banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 23:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3740 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Mar 2013, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Evroliga će lako učiniti ustupke, ukoliko prepozna neki interes u nastupanju Igokee u Evroligi. Mislim da je već neko pisao o tome ovdje na forumu.
Kako vidim i nihove propozicije su podložne različitim tumačenjima... Ja ostajem pri onome što sam rekao ranije, a to je da bi dobra logistička podrška, par veza i vezica u ciju lobiranja za svoje interese, gotovo sigurno donijelo Evorligu u Laktaše. Evroliga je komercijalno takmičenje, privatog tipa, koje u svemu gleda zaradu i profit, mada je i prestiž bitna stavka, tako da sam ubijeđen da nismo još čuli sve vezano za ovu temu...

Što se tiče parketa, tu nema zbora. Igokea je odigrala najkonstantnije, uz minimum oscilacija u igri, niko ih nije totalno nadigrao i ubijedljivo porazio, što će reći da su prvo mjesto zaslužili čisto i bez pogovora.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
http://www.zurnal.rs/2013/03/18/borik-s ... index.html

Mozda i bude nesto od ovog.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 20:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Ma ne moze nemojte se paliti dzaba...
znate li vi ljudi koliko treba jos 2600 mjesta. pa to je nova dvorana, sve da stave montazne ispod tribina, da naprave vecu vertikalu kao u pioniru ili Jezeru jednostavno ne moze..

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
A Brigate ima li sanse da se F4 organizuje u BL? Lisac stalno govori Banja Luka, njemu je to sve isto :) a na par mjesta citam da je to realna opcija.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 20:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
ne laktasi su domacini

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 22:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2013, 08:16
Forty Two je napisao:
Prije da je Schlager u pravu, u verziji na sajtu Narodne skupštine piše da je glavni grad Sarajevo:
http://www.narodnaskupstinars.net/upload/documents/cirilica/ustav/ustav_republike_srpske.pdf
Da neće možda tamo igrati :D

Главни град Републике Српске је Сарајево и тез обзира свидјело се то СНСД-у или СДС-у или било коме у Бањалуци то неће бити промјењено, а разлог је тај што се зна да ће Бошњаци покренути питање угрожености виталних националних интереса, а на то по уставу имају право. Зато нацрт никада није ушао у скупштинску процедуру.
Елем, ово није ни битно за АБА лигу, јер се финале свакако неће играти у Главном граду Републике Српске - сва срећа :).

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
evo ja sam cuo najozbiljnije da se lupa borik i da se najozbiljnije racuna da ce se tamo igrati EL ako se plasiraju

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 23:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Citiraj:
evo ja sam cuo najozbiljnije da se lupa borik i da se najozbiljnije racuna da ce se tamo igrati EL ako se plasiraju

Ja mislim da je to nemoguce ni teoretski izvesti,a ljudi mozda lupaju gluposti pa povezuju renoviranje Borika koje se vrsi zbog rukometa,ma da koliko su kilavi ne znam hoce li se i to uspjeti...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jbg, to su rekli i ljudi iz borika i borca i igokee, sad nemam pojma, i meni djeluje nelogično

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 23:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
moj preovladavajuci utisak iz ove diskusije je da zivim u republici,entitetu,koji nema dvoranu sa 4000 mjesta :( :(

ta cinjenica govori vise od milion rijeci :(

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ha , jbg , to da zivimo u normalnom svijetu i u normalnom vremenu jeste cudno ,ali ovdje kod nas...

katastrofa da je tu dvorana od 3000 mjesta najveca u gradu, a da zadnjih 40 godina u nju nista nije uneseno, vec je smao iznoseno. krajnje je vrijeme da se renovira, kad se vec ne moze sagraditi neka moderna dvorana

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 23:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Citiraj:
moj preovladavajuci utisak iz ove diskusije je da zivim u republici,entitetu,koji nema dvoranu sa 4000 mjesta :( :(

ta cinjenica govori vise od milion rijeci :(

Cudis se sto nam najveca dvorana prima 3000 a najveci stadion nam je 8000,jedna Zenica ima dvoranu od 6000 i stadion 15000 a u cijeloj RS nema prikladne dvorane o stadionu da i ne pricam.....

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 00:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Drago mi je zbog Tegija. Vidim da je našao novi klub za koji navija :).
Jedino se kiselo smije jer zna da u polufinalu igraju Igokea-Partizan-vs-Partizan-Igokea :).
Tegi nije primjetio da organizovani navijači Zvezde ne prate utakmice ABA lige :).

A nikako da se zahvali Čoviću jer je njegov Partizan progurao na F4 :).

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Иако још није завршена АБА лига, ја би да напишем своје виђење сезоне, из мог угла.
Познати су већ учесници Ф4, Игокеа(домаћин), Раднички, Црвена Звезда и Партизан 98%. Остала је та дилема, ПАртизан или Будућност, али Партизан чека Солнока који реално нема шта тражити у пиониру.

Прије почетка лиге аполутно нико није очекивао да ће Игокеа бити прва у регуларном дијелу и да ће (бар на папиру( изборити ЕЛ.
Сјајна игра екипе Бајића од почетка до краја, најмање су осилирали, добили 2 пута Звезду, једном ПАртизан, 2 пута Раднички....
Њихово успијех је највише дошао због јаке одбране, доста јако на удвајању, са играчем на 45 степени који иде да сјече лопту, тако су пресјекли безброј лопти ове сезоне. У нападу без пуно себичности, нико није одскако претјерано, сви су учестововали у свим сегментима. Појачања Америчка добра, одличну сезону су имали. Јоровић проживљава другу младост.

Цедевита - прије почетка главни претедент на трофеј, сјајна екипа, за ово подневље феноемалан буџет, одличан тренер. А игра, Боже сачувај и саклони. Маљковић одлази због свађе са управом, која није дала да се отјера Томас који је дошао полу-пијан на тренинг. Игра на два фронта, слаба хемија међу играчима (Грин - Врајт, свађа), Желабал одлази у Памесу, Маљковић помало губи конце, и испаштају резултати у АБА лиги, порази од Сплита и Задра кући. Негдје на пола сезоне долази Ацо Петровић, који је прошле сезоне сјајну ову екипу водио, и направио фин резултат. У том тренутку Андрића тјерају у други тим јер није пристао на смањење плате, неки се поврјеђују играчи (Илиевски, Шупут), Грин одлази, долази Кичен и Машић.
Свака Ацина екипа живи и умире од шута, тако и Цедевита, која је умирала малтене свако друго коло. На гостовању код Звезде се показала свака слабост те екипе.
И прошло коло, послије утакмице с Партизаном је смјењен Петровић, долази Јакша Вулић (помоћни тренер и Маљковића и Петровића). Екипа која је дефинитвно разочарала. Предсједник предузећа "Цедевита" ја најавио да не одустаје од пројекта (велика уалгања), тако да се очекује и идуће сезоне иста улагања, ако не и веча.

Црвена Звезда - напкон јак тим, добро укомпонован ( с неким изузецима). Ушла је Звезда с великим очекивањима у АБА лигу, али одмах напочетку хладни тушеви, Задар и СПлит, глатки порази Београђна. Одлази Миливоје Лазић с мјеста тренера долази Влада Вукоичић. Ни он не стартује најсрећније, побједа протви Олимпије 87-76, а порази од Цедевите и Игокее у егал завршницама. И онда креће низ од 15 побједа, послије сусрета у Македонији са МЗТ-ом. И у Аба лиги у еурокупу Звезда гази све пред собом, укључујући и дерби. У јануару је дошао наставак еуро купа и тешка група, коју су мени се чини Звездаши баталили. Ако шта ураде добро и јест. Настављени су добри резултати у АБА лиги. Освајање купа, побједа над вјечитим ривалом, па опет у аБА лиги у најбољој утакмици ове сезоне. Послије тога се упало у кризу, иако резултати нису испаштали, видјело се да Звезда игра на мишиће, кулминирало је у Широком, слободно ћу рећи глатак пораз од Широког. Звезда заслужено друга. Штембергерова трица је преломила првенство.

Партизан - нема више великог буџета, млад тим направљен преко љета, и ја нисам очекивао неке резултате.
Почетка такмичења на оба фронта донио је добру игру младог тима, лаке побједе на почетку аба лиге (изузев Задра), одличне утакмице против ЦСКА у БГ, Барселоне на страни, Барселоне кући, па све су утакмице ок одгирале сем гостовања у Москви. Пад долази послије испадања након продужетка од Бамберга, и онда порази од Солнока, Задра. Игра неочкивано пада, па се ређају неки неочекивани порази (убједљиви Игокеа), кући Олимпија па и сада МЗТ. Играло се побједа па пораз. Млад тим неочкивано пада током првенства, то се од Дулета нико није надао.
Ево сад имају утакмицу за Ф4 коју ће добити. Срећа им је што Солнок долази, да је неко јачи, било би свега.
По мом скромном мишељњу, највећа грешка око играча је на позицији 1, немају од почетка добро играча на тој позицији, па игра испашта, тачније нема већег броја асистенија. Такође, више Партизан није јак под кошем као некад. Бертанс свјетла тачка. Игра момак као у трансу, тачније шутира.

Раднички - јак џубет, сјајна појачања. Мутина игра "трчи и шутај". Ћапин долази негдје око 8-9 кола и тад креће сјајн низ Радничког. имају мени најдржажег играча Терика Вајта, каква момчина 8)
Ко год буде играо са њима на Ф4 неће му бити лако, поготово ако се још Воргитнгтон врати. Да је мало контролисанија кошарка, овај тим је могао лако имати коју побједу више, а што да не и на првом мјесту бити.

Унион Олимпија - ове године опет стара прича, у јануару распад (додуше није више онако жесток) као претходних година. На почетку су добро радили, нема великих звијезда у екипи. Доведени солидни амерички играчи, Бејнс, Пејџ и Волтерс. + младе снаге, и искусни Ранико. Послије ће надоћи и сјајни Блажић.
Како им се екипа распала у јануару, добро су икако у борби за евро куп. Ако остану у овом саставу идуће сезоне, и доведу неке играча (да се не распадну у јануару) могли би свашта направити.

Цибона - шта рећи о двоструком европском прваку ? Најнегативнији низ у историји евро такмичења, око 25 пораза заредом. Промјене 5 плејмекера у сезони, перипетије са Шарићем. И на крају крајева и не играју лоше овај финиш сезоне. Са њима се никад не зна, ја им не предвиђам неку свијетлу будућност, ако се не окрену прављењу млађих играча + 2-3 старија, и 2 амера.
Имају сјајног Строберија који цјелу екипу на леђима вуче. Добар је играч и овај Блесингејм. Тешко да ће обојица остати.

МЗТ - пун погодтак је позив да ова екипе да игра АБА лигу. Солидно попуњена дворана "Борис Трајковски", солидна екипа која је до прије 2 кола била у игри за Ф4. Сјајан теренер АЛеш Пипан, који "старом школом" води екстре ову екипу. Ослоњају се на Гечевског, Стојавског, ЧЕховског па и Дејвиса. Свака им част за прву сезону у регионалној лиги.

Широки - очекивано од њих, борба за опастанак. Успјели су продати прије сезоне Колинса, сада Планинића и узети велику логу. Добар рад с млађим категоријама, солидна појачања из бих првенства (Шакић, Билиновац), узму понеки отпадак из Цибоне првенствено. Једна солидна екипа за мало пара.

Крка - имају пуно бољи ростер него што резултати показаују.Прошле сезоне Ф4, ове мало слабије. Искусна екипа, која ако остане у мање-више истом саставу могла би догодине до европкупа.

Будућност- лудило мозга ! Екипа која има проценат шута за три поена око 30%, догура највише у европи од свих аба лигаша, у борби за Ф4 до задњег кола. К'о то може објаснити ?Једноставно јака одбрана, мало изгубљених лопти, добар скок. То је формула њиховог успијеха. Тренер Радоњић мени лично најбољи у овој лиги.

Сплит - Једва пара за хљеба имају. Вујачић је тамо секретарица, чистачица, директора клуба, капитен, најбољи кошаркаш. Сву су прилике да ће испасти. Оде још један велика Екс-ју кошарке у суноврат. Дошла таква времена. Краљевић и Крушлин би могли бити солидни играчи, а боме и Ерјавец тренер.

Задар - напаравили солидан тим, али негдје око нове године проблеми с финасијама, и тад су резултати почели испаштати. Али опет су добили и цибону, и олимпију, и цедвиту, Звезду, Партизан кући. Екипа која вјероватно опстаје, ако добије Сплита кући задње коло.

Солнок - дали паре, дошли рекретативно играти и успјели изборити опастанак, иако им је он био загрантован. Онако, није то ни лош ростер, само да је тренер Аћерић био од почетка, можда би били и бољи с побједама.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 00:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Елем што се тиче Ф4, нисам хтио писати, али сам се предомислио.

Играће се у Лакташима. Што је донекле фер плеј према Игокеи(кад већ нема плеј офа). Ту је све могуће, о шансама ћу писати 2-3 прије почетка истог. игокеа ће тешко одржати овакву форму играјући ову смјешну "супер лигу" бих. Три клуба из Србије ће доћи сигурно у пуно бољој форми.
Видјећемо од калкулација у наредном колу, али ако буде све по јусу ,требало би Игокеа-Раднички и Звезда-Партизан играти. Мада Звезда није у форми, а Раднички јесте, видјећемо све је могуће.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 03:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
NV, odlican post ( ako je tvoj :P ) a i ovaj zadnji je na mjestu. :D Imam osjecaj da ce u utakkmici Zvezda-Radnicki biti igra na manje poena a da ce se Patrizan patiti protiv Madjara ali da ce uzeti na kraju jedno 8-9 poena razlike. Buducnost ce sigurno uzeti Olimpiju. Sve u svemu, ovaj F4 je najmanje sto su mogli uciniti Igokei, bar su zasluzili da probaju obezbijediti Evroliru protiv svoje filijale u vatrenoj atmosferi pred 17 najvjernijih navijaca sa salovima :) . Ili ih je bilo 18? Nebitno. Mislim da je iz ove sezone najpozitivnije sto su se iskristalisali neki igraci koji mogu pomnoci reprezentaciji, poput Jorovica, Savovica. Lucica i jos po nekih skrivenih bombi...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 08:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Nek' se javi onaj koje pomogao da NV napiše post .

Kad malo bolje razmislim bilo bi fino da to urade sa dvoranom,Igokea će igrati jedne godine a onda sve ostaje Borcu :D
A svakao mi je bliže otiću u Borik navijati za braću iz Litvanije.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 09:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Radnički protiv Zvezde ima ogroman motiv, a to je obezbjediti kvalifikacije za EL! Zato me ne bi čudilo da u utakmicu sa Zvezdom uđe maksimalno motivisan. Zvezda sa druge strane može odigrati sa B timom jer bilo šta da napravi na tabeli ne može ni gore ni dole.

Ako Radnički zadrži treće mjesto napraviće veliki pritisak na Partizan, koji tada mora dobiti obje utakmice na F4 ako želi igrati EL. A sa timom koji je ove godine izgubio 9/10 završnica to je ...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Stvarno dobra analiza NV...

Ja bih samo dodao na Igokeu i njihovu odbranu, da su nerijetko ove sezone, žrtvovali ofanzivni skok, kako bi se što brže vraćali i spriječili kontre i brze napade protivnika. Jednostavno su odlično ukomponovani, Jorović im je bio ključna figura, ali daleko od toga da su zavisli isključivo od njega. Dobrim studiranjem protivnika, sjajno su taktički pripremali mečeve i na tom planu dobijali mnogo. Pali su u formi evidentno, pred kraj sezone, a probelm u BH ligi, pored smiješnih protivnika, biće i ono pravilo o mladim igračima. To im dobro ruši koncepciju igre, ali to su sami krivi. To pravilo nije uvedeno tokom sezone, već se od početka znalo za njega. Po meni im je to veliki propust u koncipiranju tima...

O Budućnosti... Radonjić je klasa za većinu trenera u ABA ligi, mada ko ga se sjeća kao igrača, zna da je bio plejmejker sjajne inteligencije, koji je u igri uvijek koristio mane i nedostatke protivnika, a sad je to prenio na trenersku poziciju. Meni je samo žao što Čović nije uspio da ga dovede, kad je Lazić otpušten.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 09:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Dec 2010, 00:58
Mislim da ovo sve govori : Dragan Bajić, trener Igokee gostujući na SOS kanalu, najavio je da će se Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, uskoro sastati sa prvim čovekom Evrolige, Đordijem Bertomeuom. Za očekivati je da će posle tog sastanka biti poznato da li će Igokea rivale u Evroligi u sezoni 2013/2014. ugostiti u "Boriku".

Ako se Milorad sa njim sastane u 4 oka,90 % se igra euroliga u BL.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3740 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]