banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Mar 2024, 18:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Dec 2013, 17:51 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Postovi: 3657
Lokacija: House of Pejin
dodiku treba pod hitno roler ruler za leđa.

_________________
Ne idem više u školu, idem samo u džamiju i na igranke.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 02 Dec 2013, 21:43 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Postovi: 15262
Lokacija: Bakinci...Đurin grob
filozof sa vrbasa je napisao:
Slika

Njegoš je negdje rekao-"Pučina je stoka jedna grdna" i nije omanuo

_________________
"Možete biti najbolji forumaš i stručnjak, ali ako niste u sistemu forumske vlasti, sve je to zabluda."


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 02 Dec 2013, 23:59 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Postovi: 40453
Lokacija: SAO Krmine
To je vezi rekao. :D


A ovu trojicu kad vidim, zgadi mi se sve. Sve Srbende moj do moga


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 27 Mar 2014, 17:14 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Postovi: 31179
Lokacija: Je Suis Ahmed
Citiraj:
Nakon Andrićgrada Srpska dobija i "Sokolov grad" (VIDEO)
Objavljeno: 01. mart 2014. godine
Nakon Andrićgrada Srpska dobija i Sokolov grad. Osnivanje privrednog društva „Sokolov grad“ podržala je skupština opštine Sokolac.


Tako je ideja koja se već realizuje, izgradnja etno-sela na Ravnoj Romaniji,dobila svoj pravni okvir.



[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5J-yYEkFtTk[/youtube]

_________________
SlikaSlikaSlika
BL 1993, 2003, 2013, 2023Mala Mediha treba vašu pomoć!
Najbolji citati BL forumaKultne teme BL foruma


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 27 Mar 2014, 18:32 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Postovi: 5275
Lokacija: banja luka
A gdje je tu Kusturica?

_________________
It ́s better to die on your feet than live on your knees.
Opet je gužva pred kontejnerom...
Imbecili i debili ogroman je zbir, moj glas danas odlazi u manastir
I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 27 Mar 2014, 18:38 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Postovi: 31179
Lokacija: Je Suis Ahmed
On učestvuje sa vizijom, jer džaba pare ako vizije nemaš.

_________________
SlikaSlikaSlika
BL 1993, 2003, 2013, 2023Mala Mediha treba vašu pomoć!
Najbolji citati BL forumaKultne teme BL foruma


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 28 Jun 2014, 22:05 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Postovi: 31179
Lokacija: Je Suis Ahmed
Citiraj:
Свечано отворен Андрићград (ВИДЕО)
Извор: РТРС
Предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Србије Александар Вучић и прослављени српски режисер Емир Кустурица свечано су данас отворили Андрићград, у присуству великог броја грађана, као и представника јавног, културног и политичког живота Српске и Србије.
Slika
Свечано отварање Андрићграда - Фото: СРНА
Свечано отварање АндрићградаФото: СРНА
Чин отварања Андрићграда, који је обављен испред његове препознатљиве капије, најавио је Оркестар Гарде Војске Србије, а званице су на улазу у град од камена дочекане старим српским обичајем - послужена им је погача, со и по чашица ракије.

Потом је домаћин Кустурица, заједно са гостима, уз звуке корачнице прошетао Улиcom "Младе Босне" до Трга Петра Петровића Његоша и споменика Његошу.
Отварању Андрићграда и свечаностима поводом обиљежавања 100 година од почетка Првог свјетског рата, између осталих, присуствују предсједник Народне скупштине Игор Радојичић, српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, те министри у влади Српске и Србије, међу којима и шеф дипломатије Ивица Дачић.
Андрићград-поклон народу Србије и Српске
Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је данас отворени Андрићград поклон српском народу у Републици Српској и Србији, који своју славну историју никада неће заборавити, нити је препустити неком другом.

"Овдје смо након три године и показали смо да су биле оправдане наше јаке амбиције да издржимо и дођемо до овог свечаног дана", нагласио је Додик у обраћању након отварања града од камена, чији је идејни творац прослављени српски режисер Емир Кустурица.
Подсјетивши на важност Видовдана за српски народ, Додик је истакао и важност заједничког обиљежавања тог празника када је ријеч о Српској и Србији.
"Иако су други уништили заједничку земљу, те жељели да изграде нешто што је само њихово, успјели смо да се изборимо и да данас имамо нешто чије је име Србија, а презиме Република Српска", истакао је предсједник Српске.
Поводом 100 година од почетка Првог свјетског рата, Додик је поновио да је пуцањ Гаврила Принципа прије једног вијека био пуцањ за слободу, као и ослобађање од окупатора.
Подсјетивши да је кроз историју српски народ био страдалник који се борио за своју слободу, а да су други почели да га тјерају, као и његову историју, Додик је упозорио да од БиХ сада желе да направе "једну земљу, са једним народом и једним језиком".
"Жељели су то и прије 100 година и сада то желе, али на упорности и вољи српског народа настала је Република Српска", каже је Додик.
Истакавши да Српска жели да буде дио цивилизоване Европе, али не дозвољава да јој неко намеће своју вољу, Додик је оцијенио да БиХ, чак и 100 година од Сарајевског атентата, показује неспособност да преживи, због чега је исправно борити се за аутономију Српске до њене независности.
Премијер Србије Александар Вучић истакао је да је почаствован што је данас на свечаном отварању Андрићграда, те нагласио да је Србија препознала Андрићев институт као стјециште умних српских глава, гдје ће наредне генерације много тога научити.


"Институт ће бити водиља, али и критика оног што радимо, и очекујемо да буде састављен од људи од којих ћемо моћи много тога да научимо. То је интерес Србије и зато заједно са Републиком Српском финансирамо његову изградњу", рекао је Вучић.
Он је поручио да се само у миру може направити економски јака Србија на коју ће Република Српска увијек моћи да се ослони и да на њу рачуна.
"Чуваћемо Андрићград вековима, а то можемо само ако будемо паметнији, бољи, умнији", закључио је Вучић.
Идејни творац Андрићграда Емир Кустурица подсјетио је да је идеја о граду од камена, граду посвећеном српском нобеловцу Иви Андрићу, рођена прије три године, те истакао да се овакви градови више не могу наћи у Европи.
"Овај је град направљен као памћење и он ће бити нова лекција из ренесансе, град који се претвара у културно добро. Желимо чути дјецу како трче по овим трговима, пјевају и праве фестивале", рекао је Кустуруца, обраћајући се бројним гостима у граду од камена.
Он је захвалио предсједнику Српске Милораду Додику, који је створио амбијент за изградњу Андрићграда, те додао да је премијер Србије Александар Вучић препознао вриједност овог града и помогао у његовој изградњи.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest/sveca ... deo-115626

Citiraj:
Андрићград - Стогодишњица Првог свјетског рата
Извор: РТРС
У присуству највиших званичника Републике Српске и Србије u Андрићграду ће данас бити обиљежено 100 година од почетка Првог свјетског рата и свечано ће бити отворен град од камена - Андрићград, чији је идејни творац режисер Емир Кустурица.
Пусти снимак ВИДЕО: Андрићград - Стогодишница Првог свјетског рата
трајање: 9:51
ФОТО ГАЛЕРИЈА: Андрићград - Стогодишница Првог свјетског рата
Slika

Освештањем храма Светог цара Лазара и косовких мученика и светом архијерејском литургијом коју је служио Његова светост патријарх српски Иринеј у Андрићграду је јутрос почела свечаност отварања града од камена и обиљежавања 100 година од почетка Првог свјетског рата. На капији града патријарха је дочекао велики број грађана.
Slika
Након литургије на улицама и трговима Андрићграда биће приређен богат умјетнички програм све до 16.30 часова, када ће град од камена бити свечано отворен испред његове већ препознатљиве капије.
Свечани чин отварања града од камена обавиће предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Владе Србије Александар Вучић и идејни творац града Кустурица.
Отварању Андрићграда и свечаностима поводом обиљежавања 100 година од почетка Првог свјетског рата присуствоваће предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић, члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић, министри у Влади Српске и многи други високи званичници.
Сам чин отварања најавиће Оркестар Гарде Војске Србије, а потом ће домаћин Кустурица, заједно са гостима, уз звуке корачнице кренути Улиcom "Младе Босне" до Трга Петра Петровића Његоша и споменика Његошу, који ће бити и званично отворен.
На Тргу, испред храма Светог цара Лазара и косовских мученика, наступиће Војни оркестар Министарства одбране Србије "Станислав Бинички". У 17.10 часова предвиђено је свечано отварање два студенска дома у Андрићграду, а потом слиједи разгледање Отоманског трга испред Караван сараја и Сахат-куле, гдје ће наступити "Но смокинг оркестар".
Шетња домаћина и гостију биће настављена до Византијског трга, који красе три куле у византијском стилу, гдје ће, уз звуке оркестра, у небо бити пуштено јато бијелих голубова.
На тргу испред Византијског двора биће одржан музички перформанс у извођењу групе "Врело", Василисе, Марте Хаџиманов и Хора "Јединство" из Котора.
У Галерији "Лубарда" у Андрићевом институту у 17.45 часова биће отворена изложба слика академског сликара Момира Булатовића - портрети свих учесника Сарајевског атентата под називом "1914. - најт вижн".
Након тога у Андрићевом институту биће одржана промоција књиге "Сарајевски атентат - повратак документима" аутора Мирослава Перишића, а у издању Андрићевог института и Архива Србије, те промоција међународног историјског часописа "Векови" у издању Андрићевог института и јунског броја "Историјских свесака".
У 18.30 у Мултиплексу "Доли Бел" биће приказан филм "Атентат, Сарајево 1914" аустријског редитеља Андреаса Прохаске.
Цјелокупан програм рађен је према Кустурициној идеј, а у реализацији режисера Милана Нешковића који је рекао Срни да су у овом филму, рађеном у продукцији националне аустријске телевизије и њемачке телевизије, приказане историјске чињенице у вези са Сарајевским атентатом, којима се негира умијешаност Србије у Први свјетски рат.
"У оквиру обиљежавања 100 година од Сарајевског атентата и почетка Првог свјетског рата предвиђено је откривање великог мозаика 'Млада Босна' на зиду биоскопа 'Доли Бел' на којем су представљени видовдански хероји Гаврило Принцип и младобосанци, рад магистра сликарства из Београда Бисеније Терешченко", истакао је Нешковић.
Приликом откривања мозаика предвиђено је обраћање предсједника Додика, премијера Вучића и режисера Кустурице.
У касним вечерњим часовима биће изведена реконструкција Сарајевског атентата у сценском приказу у три чина - "Побуњени анђели", рађеном према идеји Емира Кустурице.
"Овај сценски приказ представља вјеродостојни приказ догађаја у Сарајеву са савременим конотацијама у којем ће атентатор у првом чином џи-пи-есом бити доведен до Фердинанда", каже Нешковић.
У другом чину биће приказано суђење младобосанцима у којем ће, између осталих, играти глумци Небојша Глоговац, Ненад Јездић, Зоран Цвијановић... Трећи чин је комеморација српским жртвама у Првом свјетском рату.
Сценски приказ "Побуњени анђели" директно ће преносити Радио-телевизија Републике Српске и Радио-телевизија Србије.
Обиљежавање 100 година од почетка Првог свјетског рата у Андрићграду биће завршено наступом чувеног Академског хора руске армије "Александров" на Тргу Петра Другог Петровића Његоша.
Откривена Спомен плоча Младој Босни у Палама
Поводом стогодишњице од сарајевског атентата и почетка Великог рата представници удружења Повратак данас ће у Сарајеву посјетити Спомен капелу Гаврилу Принципу и члановима Младе Босне гдје ће положити вјенце и цвијеће и запалити свијеће у знак сјећања на борце за слободу. У Палама је, тим поводом, јутрос на објекту Културног Центра откривена спомен плоча Младој Босни. Јутрос су из Источног Сарајева у Вишеград два аутобуса одвезла младе који желе да присуствују централној манифестацији обиљежавања стогодишњице Првог свјетског рата.
На Сокоцу су почели 22. Видовдански пјеснички сусрети. У Источном Сарајеву вечерас ће се одржати финално вече такмичења гуслара РС који, такође, нису заборавили лик и дјело Гаврила Принципа и Младе Босне.
На гробљу Бутмир у Сарајеву директор Секретаријата за вјере РС Драган Давидовић положио је вијенац на гроб Мухамеда Мехмедбашића, једног од седам атентатора на Франца Фердинанда, 28. јуна 1914. године.
Мехмедбашић, муслиман који је свим срцем припадао идеји "Младе Босне", заједно са Гаврилом Принципом, Васом Чубриловићем, Недељком Чабриновићем, Цветком Поповићем, Данилом Илићем и Трифком Грабежом, стајао је на обали Миљацке, чекајући да изврше атентат на Франца Фердинанда.

Slika
http://www.rtrs.tv/foto/foto.php?id=34078&glry=2782
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest/andri ... ata-115594

_________________
SlikaSlikaSlika
BL 1993, 2003, 2013, 2023Mala Mediha treba vašu pomoć!
Najbolji citati BL forumaKultne teme BL foruma


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 10 Sep 2015, 18:57 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Postovi: 31179
Lokacija: Je Suis Ahmed
Citiraj:
UIO BiH plijeni imovinu "Andrićgrada" zbog duga od 1,2 miliona KM
sreda, 09 septembar 2015 14:40 font size decrease font size increase font size Print Email
UIO BiH plijeni imovinu "Andrićgrada" zbog duga od 1,2 miliona KM
– ‚Andrićgrad“ duguje 1,2 miliona KM PDV-a jer je napravio grad bez građevinske dozvole
– UIO BiH pokrenula prinudnu naplatu, blokirala sve račune i provjerava pokretnu i nepokretnu imovinu „Andrićgrada“
VIŠEGRAD, Firma „Andrićgrad“ u većinskom vlasništvu Emira Kusturice mora da plati 1,2 miliona KM poreza na dodatnu vrijednost, jer je utvrđeno da su sve zgrade u „Andrićgradu“ pored Višegrada izgrađene bez građevinske dozvole, ekskluzivno saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.
Inspektori Uprave za indirektno oporezivanje u poslednjoj kontroli otkrili su da je „Andrićgrad“ doo Višegrad neosnovano prikazivao odbitak ulaznog PDV-a za izgradnju „Andrićgrada“, što nije mogao uraditi jer za izgrađene objekte nije imao potrebnu dokumentaciju poput građevinske dozvole.
UIO je danas pokrenula postupak prinudne naplate, blokirao žiro-račune, provjera svu pokretnu i nepokretnu imovinu i već izdala rješenje za zabranu otuđenja vozila u vlasništvu „Andrićgrada“.
Firma „Andrićgrad“ se nalazi i na 77 mjestu liste najvećih dužnika PDV-a Uprave za indirektno oporezivanje s dugom koji danas iznosi 1.255.521,55 KM. Iznos duga se svakog dana mijenja zbog obračuna zateznih kamata tako „Andrićgrad“ trenutno ima glavni dug od 1.068.369,55 KM i zatezne kamate od 187.152,00 KM.
Slika
„Dug je utvrđen u kontroli koja je obuhvaćala kontrolni period od decembra 2012. do decembra 2014. godine. Najvećim dijelom dug se odnosi na osporeno pravo na odbitak ulaznog PDV-a iz razloga nepostojanja građevinskih dozvola za izgradnju objekata“, potvrdio je za CAPITAL načelnik Odjeljenja za komunikacije Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratko Kovačević.
Blokirana pokretna i nepokretna imovina
„Andrićgrad“ trenutno ima šest aktivnih računa kod komercijalnih banaka gdje su u toku provjere o visini sredstava koja bi mogla biti oduzeta radi namirenja duga po osnovu PDV-a. Takođe, svim nadležnim institucijama su proslijeđeni zahtjevi za provjeru pokretne i nepokretne imovine. Danas je izdato Rješenje o zabrani otuđenja vozila u vlasništvu pomenutog obveznika, a kako budu pristizale ostale informacije UIO će u skladu sa svojim nadležnostima postupati u postupku prinudne naplate”, rekao je Kovačević.
On kaže da onog trenutka kada „Andrićgrad“ pribavi neophodne građevinske dozvole stvoriće se zakonski osnov da najveći dio ovog duga više ne postoji, odnosno da mora platiti samo dug u iznosu od 150 hiljada KM, međutim do tada „Andrićgrad“ se tretira kao i svaki poreski dužnik i UIO mora da pokrene proceduru prinudne naplate.
Nesporan dug od 150 hiljada PDV „Andrićgrad“ mora da plati u svakom slučaju, jer je u kontroli utvrđeno da je dva puta izvršen odbitak ulaznog PDV-a po istim fakturama.
Indikativno je da je ovo već treći put kako inspektori UIO utvrđuju firmi „Andrićgrad“ isti propust sa neplaćenim PDV-om, što Kusturica očito ignoriše.
Republika Srpska dala milione
Iako je iz budžeta Republike Srpske, novcem poreznih obveznika, sa desetine miliona mara finansirana izgradnja „Andrićgrada“ u Višegradu, kroz rashode se ne osiguravaju informacije u finansijskim izvještajima o učešću Vlade RS u tom projektu.
Naime, nema pregleda imovine, obaveza i izvora sredstava, ukazala je još 2013. godine Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a u dajući Ministarstvu trgovine i turizma RS mišljenje s rezervom.
„Evidentiranjem sredstava kojima se finansira izgradnja naselja ‘Andrićgrad’ kroz rashode granta ne obezbjeđuju se informacije u finansijskim izvještajima (pregled imovine, obaveza i izvora) o učešću Vlade RS (putem Ministarstva trgovine i turizma) u realizaciju projekta ‘Andrićgrad'“, upozorila je Glavna služba za reviziju javnog sektora RS.
Na osnovu odluke Vlada RS, za sve poslove koji se rade u „Andrićgradu“ ne mora se primjenjivati Zakon o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.
CAPITAL: Siniša Vukelić

_________________
SlikaSlikaSlika
BL 1993, 2003, 2013, 2023Mala Mediha treba vašu pomoć!
Najbolji citati BL forumaKultne teme BL foruma


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 16 Apr 2018, 23:26 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Postovi: 5576
Lokacija: Banja Luka
I na kraju, jel nekio bio tamo?

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 01 Sep 2018, 23:16 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Postovi: 16725
Lokacija: У близини Обрен Вакуфа
Гдје, у Андрићграду?

Био ја са женом у повратку са НП Тара.

Све у свему, ко год има нешто да каже контра градитељских подухвата Кустурице, може да му га подува.

_________________
Зарада на интернету (Јесте, ја сам админ) :) Najbolji Forex brokeri
Čiča iz Rogače je napisao:
Kad pobjedimo Doboj ćemo nazvati Obren Vakuf,usprkos tebi i Vulićki
Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting BitLab
Prevod - www.CyberCom.rs