banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Avg 2025, 07:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Dec 2014, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Elvis Presley je napisao:
Ako cete objektivno kritikovati film, izbacite vasa prokleta ocekivanja o filmu i pristupite mu bez ikakvih vrijednosnih predrasuda. A ako cete ga kritikovati samo da bi na forumu pisali gluposti, onda je bolje da ga ni ne gledate.

Jesi ti mjera objektivnosti i da li smatraš da je pametno pišanje po forumu ekskluzivitet samo tvoj?
Te priče "Reci MENI se ne sviđa..." su sjajne, samo ti fali rupa na njima. Naravno da se meni ne sviđa. Ako svaku rečenicu ne počnem tako, ti ćeš pomisliti - šta? I de ti definiši malo ta velika očekivanja, pošto se držiš toga kao da si otkrio kako da prevariš m;tel. Ti ideš bez očekivanja? Onako, čisto da vidiš, pa šta bude - bude? Znaš ko režira, znaš o čemu je film, koliki je budžet i ipak ne očekuješ ništa? Ili ne očekuješ ništa samo kada se oduševiš? A kada se razočaraš, onda kažeš: Očekivao sam to? Nolan i ti: velika očekivanja - sitna zadovoljstva. I zoka te je dobro pitao: kako ti, baš TI, znaš šta je Nolan ćio reći? Poslao ti neki viber, tweet, šta li...?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 19:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Imao je 3 iz fizike

A iz režije?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Slika

9/10

Savrsen film, samo sto me ujebo ovaj kraj. Ne znam jesu li ga napravili ludim, il je stvarno lud.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Da nije bilo hajpa oko filma i da nije bilo nase rasprave prije tvog gledanja, ti ne bi uopste ispisao pola onih stvari u recenziji. Naravno da jesi bio "ostriji" u kritici jer si tokom gledanja filma trazio manu u svakoj sceni, prosto da bi mogao kasnije da napises to sto si napisao i da opravdas svoj stav koji si zauzeo prije samog gledanja filma. Ja tebe ne krivim, to je jedan od osnovnih psiholoskih mehanizama, zaboravio sam kako se zove.

Истина је да сам прије гледања највише био "забринут" око количине науке у филму. Што се радње тиче, ту заиста нисам имао неких очекивања, и могу мирне савјести рећи да сам филму са те стране приступио потпуно непристрасно.

A da je zanr sekundarna karakteristika necu ni da odgovaram. Ne samo da to nije tacno vec sve ono sto pises kasnije je nidje veze. Prica, drama i odnosi izmedju likova su primarni samo u drami. Kakvi odnosi izmedju likova u SF filmu pobogu? I jos nesto. Sta cemo sa eksperimentalnim filmovima? Filmovima koji se ne drze ni zanra ni price ni odnosa izmedju likova? Kada prestanete odredjivati pravila i zahtjeve koje film mora da ispuni onda cete moci pisati konstruktivnu kritiku. Niti reziser ima obavezu da se pridrzava nekih pravila niti je pozeljno da to radi.

Нолан није снимао експериментални филм, па му не можемо давати олакшице које бисмо иначе дали неком режисеру екперименталног филма гледе употребе филмских елемената. А то, да су прича и ликови примарни само у драми је нонсенс (посматрати "драму" уско, искључиво као жанр ми је траћење појма - тај израз користим у ширем смислу, чак као критеријум за оцјену квалитета неког дјела - квалитет му је пропорционалан, између осталог, од квалитета драмске радње у њему). То су неки од основних литерарних елемената (било да је ријеч о филму или литератури) и није баш да се може тек тако рећи "хеј, ја снимам СФ, шта ће мени прича и ликови", јер би жанр требало да буде само етикета која нам служи да лакше посложимо ствари, не и да прикријемо наше мањкавости као аутора.

О жанру су доста писали чак и веома озбиљни аутори из области хуманистичких наука, па опет нема неког јасног консензуса. Но, иако схватам људску потребу да класификује ствари, одувијек сам имао проблем са жанром као таквим. Он би требало да долази послије дјела, иако данас чешће имамо случај да долази прије. Па онда неко пише "жанр-роман", снима "жанр-филм", све вријеме покушавајући остати у уским оквирима жанра (занимљива је контрадикција у твојим ријечима; с једне стране сматраш да СФ као жанр режисеру даје одређено "помиловање" гледе приче и ликова, просто јер то оквири жанра то дозвољавају, а са друге стране кажеш да "режисер нема обавезу да се придржава правила нити је пожељно да то ради"). Зато и имамо ситуацију да се "жанровско" сматра нечим што је другоразредног квалитета, ваљда му се због тога и опраштају сви ти недостаци који се не би опростили нечему што тежи да буде озбиљно (умјетничко?) дјело.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 00:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Osinje gnijezdo palatoneonske subkulture kao odraz specifikuma u filmogenezi obične metafunkcije, siluetirane i atipične za gledaoce sedme umjetnosti, te kao višenamjensko uzurpiranje gledaočevih diskursa i subdiskursa, njihovih funkcija i puteva ambivalentnih obojitosti, kao i indipedentnosti filmdžijskog krvnog ugruška, koji može tim i takvim putevima da se stvori, može da dovede, ili barem da doprinese katafalku svega do sada pogledanog, da kod prosječnog gledaoca osjenči najkvircovanu odbojnost prema filmskoj umjetnosti, vizuelnom ugođaju, osjetilnim impulsima, da ga dovede do jedne nadasve pelegrinične, iako možda i misuraične, ali sasvim sigurno, receptivne, siridžijske, gandizovane filmofobije, koja za rezultat ima izuzetno gangreničnu, kancerogenu, džingiz-kanovski atakovanu raspamećenost ganglija, koja se kuknatorski kumulira i prijeti da se rasprši po tastaturi jedne forumske Njukte.

Poslednji put menjao 800 dana 07 Dec 2014, 00:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 00:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Previše droge :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 00:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Jel gledo neko ovaj Interstellar? Kakav je?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Nije los film, ne kontam kako nema vise komentara u vezi filma ovdje.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 02:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
pogledo http://www.imdb.com/media/rm1584907520/tt2872718

vau! a očekivao sam samo dobru satiru. gilenhal je u enemyju http://www.imdb.com/title/tt2316411/?ref_=nm_flmg_act_7 bio baš dobar, ali ovdje je rasturio. ma puppy eye je antoni perkins naše generacije! e ovako treba da izgleda dobar žanrovski film.

ipak, pehar ide:

800 je napisao:
Osinje gnijezdo palatoneonske subkulture kao odraz specifikuma u filmogenezi obične metafunkcije, siluetirane i atipične za gledaoce sedme umjetnosti, te kao višenamjensko uzurpiranje gledaočevih diskursa i subdiskursa, njihovih funkcija i puteva ambivalentnih obojitosti, kao i indipedentnosti filmdžijskog krvnog ugruška, koji može tim i takvim putevima da se stvori, može da dovede, ili barem da doprinese katafalku svega do sada pogledanog, da kod prosječnog gledaoca osjenči najkvircovanu odbojnost prema filmskoj umjetnosti, vizuelnom ugođaju, osjetilnim impulsima, da ga dovede do jedne nadasve pelegrinične, iako možda i misuraične, ali sasvim sigurno, receptivne, siridžijske, gandizovane filmofobije, koja za rezultat ima izuzetno gangreničnu, kancerogenu, džingiz-kanovski atakovanu raspamećenost ganglija, koja se kuknatorski kumulira i prijeti da se rasprši po tastaturi jedne forumske Njukte.

Slika

jer, ko što neko reče, puppy eyes su zumbuli, a ruža je ruža. :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 02:59 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
treba posebno naglasiti, sto bi rekao elvis, da se odbace sve predrasude prema jake gyllenhaal pre filma..rene russo se malo ubucila al moze joj se oprostiti, jos uvijek ima plamen u okicama..

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2014, 04:37 
Ja sam cuo da nije los film...

Ono, 'nako...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 00:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Dracula untold - nije to toliko lose uopste. Mozda su ljudi vodjeni Elvisovim primjerom ocekivali vise pa razocarani davali niske ocjene, ali ja sam zadovoljan. Moze, ok.

7/10

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 01:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
The Rover.

Drzi paznju citav film i onda na kraju wtf?

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 02:01 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
to se zove ljubav prema zeni..kad ne das da je drugi posjeduju.. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 08:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Slika

Blesav i neocekivano duhovit. Prijatno iznenadjenje sa Novog Zelanda :). 7.5/10

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 19:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
The Mule (2014)
Super mlif, po meni dobro kotira s koje god strane da osmotrim ovo ostvarenje.
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 21:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Дуго није било...

НЕ РАДИ хотлинковање с ИМДБ-а. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
E ovaaaaa, je l' iko gledao Interstellar?
Kakav je?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Gledo Fury- nije loš. Scene kao iz "Vojnika Rajana" što je uvijek zanimljivo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]