banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Dec 2012, 19:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Ma more dosta price nego napadnite da sastavimo jos koju pre izlozbe :D
Ja moram da se ne bih blamirao sa smesno malim brojem maketica, i krenuo sam da udaram po Stuartu.
A u vezi toga imam jedno pitanje: to vam je onaj malisa sto se nalazi ispred muzeja, e sad da li je iko od vas kao
mladji i ludji uspeo da udje u njega jer bi mi valjao opis gadosi koje je zatekao tamo.
Pitam zato sto radim pola-pola varijantu, kakko enterijera, tako i eksterijera. Imam ideje sta da napravim unutra,
ali ako neko zna iz prve ruke, to bi bilo to!
I mene zanima ko je misteriozni covek, mada, sasvim je normalno da se covek bavi ovim i da nema pojma za ovaj forum.
Iskreno, nisam ni ja dugo imao pojma.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 01:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
uh.. sad se potegla rekonstrukcija.. ovako...

KO IMA NESTO OD DEKALA ZA:

Mig-29 UB 1/72
Mirage 2000C 1/72
Rafale C 1/72

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 16:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

http://www.arcair.com/TnT-archives/Transporting/01.shtm
:)

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 21:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
nenobl je napisao:
uh.. sad se potegla rekonstrukcija.. ovako...

KO IMA NESTO OD DEKALA ZA:

Mig-29 UB 1/72

Imam ja za MiG-29UB i to JRV (SFRJ), jedino što nisu baš najkvalitetnije odštampani i prilično su požutili (to su mi u M-Hobby uvalili neko prastaro Lift Here izdanje).
Eh da, upravo se sjetih - imam viška JRV zastave i rondele od Italeri za JRV MiG-29 jednosjed, koji su bolje odštampani nego ovi Lift Here. Znači, mogu ti prebaciti to plus brojeve od Lift Here za dvosjed. Javljaj ako ti odgovara :)

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2012, 00:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ej, ovo bi bilo super! Taman hocu da opet preradim ovaj svoj Italieri 29UB! mislim da bi kombinacija Italierijevih zastava i rondela sa tim brojevaim Lift here bila dobra! moze! javi samo kad i gdje ti je zgodno i uslovi! kesh, razmjena, da ti pjevam na svadbi (slavi)... :)

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2012, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Warior,jesi li kontaktirao onog lika što sam ti poslao,ja sam to tebi prepustio,ipak si ti duhovni vođa forumskih maketara :P

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2012, 01:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poslao sam mu request ali ne prihvata... mislim, možda ni ja ne bih prihvatio kad me neko nepoznat doda :D
Mislim da je najbolje da kontaktiraš onog tvog frenda što ti je preporučio tog čovjeka, da ga on iscima i kaže mu o čemu se radi.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2012, 11:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nenobl je napisao:
ej, ovo bi bilo super! Taman hocu da opet preradim ovaj svoj Italieri 29UB! mislim da bi kombinacija Italierijevih zastava i rondela sa tim brojevaim Lift here bila dobra! moze! javi samo kad i gdje ti je zgodno i uslovi! kesh, razmjena, da ti pjevam na svadbi (slavi)... :)

imaš privatnu poruku 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2012, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:
Warior,jesi li kontaktirao onog lika što sam ti poslao,ja sam to tebi prepustio,ipak si ti duhovni vođa forumskih maketara :P

Sad me tip prihvatio, ali se ispostavilo da se uopšte ne bavi ovim, već RC letećim modelima. Onaj tvoj je očigledno pomiješao to dvoje :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 17:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mali sitni update! izlozba bi bila 90% druga sedmica februara! jbg ljudi, ja najvjerovatnije idem na zimovanje od 2-9 tako da cim dodjem udaramo! recimo, datum 13.-16.(sri-ned) februara 2013. prostor dobijamo za Dz.. e sad plakate mislim da cemo morati sami finansirati kao i stampanje fotografija koje bismo okacili na pano iza! ALI, i za to imam coeka koji bi nam mogao pomoci! cujem se sa njim pa vam javim koliko, sta i kako.. ;) distribuciju plakata po kampusu, faxovima, srednim skolama.. uzimam na sebe i ako jos neko tada bude voljan da pomogne!

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 02:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kontam da mi taj datum sasvim odgovara, jedino mi je malo previše da traje 5 dana. Ja bih da se npr. otvori u četvrtak, da u petak budu organizovane posjete škola i fakulteta (ako bude zainteresovanih), u subotu bude airbrush radionica i tako neki sadržaji, a do nedelje popodne da to lagano zatvorimo.

Usput, večeras sam počeo da radim dizajn plakata, uskoro ću objaviti preliminarnu verziju :)

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 11:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

apsolutno! moze! ne mora biti 4 dana! to su oni predlozili! ali isto tako se slzem! od cetvrtka do nedelje! sasvim dovoljno!

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo prve verzije plakata, stavio sam pomenute datume i sve ostalo samo orjentaciono, da se popuni prostor.
upozorenje za sve koji su slučajno naletili na ovu temu: ovo je probni plakat, svi podaci na njemu su hipotetički, ovo NIJE plakat za zvaničnu najavu
Spoiler:
Slika

Ne obraćajte pažnju na loš kvalitet logoa OSBL i DOBL... nemam bolje slike trenutno, kontaktirao sam ih da mi dostave to.
Dakle, kao što vidite, na plakatu sam već postavio nekoliko ideja koje bi se mogle realizovati:
- trebalo bi pronaći način da se svi zainteresovani koji vide plakat i najavu mogu prijaviti za izlaganje svojih radova: najbolje bi bilo da se ostavi e-mail adresa i telefon za to.
- dobro bi bilo da se napravi Facebook stranica (ili grupa, šta zaključimo da je bolje) gdje bi se vršili dogovori i promocija, prije nego što se napravi FB event. Ta stranica/grupa će naravno ostati u funkciji i nakon izložbe, kao neki nezvanični FB maketarski klub :D
- dobro bi bilo obavijestiti škole i fakultete da organizovano dovedu djecu/studente na izložbu, ako budu zainteresovani.

Još jedna stvar: neko je pominjao da bi kontaktirao izdavače časopisa Borbeni Avioni, pa da oni tamo postave svoj štand i promovišu se, prodaju časopise i pretplate. To bi moglo biti zanimljivo i njima, jer kontam da bi mogli da prodaju dosta neprodatih starih brojeva. U svakom slučaju, prvo treba pitati OSBL i Dom Omladine da li oni uopšte mogu dozvoliti takav štand u svojim prostorijama? Ako mogu, tek onda treba iscimati izdavača časopisa (globalpress) ili, još bolje, povezati nih i OSBL pa neka se dogovaraju šta i kako. Ja imam nekoliko aktivnih e-mail adresa ljudi iz Globalpressa, pa ako dođe do takvog nečega, cimajte me za te e-mail adrese :)

@nenobl, da li si kontaktirao onog čovjeka što pravi makete brodova? Ako nisi, ja ću ga kontaktirati, čisto da bude u toku, pa ako pokaže interesovanje, lako ćemo mu javiti detalje.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 16:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
E raja evo me ponovo VRATIA SE SIME lol.Procitao sam na brzaka ove postove ali za par sati cu ponovo treba mi snaaaaaaaa pa se detaljnije ukljucujem u organizaciju pozz

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Dobar je plakat,ja ne bi ništa mjenjao.
možda dodao
http://flyingirls.awardspace.com/
:P

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 16:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Maj 2009, 20:34
Na plakatu 3 aviona i 2 tenka i svi okrenuti u istom pravcu, malo bezveze, bilo bi bolje da ubacite raznovrsnije modele, npr jos neko vozilo, helikopter, figuru-e ili vinjetu. Takodje mozda nalgasiti izlozba plasticnih maketa, jer maketa ima i od papira, drveta i sl a maetarstvo je sirok pojam ;-)

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 17:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Razmišljao sam da naglasim da se radi o plastičnim maketama, ali ćemo imati i drvene makete, zahvaljujući kolegi Fly By Wire :D A zbog masovnosti ćemo vjerovatno postaviti i diecast, a to je metal.

Makete su na slici u sličnoj perspektivi i okrenute u istom pravcu s razlogom, zbog dizajnerske kompozicije... i samo da kažem, nije mi bilo ni najmanje lako pronaći slike maketa u baš toj lijevoj bočnoj perspektivi :D , a da uz to imaju relativno svijetlu pozadinu koja se da lako izbiti u Photoshopu... :P pa ako neko ima baš takvih slika a da su u pitanju helikopteri ili neka druga tematika, neka ih postavi

U svakom slučaju, prihvatam sve sugestije u vezi plakata, a naravno neka i ostali odrade po neku verziju, pa možemo izabrati najbolju :)

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
pa ako se odreknete mojih drvenjaka ...pisite plasticne :lol:

dobar je plakat ....sta znam meni je i ovako dobro mozda nevalja kad je pretrpan slikama...nisam strucnjak za to al mislim da ne treba previse maketa na slici :D

znaci uz neke sitne dorade meni je skroz ok :evil3:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ako treba da ja dam onih svojih pet konjanika warriore, tvoji su za ta tri dana

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2012, 00:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

moje misljnje.. plakad.. generalno dobar! promijenio bih font slova samog naslova! mozda nesto military ili malo da se razlikuje od ostatka! podloga je odlicna, slike maketa... super su, ali mi djeluje nekako nabacano... em sto su u istu stranu (ali ako tako treba, ok) jedino ako bi uspjeli naci 4-5 razlicitih maketa! jedan propelerac, jedan mlaznjak, jedan dzip/dioramu (kad bi Darijan napravio nekakvu kvalitetnu fotografiju :) ) onda jedan ili dva tenka.. nisam sad siguran da li naglasiti plasticnih ili kakvih maketa.. do vraga! mozda da provjerimo na Maketarskom kutku...??!! nemam pojma! a mozda je i ok "izlozba maketa", a na slikama se vidi sta je!!! sto se tice izlozbe, Dzontrini konjanici bi dobro dosli!

Brodogradioca, nisam kontaktirao iskreno, zaboravio sam ali sutra cu da mu pustim mail! nadam se da je jos uvijek aktivan!

FB stranicu, definitivno napraviti.. samo nebi to jos, a? da nije malo rano? a mozda i nije.. sta vi mislite?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]