banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Nov 2012, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
goxon je napisao:
ovo masincina i i3 ne idu bas zajedno;)

Kako u čijem svijetu.
Nekad si morao kupiti automobil da bi ostvario psihološko produženje penisa. Danas je dovoljno kupiti Core i5, a za one sa baš malom ćunom potreban je Core i7. Osim u žešče profesionalne svrhe, ovo što sam im naveo je jedina njihova korist.

Core i3 je procesor koji može poslužiti baš za sve što će prosječnom korisniku računara biti potrebno da odradi, a i gejmerima, dizajnerima i projektantima teško da može bilo šta da omane, ukoliko je sklopljen u pravoj konfiguraciji. Kad bi znao šta sam se ja nagledao budala koji pljusnu pare na Core i5 2500K, a onda to nasade na neku jeftiniju ploču i sve to u kućište sa built-in napajanjem koje košta max 80-ak maraka, ne bi htio raspravljati na ovu temu.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 04:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
plocu, kao i procesor, treba uzimati prema svojim potrebama. tako da to sto neko uzima jeftiniju plocu i skuplji procesor nema nikakve veze. ne trebamo svi 6 sata portova ili usb3.0, al brzinu procesora mozda trebamo.
u pravu si sto se tice napajanja. to uvijek treba preporuciti kvalitetno. al znajuci stanje u nasim firmama koje se bave racunarima tesko da ce se to u skorije vrijeme promjeniti.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 09:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2008, 10:27
Ima li neko iskustva sa Lenovo all-in-one C200 računarom? Vidim da mu je cijena u Srbiji normalna a djeluje mi sasvim praktično.
Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9OhCKH7slJg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 17:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Gdje je najbolje kod nas kupiti nov racunar? Dajte mi 2-3 radnje gdje bi bilo dobro pogledati.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 08:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Infocom ili HGspot

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 08:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Miki sa foruma ( radnja u trnu)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 09:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

lenka je napisao:
Ima li neko iskustva sa Lenovo all-in-one C200 računarom? Vidim da mu je cijena u Srbiji normalna a djeluje mi sasvim praktično.
Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9OhCKH7slJg[/youtube]

simpa stvar za one koji nemaju prostora u stanu/kuci i koji ne planiraju raditi nadogradnju racunara

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 10:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2008, 10:27
hvala :)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 16:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
E hvala na pomoci obisao sam i Infocom i HG i izgleda ce biti HG zbog odgovarajuce konfiguracije i lakseg placanja... Tu blizu je i neki Declan tu sam nasao jeftinije monitore. A gdje je ta radnja u Trnu, isplati li se i to pogledati?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2012, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bik koji sedi je napisao:
E hvala na pomoci obisao sam i Infocom i HG i izgleda ce biti HG zbog odgovarajuce konfiguracije i lakseg placanja... Tu blizu je i neki Declan tu sam nasao jeftinije monitore. A gdje je ta radnja u Trnu, isplati li se i to pogledati?

Zovi 065 719 943 pa se dogovori sa momkom,reci da si sa foruma ,da pripazi na tebe :) ..siguran sam 99% da ces proci jeftinije

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 15:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Jun 2011, 21:32
Da ne otvaram novu temu oko hardwera,zanima me od vas iskusnih poznavalaca IT tehnologije šta je po vama bolji izbor za kupovinu:

1.Intel Core i5-760(4x2,8-3,2,8MB L3 Keš),MB-Gigabyte GA-H55M-S2,Ram 4GB DDR3,Graficka MSI RadeonHD7750 OC,HDD 250GB Sata II

ili

2.AMD Quad core A10-5800-K Black edition(4x3,8-4,2Ghz 4MB Keš),MB-ASRock FM2A75M-DGS,8GB DDR3 1866Mhz,HDD 500GB sata II hitachi,Graficka 2GB DDR3 Radeon HD7660D

Hvala unapred.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Malo sam ispao iz fazona kad je hardver u pitanju,ne pratim zadnje 3 godine...ali iz onog od ranije,amd ili intel..vjerovatno bih isao na opciju amd (iako je intel bolji ,ali i skuplji)

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
namjena?

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Navedeni Core i5 je stari i5 na već zastarjelom soketu i čipsetu. Jak jeste (sirova snaga), ali vuče i struje u p.m. Grafika je nezavisna i jako dobra. Disk "samo" 250GB. Mogućnost nadogradnje je u suštini "nula bambija". Danas - sutra, brži i bolji disk i eventualno mijenjanje grafike, ali to je neisplativo po meni.
Navedeni AMD je Fusion najnovije generacije i ima integrisan grafički čip u sebi. Odnosno i CPU i GPU su integrisani u ovaj procesor, ukoliko ne pratiš hardware. Dakle, integrisana grafika (da te ne prevari ovo Radeon HD7660D), ali trenutno najjača na tržištu. Ploča jeste jeftinjak, ali kao i kod drugih AMD čipseta i taj jeftinjak nudi dosta. Podržava jako brze memorije te podržava AMD Dual Graphics, što znači da je po meni ovo daleko bolji izbor. Koliko vidim za ovaj procesor stoji "Hybrid Crossfire Capable with HD 6670", što će reći sutra kad skupiš još love dokupiš sebi ovu grafiku i imaš već makinu koja je za respekt. Uzgred i disk je duplo većeg kapaciteta.

Nadam se da sam pomogao.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 19:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Jun 2011, 21:32
Zahvaljujem se na brzim i iskrenim odgovorima , bili ste mi od pomoci , mada sam i sama vise naginjala ka AMD konfiguraciji
pozdrav

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2013, 10:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jul 2012, 14:37
da li su ovi stari intelovi quad procesori za bacanje?

da li da uzmem intelov polovnjak ili da kupim neki jeftini amd?

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2013, 13:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zavisi od potreba
koliko mi se cini, ti stari Intelovi quadovi i dalje imaju i vise nego dovoljno snage
problem je samo sto je to sad vec zastarjela platforma

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013, 20:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2010, 23:58
Pozdrav, imam racunar star 10-ak godina pa sam mislio uzeti nesto novo, pa sam kontao ako neko moze da mi pomogne sa konfiguracijom.

-Koliko para mislite potrošiti?
Nista preskupo, do jedno 500 KM.

- U kojoj radnji kupujete?
Ne razumijem se previse u cijene pa me zanima jesu li ove radnje po BL preskupe i ima li u nekoj radnji kvalitetnih racunara a da nisu preskupi, ili je bolje da kupujem polovne npr. na piku? Bilo bi pozeljno u radnji zbog kredita...isplatnije mi je tako uzeti.

- Za što koristite komp?
Komp koristim uglavnom za net i malo radim u photoshopu, a npr. takodje bih htjeo da moze pokrenuti neke jace igrice, npr. GTA IV ili tako nesto.

- Koje sve komponente trebate, treba li vam monitor, tastatura, miš itd?
Treba mi samo kuciste i sve sto ide u njega bez monitora, tastature, misa i ostalih stvari...

- Da li overclockate komponente?
Ne znam sta znaci overclock...

- Da li su vam bitne estetika i tišina?
Pa bitno mi je da mi ne zuji previse i tome slicno, a izgled ne previse...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

real_cool_cool je napisao:
-Koliko para mislite potrošiti?
Nista preskupo, do jedno 500 KM.

real_cool_cool je napisao:
- Za što koristite komp?
Komp koristim uglavnom za net i malo radim u photoshopu, a npr. takodje bih htjeo da moze pokrenuti neke jace igrice, npr. GTA IV ili tako nesto.

Ove dvije stvari su teško spojive, naročito ako misliš kupovati u nekoj radnji u BL i to još na kredu. Mogao bi ići sa nekim jačim APU AMD-om pa da ne kupuješ dodatnu grafiku, ili recimo da ideš sa celeronom G550 recimo i kupiš neku ne baš najjeftiniju nezavisnu grafiku.

Za bilo šta bolje moraćeš ići na pik i keširati.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013, 14:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2010, 23:58
Ok hvala na odgovoru.

Edit: Jel vrijedi ovo?
http://www.pik.ba/artikal/4663205/nov-a ... -3-30-ghz/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]