banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Apr 2013, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Odlično izgleda, jedva čekam da ga vidim gotovog. Koja boje su u pitanju? Izgledaju jako dobro pogođene. Stvarno bih volio da i ja započnem mog Flankera, ali sam u hroničnom nedostatku vremena, pa sam počeo onaj 1/144 F-14 (ako bude gotov za pola godine, to će biti odlično...)

Da li si uspio da skineš liniju kalupa s poklopca kabine? Gledao sam poklopac kod mog jednosjeda i linija stvarno izgleda agresivno, a čitao sam po forumima da su ljudi imali problema s tim.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 09:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
pozdrav mojim drugarima maketarima iz Holandije! :) nadam se da ste zdravi i zivi! Zeka, lijep ovaj Suhoj.. jako lijep.. ali tako lijep zasluzuje bolje fotografije! i nemoj da ga ukakis sa prljanjem kao onu 27cu! i jedva cekam da pocnes sa 29kom.. :)

pozdrav veliki vima!!!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 20:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Uh, Zeljo, ovo stipa za oci kako mi se svidja! Odicno samo udri, bar da mi lenstine u necemu uzivamo.
Alo Neno, cuvaj se Holandije, ima puno sumnjivih krajeva, hahaa. Sretno brate!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 21:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
hvala kolege.... i ja se nadam da ce sto pre da stignu rakete a i bolje slike....iako se ne vidi i niste primjetili ja sam prljanje tj.wash uradio ali nece biti musavko...kinezi su to odlicno odrzavani...i ovako su cini mi se bili ofarbani kad su bili kako bi mi bosancerosi rekli "ganc novi" :D :D :D

warrior ....kad budes radio dacu ti par saveta...oko uklapanja polutki ....problem sa popunom u krilima tj trba ubacit plastike ili cega drugog da se plastika ne bi uvijala i na kraju udubila ako me kontas....jer je medjuprostor u tom delu prazan.....

nisam imao problema sa staklima moj recept....skalpel oprezno.... pa smirgl....pa pasta i smirgl 2000....pa pamucna krpa i pasta...da ti ne pametujem kad i sam znas al reko :lol:

boje revel... mikso....donja matt 49+bijela05 omjer ha odokativno odprilike 70% bijela 30% siva
gornja polutka .....matt 49+sm 275 ako se ne varam..moram proverit...omjer dosta u korist sm boje skoro 90%

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2013, 09:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

FLY BY WIRE je napisao:
warrior ....kad budes radio dacu ti par saveta...oko uklapanja polutki ....problem sa popunom u krilima tj trba ubacit plastike ili cega drugog da se plastika ne bi uvijala i na kraju udubila ako me kontas....jer je medjuprostor u tom delu prazan.....

Tačno znam na šta misliš, primjetio sam taj problem s krilima i palo mi je na pamet da se to može riješiti ubacivanjem tankih pločica plastike.
Što se tiče poklopca kabine, sad sam vidio u čemu je problem, bar kod jednosjeda: linija kalupa zapravo nije linija, već "stepenica" visine oko 0,5mm, znači jedna polovina je viša od druge za 0,5mm :cry: i još ne znam kako ću to riješiti. Pretpostavljam da ću prvo morati da odšmirglam tih 0.5mm s jedne strane, pa tek onda da kontam kako da to ispoliram :-?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2013, 21:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Maj 2009, 20:34
Fotke iz Mosona 2013.

http://modelhobby.eu/category/scale-models/

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2013, 08:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Maj 2009, 20:34
2К12 "Куб-М" od papira http://www.freetime.co.ua/forum/viewtopic.php?t=567

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 15:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Uhhhhhhhhhhh, kako ovo pobogu?????
E jes ga frajer odradio, svaka mu dala!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 09:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ajde da malo zivnemo temu..... :lol: suska mi je odavno gotova al cekam fotoaparat pa da ga onako islikam dobro...elem u medjuvremenu od silnih obaveza pomalo sam poceo da nastavim da radim na "sparki" ako tako mogu da je nazovem :lol:
znaci pao je prvi sloj farbe zelene i sive naravno sve miksano e sad me interesuje i vase misljenje koliko je pogodjeno ili ne da znam sta da radim na drugom sloju koji kako farba fino nalijeze mogao bi biti i poslednji,pre laka......

...ova ptica je u pitanju...cuvena 304-ka poznata po ucescu na farnboru i burzeu krajem osamdesetih i pocetkom 90-tih i to je prva od dve 29-ke koja je posjetila zapad ne racunajuci finsku 1986

E SAD U ODREDJIVANJU PRAVE NIJANSE ZELENE MI PROBLEM STVARA KVALITET SLIKA IZ 80-TIH I 90-TIH KOJI DRASTICNO VARIRA OD NEKE SVETLO ZELENE DO TAMNIJE ZELENE PA ME TO MALO BUNI :-?
Slika
Slika
Slika
Slika

Slika
Slika
Slika
Slika
STA BI SAD BILO NAJPAMETNIJE POSVIJETLITI ILI POTAMNITI ZELENU ILI OSTAVITI OVAKO I UZ MAT LAK DA DODJE NA SVOJE..TO ME KOPKA :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 20:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ufffffffffff, Zeljo brate? Meni iskreno ovo deluje totalno promaseno, tim pre sto bi se zakleo da je prva slika zestoko provucena kroz Photoshop jer je jako slab kontrast iza aviona. Po meni mnoooooogo svetlije, a bogami i sivlje. Ali Boze moj, to je samo moje misljenje, neka ostali sude.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 22:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ma i mene buni dosta toga...ni moje slike telefonom nisu sto posto kako u stvarnosti izgleda....ali mi je glavni problem slike iz tog perioda stvarnog aviona a koje su od jedne do druge dijametralno razlicite...tako da neznam za koju nijansu zelene da se odlucim...zato sam i nabacao nabrzaka par slicica da me skontate o cemu pricam :wink:

odnosno zelim da mi pomognete da rasudim koja od cetiri slike stvarnog aviona koje sam dao je najpribliznija i kojoj bi trebao stremiti
meni je nekako najrealnija ova sa 4 slike tj zadnja odozgo...mada opet kazem kvalitet slika iz tog perioda je veoma los i slike su sve nekako posvijetljene puno...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zelena je definitivno ispala preintenzivna. Mislim da ćeš najmanje pogriješiti (možda i nimalo :) ) ako koristiš standardne boje za 29-ku: znači, siva je MM Light Ghost Grey odnosno Humbrol 127, a zelenu dobiješ tako što miješaš istu tu sivu sa npr. Revell 68 sve dok ne dobiješ tu sivkasozelenu.
I meni se čini da je ta zadnja slika najbolja, pa prema njoj "naciljaj" kontrast.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Meni je jče došla prva od budućih mnogo pošiljki space marinaca...
jeiii
Slikam kad mi se dalo na balkon izlaziti...
Bojim kad si narućim bo'e

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2013, 22:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

konacno se setih koja miks zelena je trebala biti a ja miksao sivu sa sm365 mjesto sm360 :lol: :lol: :lol:
dakle na sta vam sad lici...mada je ovako slikano telefonom dosta tamnije nego uzivo ali se da vidjet nijansa zelene :wink:
mislim da je sad prava

Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sad je mnogo mnogo bolje :)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2013, 13:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Dosta bolje braco.Ono je bas bilo pre pre zeleno lol.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 13:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

evo par dnevnih slika da se vidi prava nijansa zelene koja treba da vuce na sivu...jer one nocne nisu 100% autenticne :D
Slika
Slika

OSUNCANE: :wink:
Slika
Slika
Slika

mislim da je to to i ne bi vise cackao zelenu...interesuje me i vase misljenje za zelenu :evil3:

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To je ta zelena, meni izgleda odlično.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 11:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
E Zeljo brate i ja mislim da je to to mada nisam bas strucan sto se tice aviona.Meni sto bode oci je ta cetka jbg.
Ja sam sinoc malo radio posle duyeg vremena pa evo slike da vidi te naravno slikano telefonom pa kvalite je kao K....
Rijec je o Hummer M998 I.E.D TRUCK kupljen u papir koloru kad smo ili u Pancevo haha.
Slika
Slika
Slika
A ovo je slilka sa onim celicnim plocama naravno nisam ih jos ofarbao samo postavio da vidim kako ce to da cuci
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2013, 07:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

nemoj ti moju cetku da diras..... :lol: :lol: :lol: ...fino si ti zapoceo hamera neg rec ti men ocel biti kakve zivuljke ovdje(mislim na ljude),i kakvu ce pricu imat cjela diorama ako nije poslovna tajna :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]