banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 745 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Zimzograd
PostPoslato: 15 Dec 2013, 00:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Bio sam u Bratislavi prije par dana, i imaju zimzograd u starom gradu... Mogu reci da je bar 2-3x bolji nego ovaj nas... Prvo, nemaju luna park (ne znam koji ce to klinac); drugo, nemaju 'ebeni sator na sred trga; trece, nasa jelka je toliko simetricno uredjena da izgleda neprirodno...

Sto se tice hrane i pica, bezze mi je sto ce biti Zitopeka, Pizza Cat i ostale gluposti... U Bratislavi su tu uglavnom domaca kuhinja i tradicionalna hrana... Zasto kod nas nisu napravili stand sa ustipcima i kajmakom ili nesto slicno... Kladim se da bi islo aj zdrao...

Mislim, ideja dobra... realizacija ne najbolja...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 00:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Pokusao sam proci, ali bila je velika guzva i nisam imao zivaca sa onom djecurlijom da se guram tako da nisam vidio ponudu.
Kuce su dobre i vidio sam natpise izlagaca. Svidjelo mi se sto im nisu dali da donose svoje reklame vec su u drvetu napisane. Lijepo izgleda.

Onaj lunapark je nepotreban, i potpuno lose mjesto. Djeca ga mogu imati na bilo kom drugom mjestu.

Ne znam ko uzima pare od grada i ko se "ugradjuje". Dfk ekipa je uvijek bila profesionalna i ono sto su organizovali bilo je odlicno (ja sam subjekativan i uvijek cu podrzavati Demofesti i Kratkofil). Da bi nesto bilo samoodrzivo treba vremena i ne bih nikada pristao da se organizuju samo "samoodrzive" stvari. To bi znacilo da bi trebalo organizvoati samo ono sto vecina voli, a to je lose jer ce se pretvoriti u narodnjacku muziku, pivo i picu. To bi znacilo isto da u pozoristu treba prikazivati Kursadzije jer eto Antigona nije profitabilna predstava.

Nezahvalno je porediti Banjaluku sa gradovima koji imaju tradiciju u organizovanju ovakvih desavanja tipa Bec i Bratislava. Svi znamo kako to negdje izgleda. To bi bilo isto kada bismo rekli da koncert banjalucke filharmonije za novu godinu je nista u poredjenju sa koncertom becke 1.1. Iz godine u godinu ce biti bolje.

I ja bih volio da je bilo vise "kucnih" varijanti hrane i pica, ali nisam vidio sta se nudi. Pretpostavljam da ce i danju raditi pa cu vidjeti kada budu manje guzve.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
O boze standovi sem FK Borca i RK Borca totalni promasaj, ajd Pingvin kao slasticarna mozda moze i proci, ali pekare i brza hrana??? Haos!
I na kraju neko dobro rece, organizatori su prva liga, daj te nam pare (grad, mtel) i mi cemo organizovati nesto.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
taksi je napisao:
To bi znacilo da bi trebalo organizvoati samo ono sto vecina voli, a to je lose jer ce se pretvoriti u narodnjacku muziku, pivo i picu.

Pa valjda imaju i pivo i pice :-?
I ako većina sluša narodnjake, zašto im ne priuštiti koji narodnjak? Šta da se javi koji poštovalac narodnjaka i kaže, pa što stavljate ono što niko ne sluša? Šta sad, glumićemo da smo neka hipster-urbana-čova-buraz-cool sredina? Zato će neki i bježati od tradicionalne trpeze, koja bi obogatila ovakvu ponudu. Sjećam se kad je prethodni gradonačelnik govorio da Banjaluka treba postati Beč. Zašto? Forsiranje nečega samo će izazvati veći revolt kod ljudi.

Ne vjerujem da neko to organizuje volonterski. Naravno da će neko biti u plusu.
Može li išta u ovom gradu proći bez jedne agencije? Da je ne imenujem sada.

Poslednji put menjao Choban dana 15 Dec 2013, 01:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Pa ima štand s uštipcima i kajmakom. Doduše, bio sam samo u prolazu pa sam uzeo picu :D

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Citiraj:
Daaa a poslije samog otvaranja , do duše na kratko , bilo je djeljenje strnačkog propagandnog materijala u obliku majica , to niko ne kometarise.

jedan od FB komentara na BLlive ...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:16 
Veteran
Veteran

Jesu li bile kratkih ili dugih rukava? :D

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Nezahvalno je porediti Banjaluku sa gradovima koji imaju tradiciju u organizovanju ovakvih desavanja tipa Bec i Bratislava. Svi znamo kako to negdje izgleda. To bi bilo isto kada bismo rekli da koncert banjalucke filharmonije za novu godinu je nista u poredjenju sa koncertom becke 1.1. Iz godine u godinu ce biti bolje.

A sto je nezahvalno porediti? Ne kontam... Ako je uspjesno u Becu i Bratislavi, zasto ti moras mjenjati nesto, pa da "s'ebes" koncepciju? Ne kazem da mora biti isto, ali standovi koji su vec par puta navedeni u ovoj temi su po meni potpuni promasaj zimzograda... Kako to da u Becu ili Bratislavi ne nude pizze, pivu ili slicno? Zasto nude rakije koje su osvajale nagrade, razna tradicionalna jela (tipa u Bratislavi sam jeo neki "ciganski liver" i dobar je, takodje imaju neke palacinke), a pretpostavljam da je slicno i u Becu i drugim gradovima...

Choban je napisao:
Sjećam se kad je prethodni gradonačelnik govorio da Banjaluka treba postati Beč. Zašto? Forsiranje nečega samo će izazvati veći revolt kod ljudi.

Kako ce Banja Luka postati Bec (i time izazvati revolt kod ljudi) ako budu sluzili domacu tradicionalnu hranu? Pa nece sluziti Becku hranu, nego nasu domacu...

Warrior of the Light je napisao:
Pa ima štand s uštipcima i kajmakom. Doduše, bio sam samo u prolazu pa sam uzeo picu :D

Aj bar nesto... Mada ga ja nisam vidio danas kad sam bio...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:18 
Veteran
Veteran

Nije narodnjak problem ali postoje zborovi gdje oni mogu da budu, a i nisu u duhu Zimzograda.
Meni se ne svidja ni to sto dovode neke srbijanske bendove. Ja bih dao priliku banjaluckim bendovima, a ima ih sasvim dobrih (sa te strane kapa dole za Jazz klub - apsolutno podrzavanje domace scene).
Nije rekao Bec vec Salzburg. Jos uvijek nedostizno jer se takav grad postaje kad imas veliki budzet i bogatu drzavu ali treba poci od necega. Neka to bude grad priblizno iste velicine i onda polako razvijati.
U cemu je problem sa placanjem pica? Da li placate u kafani?

Nezahvalno je porediti jer im je budzet mnogo veci i organizuju to mnogo godina unazad. Ovo je kod nas prvi put.

Ovo za hranu podrzavam.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:28 
Veteran
Veteran

NIje problem platiti ni pice ni hranu, sumnjam da bi neko mogao uvesti red da je besplatno. Problem je sto se nudi ono sto nije nase, ja vam garantujem da se moglo bolje organizovati, tipa da se standovi podijele banjaluckim brendovima i ugostiteljima koji prodaju domacu hranu i pica, banjalucka pivara, okolne vinarije, samostan marija zvijezda sa svojim sirevima i vinom, ima par ljudi koji prave svoje domace pivo, razni sitne zanatlije koji prave svoje suvenire grada itd., ajde tu je Mujo kao veliki brend BL, na kraju krajeva radije bi platio domaci pravi ustipak sa domacim pekmezom od neke starije NN gospodje nego CapCap smrt u lepinji.

I jos nesto, ove standove ako su vec spozorisani i platio ih Mtel i grad i ostali spozori zar se to moralo naplacivati/iznajmljivati zar se to nije moglo dati dzaba gore pomenuti banjaluckim ugostiteljima/brendovima da se sto vise grad promovise. Al jebga neko je morao strpati pare u dzep.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Nezahvalno je porediti jer im je budzet mnogo veci i organizuju to mnogo godina unazad. Ovo je kod nas prvi put.

Ovo je bit... Bas zato sto organizuju nekoliko godina unazad, mi smo mogli pokupiti sve fazone od njih... To ti govorim... Zasto moramo praviti greske kroz koje su oni vec (mozda) prosli...

Sto se tice budzeta, u redu, jeste veci, ali u Bratislavi je zimzograd manji od naseg, ili otprilike iste velicine... plus sto nemaju luna park i sator... kod njih je otprilike, sta ja znam, 20-30 kucica poredano u krug, ima bina (s tim da ona nije bila aktivna dvije veceri kad sam ja bio, ne znam da nije predvidjeno samo za Bozic ili NG) i jelka... nista posebno, a opet super... u sredini su stavili male nastresnice sa visokim stolovima, gdje mozes stati i jesti hranu, popiti pice i sl (i ovo nisam vidio kod nas)

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:33 
Veteran
Veteran

Logicnije je da Pingvin plati a novac ide u budzet grada. Zato bi grad nesto poklanjaao Pingvinu ili Mektir pabu?!

Zar nisu domaci? Pingvin, Zitopeka, Mektir, Borac, Didaco...
Nisam vidio ko sve ime, ali sam procitao ovdje.

Domace da, ali nesto novogosisnje u praznicnom duhu, a ne kapricoza i kraljica cokolade.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
taksi je napisao:
Nije narodnjak problem ali postoje zborovi gdje oni mogu da budu, a i nisu u duhu Zimzograda.

Pa na trgu ima šator, a šator je, kao što znamo jedan od glavnih dijelova ikonografije zborova, jer se u šatorima najčešće održavaju nastupi... a nije sva narodna muzika ni za zbora :wink:
Kako narodnjaci nisu u duhu Zimzograda? Kraj decembra, početak "Svetog januara", slavlje, to kod nas znači samo jedno... narodnjaci.
Mogu naći neke pristojnije izvođače sa prihvatljivijim repertoarom tipa kvalitetnije trubače ili što da ne, tamburaše, mada one drvene kućice bi mogle nekog navesti da zapjeva koju... ojkaču :lol:
Ja sam da budu sve vrste muzike, od klasike, preko jazz-a do rocka i folka :D

taksi je napisao:
Ja bih dao priliku banjaluckim bendovima, a ima ih sasvim dobrih

I ja, ali... veća imena privući će više posjetilaca i veću zaradu.
Naš problem je što nam se scena nikad nije razvila u dovoljnoj mjeri kako bi izbacili više prepoznatljivih imena.

Archangel je napisao:
Kako ce Banja Luka postati Bec (i time izazvati revolt kod ljudi) ako budu sluzili domacu tradicionalnu hranu? Pa nece sluziti Becku hranu, nego nasu domacu...

Nema to veze sa hranom nego nasilnim pokušajima pretvaranja u nešto što još dugo nećemo biti, a možda ni ne trebamo.
Sjećaš se revolta kada je ograničeno radno vrijeme lokala. Umjsto da se ide postepeno...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Ja mislim da su drvene kucice ok ali autici i sta vec ima je kao vasar to nam ne treba u centru grada.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 01:47 
Veteran
Veteran

Ne treba, kao ni sator. Sigurno postoji alternativa. Blokirali su ulazu u kino koliko je krcato.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 02:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Aaaaaaaaaaaaaaa Ziiiiiiiiiiimzograaaaaaaaaaaaaad

Obišao sam ga uzduž i poprijeko, bio na otvaranju, u svaku rupu sam ušao i mogu reći ništa posebno, ali ako će Šveđani i Njemci ostaviti koju krunu ili evro onda samo naprijed. :)

Naravno najviše mi se svidjela atmosfera pod šatorom, tu su svirke i tu ću izlaziti :bom:

Ovako je to bilo nekad, prosto i divljački.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FTEl3asuoSk[/youtube]

Danas smo se približili Beču, Budimu i Pešti.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w6c0Mc_NZZM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 02:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nek opet snize cevape, pa da se vratimo na period prvog klipa

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 03:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
"Banjaluka je dobila svjetski događaj i još jednom smo pokazali da smo uvijek korak ispred drugih, ali i da pratimo svjetske trendove," istakao je Gavranović.

http://www.nezavisne.com/novosti/banjal ... 22378.html

Da vaćamo Evropu, da vaćamo svijet, jer ako ja moram da se vaćam, morate i vi da se vaćate.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 07:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
moonchild je napisao:
Ja mislim da su drvene kucice ok ali autici i sta vec ima je kao vasar to nam ne treba u centru grada.

Liči na slatinski zbor.Samo fali ringišpil.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 08:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
A odakle to svi vi dolazite kad vam sve pobrojano smeta? Normalno je da ce za proslavu pod satorom biti narodnjaci, a ne kojekakve cupave metalike jer od njih nema zarade.
I kad ste zapeli za domace pa domace ljudi napravili da se svako ko prodje trgom osjeca ko svoj na svome, a sad trazite mane.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 745 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]