banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Kofigjurejshn
PostPoslato: 06 Dec 2004, 16:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Kolega hoce napucan PC za nekih 2.000 maraka (kesh) pa mi se obratio za savjet...posto odavno nisam u korak sa najnovijim desavanjima i racunarskim komponentama interesuje me vasi prijedlozi komentari i iskustva, pa ko ima zivaca nek izvoli...well here it goes

AMD Barton preko 2.5 Ghz - znam da ce sigurno uzeti AMD, koji je "najoptimalniji" do neka 3 Ghz + odnos - novac - preformanse
Asus ploca.... (znam da ih ima hiljadu, ali koja najbolje radi sa tim procesorom) + kvalitetan kuler (marka?)
1GB rama (koja je dobra marka koje ima kod nas kupiti i brzina)
Graficka - vjerovatno Asus (do nekih 200 - 250 km), posto sam cuo da ih po brzini bolji od nVidijinih, a da su cak i jeftinije (BSE I`m counting on you;))
80 GB HDD 7200 rpm (marka? - da li su ovi od 120 GB eventualno sporiji i dosta skuplji?)
DvD rezac - (marka?)
CD rezac - (LG il stodjgod)
Creative Soundblaster Live 5.1
19" monitor (Samsung?)
ostalo klasika modem, tastaura, pacov, flopy i tralajlaj...uzdravlje :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2004, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Hard diskovi od 120 GB nisu puno skuplji od 80 GB, kad sam ja prije manje od mjesec dana kupio WD 120 GB, 8 MB keša, bio je nekih 25 KM skuplji od 80 GB, a u prethodnom mjesecu je ta razlika bila oko 45 KM, dakle razlika se smanjila. Sad već 80 GB nije standard, šteta bi bilo uzeti išta ispod 120 GB kad već kupuje novi računar koji će koristiti u narednom periodu, pogotovo kad daje na njega 2000 KM. Evo samo da instalira Far Cry, Doom 3, Half Life 2 to sve je oko 9 GB, nakupi se toga. Ljudi po Srbiji a koji se razumiju u kompjutere i vole čačkati oko njih kupuju 160 i 200 GB.

Ne znam koliko je i da li je HDD od 120 GB sporiji od onog od 80 GB, ne bi trebao biti a ako i jeste onda su to razlike koje se samo vide na nekim benchmark testovima, dok će mu u radu biti dosta brz (pogotovo ako sad ima neki stari) i komotan. I neka gleda da kupi onaj koji ima 8 MB keš memorije, nisu puno skuplji, ali neka to traži, obično ako ne specificiraš daju ti slabije komponente.

Barton preko 2.5 GHz...hm...mislim da XP 3200+ (a to je najjači Barton) radi na svega 2.2 GHz, AMD-ovi procesori ne rade na oko 3 GHz, ni blizu. Ako uzima Bartona ne bi bilo loše da uzme onaj sa 400 MHz FSB, to je XP 3200+, ovi ostali rade na 333 MHZ, nije ni to loše ali kako sada ploče podržavaju FSB 400 MHz a i memorije rade na toliko onda je bolje uzeti procesor koji će to iskoristiti, a ako uzme neki na 333 MHz onda će sve raditi na 333 MHz. Mada ne znam kolika je realna razlika u radu između FSB 333 i 400 MHz, to i mene interesuje.
A što se tiče odnosa cijena/performanse...pa ne znam... XP 2500+ je bio dosta dobar po tom pitanju, ali sve ga je teže naći (isto tako i XP 2600+), iz tog razloga sam ja bio prinuđen da uzmem XP 2800+, i drago mi je zbog toga :)

Ali možda bi mogao da razmisli o Athlon 64 procesoru, najjači iz te palete 64-bitnih procesora radi na 2.4 GHz (Athlon 64 3800+), ali i košta. Za takve procesore se bolje strpiti i sačekati da im padne cijena, možda da kupi neki od jeftinijih Athlona 64.

Najbolja Asus nForce2 ploča je A7N8X Deluxe, mada je skuplja od drugih ploča koje su jednako dobre ili bolje, ali kod nas je najzastupljeniji Asus pa može i njega uzeti. Neka potraži specifikacije ovih ploča pa sam vidi šta mu treba ili ne treba, šteta je da kupi Deluxe verziju koja je nabudžena svim i svačim i zato skuplja 60 KM od osnovne verzije (Asus A7N8X) ako neće korisititi te dodatke. Mada Deluxe verzija ima SoundStorm integrisanu zvučnu karticu za koju kažu da je dosta dobra, mislim da je bolja od te Live 5.1, ili i od Audigy, ako je tako onda može uzeti tu ploču a bez posebne Live 5.1 zvučne kartice, ali za to neka se još raspita. Time bi mu se ploča uklopila u cijenu jer je ona oko 210 KM kod nas, a uštedio bi na posebnoj zvučnoj kartici koju ne bi morao kupovati. Ali ponavljam, neka se još raspita o ovome.

U CD i DVD rezače se ne razumijem nešto posebno.
Kad smo već kod toga, zna li neko koji je dobar obični DVD čitač a da može da se nabavi u Banjaluci? Kakav je Samsung pošto njega znam da mogu nabaviti?

Asus grafičke nisu brže od nVidijinih :) jer Asus pravi grafičke kartice bazirane i na nVidijinim čipovima, vjerovatno si mislio na Ati :), u 200-250 KM možda može da se uklopi Radeon 9600.

1 GB RAMa je fino, ne znam koje "ime" da uzme, ali svako je bolje od noname memorija. U Srbiji imaju veliku ponudu po tom pitanju, ovde ne znam kako stvari stoje. Ja sam uzeo 512 MB DDR400 Kingston.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2004, 21:34 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Hmmm .. ja se evo dva mjeseca natezem da ustedim nesto love ne bih li kupio jednu dobru masinu ... a ne uzimam monitor i ostale periferije uljucujuci cd-r , dvd-r id .. jer ih vec imam ..

Moja konfiguracija ce biti:

* Asus A8V Deluxe [revision 2] Via K8T800 Chipset (socket 939, dual channel DDR, 1ghz hyper transport i pun klinac opcija, s tim da integrisanu zvucnu iskljucujem jer imam Creative SB Live 5.1 Platinum sa LiveDrive II)

* AMD Athlon64 3500+ socket 939, Winchester core, 90nm [ili 3200+ nisam jos odlucio, zavisi koliko para budem morao pljunuti i od konacne cifre s kojom cu raspolagati]

* 2 x 512 MB DDR400 RAM [Kingston najverovatnije jer je jedini on najlakse dobavljiv a bas odredjena verzija i oznaka koju cu ja uzeti je na compatibility listi ploce da je 100% podrzana u svim kombinacijama ukljucujuci i dual channel na sva 4 dimm socketa]

* 2 x HDD 120 ili 160 GB, WD ili Seagate [jos cekam neke cijene] pa cu biti dovoljno umisljen i riskirati da ih lupim u RAID 0 pa kud puklo da puklo :>

* Asus ili Gainward - Nvidia 5900 ili 5950 [dok vidim razlike u cijeni, jer 5900 je imala problema s odredjenim stvarima, da ne davim]

* Foxconn CASEDGE kuciste, devilic ili chiamera verzija [heh, jako je kvalitetno iznutra i prvoligaski odradjeno, mozda mi samo smetaju oni rogovi na prednjoj masci, ali je od zeljeza, poprilicno je masivno i ima dobru zvucnu izolaciju

I to bi bilo to u principu... cijena .. hmm ne znam oko 1300 po ekstra VP Cijenama .. i jos porez na to :>> [s tim da je ovo cijena sa jednim modulom od 512 i jednim hdd-om, i to okvirna] s vremenom planiram uzeti jos jedan hdd, a jedan 512 mb modul vec imam ... :>

To su moji favoriti, a ako on vec fura 2000km moze kupiti A64 platformu kakvu pozeli...

Moja jedina zamjerka je na graficku karticu ... 200-250km .. malo je to, daj bar 350-400 km kad kupujes takvu konfiguaciju [mislim na tvog prijatelja]... to je investicija u narednih 2 godine pa je bezveze uzeti neku slabiju fx5200 ili 9500 .... [drugo je kad nemas para pa uzimas gdje se mozes uklopiti, ali 2000km je lijepa cifra, moze se tu svasta dodati :))
Mozda ti nisam puno pomogao, ali sam ti dao valjda neke smjernice u kojem pravcu da pucas ..

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2004, 09:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
Nemoj samo Pentium, boga ti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2004, 12:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Hvala Vaderu za savjete, bice mi veoma korisni, imas pivo od mene :drinking: ;)
A tiii tii Mirconeeee, nekada si imao dvije linije i dva modema, a sada oces dva hard diska dok djeca nemaju za eurokrema ccc :D
U pravu ste sto se tice graficke, ipak ce pasti skuplja, Nvidia 5900 ili ova druga...AMD 64 mu jos ne treba, a kasnije ce sigurno i cijena dosta pasti. Sad mi ostaje jos da procackam po sajtovima o dole pomenutim komponentama i da skrckamo finalni spisak, ovako nesto cu i sebi zbaviti na proljece...hvala vam jos jednom. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2004, 14:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
samo da ispravim Vadera
u pitanju je ploca Asus A7N8X-E DeLuxe (kosta 176 km) i jedna je od najboljih za Barthone (valjda uz nju moze jedino ABit NF7-S2 rev 2.0)
ako ce kupovati BArthona malo ce se namuciti jer se cak i kod nas pocela osjecati nestasica jer se oni vise ne proizvode a i povlace se sa trzista

hdd k`o hdd pala im cijena i to posteno tako da je razlika izmedju 80 i 120 GB stvarno minorna al` na tipu je da odluci sta mu treba

sto se grafickih tice i ja preporucujem da uzme r9600pro (kosta 206 km) i to mu je najbolji izbor za tu klasu

sto se tice brandova kod nas nisam upucen kakvih ima ali neka ganja Corsair ili Kingston ili "malo jeftiniji ali ne i za bacanje" Samsung

za rezace....hmmm najhvaljeniji je do sad Pioneer 108d (ili tako nesto uglavnom dl dvd rezac) a kosta u srbiji nekih 75 eura

kolja zasto ne pentium ? ja sam se odlucio da cu ici radije na pentium jer sam se na poslu jako dobro upoznao sam athlonima (ne znam kakvi su a64 ali ovo prije su izvikani procesori i ne mogu da se nose sa Pentiumima)
posto znam da cete sad skociti na mene reci cu vam da sam spreman na diskusiju i da imam jake argumente

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2004, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

BSE je napisao:
u pitanju je ploca Asus A7N8X-E DeLuxe (kosta 176 km)

Gdje toliko košta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2004, 20:41 
Majstor
Majstor

Znate sta se zove proklet covjek ... Blahh .. to sam ja :>

Sad sam se okrenuo cim je prvi vjetar poceo da duva ... :>

Asus A8N-SLI Deluxe (socket 939)
i graficka Asus EN6600GT (FX660GT) ...
Kako cu to finansijski izgurati - pojma nemam, ali sam izgleda (po svemu sudeci) cvrsto odlucio... pa cu se malo i uvaliti i zategnuti pojas malo jace, ne bih li ovo uzeo i onda se smiro bar 2 godine .. [po nekoj mojoj racunici to mi se valjda vise isplati] :)
Uzas ... ali ovaj put si ne mogu pomoci :>> [al se tjesim da to nije TOP ponuda, te da ima i jacih modela, pa ofiram neku srednju/visu klasu]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2004, 21:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
mIRCon je napisao:
Znate sta se zove proklet covjek ... Blahh .. to sam ja :>

Sad sam se okrenuo cim je prvi vjetar poceo da duva ... :>

Asus A8N-SLI Deluxe (socket 939)
i graficka Asus EN6600GT (FX660GT) ...
Kako cu to finansijski izgurati - pojma nemam, ali sam izgleda (po svemu sudeci) cvrsto odlucio... pa cu se malo i uvaliti i zategnuti pojas malo jace, ne bih li ovo uzeo i onda se smiro bar 2 godine .. [po nekoj mojoj racunici to mi se valjda vise isplati] :)
Uzas ... ali ovaj put si ne mogu pomoci :>> [al se tjesim da to nije TOP ponuda, te da ima i jacih modela, pa ofiram neku srednju/visu klasu]

Graficka ti je odlicna Slika mada cime ti to finansiras ,ako treba imam ja 2 eurokremcica pa ako ih uspijem prodati na crnom trzistu mogu ti nesto i love prebaciti ,mada mozda me pre toga ovaj EUFOR uhvati vidim motaju se oko moje zgrade po citav dan :D :D :D
haha kako ova tehnologija raste za 2 godine

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2004, 22:16 
Majstor
Majstor

Hahaha .. malo sam trazio utjehu na netu, pa sam naletio na ovaj sajt...
Pa da se utjesim kako ovo moje i nije toliko skupo evo sta sam sastavio kao svoju masinu snova [dobro malo sam se preseravao oko diskova i optickih uredjaja pa i ostalih dodataka, nisam sve, ali sam u principu vecinu stvari uzeo koje su najskuplje - ne zbog cijene nego zbog kvaliteta :)))

http://www.falcon-nw.com/config/build.asp [ako volite mazohizam]

Patite zajedno sa mnom :)

Thank you for using Falcon Northwest Computers On-Line Configuration Utility. Below is your configuration. Look it over for any errors or changes you wish to make. If you have any questions, feel free to give us a call or email.

ICON Exotix Single Color
Enermax 600 Watt 24 pin EM-EG701AX
Microsoft Windows XP Professional
Asus A8N-SLI Deluxe Motherboard
AMD Athlon64 FX-55 Socket 939
Zalman CPU Cooler for Athlon64
Corsair TwinX 2048MB 3200LL-PT (4/512mb)
2 x nVidia GeForce 6800 Ultra 256MB PCIE
Raid 0 - Striped - Max Performance
WD740GD Raptor 74GB 10000RPM 8MB SATA
WD740GD Raptor 74GB 10000RPM 8MB SATA
Maxtor DM-10 300GB SATA 16MB Cache
Maxtor DM-10 300GB SATA 16MB Cache
Sony DRU710A DVD/RW
Plextor PX712A DVD/RW
Sony DRU710A DVD/RW
Drive Color (Black)
Software - PowerDVD XP v5.0 w/DD&DTS
Creative Labs Audigy II ZS Platinum Pro
Logitech Elite Keyboard
Logitech MX1000 Crdls/Laser rechargable
Samsung 213T 21in. LCD 1600X1200
Klipsch ProMedia Ultra 5.1
U.S Robotics 56K V.92 External Faxmodem
FA404 Int. USB2.0 Flash Media/Floppy
Logitech Premium Stereo Headset
APC Personal 7T Surge Protector
Pinnacle Moviebox DV (IEEE1394)
DI-624 2.4GHz 108Mbps Wireless Router 80
D-Link DI-704P 10/100 4 port Router
Silencer 80MM Case fans

Known issues with this configuration: None

System Price: $10,405.83

Price with UPS Ground $10,662.33
Price with UPS 2-Day $10,839.03
Price with UPS Priority Overnight $11,099.33
Price with UPS Alaska or Hawaii $10,973.93
Price with USPS Service to Military $10,966.33

Prices are subject to change, visit http://www.falcon-nw.com for the most accurate pricing information.

Falcon Northwest
1-888-Falcon1
sales@falcon-nw.com.

Toliko od mene ... :(
p.s. da -> :( a ne :) kao inace ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2004, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
hahaha kontam da kupim tu konfiguraciju ali neznam kako da kazem staroj da mi treba oko 20 000 km :D

P.S. Sto 2 graficke karte ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2004, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Zato sto Ge Force 6xxx podrzava SLI rezim .. tj. uparivanje. Nesto sto je "izmislio" cika Voodoo 2 ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2004, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A koliko ljudi može i planira da kupi dve te kartice i koristi ih u SLI režimu? Mislim da to nije neophodno, može se sasvim lijepo igrati i bez toga. Jeste da je bolje kupiti bolju konfiguraciju pa biti miran neko vrijeme, ali kupiti dve grafičke karte od po 800+ KM...i šta onda? Današnje igre se mogu igrati i sa dosta slabijim grafičkim podsistemom, a kad dođu jače igre cijene tih jačih kartica će pasti pa se mogu onda kupiti. Uzeti jednu EN6600GT je sasvim dovoljno. Koliko ona košta?

A ni tih ploča sa SLI-jem nema baš mnogo, baš me interesuje koliko koštaju.

Mislim da većina današnjih igara mogu lijepo da se igraju na 1024x768 rezoluciji sa Radeonom 9600 XT, mada i sa 9600 Pro.
Ne znam koje rezolucije ljudi koriste na 17" monitorima (a oni su najzastupljeniji) ali mislim da koriste najviše 1024x768, a tu 9600 Pro a pogotovo 9600 XT može da odradi posao; uz minimum pola GB RAMa, brz disk i jači procesor ne bi trebalo biti prevelikih problema, pogotovo za nas koji studiramo pa nemamo mnogo vremena za igre :), pa propuštamo i starije igre koje onda igramo kad uhvatimo vremena, dok će nove sačekati. Ja imam u planu odigrati solidan broj igara koje sam propustio i koje ću više nego komotno moći igrati a ima ih toliko da mi uz ostale mnoge obaveze mogu popuniti cijelu sledeću godinu što se tiče igranja, pa mi se ne bi isplatilo sad uzeti karticu od 400+ KM. Ali to je moj slučaj, ne znači da nekome ne bi dobro došlo da uzme karticu od 600+ KM, ako ima para, veći monitor, želi da igra na većim rezolucijama sa uključenim antialiasingom, i ima puno vremena za igre, i naravno, da voli da ih igra.
Sve zavisi od potreba i mogućnosti.

I koliko procentualno bolje rade dve kartice u SLI režimu u odnosu na jednu karticu, da li duplo bolje ili manje od toga?

mIRCon reče da je FX5900 (Asus?) imala probleme sa nekim stvarima, čitao sam da je Asusova FX5700 ima(la) probleme, da joj se u nekim situacijama performanse prepolove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2004, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
E djeco djecoooooo... opet se qrcite jel c c c cc c.... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2004, 18:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

vaderu pogledaj http://www.kim-tec.com
sto se tice SLI normalno je da ga nVidia koristi kad je otkupila 3dfx i licence za to
nego cuo sam da ce i ATI uskoro sa time da krene

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2004, 21:05 
Majstor
Majstor

Samo FX6600GT (znaci GT, ne obicna 6600) i sve FX6800 kartice imaju podrsku za SLI mod rada ...

Koliko kosta 6600GT - ne znam, napisacu vam cijene kad dobijem odgovor (VPC ce biti)...

Vader: prosjek dobiti sa karticama u paru tj SLI modu je izmedju 87% i nekih 95% .. znaci veoma blizu "duple dobiti" .. :>

Ja ne planiram uzeti dvije 6600Gt, samo jednu, ali sam se odlucio za PCI-E varijantu jer je to kao neka buducnost [govorim za plocu] a jos je i nForce 4 chipset, pa jednog dana za godinu dvije - mozda cisto iz nostalgije dokupim jos jednu 6600GT karticu cisto da se osjecam bolje, ali do druge graficke je veoma dug put i pitanje je da li cu je ikad i uzeti jer je to stvarno snobizam ...

Gledam kako su neki jadnici porucili ovu plocu cim je najavljena a vec su preorder-ovali DVIJE FX6800Ultra i po dva modula nekog Corsaira od 1GB za dual channel fazone ...
Stvarno ne kontam toliku bolest, ali jos vise ne kontam likove koji imaju toliko para da si mogu takve gluposti priustiti [ili smo mi samo jedna jAdna sredina koja nije navikla ni na kakav standard ... ne znam] ...

U zadnjih nekoliko dana samo citam testove review-ove i pricam sa strancima sto preko foruma sto preko irca oko nekih detalja i opisa i koliko cujem svi furaju iskljucivo 6800GT ili Ultra sto u single sto u SLI varijanti sa nekim "ljutim" komponentama tako da u principu od njih i nema neke velike koristim osim informacija o pojedinim tehnologijama i rezultatima testova iz prve ruke ... jer ipak sinteticki testovi ne govore sve, nekada situacija zna biti poprilicno obrnuta kad se "aplicira" na klasicni rad i regularno igranje igrica ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2004, 21:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije sporno da se pristojno (i vise nego pristojno) moze igrati sa jednom 6600GT karticom, mislim da je mIRCon htio pokazati do kojih se extrema moze ici pri kupovini jednog PC-a.

E sad, da smo u toj situaciji da se*emo pare, da bukvalno ne znamo sta bi od njih .. sto i ne dati ogromne pare za neku ultimate masinu, ali ovako u nasoj situaciji JEDAN 6600GT je sasvim dovoljan.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2004, 00:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A može li se u SLI spojiti 6600GT i 6800, ili moraju biti potpuno iste kartice?

A ti što su uzeli dvije 6800Ultra za SLI, to je zato da bi im radio 3DMark05 :), koji treba baš to da radi normalno. Ma kako napredovala tehnologija hardvera ovi ubogi programeri uvijek mogu napraviti nešto da se i najjači hardver oznoji.

Gledam ove 6800Ultra, u jednom Beogradskom cjenovniku sledeća

Leadtek A400U-TD256, GeForce 6800 ULTRA, Dual DVI, TV, 256MB, 256bit

košta 545 Eura. Što znači da dvije takve za SLI mod izađu minimum 2000 KM. Samo grafičke karte.

Ma dobar je 6600GT, nije sporno, ali ako se ima toliko para za grafičku karticu. Ja sam uz računar kupovao štampač i skener (trebaju mi) pa sam morao korigovati i prema tome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2004, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader, mislim da moraju biti iste kartice u pitanju. E sad, procitao sam da ce ATI dozvoliti kombinovanje raznih modela, vidjecemo koliko istine ce biti u tome ..

Sto se cijena 6800U tice .. ja to vise i necu da gledam, svaki put mi pozli :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2004, 14:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

slazem se sa Vanjom
kad vidim ultra, mega, turbo, giga modele obuzme me nezdrava zelja i mastam kako bi bilo fino to imati.......i na kraju se probudim i skontam da sam mogao nesto pametno uraditi za to vrijeme

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]