escon je napisao:
Ja sam prvi protiv da se sport prenosi na svim kanalima sto recimo rts radi jako cesto, bez obzira ucestvovala srbija ili ne. Ima ljudi koji ne vole sport i ne mozes ih prisiljavat da gledaju jebeno sp na svim kanalima, posebno ako to nema bas nikakvog znacaja za tu zemlju, a nema. hrt1 radi po tom principu i stavi se tamo prenos ono jednom u pet godina ako stvarno ide nesto turbo vazno za cijelu naciju i poklopi se sa hrt2, i to mi je skroz ok. sada sa tematskim kanalima bi mogli biti malo fleksibilniji, al problem je opet zakon koji im to ne dopusta..
Zakon los, treba ga mijenjat, definitivno. Izgleda da su ga pisale heklacice

Uostalom 4 dana se poklapaju tekme, nece nikome dupe otpasti, a prava su obezbijedjena. Ipak ovo je Svjetsko prvenstvo - u fudbalu.
A jeste cinjenica, da RTS gura malo vise sporta od ostalih javnih servisa i za tu cinjinicu ide prst ka gore. Neki dan na prvom programu SP fudbal, na drugom Srbija - odbojka Svjetska liga, na HD kanalu - Srbija - vaterpolo. Extra.
CopyLeft je napisao:
Kod nas će biti više prenosa kad se transformišu javne kuće u BHT 2 i BHT 3 dotad ništa samo snimak.
Pu pu pu, da Bog da se s mjesta pomjerio.

Nema od toga nista. I ovaj ovakav lezilebovicki BHT treba ukinuti i zadrzati ga samo kao korporaciju tri kuce unutar BiH: RTRS, FTV 1 I FTV 2 ili kako bi se vec trebale zvati te tv kuce u Federaciji, nije ni bitno. Cisto zbog prava na sportske i druge dogadjaje. Ostalo - nista vise.