banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Dec 2012, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ja ću uraditi prijedlog za plakat, bar to znam da radim :D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
I jedan plakat obavezno nalijepiti na merkator,i napisati:"Dušmani,snašli smo se i bez vas" :)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hehehe može, može, biće urađeno :D Kad mi je prvi put pala na pamet izložba, kontao sam da se to organizuje u Merkatoru pa da oni budu sponzori (da daju prostor, nagrade i to), ali sam tad imao svega par maketa... a u međuvremenu Merkator presušio :-?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 18:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Nema sta svaka cast, jbg ljudi kako da ja onda doprinesem organizaciji izlozbe ???

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Čini mi se da ste i ti i Neno registrovani na forumu Maketarski kutak, pa bi se tamo mogao pokrenuti topik, nešto u smislu: "organizujemo izložbu prvi put, treba nam savjet" ili tako nekako. Kontam, u Srbiji imaju izložbe svakih mjesec-dva, pa samim tim imaju organizacionog iskustva, siguran sam da će imati da kažu puno stvari koje u ovom trenutku nikom od nas jednostavno ne padaju na pamet.
Na primjer, znam da tamo štampaju neku vrstu "potvrde" o predaji makete: svako ko preda maketu na izložbu, popuni obrazac i dobije jednu kopiju, pa kad nakon izložbe preuzima maketu, predaje tu kopiju kao potvrdu da je to njegova maketa, tako nekako. Sve to je u cilju da ne bi došlo do zabune i gubljenja i nestanka maketa. Znači, trebaće neko da se tim bavi... a siguran sam da ima još raznih organizacionih stvarčica koje će trebati odraditi... zato kontam da bi bilo dobro pokrenuti temu na tom forumu, da se čuje riječ iskusnijih :)

Btw. da li je ko kontaktirao onog brodomaketara i obavijestio ga o planovima za izložbu? Trebalo bi ga pitati da li je voljan da učestvuje.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 23:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
alkibijad je napisao:
I jedan plakat obavezno nalijepiti na merkator,i napisati:"Dušmani,snašli smo se i bez vas" :)

potpuno si u pravu :lol:

ajde bas dobro sto ce bit u februaru da popunim minus sa bar jos jednom a nadam se mozda i dve makete
:D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 23:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

otvorio sam topic na maketarskom kutku vezano za nasu izlozbu pa vidjecemo sta ce nam kolege sa tog foruma savjetovat :D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Super, svaka čast :) moj prijedlog je da možda malo modifikuješ naslov teme na MK, da se zove nekako u smislu "organizacija maketarske izložbe u BL - potrebna pomoć i savjeti", tako nekako, da se u naslovu teme vidi šta se traži ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 00:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

kolega sa foruma je vec ponudio svoju pomoc i rekao da gaslobodno mozemo pitati sve sto se tice tehnickih stvari oko oraganizacije da ce nam rado pomoci i na adresu

miroslav.sljivic@ipmssrbija.com

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Odlično, evo još jedan prijedlog: hajmo da se raspitujemo kod rodbine i prijatelja da li neko poznaje ljude iz BL i okoline koji se bave maketarstvom, da im kažemo da se i oni raspituju :) i ako saznaju za koga, da ganjaju kontakte, kako bi i ti ljudi bili obaviješteni o izložbi, da mogu da učestvuju ili bar da dođu i pogledaju. Siguran sam da ima još ljudi u gradu da se bave ovim, ali se ne eksponiraju (nemoguće da smo nas 5-6 pokupovali sve ono što je bilo u Merkatoru).

Takođe, ko ima Facebook, neka postavi isto pitanje na svom timeline-u, sasvim moguće da neko zna nekoga i tako to :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 01:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
dobro vece. :) opa, vidim uhvatilo se holca! procitah sve i sve vas razumijem! glede Mercatora, ma ko im beje terma janezovsku, mogli su zaradjivati na nama ovako.. kuvac! Sto se tice primopredaje maketa.. ma mislim da bi trebali drzati svari jednostavnima kakve ovde i jesu! nas je 4-5 ili 5-6 tako da ne vjerujem da bi doslo do bilo kakve zabune sta je cije! a sto se tice paznje maketa dok smo tamo, ja bi bio citavo vrijeme tamo i jos neko od mojih drugara a i znam koliko moje makete meni znace tako da nije potrebno naglasavati paznju koji bi posvetio obezbjedjenju istih.
sto se tice organizacije same izlozbe, naravno da je pametno poslusati savjete iskusnijih i treba! ali mislim da je razmjera nase izlozbe i beorgadske neuporediva! u smilslu, da ce nasu biti puno lakse organizovati, sprovesti i na kraju uspjesno zavrsiti! nas je tek nekolicina i izlozicemo 50ak maketa sto stane na 4-5 stolova!!! ali svakako, savjeti su uvijek dobro dosli! daj nek mi neko da link sa Maketarskog kutka jer ne mogu da nadjem topic!

Warrior, radujem se predlogu za plakat! samo neka bude nesto sto ce odvuci paznju.. mora da bude.. "eeeeeeeeee cek cek, sta je ovo"!!! :D

uh.. kazem ja poslije 5-6 tocenih! c c c

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 09:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo topik na MK, mislim da moraš biti ulogovan tamo da bi vidio:
http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,15407.0.html
Citiraj:
Sto se tice primopredaje maketa.. ma mislim da bi trebali drzati svari jednostavnima kakve ovde i jesu! nas je 4-5 ili 5-6 tako da ne vjerujem da bi doslo do bilo kakve zabune sta je cije!

Kontam i ja da će biti jednostavno ako nas bude 5-6, ali ako se pojavi još zainteresovanih ljudi, ako broj poraste na 10-ak i više učesnika, trebalo bi tako nešto smisliti. S druge strane, znam da ekipa iz Doma omladine uvijek nastoji da se pobrine da sve bude ozbiljno organizovano i ispoštovano, pa može biti da će oni zahtijevati tako nešto.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 09:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Maj 2009, 20:34
Evo i na ovom forumu mozete dobti dosta informacija vezano za organizaciju izlozbe.

http://www.krilapetrovgrada.org.rs/forum/index.php

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 14:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

svidja mi se jako odvijanje teme na Maketarski kutak! definitivno par odlicnih savjeta! kad dodje do toga, vidjecemo kako ide oko primopredaje maketa sa Domom.. da bi sve bilo "po zakonu"! ;) odlicno! idemo idemooooooooooooo!!! :D

ovako, tamo mi se ne svidjaju (ono sto je postavio Dragan is skoplja) one piramidalne etikete pored maketa.. mislim da je bolje da se polegnu pored avionaa ne onako uspravno da stoje.. zaklanjaju pogled! .. ali Airsuba je dao odlicne savjete!

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ajde nemojte da ja samo tamo ucestvujem ....ajmo i ostali :D

naravno da sam i ja za polegnute natpise a ne onakve ali ljudi nam predlazu a mi cemo izabrati ono sto nama bude odgovaralo...airsuba je stvarno ukratko i jasno rekao dosta toga...i ja sam zadovoljan kako tema tamo napreduje

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2012, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gdje nabaviti "kanap-ogradu", to jest stubove između kojih treba razvući kanap ili onu plastičnu traku "mjesto zločina" :D koja će služiti kao barijera između stolova s maketama i zone za posjetioce?

Takođe, trebaće nam i akreditacije za učesnike, da se zna ko smije ući u VIP zonu :D

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2012, 16:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

gledacu sta mogu da nadjem za tu kanap ogradu! mislim da mogu to da rijesim!

kako napredujemo sa plakatom, da pocnemo sa pred najavom! ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2012, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma biće plakat, ima vremena za to :D
Upravo sam locirao jednog maketara u BL, ima gomilu odličnih radova i sviđa mu se ideja o izložbi, pa sam ga uputio ovamo da nam se pridruži :)

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2012, 11:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ajde bas mi je drago....da dobijemo jos jednog clana :D

warrior.....sto se tice plakata...sta znam ako ti nije tesko....uradi dve-tri opcije....pa da odaberemo najbolju... :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2012, 19:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ajdeeeeeee.. ko je gospodin kolega?? ae ae ae...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]