banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 14:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1563 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 79  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Okt 2013, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ovaj mobitel rasprodan je za samo 83 sekunde
Kompanija je otkrila kako je prva pošiljka “najbržeg smartphonea na svijetu” rasprodana u svega 83 sekunde od službene dostupnosti na web stranici

Kompanija je otkrila kako je prva pošiljka ‘najbržeg smartphonea na svijetu’ rasprodana u svega 83 sekunde od službene dostupnosti na web stranici. Istovremeno je prodano i 3000 MiTV jedinica u 118 sekundi. Mi-3 je perjanica koja konkurira modelima LG G2, Galaxy S4 ili Xperia Z1 – ali na matičnom tržištu biva prodavan po nevjerojatno niskoj cijeni.

Vrijedi podsjetiti kako je osnovni 16GB model Xiaomi Mi-3 pametnog telefona cijenjen na svega 327 američkih dolara, dok 32-gigabajtna verzija košta 410$. S druge strane, MiTV, kompanijin Android Smart TV se prodavao za 490$. Interes za ovog proizvođača nije pretjerano začuđujući kada je riječ o azijskim tržištima – još u kolovozu su uspješno prodali 100.000 jedinica jeftinog telefona Hongmi – unutar minute i pol.

Zanimljivo da se nekim analitičarima ovakav pristup kompanije nije svidio, jer navodno proizvodi lažnu potražnju za uređajima. S druge strane, u Xiaomiju navode kako jednostavno nisu u mogućnosti proizvoditi više jedinica kako bi držali korak s potražnjom. Bilo kako bilo, ostaje se za nadati kako će dolaskom Googleovog čovjeka kompanija uskoro prići i globalnim tržištima u opipljivoj mjeri. (Pre)skupim konkurentima bi svakako trebao šamar.

Xiaomi je u 2012. inače prodao 7,19 milijuna uređaja, a očekivanja za ovu godinu su oko 20 milijuna pametnih telefona. Teško da broj neće biti dosegnut kad je inicijalna projekcija govorila o 15 milijuna očekivanih uređaja, a naknadna korekcija samo svjedoči o proboju ove kompanije.

(Izvor: Gadgeterija)

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 16:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Dr.Neo je napisao:
Moguće je da zbog toga na GSMAreni ne piše da ima Gorilu.

Lakše je prebaciti karticu iz telefona u telefon i sa njom sve slike, dokumente, klipove itd. nego za to koristiti bluetooth.

Znam da se baterija može promjeniti u servisu. Al šta kad mi se ova isprazni npr. dok slikam koješta na nekom sajmu, izletu, svadbi...!? Lakše mi je izvaditi praznu bateriju i ubaciti drugu punu kao na ovom sad telefonu, nego tražiti mjesto gdje da uključim punjač.

То да не можеш сам да промјениш батерију у телефону (тј. не без алата) је један од жешће тупавих принципа... Да не спомињем параноичну страну немогућности вађења батерије. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
BL Boy je napisao:
Ovaj mobitel rasprodan je za samo 83 sekunde
Kompanija je otkrila kako je prva pošiljka “najbržeg smartphonea na svijetu” rasprodana u svega 83 sekunde od službene dostupnosti na web stranici

Kompanija je otkrila kako je prva pošiljka ‘najbržeg smartphonea na svijetu’ rasprodana u svega 83 sekunde od službene dostupnosti na web stranici. Istovremeno je prodano i 3000 MiTV jedinica u 118 sekundi. Mi-3 je perjanica koja konkurira modelima LG G2, Galaxy S4 ili Xperia Z1 – ali na matičnom tržištu biva prodavan po nevjerojatno niskoj cijeni.

Vrijedi podsjetiti kako je osnovni 16GB model Xiaomi Mi-3 pametnog telefona cijenjen na svega 327 američkih dolara, dok 32-gigabajtna verzija košta 410$. S druge strane, MiTV, kompanijin Android Smart TV se prodavao za 490$. Interes za ovog proizvođača nije pretjerano začuđujući kada je riječ o azijskim tržištima – još u kolovozu su uspješno prodali 100.000 jedinica jeftinog telefona Hongmi – unutar minute i pol.

Zanimljivo da se nekim analitičarima ovakav pristup kompanije nije svidio, jer navodno proizvodi lažnu potražnju za uređajima. S druge strane, u Xiaomiju navode kako jednostavno nisu u mogućnosti proizvoditi više jedinica kako bi držali korak s potražnjom. Bilo kako bilo, ostaje se za nadati kako će dolaskom Googleovog čovjeka kompanija uskoro prići i globalnim tržištima u opipljivoj mjeri. (Pre)skupim konkurentima bi svakako trebao šamar.

Xiaomi je u 2012. inače prodao 7,19 milijuna uređaja, a očekivanja za ovu godinu su oko 20 milijuna pametnih telefona. Teško da broj neće biti dosegnut kad je inicijalna projekcija govorila o 15 milijuna očekivanih uređaja, a naknadna korekcija samo svjedoči o proboju ove kompanije.

(Izvor: Gadgeterija)

http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_3-5678.php

Nevjerica kakva konfiguracija za te pare.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ево па гледајте... :) http://www.aliexpress.com/wholesale/who ... pe=default

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2013, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Nexus 5 zvanično izašao prije manje od sat vremena.
349$ 16gb, quad core, 2300mah, 5" full HD, android 4.4, wireless charging

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2013, 21:15 
Vidjeh upravo na Fb, jede malu djecu telefon...

http://www.gsmarena.com/lg_nexus_5_is_o ... m=facebook

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2013, 21:45 
http://blog.gsmarena.com/nexus-5-promo- ... eck-it-out

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hQ0XTJqFLIE[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2013, 19:49 
Citiraj:
The 16GB version of the Nexus 5 is priced at $349 / €349 / £300, while the 32GB versions are $400 /€400 / £340.

Da ovo nije malo....prejeftino?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e5BBzcWJDjU#t=87[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2013, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Tolika je cijena bila i cetvorke.
Al ajd ga kupi kad ih nema dovoljno.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 02:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Problem je što ga ni ne možeš kupiti po ovoj cijeni osim ako imaš nekoga u SAD da ti donese. Ja sam tako uzeo Nexus 4 i ponovo ću probati sa Nexus 5, ali slijedeće godine kada se nadam da će opet biti pad cijene kao što su uradili da rasprodaju Nexus 4.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2013, 16:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ima li kod nas ovo? :D

http://wap.mtel.ba/preview_story/240701

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2013, 17:17 
Nije lose, ali bolje mi je uzeti dve dodatne baterije...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2013, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Da, kod telefona kod kojih je baterija zamjenjiva
Plus, ko ima 2 telefona ili jos koji uredjaj koji se puni putem USBa to je sasvim solidna stvarcica, pogotovo za neka putovanja
I mene zanima moze li se gdje kod nas uzeti
:D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 14:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2013, 10:55
Evo ga jako zanimljiv telefon, ''svjetska'' verzija Moto X-a. Ne znam kakve će cijene biti kod nas, ali u svijetu samo 179 i 199 dolara za 8/16 GB.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VunSqD1MOjE[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 14:56 
Kod nas ce ga valjati za minim 500 km...a realno, telefon je perverzija, jedino steta sto nije quad core procesor, ali ne vjerujem da je slab ni sa ovim...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 14:59 
Početnik
Početnik

Gdje si gledao? Nisi dobro vidio, Quad-core je. :) Ovo je zanimljivo kao i cijela Nexus serija jer je Google kupio Motorolu i izgleda će praviti jeftinije telefone sa čistim Androidom.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 15:01 
http://www.gsmarena.com/motorola_moto_x-5601.php

Citiraj:

Chipset Qualcomm MSM8960Pro Snapdragon
CPU Dual-core 1.7 GHz Krait

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 15:03 
Početnik
Početnik

Zbunio si se :D Ti gledaš za Moto X, a ovo je Moto G. Zato sam napisao ''svjetska'' verzija Moto X-a, jer je X samo za Ameriku a i u video klipu kaže da je Quad :)

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
The only smartphone assembled in the U.S.A.

Što kaže H&H, ovaj je u fazonu Kupujte domaće.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 15:07 
Hard_Boiled je napisao:
Zbunio si se :D Ti gledaš za Moto X, a ovo je Moto G. Zato sam napisao ''svjetska'' verzija Moto X-a, jer je X samo za Ameriku a i u video klipu kaže da je Quad :)

Extra telefon, samo nece to jos kod nas doci... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1563 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 79  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]