chils je napisao:
trebam preporuku za neki jeftin pocetnicki laptop kao poklon tinejdzeru samo za flejsbooka manje vise
Talija je napisao:
Nisam ti ja ni rekla da uzmeš TAJ model nego mali kompjuter onolikih dimenzija, praktičniji je za fejzbučenje u kafiću, u krevetu, kako god. Praktičan za ponijeti, a dovoljan za obične stvari kao što je FB.
Možda sam ja omatorio baš, ali tinejdžeru bi u krevetu prije trebao laptop za multimedijalni sadržaj, a ne FB. A za to je ipak poželjniji malo veći displej

. Doduše, vremena su se promijenila, tako da sam ja možda i demode

. Ali koliko god ja bio mator, ako će tinejdžer ići u kafić da bi uzeo notebook/netbook/tablet i visio na FB, onda sam ili ja totalni kreten pa to ne razumijem ili je današnja omladina stvarno otišla u qrac.
On topic: @chils
Preporuka za to je uvijek najjeftiniji model koji ima dvije godine garancije. Po mogućnosti Toshiba, Asus i Lenovo (tim redom). Jeftiniji Acer-i nemaju dvije godine garancije, Dell je uvijek skuplji od konkurencije u istoj klasi, a ne nudi više, HP/Compaq nikad nema preko jedne godine garancije jer se to dokupljuje (a HP/Compaq je za mene umro kao proizvođač laptopa i preporučujem ga samo crnom neprijatelju), dok je Samsung novi igrač kod nas i ima očajnu podršku (čitaj: ako nešto ode - donji si!).
Tableti su fensi igračke, koje u najvećem broju roditelji kupuju djeci da bi ih skinuli sa svojih smart-telefona ili se kupuje kao poklon nekome mlađem zato što je in i jeftiniji je od laptopa. Oba razloga su bacanje para i generalno kupovina toga je bacanje para. Korisno je nekom ko je puno u pokretu, želi da čita vijesti, prati dešavanja, koristi mail, viber ili skype i to je to, a poslovni laptop mu je kabast. Za sve ostalo - promašaj! Mladi to ne shvataju i koriste ga kao da im je neko kupio maltene konzolu za igranje. Naskidaju igrica za android pa opleti. A tada dolazi do izražaja najslabiji dio tableta - baterija. Kad bi znali koliko mi je bijesnih ljudi došlo jer djeci baterija ne drži ni 2-3 sata! Hajde ti objasni da se mora gasiti wi-fi čim se ne upotrebljava, da to nije za gledanje filmova po 3 sata niti za igranje svih mogućih i nemogućih igara poskidanih sa Google-ove prodavnice (nije ni Ipad sjajan, a naročito nije jeftin) ili na Facebook-u. A o ispadanjima, lomljenjima ekrana, kidanjima konektora na punjačima te utikača za isti nećemo ni pričati. Baterija će nekim čudom držati možda do isteka garancije, a poslije toga možeš da se slikaš. Figurativno, jer kamera neće imati dovoljno struje u bateriji da bi njome slikao. Summa summarum, tablet zaobiđi osim ako ne želiš da te taj tinejdžer zamrzi bez razloga.