Braneee je napisao:
gdje cu proci najjeftinije?
treba mi minimum 1gb ram, hd 80gb, po mogucnosti da ima bar dva usb ulaza s prednje strane...
bitno je da je novo i da ima garanciju od minimum 2 godine...
ja sam jedino nasao ovo:
http://mediamarket.ba/component/virtuem ... l?sef=hcfp Ovo što si naveo je smeće i tu vjerovatno ima raubovanih komponenti (CPU i HDD skoro sigurno). Procesor je skoro sigurno Celeron D sa 256KB cache-a, tako da je i preko 3 GHz i dalje je smeće neviđeno. HDD je vjerovatno reparirani ATA disk, kojih je dosta se vrtilo na našem podneblju. Dakle, zaobiđi to!
Ukoliko želiš dvije godine garancije, kupovina u prodavnici je jedini izbor. Na piku imaš pouzdanih i provjerenih prodavača, poput našeg Mikija recimo, ali na jeftinije konfiguracije garancija kod njih je maksimum godinu dana koliko znam.
Dakle, prodavnica ti ostaje kao izbor, a ono što je defintivno novo i OK i ima dvije godine garancije je recimo računar baziran na Celeronu G 5xx serije (Celeron G550 recimo), zatim 2GB memorije sa 500GB HDD (ne treba manji, razike u cijenama su minorne), DVD rezač klasika i sve to na nekoj osnovnoj H61 Intelovoj ploči upokovano u neko jeftinije kućište sa box napajanjem. To ti je najjeftinija varijanta. Ukoliko se uspiješ pružiti za još malo love, onda ideš na Pentium G2020 i 4GB memorije (ostatak isti) i imaš best-buy za nezahtjevne korisnike u ovom trenutku.
P.S.
Zaboravih spomenuti da možeš proći jeftinije ako uzmeš Celeron G4xx serije, ali to je jednojezgreni procesor tako da se možeš samo za*ebati birajući tu opciju.