tensSa je napisao:
Kupi nexus 4 i miran si, nema jaceg telefona ako ti je bitna ta brzina prolaza kroz meni. Evo ti dole link pa procitaj iskustvo. Meni je nexus 4 sa KK androidom nesto najbrze na cemu sam malo ceprkao i kako stoji u textu, nema nimalo laga.
Leti, kao što svi lete na pocetku... dok ne uspori... prijateljica ima već pet Nexus po redu (garancija joj sve zamijenila), užasno se lako kvare.
Tako je i moj Galaxy letio (i drugi i treći), pa onda krene malo da kašljuca, odjednom.
I laptop. I Windows. I Mac (dok ga novi OS nije usporio). I tablet (dobro, on jedini i dalje baš leti).
Da sve leti sve vrijeme, firme ne bi imale načina da zarađuju novac nakon što rasprodaju telefone/uređaje svima, pa se onda dodaju nepotrebni
features.
Mada, ima i smisla da telefoni uspore: recimo, ja na početku nisam imao Dropbox koji mi odmah sve fotke šalje u cloud; widgete koji provjeravaju vijesti sa par izvora; vremensku prognozu; mjerač potrošenih podataka u pozadini; servis za Viber, What's App, Snapchat, Messenger i ostale push stvari u pozadini; kalendar koji se sinhronizuje svakih par minuta i prati par servisa; Last.fm koji u pozadini šalje podatke na server... itd.
Sve ove stvari se čine da bi trebale same od sebe da rade, ali kad se sve skupi (a ni ne vidiš ih da rade, jer su u pozadini), i nije čudno da uređaj uspori.
Da smo svi ostali na phone i messaging aplikacijama, možda i ne bi bilo laga.