banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 13:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Mar 2013, 10:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2011, 11:28
koji je po vama bolji? nesto se dvoumim sa obizorm da je n95 od 70-100 km a iphone 170km (ogrebana maska malo iza sve ostalo sljaka i oke)

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2826&idPhone2=2088

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2007, 16:54
3Gs bez razmisljanja :) Ako ti neces kupicu ja :D

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kakva crna Nokia :lol:
Pa jos taj najgrdji model N95... To je bio toliko skup telefon, a nista nije nudio i jako brzo se rasklima i skripi kao Yugo... Sa tim modelom je nekako krenuo pad Nokie... Pokusali su da udju u premium klasu sa telefonom koji je zaostao 10 godina za konkurencijom

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 14:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

n95 na priču se čini kao "nešto" :lol: a 3gs već imao pa znam :)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 14:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Ako ti ne smeta zatvorenost iOS-a, idi na 3GS (S stands for speed :D), i dalje je brz, podržava najnoviji iOS 6.x...

A tu ružnu Nokiu sa pokojnim Symbianom, buđavim dugmićima i malim displejom zaobiđi - pregazilo je vrijeme. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sta znaci zatvorenost iOS-a majke ti? :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nemoj da se nađeš uvrijeđen, nisam rekao ništa loše o iOS-u, ali to je činjenica. Možda sam upotrijebio lošu riječ, ali ona se najčešće koristi kada se porede iOS i Android; iOS je zatvoren, Android je otvoren.

Ako će ti biti lakše, iOS je responzivniji, brži, stabilniji, uglađeniji i to je činjenica kao i ono gore. :)

Koristio sam oba, pa zato znam i mijenjao sam više puta mišljenje i sada sam neutralan i stvarno ne mogu reći koji je "bolji". Za prosječne, nezahtjevne korisnike je bolji iOS, a za one koji vole malo da eksperimentišu, mijenjaju izgled interfejsa, imaju widget-e, imaju izbor instaliranih browsera pri kliku na neki link, imaju pristup fajlovima, bluetooth, proširiva memorija, za njih je Android. Eto, ja sam stvarno neutralan. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta znaci otvoreniji, a sta zatvoreniji? To sam pitao da objasnis, sta se ja imam vredjati nije moja firma, samo me zanima da mi pojasnis to sto si rekao

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

valjda je mislio da android otvoren kao tipa da mozes podesiti da si nonstop na fb i ona sranja sa gadzetima i pizdarijama...
ima stara android xperiju neku ma isto ko iOS.... nije gooofno neg se pas .. :lol:
a iOS zatvoren e to vec :S :lol:
ios je cool :D msm zadovoljava po svim aspektima i kriterijima...na ovaj sto ocu da kupim je instaliran 5.1.1 i unlockovan je...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Napisao sam neke karakteristike "otvorenosti" Androida u donjem pasusu mog posta iznad, :) a uglavnom se svodi na veću mogućnost kastomizacije, izmjena raznih opcija vezanih za ponašanje telefona, onda mijenjanja izgleda interfejsa, tema, "živih" pozadina, vidžeta, mogućnost instalacije različitih ROM-ova (otvoreni linuks kernel, rad developera, zajednice), slanje bluetoothom, proširenje memorije karticama, pristup fajlovima preko file explorera, više načina otključavanja telefona prilikom wake-up, nuđenje izbora browsera ako kliknem na link iz Tapatalk ili maila i uopšte određivanje default aplikacije, nevezanost za iTunes za prebacivanje fajlova raznih formata i tako dalje. Više slobode - uopšteno rečeno. Sigurno nisam dobro objasnio, ali pitaj nekog stručnijeg da ti objasni ako i dalje ne razumiješ. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ajde kupi taj3Gs, molim te...

A Android nije zatvoren, da... :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve to radis i sa JB-om iPhonea, tako da nista nisi naveo otvorenije, a danas preko iClouda sve radis bez iTunesa, tako da ti ni to nije objasnjenje... Cisto si procitao na par sajtova ako je "zatvoreniji" pa prodajes fore

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:31 
Ma sve je to isti k...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ovo je utisak koji sam stekao koristeći oba sistema, nije neka pročitana filozofija. I ovo sve što sam naveo se može raditi na Androidu bez rutovanja, a kod iOS-a treba Jailbreak, to je ta "default otvorenost". :)

I opet da kažem da sam neutralan, ne znam koje mi je bolje rješenje... sada bih opet malo na iOS, samo kada bi iPhone bio jeftiniji.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:42 
Ko je drndao po interfejsu zna da je to sve sviranje onoj stvari, ne dobija se nesto posebno sa tim sto se tice same funkcionalnosti, otkljucavanje iz "wake up-a" takodje, totalno nebitna stvar...

Citiraj:
pristup fajlovima preko file explorera

Kako se pristupa fajlovima preko ajfona?

Otvaraju se samo preko programa predvidjenih za te fajlove i ako je tako kako se ne moze birati default program za odredjenu vrstu fajla?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Nemas My Documents...uopste...

Ali je sistem zamisljen da ti ni ne treba.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nisam siguran može li se na iPhone odabrati default za određenu vrstu fajla, npr. ako imaš više playera ili browsera... ali mora biti da može, makar poslije JB.

A valjda se isto poslije JB može pristupati memoriji, pomjerati fajlove, mijenjati imena fajlova, koristiti telefon kao USB stick... bilo bi bezveze da ne može. Ne znam može li bez iTunes-a.

Ali u pravu si kad kažeš da je sve isto, :) meni dođe da se vratim na Nokia 3310 i imam telefon kao telefon, a za ostale gluposti imam komp.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Edit: @E, znači ne možes manipulisati fajlovima, mijenjati imena, kopirati, nositi kao na USB memoriji, ni sa Jailbreakom?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 15:55 
Kao sto sam rekao milion puta, 99 posto njih smartfon koristi za FB, pogledati novine, pdf, video ili roman, procitati vijesti, email, odigrati koju igricu, po potrebi GPS i kamera i to je uglavnom to...

Meni je za to bio dobar i ZTE Skate, jedino nisam mogao 3D igrice i flash na njemu, ostalo sve bez problema, i sutra kada kupim smartfon opet ce mi sluziti za gore nabrojano.

Stvar je da i jedan i drugi OS moze to gore, sada je samo stvar ko sta vise voli, mozda bi se i meni svidio iPhone, ali nemam namjeru davati toliki novac kada sve nabrojano mogu i raditi na tri puta jeftinijem uredjaju.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2013, 16:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Kao sto sam rekao milion puta, 99 posto njih smartfon koristi za FB, pogledati novine, pdf, video ili roman, procitati vijesti, email, odigrati koju igricu, po potrebi GPS i kamera i to je uglavnom to...

Meni je za to bio dobar i ZTE Skate, jedino nisam mogao 3D igrice i flash na njemu, ostalo sve bez problema, i sutra kada kupim smartfon opet ce mi sluziti za gore nabrojano.

Stvar je da i jedan i drugi OS moze to gore, sada je samo stvar ko sta vise voli, mozda bi se i meni svidio iPhone, ali nemam namjeru davati toliki novac kada sve nabrojano mogu i raditi na tri puta jeftinijem uredjaju.
Da, zato sam nekako i rekao da je iOS bolji za te osnovne stvari, bez puno zajebavanja i iOS to stvarno radi brže i efikasnije.

Za većinu ljudi je iOS super stvar, naravno da bi i meni odgovarao, samo je problem što je iPhone skup. Zaključak je da je iOS dobar, samo iPhone ne valja, kada bi iOS bio u nekom jeftinijem telefonu (teoretski) to bi bio pun pogodak. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]