banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2014, 00:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па у ових задњих непар страна оно што ти пишеш често нема везе са оним што ја питам, па шта? :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Brale001 je napisao:
Ja volim sarmu ali nevolim ideologiju sarme tj. BDP.

Ti jedes kupus a ja meso u prosejku sarma.
Naso si grad, jes se kad provezo tim avetinjskim gradom, Detroitom? :roll:

Veze nemam o nejednakostima u Detroitu...ti znas da je manja nego u Rusiji?

A, uopste nemam potrebu da idem tamo... Ja sam ti, ovako, vise tip za Holivud.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
al ste se razbacali na 10 stranica od sinoc! :D

moj manitu, al si ga zakukuljio, ovo sto si nadrobio o Rusiji otpocetka ti je hrpetina predrasuda.. i potpuno pogresno izvucenih premisa.. To sto Rusija cini od 90-ih naovamo su takoreci sve do jednog iznudjeni potezi.. Dok je bila polumrtva lesina zaostala od SSSR-a '90-ih u poodmaklom stadiju truljenja, i dok su sirom nabujali tajkuni ko pecurke poslije cernobilja izvlacili iz nje u zapadne banke i off-shore kompanije sve sto se dalo izvuci (a dalo se sve!) i investirajuci ta sredstva u taj isti zapad- onda je Rusija bila potaman! Kad je pristigao Puljo i uzviknuo NJet, e onda naprasno postade ponovo trn u oku.. Bas kako neko prethodno rece, Gruzija je fasovala jer je ocijukala za jenkijima u namjeri da se isti uvale u zakavkazje i prikaspijski region, kako bi se kad dodje pogodno vrijeme obrusili na prirodna dobra i rezerve koje leze u tom basenu. Cim zavrse sa Ukrajinom upalice jenkiji iznova bure baruta u tim centralnoazijskim i prikaspijskim drzavama. A ovo sto spijo takodje veli da je Krim uzet uz precutnu podrsku Svaba, Merkelove, etc.. je jos jedna dodatna nebuloza.

Chicha Spijo, Ukrajina je vrlo bitna drzava da bi se na ovaj nacin raskurusalo sa njom samo zarad Krima-to je meki trbuh Rusije.. na samo koju iljadu km od Moskve i taktickih nuklearnih projektila.. I pustiti amere na tu blizinu je najblaze i najbanalnije receno: komicno! Rusi su bili prinudjeni da uzmu Krim, uostalom i bio je onomad njihov. Tacno jeste da su iskoristili najpogodniji momenat oko ove tragedije sa Ukrajinom, ali to je bio iznudjen potez.. 20 godina vec NATO i njihovi prvi jastrebovi iz Vasingtona predano rade na opkoljavanju bacuski..

Treba pratiti trag novca (citaj: petrodolara) i sve ce se lagano izbistri: Ukrajina je iskoristena da se sabotira ruska petro-industrija (nafta i gas) i naknadno udari na rublju.. Uzeli su im gasovode i sad mogu vec da ucjenjuju Moskvu.. Putin je pokusao da raskine sa praksom trgovine sopstvenih energenata za dolare, osnovao i berzu u S. Petersburgu za tu namjenu i namjeravao da ojaca rublju.. ali onda im ga ameri mucki zavukose u namjeri da im odmah u zacetku sasjeku misao i ideju o slobodnoj trgovini sopstvenih dobara u sopstvenoj valuti. Nece moze batko! A Ukrajina je iskoristena samo kao sredstvo obracuna.. nastavak slijedi kao sto rekoh: po dubini azije, nakon sto su nas ovde na balkanu pacifikovali, a onda i blizi komsiluk po sjevernoj africi, epicentar istorijskih potresa i zbivanja se seli dalje na istok..

Raskidanjem sa praksom trgovanja u petrodolarima znaci zadiranje u temelje americke privrede-to je njihova ahilova peta..

Ideja o rusko-njemackom bratimljenju (tzv. ideja o "Evroaziji") neizostavno ce da dojde na red jednom, ali samo ako prije toga americka masinerija ljosne o prasinu, tj. dolar izgubi "podlogu"- a to kad se desi (aj da velimo za neki 30-50ak god.) kuku-lele po globusu svima.. onda samo se vataj lopate i motike ko gdje kakvo parce zemljice crne ima i osini po njojzi na vrijeme..

Ovo sto pises o ruskoj tajkunskoj marvi, slozio bi se sa tobom - gori su nekoliko 10-ina puta od nase bagre! I ne bih im ni ja hrlio u zagrljaj.. Ali Rusi kao narod (kad kazem "narod", mislim upravo na narod -onih 80% obicnih koji zive o svom jadu) bili su uvijek nakloni nama.. A bahata, neoliberalno-zaslijepljena stoka zaljubljena u cari koka kole i mekdonaldsa ne se me dotice.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Čiča iz Rogače je napisao:
Čekajte ljudi...demokratija nije društveni sistem već je SAMO način donošenja odluka,tj.biranja

Da, naravno. Cini mi se da zelis nesto znacajno da kazes, reci slobodno :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 00:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
manitu uci da svira je napisao:
Čekajte ljudi...demokratija nije društveni sistem već je SAMO način donošenja odluka,tj.biranja

Ma bune nas one gluposti iz škole ,demo-kratija=vladavina naroda .Ovo što imamo u kapitalizmu nije demokratija. Kapitalizam ne može postojati u vladavini naroda ili ja o tome pojma nemam. :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 00:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
moj manitu, al si ga zakukuljio, ovo sto si nadrobio o Rusiji otpocetka ti je hrpetina predrasuda.. i potpuno pogresno izvucenih premisa.. To sto Rusija cini od 90-ih naovamo su takoreci sve do jednog iznudjeni potezi.. Dok je bila polumrtva lesina zaostala od SSSR-a '90-ih u poodmaklom stadiju truljenja, i dok su sirom nabujali tajkuni ko pecurke poslije cernobilja izvlacili iz nje u zapadne banke i off-shore kompanije sve sto se dalo izvuci (a dalo se sve!) i investirajuci ta sredstva u taj isti zapad- onda je Rusija bila potaman! Kad je pristigao Puljo i uzviknuo NJet, e onda naprasno postade ponovo trn u oku.. Bas kako neko prethodno rece, Gruzija je fasovala jer je ocijukala za jenkijima u namjeri da se isti uvale u zakavkazje i prikaspijski region, kako bi se kad dodje pogodno vrijeme obrusili na prirodna dobra i rezerve koje leze u tom basenu. Cim zavrse sa Ukrajinom upalice jenkiji iznova bure baruta u tim centralnoazijskim i prikaspijskim drzavama. A ovo sto spijo takodje veli da je Krim uzet uz precutnu podrsku Svaba, Merkelove, etc.. je jos jedna dodatna nebuloza.

Nemam ja predrasuda prijatelju o nikome. Jasna je meni i geopoliticka pozicija i umisljene borbe katama. Ono jeste, ako te strah od dolaska neprijatelja na granicu previse uhvati ti pravis iznudjene poteze. Medjutim, pitanje granica i sigurnosti u dansnjem globalnom svijetu je smijesno. Amerika ne postuje niciji suverenitet, Rusija postuje deklarativno ali sirotinju oko sebe gazi bez pardona. I panicno se bojeci Amerike postaje druga Amerika, i vracamo se u multipolarnost punom brzinom. Zna se ko kosi a ko vodu nosi. A onda nadolazi strah od odlaska Putina u vjecna lovista, ko ce onda preuzeti uspavanog medu, hoce li odoljeti iskusenjima. I tako, neki zive u strahu a neki su predatori, s tim da se uloge na pojedinim dijelovima svijeta zacas izmjene, no strah za hartland zauvjek ostaje.
Sad sidjes sa geopolitike koja je pismeni pandan teorija zavjere na realno tlo i vidis da to ne ide bas tako lako ni Amerikancima, propali su im svi ratovi zadnjih dvadeset godina. Ali sta je bitno? Pa da se proizvodi celik i oruzje, nema tu nikakve teorije zavjere. U ovoj igri Amerika je jela govna 20 godina i sad su konacno uvukli Rusiju u istu matricu - svi smo isti. E qurac ces se ti dopadati svojom doslednosti cijelom svijetu i EU i sjebavati moju meku moc, sad si majmun kao i ja i napravicu te kroz Ukrajinu mojim bratom po intervencijama. To je americka prica. A resursi? Doci ce na red za trista godina, dvijesta, mozda sto, to je ionakop pitanje o kojem odlucuju Jevreji, pitaj TNSa :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 00:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma bune nas one gluposti iz škole ,demo-kratija=vladavina naroda .Ovo što imamo u kapitalizmu nije demokratija. Kapitalizam ne može postojati u vladavini naroda ili ja o tome pojma nemam. :wink:

Zbunio si se, kapitalizam je ekonomski sistem i ima nekoliko podvrsta.Tu je i socijalisticki nacin privredjivanja i to su dugo bila dva dominantna nacina organizovanja proizvodnje u drustvu. Sta te jos ebe? :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 01:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Sta je bilo? Gdje ste svi otisli? :(

https://www.youtube.com/watch?v=GwGGiBLx-4g#t=67

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 01:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
На спавање?!?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 07:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Timotic je napisao:
sinip je napisao:
Иначе, би ли сад отишао да тражиш посла у Детроиту? :) Мислим Запад и тај рад.

Detroit ima veci BDP po glavi stanovnika od Rusije.

BDP ne pokazuje ništa. Kao ono "neko jede rižu, neko mese. U prosjeku sarmu jedu svi".

EDIT
Vidim sada da
je brale već spomenuo ovo

Poslato sa G630-U20 uz pomoć Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 08:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zbunio si se, kapitalizam je ekonomski sistem i ima nekoliko podvrsta.Tu je i socijalisticki nacin privredjivanja i to su dugo bila dva dominantna nacina organizovanja proizvodnje u drustvu. Sta te jos ebe? :lol:

:D Ništa me ne muči,čak naprotiv.Samo se trudim da pravilno definišem ono što se ovde krivo prestavlja. :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 08:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ako mene pitate, i dalje mislim da se ide u pravcu multipolarizma kako bi se obezbijedio dostignuti civilizacijski nivo.

I to kako bi, nakon 40-tak godina stagniranja, mogla krenuti naprijed u nove izazove.

I to bas u ovom pravcu:

https://www.youtube.com/watch?v=o1DpYBYfID4

:P

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 08:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I ti se nadaš onom Srbinu....golji...sa nacrtima

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 08:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne nadam se nikome i ne znam koga pominjes.

Ali da smo zaglibili, jesmo. Covjecanstvo je vec decenijama u nekakvoj letargiji, bez novih ideja, novih ciljeva... Samo se okrecemo u jednom te istom blatu.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 08:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:D Ništa me ne muči,čak naprotiv.Samo se trudim da pravilno definišem ono što se ovde krivo prestavlja. :wink:

Ma to je nebitno, ja sam vec napisao da ljudi u zemljama drugog, treceg i cetvrtog svijeta nemaju pojma o onome sto osudjuju i cemu se podsmjehuju sa ciniznom i ironijom. Mogli bi ovde napisati sve osnovne definicije i pojmove, pa bi se opet vratili na isti stil komunukacije.
Evo npr pitanje BDP, koje je i samostalni a i uvezani index za razna ekonomska i drustvena istrazivanja i koje je strategijski marker u mnogim programima i raspravama, nasi forumski genijalci smatraju gluposcu. I onda se cudimo sta nam se desava jer je bukvalno 80% "genijalaca" u ovom narodu. Ovi majmuni iz struke sto ih konsultuju na zapadu ...ma blah.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 09:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

Ali da smo zaglibili, jesmo. Covjecanstvo je vec decenijama u nekakvoj letargiji, bez novih ideja, novih ciljeva... Samo se okrecemo u jednom te istom blatu.

A i cjena nafte je realna pa su isto tako "realne" procjene koliko će koja zemlja izgubiti njenim pojeftinjenjem. :lol:
manitu..BDP i jeste jedna velika zabluda aka demokratija

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

A i cjena nafte je realna pa su isto tako "realne" procjene koliko će koja zemlja izgubiti njenim pojeftinjenjem. :lol:
manitu..BDP i jeste jedna velika zabluda aka demokratija

Kako? Ajde objasni korelaciju jednom lijepom generalizacijom, jednim uopstavanjem koje ce srusiti moj svijet iluzija.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Već sa objašnjavao ranije ali evo
BDP je uopšteno količina novca koja cirkuliše u društvu...društvo (zamišljeno)koje nije sretno i ima mnooogo invalida i kojima je potrebna medicinska i ortopetska pomoć imaće zbog te cirkulacije novca veći BDP.U stvari svaka veća katastrofa i nesreća u društvu povećava BDP jer je zbog toga veći promet novca.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Hoćeš reći da je kod nas veliki BDP?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nakon poplava se vjerovatno povećao,makar za promil :D jer se povećala prodaja sanitarija i namještaja putem vaučera.
I kad takav naš BDP vidi neki Manitu iz Belgije reći će da bolje živimo :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]