Maran Ata je napisao:
jivanmukta je napisao:
O istini ne zelimi raspravljati.. ima mnogo razloga.
Наравно да не желиш. Јер, истине којим се разни паганизми баве су само јадне мале и патетичне људске истинице, релативне и једнако истините као и истине било ког друго човека, јер су и саме производ људске маште. Насупрот томе, једино је Божја Истина апсолутна и потпуна, баш као што је и сам Бог апсолутан и потун. Те мале и патетичне паганске истинице када се упореде са апсолутном Божјом Истином, постају смешне и у моменту се разобличава гнусоба њихових лажи. Зато и ниси спреман да о истини причаш. Једноставно, ниси у стању на том пољу ништа да докажеш.

Cekaj jesi li to mislio na pravoslavlje, sebe, ili hriscanstvo.. kao jednu od najvecih lazi covjecanstva???
Bozija istina.. hajde molim te..

.. nemoj da me zasmijavas.. to sto si nesposoban da sagledas svoju podlogu duhovnosti ne znaci da svi kupuju lazi kojim je hriscanstvo nakindjureno.. kao i hinduizam i svi ostali..
Apsolutna bozija istina????
Laz nad lazima.. kojeg boga.. koja istina.. ??? Sta je istina u odnosu na boga.. u odnosu na bice.. u odnosu.. na laz.. ???
Sta je bog.. ko pise tzv. istine.. ko ih cita.. ???
Mnogo pitanja.. Marane.. mnogo..
A kakve odgovore dajete.. ???
Bog sve vidi bog sve zna.. kao nacin laganja sebe i drugih.. propaganda da upecate sto veci broj lakovjernih.. i da ostanete nedodirljivi.. !
Idi bre... okreni se oko sebe.. i pogledaj gdje je "bozija istina" odvela covjercanstvo. Duhovnost se procjenjuje po pragmaticnosti.. a pragmaticnost i religija.. dva razlicita pojma.. Barem ono sto se do sada imalo prilike vidjeti.
Svijet je na ivici kolektivnog ludila.. zahvaljujuci svojoj nekriticnoj vjeri u "vjerodnostojne istine"..
Zasmijavaj svojim humoromo nekog drugog.. ne prodavaj mi "bozije istine"..
Ma samo da zna.. Volim ja tebe samo se zaj......