banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 01 Avg 2014, 22:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dobro, to je već poznato. Sve zavisi od metabolizma. Ja najbolje treninge radim prije druge smjene :D , od nekih dvanaest do dva. I kad ne idem na posao to mi je nekakav peak dnevnog ritma.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2014, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Popokatepetl je napisao:
Ја помало и волим тренирање у условима кад је спарно и нема ваздуха, плућа некад хоће д'изгоре, али зато све послије тога у "нормалним" условима дјелује смијешно. Истина, не ваља претјеривати.

Него, Ненаде, не прејудицирам ништа, али некад имам утисак да се на тренингу више бавиш бројкама него уживањем у самом тренингу. Оно, "избацио сам 3 киле мање у бенчу, пропо ми је тренинг". С обзиром да ниси професионалац, да радиш пола дана и да си већ матора коњина :D не знам зашто се чудиш што налете тренинзи кад ниси ни за шта, и зашто те то толико узрујава. Мислим, рекреативац си, што значи да, ма колико да ти је добра форма, то није нешто што ће неповратно страдати због 3-4 пропуштена или измађарена тренинга, или што се са пар добрих тренинга не може вратити.

Mislim da je u pitanju pretreniranost. Znao sam u maju i junu ostajati i po 2 i po sata a imao sam malo više epizoda nedovoljno sna. Imao sam i par stresnih situacija na poslu (svađa sa šefom). Sada osjećam posljedice. Zadnji put sam bio pretreniran prije par godina i to takođe u ljetnom periodu. Nije mi svejedno jer znam da mogu mnogo više. Zato me i nervira bez obzira što sam rekretivac jer mi je bitno napredovanje a ne tapkanje u mjestu. Razlika između zadnjih treninga i onih u februaru i martu je kao nebo i zemlja. Večeras mi se dogodilo da se na razboju nisam mogao spustiti niti jedanput. U februaru sam postavio svoj rekord kada sam se spustio 24 puta sa svojom težinom a sa opterećenjem od 10 kg plus moja težina uradio sam osmicu. Tako da ću ohanuti malo kada je u pitanju teretana i preći na plivanje.

ps. ne osjećam se matoro sekunde jedne.

Jedno vrijeme sam ovdje pisao kako bih angažovao nekoga u vezi treninga. Momak iz Sarajeva koji trenira u mojoj teretani i inače je takmičar u powerliftingu ponudio mi je da pređem kod njega na olimpijsko dizanje tegova. Prihvatio sam. U tom slučaju ću morati promijeniti način života za stalno a ne povremeno.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2014, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ником није драго кад тапка у мјесту, сви имају одређене циљеве, желе напредак. Али код тебе као да постоји једна чудна доза оптерећености истим. Опет кажем, с обзиром да ти тренинг није први на листи приоритета, просто се мораш помирити с тим да ће неки дани бити бољи а неки гори, и да на то често немаш много утицаја. Зато сама промјена става може да донесе побољшање.

А то што си се одмах нашао прозваним да си матор :D Не знам, ни ја не осјећам неко слабљење перформанси, напротив, сад добијам ону стаменост која и долази с годинама и километражом. Једино што заиста осјећам јесте да ми треба више времена за опоравак и одмор, што од тренинга, што од повреда, то дефинитивно није ко прије десет годиница.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 07:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
@NenadV 2 i po sata u teretani ?
Pa sta radis toliko ?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 07:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Slika se za fejs.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
@josaBL

Previše vježbi! Nekada sam spajao trening leđa, ramena i ruku i pride upadnem u gužvu u teretani.
Htio sam neke druge mišićne grupe raditi i po 2 puta sedmično. Greška u startu! Smanjio sam već treninge na maksimum sat vremena.

@popokatepetl

Vidiš i kod mene što sam stariji mogu više potegliti ali mi nekada takođe treba više vremena za odmor. Primijetio sam da mi najviše utiče manjak sna i to je definitivno. Ishrana i nije presudna jer mogu imati 4 obroka i 2 i po sata nakon toga krenuti na trening ali ako sam loše spavao trening će biti slabiji.

Nisam opterećen ali me nekada to frustrira jer se nakupi i sa strane. Ali to je već drugi par cipela. Više ću se opuštati jer je i trening jedna vrsta stresne situacije.

@zoka

Je li to iz iskustva? :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 08:46 
Naravno da je trening stresan, pogotovo ako slabo spavas i jedes... Bolje preskociti trening ako si bas neispavan...

Ja trenutno na dijeti i skolski odradim tri serije po misicu i dovidjenja, a kada budem unosio pola kile rize, 5-6 jaja, pola kole mesa i 200-300 grama sira onda cu drndati po 2-3 sata u teretani...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 09:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Jest vama gotiva kad mozete toliko jesti i pola dana provesti u teretani :D

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 09:11 
Mogu tokom zime, bez ikakvih problema...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 09:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Feb 2014, 21:53
Bio sam juče u onoj teretani 4Life u Boriku, odlično je opremljena, ima jedno 200 kvadrata, fin prostor, dobra lokacija. Članarina je doduše 40KM, al isplati se opet imaš 100 sprava za sve grupe mišića. Jedino što me iznerviralo su momci od 30+ godina, a i mlađi koji hodaju (rašireni) kao da su oslobodili Banjaluku, imaju iscrtanije obrve od Kim Kardašijan i izdepilirane noge. Mislim, halo, gdje je mozak?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 09:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Al' nam je zato menstruacija redovna :wink:
NenadV je napisao:
@zoka

Je li to iz iskustva? :lol:
Naravno. Iz iskustva znam da ti za trening ne treba više od sat i po. I to laganini, sa dužim pauzama. Znači jedino što preostaje su selfiji.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 09:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Pa to, sat i po maksimum neki. Smorio bih se najstrasnije da budem 3 sata u teretani..

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, ja dok sam isao 3x sedmicno u teretanu sam ostajao oko sat i po, a sad kad idem 5x sedmicno ostajem 30-45 min. max.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 15:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Meni se kod kuce trening oduzi na dva sata, mada u medjuvremenu malo cackam po netu ili gledam utakmice :D

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 15:20 
Jbg, 30 serija za noge, a ne mozes pauzu od minut kada hoces i iducu seriju da odradis maximalno...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 15:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Koliko vježbi za noge radiš?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 16:15 
Tada sam radio 5-6 vjezbi sa 5-6 serija

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 16:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Milane crni sine... :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sto, sta fali? Nije to nesto ekstra puno

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije ako ste radili GVT :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]