banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 17:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Nov 2014, 12:35 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Trenutno ima samo jedno pravo sanitetsko vozilo VW T4 sa kraja 90-ih (donacija). Za tog Fiata i VW-a što si spominjao ne znam. Dom Zdravlja ima 8 novih vozila i 5 koji nisu kod Hitne se koriste za transport bolničkih pacijenata mislim... KBC - Beograd i slične relacije.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2014, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Aleksandar MK je napisao:
Računajući nikakvu putnu infrastrukturu, površinu grada i samo jednu stanicu u cijelom gradu mi postižemo čak možda i bolje "response time" od njih.

Bolji smo od Detroita?!

Ma, kakav ministar, ti si zreo za predsjednika vlade!

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2014, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Donator će spasiti sedam života

http://www.nezavisne.com/novosti/gradov ... 75470.html

Kamoli sreće da je više ovakvih vijesti. Još jedna stvar za koju je kod nas svijest na katastrofalno niskom nivou najviše iz vjerskih razloga. A crkva ni da mrdne prstom oko toga i pogura ovu temu, bitno je da naši popovi naprave još jednu crkvu, ili još bolje sebi obezbjede neki novi CC za manekenisanje po gradu.

:D
I za rupe po putevim je katastrofalna situacij nase svijesti i tu bi ja njih dokacio.
Brale, ti kaze katastrofalan nizak nivo, ma ovo je otislo ispod nivoa, ispod nivoa asfalta negdje po metra, propada tocak covjec.....jbt. odose krajnice, puce drugaru neki dan poluosovina. Iz vjerski razloga.... naravno malo sutra. :roll: :roll:

Hajd malo se uozbilji. :)
Ne branim ja nikog al vjera nema sa tom tvojom katastrofom nista...

Zna se kakav je zvanican stav religije, crkve uvezi donacije organa uopste. Nije tacno da se tome protive vjere u svijetu a i kod nas. A to o novim CC koji se vozaju, to je druga je prica....i nema veze sa vjerom.
Pozdrav. :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2014, 19:05 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Gdje sam ja napisao da crkva brani doniranje organa ? Htio sam reći da vjerske zajednice više trebaju uticati na ljude u smislu da prihvatanje toga bude daleko veće... jer uticaj koji crkva može imati na podizanje svijesti o nekim stvarima uopšte nije beznačajan. Evo, ja sam imao vjeronauku 8 godina u osnovnoj školi... i znaš šta ? Kakvo bacanje vremena učenika (koje se može daleko bolje iskoristiti) da bi neko mogao imati posao.
Nije poenta baciti vodicu, ili očitati nešto na sahrani, treba uraditi i nešto više od toga za dobrobit društva.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2014, 19:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nema potrebe ovu temu siriti i na stanje u spc
Dovoljno je zdravstvo u kolapsu, ne moramo jos jedan dio naseg drustva koji je dotakao dnocobradjivati na ovoj temi
:D

Tacno, trebalo bi poraditi na tome da se donirnje organa ozbiljnije obradi u nasoj medicini
Al onda dodjemo do toga da treba i edukovati kadar .. i obezbjediti uslove i opremu itd .. i tako u nedoled .. a para nema .. vrticemo se u krug
Nije to samo do manjka ljudi voljnih da doniraju organe po smrti

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2014, 19:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Među par zemalja sa najvećim brojem donatora po broju stanovnika na svijetu je Hrvatska. Toliko o uticaju crkve na doniranje.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2014, 19:27 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Slažem se sa Vanjom 100%, opet.

Sa Zokom ne, katolička crkva se inače pokazala u zadnje vrijeme kao daleko društveno odgovornija nego pravoslavna. Ko je god pratio hrvatske medije to je morao primjetiti. Caritas odličan primjer.

Poslednji put menjao Aleksandar MK dana 28 Nov 2014, 19:29, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2014, 19:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nemoj vise molim te, prestacu pisati po forumu :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2014, 19:29 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Ali, dobro, da ne idemo u off-topic što Vanja reče :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2014, 19:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sa Zokom ne,

Hvala živ bio. Tačno mi drago da sam, uprkos svemu što me handri, i dalje mentalno zdrav.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2014, 21:15 
Ali, dobro, da ne idemo u off-topic što Vanja reče :lol:

Nije rekao nista oko off-topica, rekao je da ne seres...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 17:53 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Južno krilo se lagano završava. Sad se radi stolarija, ventilacija, i završni molerski radovi. Jedino ne znam kakvo je stanje što se tiče centralnog hola u tom objektu, tj. da li je dobijena bankarska garancija.

Što se tiče sjevernog krila ono bi se moglo brzo rušiti, vidim kamione instituta za ispitivanje materijala i neke radnike kako se muvaju tamo.
Uskoro će biti nabavljen i novi digitalni mamograf, 400 000 $ (u podrumu zgrade Ginekologije).

Svaka čast za ovo:

http://kc-bl.com/Lat/?p=4828

Slika Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ima jedan moj komsija, stalno stoji na parkingu kod zenita, skontacete ga, kappa trenerka, procelav, trazi neku pravdu, za posao u sudu/tuzilastu.

Cini mi se da i Aco MK ima isti princip, samo na paprikovcu, kruzi oko bolnice i trazi pravdu ker je ostao bez "posla"... Ne vidim drugo objasnjenje za to da vidis sta se desava gore i ko sve prolazi

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 18:00 
Malo crnjak, ali boze moj, svaka cast na operaciji...

Prikačeni fajlovi:
Fotografija-poslije-operacije-300x168.jpg
Fotografija-poslije-operacije-300x168.jpg [ 12.71 KiB | Pogledano 687 puta ]
Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 18:22 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

:lol: Eeeee... moj Herc, pa ja sam k'o Vasković imam svoje izvore. 8)

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 20:04 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Радници болнице Касиндо и данас протествовали

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=129806

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 15:54 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

http://kc-bl.com/Lat/?p=4919

" Podrska razvoju vaskularne hirurgije . Češka kompanija „Vexim“ donirala je ATC aparat za vaskularnu hirurgiju, set instrumenata za vaskularnu hirurgiju, mikrovaskularni set instrumenata za vaskularnu hirurgiju, set instrumenata za AV fistulu, autotransfuzioni sistem, infuzione pumpe, VAC sisteme. Donirana oprema je u vrijednosti od oko 60.000 eura i koristiće se za potrebe Klinike za vaskularnu hirurgiju Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka. "

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Istraga povodom smrti trogodišnje djevojčice
Srijeda 17. Dec 2014 13:31

Tužilaštvo distrikta ubrzano provodi istragu na rasvjetljavanju okolnosti pod kojima je preminula trogodišnja djevojčica Nejla Bajrić iz brčanskog naselja Omerbegovača, potvrđeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Sekretar Tužilaštva Samir Beganović rekao je Srni da je postupajući tužilac, nakon što je obaviješten o događaju, odmah naredio obdukciju tijela preminule djevojčice.

"Obdukcija je već obavljena u Kliničkom centru Tuzla. Tužilaštvo sprovodi i ostale istražne radnje neophodne za utvrđivanje relevantnih činjenica u vezi sa smrću djevojčice, te nastoji da ih okonča i donese svoju odluku u najkraćem roku", rekao je Beganović.

Trogodišnja djevojčica Nejla Bajrić, koja je bolovala od mišićne hipotonije, dovezena je zbog prehlade na Pedijatrijsko odjeljenje Opšte bolnice Brčko. Nakon što joj se stanje naglo pogoršalo, djevojčica je 10. decembra upućena u Tuzlu ali je preminula na putu do Kliničkog centra.

Roditelje djevojčice optužuju dežurne pedijatre u brčanskoj bolnici da su se nemarno odnosili prilikom liječenja djevojčice.

Jeste da je Brčko poseban organ, ali teško je bilo slušati bol jedne majke kome je je djete umrlo na putu za Tuzlu u njenom prisustvu, a da su u Brčkom tek preplaćeni i uvijek hoće još.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 03:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Poručuju da ih ni prijetnje ministra Dragana Bogdanića neće pokolebati da odustano od svojih zahtjeva.

O situaciji u Bolnici danas su razgovarali i gradonačelnik Istočnog Sarajeva, direktor Bolnice, te narodni poslanici iz ovog grada.

Zaključeno je da Grad nema ni mogućnosti, ali ni nadležnosti da rješava nagomilane probleme u Bolnici, a novoizabrani poslanici tražiće od resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske da se ozbiljnije pozabave Bolnicom.

"Organizatori polučasovnih okupljanja radnika Bolnice Istočno Sarajevo biće smijenjeni sa mjesta načenika odjeljenja'', poručio je ministar Dragan Bogdanić.

Radnici mu odgovaraju da je njegov posao da im obezbjedi plate, uplate doprinisa i uslove rada.

"Treba da se bavi tim pitanjima a ne da prijeti. Šta ako i smijeni jednog ili dva načelnika? To ništa ne mijenja, jer radnici i dalje neće imati plate'', kaže doktor Spomenka Janjić predsjednik Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske.

Rukovodstvo bolnice odgovara da okupljanja radnika nisu zakonita, jer Zakon ne poznaje informativno okupljanje već, sindikalno informisanje, štrajk upozorenja i štrajk.

"Ovaj protest, koji oni nazivaju informativnim okupljanjem, nije u redu. Iz Ministarstva su mi skrenuli pažnju da to ne može tako. Ja sam radnike na to upozorio i oni sada to tumače kao pritisak. To nije pritisak, već samo tražim da se ispoštuje zakon, koji važi jednako za sve'', kaže doktor Goran Todorović direktor Bolnice Istočno Sarajevo.

Našu konstataciju da Zakon nalaže i da se redovno uplaćuju doprinosi radnicima direktor Bolnice ne spori, ali dodaje:

"To jeste Zakon, ali to se ne može ispoštovati u finansijskom smislu pa je Vlada donijela Odluku da se plaćanje doprinosa odgodi za određeno vrijeme''.

Problemi, ne samo Bolnice Istočno Sarajevo, već cjelokupnog zdravstva Republike Srpske su sistemski, zaključak je sastanka gradonačenika Istočnog Sarajeva, direktora Bolnice i novoizbaranih narodnih poslanika iz ovog grada.

Grad nema sredstava ali ni nadležnosti da rješava probleme Bolnice a poslanici obećavaju da će učiniti koliko je u njihovoj moći da pomognu, bez obzira na stranačku pripadnost.

"Složili smo se da primarna stvar u našem političkom radu u Narodnoj skupštini Republike Srpske bude interes građana Istočnog Sarajeva. Ja kao ljekar ću se zalagati i za interese mojih kolega a sve u cilju što bolje zdravstvene zaštite pacijenata'', kaže Sonja Jovičević-Karadžić poslanik SDS-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske i član Skupštinskog odbora za zdravstvo.

Poslanik PDP-a Miroslav Brčkalo ističe da će uložiti amandman na Budžet Republike Srpske koji će se odnositi na izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu.

"Ovaj grad konačno mora dobiti adekvatnu zdravstvenu ustanovu. Stanovnici Istočnog Sarajeva, uz dužno poštavanje svih ostalih stanovnika Srpske, najviše su dali za stvaranje Republike Srpske a danas su dočekali da veterinastke stanice u Srpskoj bolje izgledaju nego bolnica u Istočnom Sarajevu''.

SDS-ov poslanik Marinko Božović dodaje da se Vlada i predsjednik Republike Srpske moraju jasno izjasniti da li je bolnica u Istočnom Sarajevu od strateškog značaja, jer ako stanovnici ovog grada ostanu bez adekvatne zdravstvene zaštite šta će biti sa stanovništvom, da li će se početi iseljavati?

Novoizabrani poslanik SNSD-a Marko Vidaković poručuje da Istočno Sarajevo zaslužuje novu bolnicu i obećava da će se za to u narednom periodu stvoriti preduslovi i naći sredstva.

Obećanja o izgradnji nove bolnice građani Istočnog Sarajeva slušaju već 20 godina. Prije 15 godina Vlada Grčke donirala je sredstva za novu bolnicu, ali su ona preusmjerena u Izgradnju sportske dvorane u Aleksandrovcu za Košarkaški klub "Igokea".

(BN TV)

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 09:12 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Prvo te ostale bolnice (Sarajevo, Gradiška, Prijedor, Bijeljina) ako misle opstati moraju prestati slati pacijente u KBC radi svake sitnice i više i bolje raditi. To je činjenica. Ne može KBC BL zarađivati njihove plate umjesto njih.

Drugo, ovo za dvoranu Aleksandrovac me ne iznenađuje, jer je tako bilo i od pravljenja bolnice na Paprikovcu 70-ih. Juga je imala pare, gdje su one završile boga pitaj. Kilavljenje sa sjevernim krilom, trošenje novca na nebitne stvari, pravljenje bloka interne medicine sa 6+2 sprata od kojih 2 nikad nisu ni useljena i slične gluposti. To je valjda tradicija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]