Ovde mozes pogledati sve do sada izabrane MISS YU, pocevsi od SFRJ kada su nas na izborima predstavljale djevojke kalibra; Zlate Petkovic, Daliborke Stojsic, Ane Saso, Aleksandre Dobras (inace Banjalucanke) i naravno naseg najveceg uspjeha iz 1966 kada je Nikica Marinovic odnijela titulu 1st Runner up Miss World 1966.
http://www.angelfire.com/wi2/missyugoslavija/bas3world
Sa izbora Miss Europe imamo vise uspjeha, tako je svojevremeno fatalna Ita Rina osvojila titulu Miss Europe 1930, zatim Sasa Zajic Miss Europe 1969.
Prestiznu titulu Miss International su u nekadasnju SFRJ donijele Anelka Bezic 1972 i Lidija Vera Manic 1975 godine.
Poslednju titulu je u SFRJ donijela Danijela Mihalic, Queen of the World 1990
Sto se Bosanki tice, nisam siguran da psotoji bilo kakva zvanicna internet prezentacija dosadasnjih Miss BiH.
Mislim da se osim Ane Mirjane Racanovic nemamo cime pohvaliti.
Danijela Vins je blaga tuga, a Irna Smaka je tek TRAGEDIJA!
Za Anu Mirjanu mogu da tvrdim da je ljepota koju su mnoge kolege primijetile, ali me cudi da nije uzela ni jednu ponudu koju je dobila za vrijeme kandidature. Mislim da je psihicki smorena od strane te famozne direkcije iz Sarajeva, kojima POD HITNO treba oduzeti licencu jer se bogate preko ledja svojih sticenica.
Uostalom svugdje u svijetu je tipicno da se u drustvu mocnih muskaraca nalaze i lijepe zene, medjutim smatram da takva kombinacija ne ide silom niti jedna agencija nema sta da trazi, u posredovanju svojih sticenica lokalnim matadorima... a to kod Bosanaca nazalost nije slucaj.