banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Sep 2014, 07:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2008, 12:02
drakula je napisao:
Mozda nije u sklopu teme, ali zanima me da li je 2pf/MB za mobilni internet u ponudi Blicneta (Mobi 1) jeftino ili skupo u poredjenju sa ostalim operaterima? (http://www.blic.net/latn/?page=140).
To bi doslo 10 KM za 500 MB. Da li je to dovoljno za Viber, Skype, kacenje na forume i stvari tog tipa (dakle, bez YT ili slicnih sadrzaja) tokom jednog mjeseca?

Razmatram to kao opciju, da se rijesim m:tel-a.

Hvala unaprijed!

Imaš na prepaidu BH Mobile mreže tarifnu opciju gdje za 13 KM mjesečno dobiješ 1 GB saobraćaja, 30 dana. Mislim da ti je to bolja opcija (na prepaidu si, a za malo više para dobiješ duplo saobraćaja).

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2014, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Potpisan sporazum o nižim cijenama rominga u regionu

BUDVA - Vlade Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije u Budvi su potpisale sporazum o smanjenju cijene rominga, po uzoru na EU.

Dokument predviđa postepeno ukidanje tarife za roming od 1. januara 2015.

"Dinamiku smanjenja cena utvrdiće koordinaciono telo sastavljeno od država potpisnica, najkasnije u roku od 30 dana od potpisivanja ugovora", rekao je Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija Srbije.

Crna Gora, Srbija, BiH i Makedonija su se sporazumom obavezale da maksimalne cijene rominga, telefoniranja, slanja poruka i prenosa podataka u mreži mobilne telefoniije u inostranstvu budu na nivou cijena u zemljama EU.

Građani EU od 1. jula ove godine plaćaju upola manju cijenu za usluge rominga nego što je to slučaj bio ranije. Ta odluka o dozvoljenim roming tarifama je korak ka konačnom ukidanju te vrste usluge, a najkasnije do kraja 2015.

Sporazumu mogu pristupiti sve države regiona i Evropske unije.

Primjena međudržavnog sporazuma ne zavisi od saglasnosti operatera mobilne telefonije i države potpisnice će u narednih 30 dana uskladiti zakone sa sporazumom o nižim tarifama za roming.

"Predstoji razgovor za telekomunikacionim operaterima za koje je jasno da neće biti oduševljeni. Ovo je regionalna inicijativa i model saradnje koji stvara osnov da se olakša život građana i izjednači sa standardom građana EU", rekao je Ljajić.

Ministar transporta i komunikacija u BiH Damir Hodžić rekao je da su bh. operateri koji su u vlasništvu države saglasni da se tarife za usluge rominga snize.

Ljajić je rekao i da će države potpisnice tražiti od EU da građani regiona, kada putuju u EU, plaćaju iste cijene roming usluge kao i potrošaci iz Unije.

Takvu inicijativu Brisel je ranije odbio.

"Prva takva naša inicijativa je odbijena. Nismo optimisti, ali ćemo ponovo pokušati", dodao je Ljajić.

http://www.nezavisne.com/posao/trziste/ ... 65401.html

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2014, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Ja sam nakon 4 mjeseca testiranja izi-a konačno prebacio broj na njihovu mrežu. Prvih 6 mjeseci 400 minuta unutar mreže, 400 sms-ova prema svima i 400MB neta, kasnije ide po 200/200/200. Za te besplatne minute ne plaća se uspostava poziva. Pored mene prebacila su se još tri broja s kojima sam najviše u kontaktu, a za ostale koje rijedje zovem trošiću račun koji će mi trebati da bi broj bio aktivan. Pored toga što sam u IZI mreži, jeftinije mi je zvati mtel broj s IZI-a nego s mtela, jer je obračunska jedinica 15 sekundi. Takodje njihove dopune najduži vremenski period vrijede. 5KM - 45 dana.
Što se tiče neta meni bi bilo dovoljno i 100MB, skoro svagdje imam wifi, 3g koristim samo kad trčim ili vozim bicikl za strava aplikaciju da bi bolje locirala gps. Kad izadjem vani isto budu uključeni viber, whatsup, FB messenger, ali su to zanemarljivi potrošači u mom slučaju.
Prebacivanje broja sam obavio u 5 minuta. Uslikao šta treba telefonom i poslao im na mail.
Zvali su me iz mtela da provjere razlog prebacivanja, fino objasnio da su prije imali hit tarifu s tri besplatna broja, kasnije povećali cijenu uspostave poziva, pa smanjili na dva broja, da bi na kraju ukinuli sve. Sad i da vrate na staro ne bih im se vratio kao korisnik.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2014, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Cuj zvali iz mtela , svasta,znaci i njih je pocela svrbiti guzica.Nadam se da je nece samo cesati vec ce poceti da smanjuju cijene.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2014, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Drizzt je napisao:
Ja sam nakon 4 mjeseca testiranja izi-a konačno prebacio broj na njihovu mrežu. Prvih 6 mjeseci 400 minuta unutar mreže, 400 sms-ova prema svima i 400MB neta, kasnije ide po 200/200/200. Za te besplatne minute ne plaća se uspostava poziva. Pored mene prebacila su se još tri broja s kojima sam najviše u kontaktu, a za ostale koje rijedje zovem trošiću račun koji će mi trebati da bi broj bio aktivan. Pored toga što sam u IZI mreži, jeftinije mi je zvati mtel broj s IZI-a nego s mtela, jer je obračunska jedinica 15 sekundi. Takodje njihove dopune najduži vremenski period vrijede. 5KM - 45 dana.
Što se tiče neta meni bi bilo dovoljno i 100MB, skoro svagdje imam wifi, 3g koristim samo kad trčim ili vozim bicikl za strava aplikaciju da bi bolje locirala gps. Kad izadjem vani isto budu uključeni viber, whatsup, FB messenger, ali su to zanemarljivi potrošači u mom slučaju.
Prebacivanje broja sam obavio u 5 minuta. Uslikao šta treba telefonom i poslao im na mail.
Zvali su me iz mtela da provjere razlog prebacivanja, fino objasnio da su prije imali hit tarifu s tri besplatna broja, kasnije povećali cijenu uspostave poziva, pa smanjili na dva broja, da bi na kraju ukinuli sve. Sad i da vrate na staro ne bih im se vratio kao korisnik.

samo da znas, na izimaniji je dopuna od 5 KM sa rokom trajanja od 25 dana

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2014, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Da i ja sam mislio to napisati,mada nije lose da potrazite one promotivne kartice sto ti dopunjavaju 12 mjeseci po 5KM.Ja sam nasao za sebe i zenu na piku i svaki mjesec legne 5KM na racun.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2014, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Da, u pravu ste, samo nisam to skontao. Kad sam prešao na izimaniju taj dan sam dopunio račun s 6KM pa mi je ostala validnost od stare tarife. Kasnije kad sam prebacio broj produžio mi se račun za još 30 dana, tako da nisam ni primjetio.

Nisam još probao dopuniti račun, da vidim kako će sad ići izi dopuna na pozivni 065. Ne razumijem se u one aparate ali znam kad sam pitao u merkatoru imaju li dopune za izi da me je pitala koji je pozivni i nakon što je otkucala 067 skontala da imaju.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2014, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Imas na njihovom sajtu spisak mjesta na kojima mozes dopuniti. Ja najcesce u WWinu.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2014, 02:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
ja u konzumu. moze se lako dopuniti al pojedine djevojke sto rade za kasom nisu bas upucene

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Posto imam nekoliko sim kartica od razlicitih mreza, jel' neko zna koliko mogu trajati m:tel, bht i eronet kartice da se ne dopunjavaju, a da ih ne iskljuce?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Еронет нешто око пола године, ме'ш'чини.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ranije je eronet bio neogranicen, sad mi iskljucili bez upozorenja. Nasao sam i za m:tel http://www.mtel.ba/article/835

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2014, 01:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Jul 2013, 19:05
ja sam presao na eronet, prenio broj, nisam uzeo tel. pa imam otvoreno sad kod njih da li cu ostati 6 mjeseci ili duze (ako uzmem telefon)... to cu jos vidjeti
no, za 29km (25 plus pdv) 150 min, 150sms, i 2GB interneta, ne znam ima li gdje da se vise isplati.
u svakom slucaju, to cu sad testirati, svakako masa ljudi oko mene, ako ne i svi s kojima komuniciram koriste neku od messenger aplikacija (fb, whatsapp, ili naravno viber), pa cemo vidjeti koliko u opustenijoj varijanti koristenja interneta moze da potraje 2gb. plus naravno i bonus pozivi i sms-ovi.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2014, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Baš me zanima kako će se Gibraltar odraziti na Eronet...

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2014, 19:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Jul 2013, 19:05
Gibraltar?

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2014, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Policijska akcija po imenu "Gibraltar", pohapsili direktore/glavne baje Eronet-a.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2014, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Moze samo pozitivno da se odrazi, jer ako su potkradali Eronet vise nece tako da kompaniji to moze samo doprinjeti. Vlasnici skoro 50% su Deutche Telekom tj. tako da oni ce postaviti novog direktora i kompanija ce nastaviti da funkcionise nema tu nista sto bi moglo nanjeti stetu Eronetu.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2014, 20:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
Planiram da pređem na Eronet,savršena tarifa,rekoše mi da se čeka tri dana na prenos broja,jel broj bude isključen tri dana ili ne?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2014, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ne broj ti bude aktivan cijelo vrijeme reci ce ti tacno kad se gasi signal na staroj mrezi i u koliko sati obicno to rade od 13h do 14h. Kad ti ugase mtel ubaci eronet karticu i bice ti aktivna ako ne odmah nakon 15-tak min. To je to.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2014, 22:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2008, 12:02
Proces traje oko sedam dana, karticu koristiš uobičajeno dok ne nestane signala, kad nestane ubaciš onu koju si dobio od operatera kod kojeg si prešao i nastaviš po starom (bude aktivna odmah). Praktično si nedostupan samo u trenutku dok mijenjaš SIM kartice. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]