banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 17:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jan 2015, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Em sto to ionako treba uraditi bez obzira na novi GP, em je korisnije za samu Gradisku.

Situacija je slicna kao sa Slovenijim i pravcima prema HR... Para nemaju, a i da imaju, puca ima ona stvar za hrvatskim potrebama... Tako da od Ptuja nemas cestitog puta ni prema Macelju, ni prema Varazdinu. Ili od Novog Mesta prema Karlovcu... A Hrvati sa svoje strane izgradili svasta nesto.

To je to.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
The_new_Statesman je napisao:
Prvo, u boljoj su poziciji i kads bi doslo do natezanja imaju vise materijala za isto.
Drugo, koji crni centar Gradiske? Pa sve ono do Nestro pumpe je u stanju koje je realno za poravnati. Granicnih prelaza koji vode drito u grad imas svugdje po svijetu. I to mnogo vecih. Ovaj je cak solidno udaljen od masovnijih stambenih naselja...

Нема их оваквог профила каква је Градишка: они шлепери, једноставно, морају бити избачени из града. Да је прелаз већи, то би било добро. Али, није и то је проблем.

Po meni treba Gradisku kvalitetno spojiti sa "nasim" AP. Istovremeno "ispeglati" pravac prema Dubici... I to je to, daleko jeftinije, a prilicno efikasno.

За ову годину је најављен почетак градње обилазнице, од Чатрње до терминала.

http://www.capital.ba/pocela-izgradnja- ... estovcina/
Citiraj:
Počela izgradnja obilaznice na relaciji Čatrnja – Brestovčina
окт 02. 2014. 15:32 Objavljeno u OSTALO

pocetakGRADIŠKA, U Gradišci je danas ozvaničen početak izgradnje prve faze obilaznice na relaciji Čatrnja – Brestovčina, a vrijednost radova iznosi 3,8 miliona KM.

Početak izgradnje ozvaničili su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović, ministar transporta i komunikacija BiH Damir Hadžić i načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović.

Hadžić je rekao da će obilaznica značiti mnogo za Gradišku i za nesmetano odvijanje saobraćaja prema autoputu.

„U nekoliko narednih mjeseci, od današnjih njiva ovdje će postati prostor koji će biti perspektiva Gradiške i privredni potencijal cijele regije“, rekao je Hadžić.

Hadžić je najavio novu inicijativu prema Hrvatskoj kako bi konačno počela izgranja mosta preko rijeke Save i povezan autoput sa autoputem u toj državi.

„BiH je o tom pitanju mnogo brža od Hrvatske. Za izgradnju mosta na računu imamo 20 miliona KM, obezbijedićemo još pet miliona i to je dovoljno za naše obaveze prema tom projektu“, rekao je Hadžić.

On je najavio da će predsjedavajući Savjeta ministara BiH pokušati da kod hrvatskog premijera Zorana Milanovića izdejstvuje što skoriji početak izgradnje mosta.

Čubrilović je rekao da, uprkos činjenici da je Hrvatskoj ustupljena izrada projekta, revizija i izdavanje dozvole za most, sa njihove strane ne postoji politička volja da se uđe u ovaj posao.

On je rekao da je Evropska komisija spremna da Hrvatskoj za most i saobraćajnicu do njihovog autoputa doznači 70 miliona evra i da se konačno na proljeće očekuje tender za ovaj projekat.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović rekao je da su danas počeli radovi na dionici od 1.500 metara od 5,5 kilometara, koliko će obilaznica biti duga.

„Ova obilaznica riješiće probleme na graničnom prelazu, a predstavljaće i novi razvojni prsten za opštinu. Zahvaljujemo Ministarstvu transporta i komunikacija BiH za obezbjeđivanje polovine sredstava za ovaj projekat“, rekao je Latinović.

Radovi na izgradnji prve faze obilaznice biće okončani u narednoj građevinskoj sezoni, a vrijednost radova je 3,8 miliona KM. Srna

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 15:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Situacija je slicna kao sa Slovenijim i pravcima prema HR... Para nemaju, a i da imaju, puca ima ona stvar za hrvatskim potrebama... Tako da od Ptuja nemas cestitog puta ni prema Macelju, ni prema Varazdinu. Ili od Novog Mesta prema Karlovcu... A Hrvati sa svoje strane izgradili svasta nesto.

Словенци су јесенас коначно ушли у процес изградње аутопута између Марибора и границе са Хрватима. Завршетак изградње је предвиђен за 2017. годину, али ми је то нешто брзо за њих...

Ево, тражећи чланак о овоме наишао сам на инфо да је већ предвиђено кашњење:
http://www.seebiz.eu/gaspersic-autocest ... /ar-97802/
Citiraj:
Gašperšič: Autocesta do Macelja malo će kasniti Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 23.10.2014. - 16:23:12
LJUBLJANA - Slovenska autocesta prema hrvatskom graničnom prijelazu Macelj bit će sigurno dovršena iako će radovi možda nešto kasniti u odnosu na raniji plan po kojemu bi se otvorila pred ljetnu turističku sezonu 2018. godine, potvrdio je u četvrtak u mjestu Podlehnik, u razgovoru s lokalnim vlastima uz trasu autoceste, slovenski ministar prometa Peter Gašperšič. "Autocesta do Macelja bit će dovršena, ali sa zakašnjenjem od nekoliko mjeseci", kazao je Gašperšič te dodao da Slovenija pregovara s Europskom unijom da se 85 posto troškova za taj projekt osigura iz europskih fondova.

"To je moja želja, ta mogućnost postoji i sada je nastojimo provjeriti u kontaktima s Europskom unijom", kazao je slovenski ministar prometa dodajući da se ubrzo očekuje i odgovor iz Bruxellesa.

Razgovoru ministra i lokalnih vlasti bili su nazočni i predstavnici državne tvrtke DARS, koja upravlja autocestama i planira njihovu gradnju. DARS je ranije predviđao da bi 250 milijuna eura troškova za dovršetak tzv. štajerske autoceste osigurao vlastitim sredstvima i kreditima, a pola iz sredstava EU-a. No, sada se ocjenjuje da bi europskih sredstava moglo biti i više, među ostalim i zato jer je europska povjerenica za promet na prijedlog slovenske vlade postala Violeta Bulc, koja ističe važnost transeuropskih koridora za cijelu Europu. Uz to, sada u DARS-u procjenjuju da autocesta neće biti dovršena do početka ljetne sezone 2018. godine, kako se ranije planiralo.

Gašperšič je o autocesti razgovarao s lokalnim vlastima zbog ogorčenja koji su mu izrazili ministrovim ranijim izjavama kojima je relativizirao taj prometni pravac.

Prilikom stupanja na dužnost Gašperšič je izjavio da Slovenija nema dovoljno novaca za sve infrastrukturne projekte te da autocesta prema Macelju ne može biti slovenski prioritet. Time je izazvao prosvjede lokalnih vlasti koje su čak prijetile mogućom blokadom ako se gradnja bude previše odgađala.

Gašperšič je lokalnim načelnicima u četvrtak objasnio da je njegova izjava pogrešno protumačena i da će se autocesta do Macelja izgraditi, iako uz manje zakašnjenje.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

15-tak km 250 miliona evra???

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2015, 04:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
skoro kao nas autoput:)

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Kad krenu gužve na granici, Gradiška bude bukvalno prepolovljena, jedini prolazi sa jedne strane grada u drugi je Vidovdanska i ispod "banjalučkog mosta"... da ne pričam što su sad kamione preusmjerili na ulicu pored stadiona, pa kao semaforom puštaju jedan po jedan kamion da se nestvara gužva, ali nervozne kamiondžije iskoriste zeleno svjetlo za prolaz jednog kamiona, pa ih prođe tri četiri i onda tamo stoje sa četiri žmigavca na sred raskrsnice kod IN-a... u principu najmanje sporan je taj saobraćaj putničkih auta, teretni saobraćaj je veći problem...ranije se znala napraviti kolona po nekoliko km pa da bi ušao u grad iz pravca Topole, moraš dobro poznavati uličice prigradskih naselja...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sa nase strane se moze napraviti protocnija granica, ali sta vrijedi ako je sa HR strane nekad neophodno 5 traka?

Kamioni se mogu reorganizovati, a najlakse bi bilo pomjeriti radno vrijeme sa HR strane do 22 casa kao u Austriji ili u Slo gdje mislim da rade 24/7. Sada im Carina radi do 17 sati za komercijalni saobracaj. I mislim da je to jedan od najvecih uzroka guzvi nedeljom.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
e je.iga, ti sad ko Aleksandar MK, nešto bi da prčkaš tamo po HR, ovo ono... :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Poslati TNS-a na pregovore sa Hrvatima, da ih organizuje malo, samo su na njega cekali :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nismo se razumijeli... Ja samo kazem da je skoro sve corav pos'o bez njih. Kao da oni ne znaju sta bi moglo pomoci sa njihove strane. Ali ih, naravno, strasno zabole :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Sa nase strane se moze napraviti protocnija granica, ali sta vrijedi ako je sa HR strane nekad neophodno 5 traka?

Kamioni se mogu reorganizovati, a najlakse bi bilo pomjeriti radno vrijeme sa HR strane do 22 casa kao u Austriji ili u Slo gdje mislim da rade 24/7. Sada im Carina radi do 17 sati za komercijalni saobracaj. I mislim da je to jedan od najvecih uzroka guzvi nedeljom.

Carina na hr strani radi non stop. Problem se pravi kad se mijenjaju smjene jer tad nerade oko 2 sata, jedni prestanu sat prije, drugi počnu sat kasnije. I ako dodamo da se carina smjenjuje u 19 h a policija u 20 h sve je jasno.
A druga je stvar spominjati npr Spielfeld i Gradišku, jer ono za sto Austrijancima treba 2 min, Hrvatima treba 2 sata a našima 2 dana. Eto zašto su gužve

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cekaj, men' se cini da u S. Gradisci na ulazu pise da nedeljom rade samo do 17 sati. Naravno da mislim na onu za kamione.

Austrijanci ne radi vise vikendom. Ali eto na Subenu mi treba oko pola sata, sat za speditera i 5-10 minuta za Carinu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Cekaj, men' se cini da u S. Gradisci na ulazu pise da nedeljom rade samo do 17 sati. Naravno da mislim na onu za kamione.

Austrijanci ne radi vise vikendom. Ali eto na Subenu mi treba oko pola sata, sat za speditera i 5-10 minuta za Carinu.

Provoz radi non stop. Carinjenje u hr neradi subotom i nedeljom. Pa tako i u Staroj Gradisci.
Guzve na teretnom nedeljom se prave zbog zabrana saobracaja za 7+ t u eu npr nedeljom u slo je do 21h.
Suben i Bad Reichenhall su pojam profesionalnosti za ove nase prostore.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mensecini da u S.Gradisci radi carinjenje i vikendom (jedan spediter radi) ako te ne kaci sanitarac kojeg nema vikendom.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Један колега форумаш са неког другог форума се потрудио и фотографисао, а ја безобзирно крадем :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ovaj lik neki dan sedi u kafani sa drustvom i lozi nekog starijeg kolegu da pljuje po nekome, a u ruci sve vreme drzi telefon i snima razgovor, a kako je bio prekoputa mene videh kako je ukljuceno snimanje...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2015, 03:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_5lHISsanQ8[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2015, 08:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Vasilj Timkov, prnjavorsko-ukrajinska raja iz Lisnje :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2015, 08:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Dizu porez za izgradnju autoputeca sa 0,10 na 0,15, mozemo racunati da i gorivo ide gore

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2015, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Dizu porez za izgradnju autoputeca sa 0,10 na 0,15, mozemo racunati da i gorivo ide gore

То је повећање постојеће таксе која се плаћа по литри, тако да гориво сигурно иде горе... :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]