Kako vi kvalitetno se*ete, pa to je zlo.
Ja se evo izvinjavam što nisam odmah odgovorio, ali juče nijesam bio uz komp. Elem, moraću te razočarati Talija. Većim dijelom su ovi naši ovdje u pravu. Naime to postolje za hlađenje je lijepa i korisna stvar, ali samo ako se kupi u startu uz laptop (ili netom nakon kupovine istog) jer je neko svjestan da je kupio laptop koji je sklon grijanju. Ne može se sad tačno reći koji bi to bili, ali onako generalno to bi bili oni sa iole jačim AMD procesorom ili oni sa Core i5 i Core i7 procesorima. I generalno skoro svi koji imaju nezavisnu grafiku (mimo one na procesoru) nebitno da li ATI ili NVIDIA.
To je naravno samo uopšteno. Pregrijavati se može i neko malo smeće sa us*anim Atomom kad mu loše riješe hlađenje, a natjeraju ga da glumi da ima četiri jezgra. Apropo toga, a kao odgovor Sehxoru, nije tačno da je svakom laptopu fabrički riješeno hlađenje kako treba. Naprotiv, polovini današnjih laptopa je loše, do očajno loše riješeno hlađenje. Bilo da se radi o žrtvovanju efektivnosti radi estetike ili dizajna, bilo da se radi o pokušaju uštede repromaterijala prilikom izrade, bilo da se radi o nečem desetom, u svakom slučaju to ne mijenja činjenicu da je to tako. Pitajte inžinjere HP-a, ako ne vjerujete

.
U svakom slučaju, postolje za hlađenje će lijepo pomoći kod takvih modela. To opet ne mijenja činjenicu da oni neće pomoći kod laptopa koji su već neko vrijeme počeli žestoko da se pregrijavaju, već će samo odlagati neodloživo, kao što su ti momci već rekli. To što si ti pazila kako se ophodiš prema njemu je lijepo, ali ne mora da znači mnogo. To što ti ne vidiš i ne vjeruješ da je unutra zaprljan, ne znači da i nije. Vjeruj mi da jeste! Pritom to što si pušač, samo pogoršava situaciju. Dodaj na to, ako mu ima godinu dana, da su unutra se već dobrano skorile termalne gumice (gumice koje pospješuju kontakt, a samim tim i odvod toplote između CPU i GPU te sistema za hlađenje) dolaziš do toga da je njemu jednostavno potrebno jedno rastavljanje i čišćenje. Još ako se radi o modelu koji ima samo jedan mali usis za vazduh odozdo i to jako sa jako sitnom rešetkoom (tipa HP ProBook 45xx, nema potrebe dalje ni razgovarati. Bitno je odreagovati prije nego problem postane očigledan jer tada je uglavnom kasno. A kad se odreaguje na vrijeme, e onda nakon toga postolje za hlađenje ima svoju funkciju da dodatno pospješuje rad laptopa produžujući mu vijek trajanja tako što mu pospješuje hlađenje. To da li će ono biti sa jednim većim ili dva, tri manja ventilatora ne mijenja puno stvar. Bitno je samo da tebi laptop na njemu stoji stabilno i da te ne ometa u radu.
Eto, nadam se da sam ti pomogao odgovorom. Uzgred, ni moja veš mašina nema ime. Biće možda zato što joj ne prilazim skoro nikad. Šta ćeš, oženjen čo'ek

.