katolici. ... I muslimani su katolici. ... Zidovi su najveci katolici."). Cijeli film se sastoji iz manje ili vise poznatih biblijskih, kao i tema uzetih iz jeretickih i apokrifnih djela koja su pratila razvoj hriscanstva. Iako je u nekoliko dijelova neortodoksno prikazan i sam Isus, on ipak nije glavna tema napada, nego naivnost, s jedne, i ubjedjenost u istinitost sopstvenih tvrdnji vjernika, te njihova spremnost da se do smrti za njih bori (mada je naravno ta borba potpuno u suprotnosti sa tvrdnjama koje su prouzokovale sukob), s druge strane. Ali, Bunjuel se zna sprdati i sa samim sobom, ne samo sa katolicima, o cemu svjedoci recenica pred sam kraj filma, kada jedan od glavnih likova govori nesto tipa: "Konacno smo dosli do kraja, vec je ovo sve smorilo." :)

Ocjena 7.5/10

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2015, 21:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Birdman - Ni sam ne znam što sam pogledao ovaj film...ali kad sam ga pogledao, sve što mogu reći su dve stvari

Prvo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YIbycFFBa2Y[/youtube]

A nakon toga

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P3ALwKeSEYs[/youtube]

Film. Jebe. Ono. Maksimalno.

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]