banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2004, 07:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Dragi druze Nosferatu,

od Slavinskog nisam procitao niti jednu recenicu. Vidio sam njegovu sliku na jednoj knjizi, cuo nesto o njemu i to je sve.
Sto sam pisao, pisao sam iz licnog iskustva. Objasniti duhovne stvarnosti rijecima je jako tesko, i sve sto mi ovdje radimao, pod uslovom da nije prepucavanje - a sto je cest slucaj, je samo pokusaj da se te stvarnosti priblize sagovorniku.
Hoces li ti nesto nazvati budjenjem, probudjenjem, stapanjem sa stvarnoscu il na neki deseti nacin je potpuno nevazno ako ti sam ne razumijes o cemu govoris i ako drugome ne mozes pribliziti ono o cemu govoris.

Jivane,
slazem se da su mnogi duhovni tekstovi prolazili kroz razlicite cenzure, ali ono sto imamo je dovoljno jako za duhovnu izgradnju, ako se tome iskreno pristupa i predano radi.
U svakom slucaju, Onaj koji svime upravlja je dopustao razna prepravljanja tih tekstova s nekim razlogom. Tu smo da se takmicimo u dobru.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2004, 13:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 08:09
Pozdrav zivota,

nisam mislio da si ti licno bio kod slavinskog vec me je nacin tvog odgovora asocirao na njega.

Citiraj:
Objasniti duhovne stvarnosti rijecima je jako tesko, i sve sto mi ovdje radimao, pod uslovom da nije prepucavanje - a sto je cest slucaj, je samo pokusaj da se te stvarnosti priblize sagovorniku.
Hoces li ti nesto nazvati budjenjem, probudjenjem, stapanjem sa stvarnoscu il na neki deseti nacin je potpuno nevazno ako ti sam ne razumijes o cemu govoris i ako drugome ne mozes pribliziti ono o cemu govoris.

U pravu si.
Rijec nije sposobna prenesti iskustvo.
No, problem je sto vecina vec ima izgradjeno predubjedjenje o prosvjetljenju, a kada dodjes do te teme i pitas direktno sta j eprosvjetljenje oni ne znaju reci.
Stoga kada cujem da neko trazi prosvjetljenje to me samo tako slatko nasmije.
Kako mozes traziti nesto sto ne znas.
Prije budjenja ne mozes ni imati predstavu o probudjenju.
Tek nakon toga znas sta trazis. Iako to vise nije trazenje. Vec samo skidanje suvisne odjece.

Pozdrav tebi i Oslobodjenom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2004, 14:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nosferatu,
razumijem da te neke stvari nasmiju, pogotovo kad se neko npr. hvali time da trazi prosvjetljenje. Vjeruj mi, lako je drugome nasmijati se, teze razumjeti ga. Svi ljudi nesto traze, ili barem vecina. Neko je nesto slusao, neko nesto procitao ili o necemu razmisljao pa ga je to ponukalo da neki svoj dozivljaj nazove probudjenjem, prosvjetljenjem ili sl.
Nije to lose-nezgodno je kad se neko malo vine u duhovne visine i potom krene soliti pamet svima oko sebe.
Lako je upasti u tu fazu, nakon cega slijedi pad. Onaj ko to uvidi mijenjace se, ko ne primjeti u kakvom je stanju postaje naporan svima oko sebe.

Svako dobro!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2004, 22:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
života
Poslao: 23.08.2004. 15:40 Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Nosferatu,
razumijem da te neke stvari nasmiju, pogotovo kad se neko npr. hvali time da trazi prosvjetljenje. Vjeruj mi, lako je drugome nasmijati se, teze razumjeti ga. Svi ljudi nesto traze, ili barem vecina. Neko je nesto slusao, neko nesto procitao ili o necemu razmisljao pa ga je to ponukalo da neki svoj dozivljaj nazove probudjenjem, prosvjetljenjem ili sl.
Nije to lose-nezgodno je kad se neko malo vine u duhovne visine i potom krene soliti pamet svima oko sebe.
Lako je upasti u tu fazu, nakon cega slijedi pad. Onaj ko to uvidi mijenjace se, ko ne primjeti u kakvom je stanju postaje naporan svima oko sebe.

Svako dobro!

Prijatelju (ako ti ovo ne smeta)
nije stvar u tome da ne treba razumjeti ljude. NIje problem razumjeti onog koji zeli da se razumije, niti je problem pruziti saosjecanje bilo kome.
Najveci problem naseg danasnjeg, da nazovem tako, duhovnog kruga, jeste to sto niko ne zeli priznati da nema pojma.
Pocev od mene pa na dalje.
KOliko nas ima petlje reci jedno, da nista ne razumije?
Imas li ti tu petlju?
Ja imam.
Stvarno ne razumijem vecinu stvari koje se desavaju unutar i izvan mene.
U tantrickim krugovima se csto govor kada dodjes do nekog novog shvatanja, da si tek sada na pocetku. Jer sve se mijenja. Pogled, shvatanje, prijemcivost, otvorenost....
Isto tako kada sam rekao da se slatko nazmijem, ne smijem se ljudskom neznanju, vec ljudskoj tvrdoglavosti i prodavanju znanja.
Nakon nekoliko godina shvatis da apsolutno nista ne mozes znati. Svo znanje koje si skupljao i sakrivao pod skute, pada u vodu, jer uvidjas da niti te ono oslobadja niti ti imalo pomaze.
Sve sto ti moze pomoci je skidanje ega, kidanje kosuljice koja ti zamagljuje vid. A to je jedino moguce ako preletis taj ambis koji je posljednja prepreka bicu da izadje van.
Vjerovatno i sam znas, kada naidje tamna noc duse, kako mrak iz tebe izlazi i kida sve sto si mislio da znas. Svaki djelic uma je na udaru. ...

Svatko od nas ima taj misionarski stav. Svatko.
NItko toga nije rijesen niti oslobodjen.
Koliko se puta uhvatimo kako misionarimo?
Koliko smo puta uspjeli to da ucutkamo prije nego sto je pocelo?

Bojim se da su odgovori: MALO.

Pad je posljedica rasta. Kada ne bi imali padova, kako bismo rastli?
Ali ipak, nije samo misionaernje problem, vec je tu i fantaziranje, fanatizam, avanturizam, elitizam....
Mnogo rijeci na ... zam.
Nadam se da kuzis sta pricam i da imam kvalitetnog sagovornika.
Vjerovatno se ne slazemo u prilazima, ali to i ne zelim. NIje stvar u tome da je cijeli svijet na prulazu koji koristim, vec mi je drago da cujem od drugih o njihovom prilazu, i teskocama koje imaju. Kako ih prelaze, kako se suocavaju.
Svatko od nas moze nesto reci, kao savjet, kao podrsku, kao.... nebitno.
Ono sto je bitno jeste cistota koja stoji iza toga, mekoca pristupa, ljubav prema rodu, saosjecanje prema neznalom, jer ni mi ne znamo.
Otvorenost za istinu, spremnost da se da zadnja iskra zivota za istinu.
To je ono sto cini ratnika ratnikom, duhovnjaka, duhovnjakom, covjeka covjekom.....

Pozdrav

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2004, 09:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ni najmanje mi ne smeta sto si me nazvao ...prijatelju...

Naprotiv, drago mi je ako tako mislis, a koliko mogu da osjetim po tvom posljednjem postu, i izgleda mi tako.
Svidja mi se ovo sto si napisao.
Pitao si me imam li petlju sebi priznati da nemam pojma?
Nadam se da ti na to pitanje mogu dati potvrdan odgovor. Kazem, nadam se, jer si i sam napisao da sebe dovoljno ne poznajemo, a iskreno da ti kazem tvrditi nesto u svoje ime je cesto vrlo tesko.
Slazem se da je potrebno biti otvoren za istinu. Slazem se u potpunosti. Jedan je duhovni covjek napisao: "istina je u zivotu, ne u pojmovnom znanju", i "budi otvoren za stavove i gledista drugih". Ovo je samo jedan primjer u moru drugih.
Sve sto si naveo u pogledu fanatizma i ostalog stoji.
Ali, posto je ova tema posvecena seksualnosti, ne bih je vise opterecivao nasim dijalogom.Nadam se da cemo nastaviti u dobrom tonu i na drugim temama, jer nije vazan toliko pristup, koliko medjusobno razumijevanje i prihvatanje.
Prijatelju, pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2004, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Сексуалност (читај: сингерица или штука понашање) је одскочна даска за добар скок у - Пакао. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2004, 19:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Zanima me jeli itko od vas koristio u seksualnom radu vizualizaciju na zelju ili neki problme da rijesi?
Bila bi zanimljiva iskustva ako ste radili.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2004, 12:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Sep 2004, 12:39
Eh sad (danas očito imam previše vremena :-? )....

Mislim da se o seksualnosti ne može govoriti u nekim generalnim crtama, niti iskustvima pojedinaca jer svako iskustvo svako doživljava na svojstven način, a ponajmanje se može osuđivati neko ko je imao neko lijepo iskustvo (tu prije svega mislim na spajanje dva tijela i dvije duše u jedno, kada kao pojedinac ne postojiš nego si u "blaženom stanju" i pokažeš svu svoju srž-što se rijetko kad dešava, jer teško je naći harmoniju dvije duše u današnjem svijetu) i takva iskustva sigurno da vode ka osjećaju bezuslovne predanosti, što je na neki način odskočna daska da se poslije nekog vremena seksualnost izostavi i ostane samo predanje.

Prakticirati seksualnost na današnji način, hobija radi, vodi samo u propast i ništa više, gubljenju sebe, svih normi, principa i vrlina...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2004, 13:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Ja sam koristio jednostavnu tehniku da u trenutku orgazma vizualiziram cilj koji pokusavam postici.
Obicno upali u roku nekoliko dana.

Ali kot toga sam primjetio da moras imati strogo definisan cilj ili ispunjenje tog cilja nije bas onakvo kakvo bi zelio.

Po meni je to veoma mocna tehnika za ispunjavanje nekih stvarcica.

Koje si ti tehnike koristi, ako si koristio?

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]