banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 05:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 194 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Laoce, kada bi se tako toksini i razni otrovi koje pojedemo, popijemo, udahnemo zadržavali u organizmu svaki čovjek bi još kao dijete umro ko muva. Srećom organizam se riješava tih svakodnevnih neželjenih produkata na razne načine i to poprilično efikasno.
Isto tako bi svaki čovjek da udiše samo čisti kiseonik umro ko muva.
Kamo sreće kada bi se tačno znalo šta uslovljava mutiranje ćelije pa nastane rak, onda bi se lako i liječio u startu.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Sad se prisjetih studentskih dana i bifea. Nekada ako nekoga tražiš moraš doći do stola , uzeti osobu za uši i privući. Tek tad vidiš ko je.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Pomenuli ste i lošu muziku, a ovo bi bilo najbolje rješenje za oba problema: http://en.wikipedia.org/wiki/Zabranjeno_Pu%C5%A1enje
Ima li neko mjesto gdje puštaju ex yu i uopšte dobri, stari rock, a da se ne puši? Ali teško da to dvoje može da ide zajedno... :D

Talija je napisao:
kada bi se tako toksini i razni otrovi koje pojedemo, popijemo, udahnemo zadržavali u organizmu svaki čovjek bi još kao dijete umro ko muva. Srećom organizam se riješava tih svakodnevnih neželjenih produkata na razne načine i to poprilično efikasno.
Isto tako bi svaki čovjek da udiše samo čisti kiseonik umro ko muva.
Sad ispade da pušenje nije nimalo štetno jer organizam sve to fino odstrani. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne kažem. Ali tvrdim tom čovjeku koji je umro od raka pluća, a bio pasivni pušač, da su uradili autopsiju ne bi mu našli katran u plućima. Pa nije živio kao hodajući filter jbg.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Ne kažem. Ali tvrdim tom čovjeku koji je umro od raka pluća, a bio pasivni pušač, da su uradili autopsiju ne bi mu našli katran u plućima. Pa nije živio kao hodajući filter jbg.
Ma znam, zezam se. :) Ali nešto svi previše shvataju neke pojedine primjere i na osnovu toga donose uopštene zaključke, recimo:

1. ''moj pradeda je pušio 80 godina i pio kao dva Rusa i doživio 120 godina'' - i onda misle da pušenje nije štetno,
2. ''neki moj poznanik je umro od raka pluća, a bio pasivni pušač'' - i onda misle da će svako dobiti rak pluća, i ko puši, i ko je pasivni pušač.

Razumijete šta hoću reći? Previše je generalizacije na osnovu par primjera, a činjenica je da je duvan štetan, odnosno jako štetan, a od hiljadu faktora zavisi da li će vaš organizam to ozbiljno trpiti, ili neće, da li ćete se razboljeti ozbiljno, ili nećete.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Sta je to 100 % zdravo u zivotu? Nista, sve ima svoje mane i nedostatke, samo ne treba pretjerivati ni u cemu. Pogledajte seljacku djecu, u sred zime idu van goli, bosi, sline do pupka se otegle, jedu prljavim rukama, igraju se zivotinjama i opet su zdraviji od pola "gradske djece" koja ne smiju dodirnuti psa, ne daj boze da padne na pod itd. Po meni treba djecu izlagati odredjenim situacijama da bi stvorili imunitet, a ne da sa 8 godina bude alergicno na sve i svasta, ponavljam, sve u granicama. Moj maca bi mozda prezivio da nije 4 godine proveo u kuci, bez dodira sa travama, zemljom, bubama itd, ali bila je visa sila, nismo imali ih gdje pustati van. Evo Talijinog macka, zmija ga ujela, njemu nista. Moj pojeo mozda vlat pogresne trave i u roku 24 sata umro.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mifko je napisao:
Sta je to 100 % zdravo u zivotu? Nista, sve ima svoje mane i nedostatke, samo ne treba pretjerivati ni u cemu. Pogledajte seljacku djecu, u sred zime idu van goli, bosi, sline do pupka se otegle, jedu prljavim rukama, igraju se zivotinjama i opet su zdraviji od pola "gradske djece" koja ne smiju dodirnuti psa, ne daj boze da padne na pod itd. Po meni treba djecu izlagati odredjenim situacijama da bi stvorili imunitet, a ne da sa 8 godina bude alergicno na sve i svasta, ponavljam, sve u granicama. Moj maca bi mozda prezivio da nije 4 godine proveo u kuci, bez dodira sa travama, zemljom, bubama itd, ali bila je visa sila, nismo imali ih gdje pustati van. Evo Talijinog macka, zmija ga ujela, njemu nista. Moj pojeo mozda vlat pogresne trave i u roku 24 sata umro.
Pa tako nekako, slažem se. Ne treba pretjerivati ni u čemu, a rizike i štetnosti treba smanjiti koliko se može. Ali opet ako vam se nešto sviđa i znate da je štetno, vjerovatno nećete to izbjegavati i to je u redu. Ja ne pušim, ali radim neke stvari (koje ne bih trebao), a neke ne radim (a trebao bih) i to mi dođe ''štetnije'' nego da pušim. Sve u svemu, imate mogućnost izbora. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Talija, ja se pomalo razumijem u tu problematiku, znam da je ljudski organizam cudesan, da preradjuje svakakve otrove i da moze puno da izdrzi. Ali isto tako i da je pusenje odgovorno za rak pluca, grla...ne kao jedini izazivac, ali je cinjenica da su velika vecina oboljelih od ovih bolesti - pusaci.
Sve se moze zabraniti, pa tako i pusenje u kaficima, u Njemackoj jos postoje, kao sto sam vec napisao, lokali gdje je pusenje dozvoljeno, ali se polako ide u pravcu da se svugdje pusenje zabrani.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
laoce trebao si ući u taj pušački, izuti se jedno 5 min i onda razguliti

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Ni ja nisam pusac, ali od rodjenja zivim sa mamom koja je pusac, cak je pusila i za vrijeme trudnoce, pa je zezam da sam zato tamnoputa, od dima. :) :) Meni dim smeta kad jedem, a i inace ne volim cigarete. Mama je odlucila da se od proljeca u kuci nece pusiti, cim zatvorimo balkon pa da gdje zimi ima izaci. Jednostavno se dim uvuce svugdje, u ormare, namjestaj itd. Najgore je kad dodju gosti, pa njih 3-4 samo pale jednu za drugom.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Gori od pušača su samo bivši pušači. To je zadrto do zla Boga.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nije istina, pa svi oko mene i dalje puse, samo da ih ima koji se "preporode" pa vole pametovati to da... Samo kazem, ako drzava ne donese zakon ja nemam sta pametovati, ali morace, s obzirom da se prilagodjavaju zakoni EU

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

Tačno! :lol:
Znam po sebi. Pogotovo kad sam bila prestala pušiti svako dimljenje u mojoj blizini sam skoro doživljavala kao uvredu, kao iskušenje, kao udarac na moj izbor nepušenja, tako da sam gurala pepeljaru od sebe, sugerisala da ne duvaju dim u mene, da me cigaretom ne provociraju, jer sam odlično znala da je to porok kome mogu lako da se vratim.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 14:25 
_зока je napisao:

Netacno...

Ja nikakve probleme nemam da se kod mene u sobi duvani niti mi to nesto narocito smeta, u stvaru sve mi je isto kao i kada sam pusio...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I meni je sve isto kao kada sam pusio. Doduse bio sam bolestan pre 20ak dana i jos uvek tesko disem i kasljem, to mi se malo smiri, ali cim odem u neki lokal hocu d'umrem.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa i da uđeš u prostoriju gdje su velika isparenja (od kuvanja ili iskuvavanja) isto bi se davio.
Ja npr. nikad ne kašljem ali kad slučajno udahnem paru od kuvanja ili kad otkuvam nešto ima da umrem od kašlja.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sreca ne radim kao kuvar, pekar ili lozac u kotlovnici

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa šta se onda žališ. :P

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vala baš, kud si navr'o u kavanu prije n'o si ozdravio?. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 194 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]