banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Barton kao AMD64
PostPoslato: 29 Okt 2004, 17:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
Ovu banalnost vam moram ispricati:

Neki dan ulazim ja u media market da se raspitam za novi komp. Pa pitam prodavaca: "Jel imate AMD64?", on potvrdno odgovara i pokazuje mi u cjenovniku bartona 2500+. Ja mu kazem da je to 32 bitni prockas, a on onda meni kaze pazi sada da se zeznuo i gresku ispravlja pokazujuci INTEL 2,4 (a ja lijepo pitao za AMD) (koliko ja znam intel jos nije izdao 64 bitni prockas za desktop-e)!!!!

Da mi je samo znati ko zaposljava te noob-ove da rade ???!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2004, 18:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Hehehe... a cuj ..
Mozda oni uzmu superglue i fiksiraj dva bartonca jedan na drugi i tako dobiju 64bitni procesor ..
Idealna prilika da utopis dva bartona kad prodaja ide slabo ..

A sto se intela tice..
Pa ti alf bas nisi upucen
Intel je izbacio 64bitni procesor za desktope jos davno. Sada imaju u ponudi za desktope 256bitni procesore a ti stari 64bitni su prebaceni na kalkulatore i masine za racunanje, to je deplasirano sada.

p.s. sto se procesora tice - dobar izbor, preporucujem ipak kupovinu u Cro ako ikako mozes to izvesti :) veci izbor, manje cijene - a sve i da ides 100% legalno opet mozes izvuci ako ne istu cijenu onda cak i malo ustediti u odnosu na cijene ovdje [ako uopste iko ovdje i dobija novu robu], a u to racunam povrat PDV-a i placanje carine+poreza sto se lako moze izbjeci ako imas neku vezu ili ako koristis rupu u zadnjem sjedistu i tome sl ;)))))

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2004, 03:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
sve je to CIA.....

Vrh

Tema posta: Re: Barton kao AMD64
PostPoslato: 01 Nov 2004, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
aLf je napisao:
Ovu banalnost vam moram ispricati:

Neki dan ulazim ja u media market da se raspitam za novi komp. Pa pitam prodavaca: "Jel imate AMD64?", on potvrdno odgovara i pokazuje mi u cjenovniku bartona 2500+. Ja mu kazem da je to 32 bitni prockas, a on onda meni kaze pazi sada da se zeznuo i gresku ispravlja pokazujuci INTEL 2,4 (a ja lijepo pitao za AMD) (koliko ja znam intel jos nije izdao 64 bitni prockas za desktop-e)!!!!

Da mi je samo znati ko zaposljava te noob-ove da rade ???!!!

media marketci su poznati po "sekretarica" ispadima.

mozda ti je ponudio intel 2,4 jer je 2,4*10=24 a 24 je djeljivo i sa 6 i sa 4 pa kad napises 6 i 4 jedno pored drugog dobijes 64.

a mozda i nije :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2004, 12:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
mangia je napisao:
media marketci su poznati po "sekretarica" ispadima.

mozda ti je ponudio intel 2,4 jer je 2,4*10=24 a 24 je djeljivo i sa 6 i sa 4 pa kad napises 6 i 4 jedno pored drugog dobijes 64.

a mozda i nije :)

Mislim da nisu toliko pametni i da im tako nesto ne bi palo na pamet i da iskoriste svih 7,5 mozdanih celija :>

Hehe .. salu na stranu - ko zna sta su oni mislili, sta im je zavedeno u skladiste i sta su oni naucili da je sta...

Toliko od mene ... :)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2004, 18:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
mangia je napisao:
aLf je napisao:

HE, HE dobra racunica!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2004, 22:27 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
prockas, bartonac, kurtonac .... je**m ti rijecnik :p

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 03:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
@mIRCon, kakvo je točudo od 256 bita, možeš li dati neki link da pogledamo?[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 10:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2002, 18:50
Izbacio je INTEL 64bit-ni procesor, tako sam cuo ali je jes u fazi testiranja ,trebao bi da se nadje na trzistu za koji mjesec :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 15:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2002, 18:50
The Pentium 4 6xx-series sees Intel finally entering 64-bit desktop CPU market. The new chips also offer improved power management (EIST) and memory overflow protection (XD bit).

AMD has led the 64-bit desktop processor field up to now with the Athlon 64 -- although there is, as yet, no shipping 64-bit Windows operating system, which is necessary to make the most of a 64-bit CPU. However, at the beginning of February Microsoft made Release Candidate 2 of Windows XP Professional x64 Edition available to testers, and the final version is due to ship at the beginning of April.

With its 6xx-series Pentium 4 processors, Intel has finally jumped on the desktop 64-bit bandwagon. Intel's EM64T architecture can implement Windows' x86-64 mode, and is also compatible with the AMD64 architecture. This means that you don't need different Windows operating systems to take advantage of 64-bit processing.

Intel's new processors offer some other innovations besides the 64-bit EM64T architecture. For example, all 6xx-series CPUs deliver 2MB of Level 2 cache -- double the amount on the 5xx-series chips. There's also improved power management in the shape of Enhanced Intel Speedstep Technology (EIST) and protection from malware infection via memory overflow thanks to the eXecute Disable (XD) bit.

The 6xx-series Pentium 4 chips have an 800MHz frontside bus (FSB) and are designed for use in standard desktop PCs. Intel is also offering a new Pentium 4 Extreme Edition clocked at 3.73GHz with a 1,066MHz FSB. This expensive ($999), high-end chip is only likely to appeal to a limited market -- mainly power users and gamers.

According to Intel, the 6xx-series Pentium 4s will replace the older line in the medium term. However, it may be some months before you can no longer buy 5xx-series chips.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 21:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
Desdenova je napisao:
@mIRCon, kakvo je točudo od 256 bita, možeš li dati neki link da pogledamo?

... Jebi ga ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]