banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Dec 2012, 21:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
pa pet ljudi :D ...joj sto sam pametan :D

salu na stranu stvarno neznam tacno

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 23:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
ovako, sutra ja idem tamo da se raspitam oko termina, kostanja, procedure, sta je sve potrebno!

-oko transporta.. jbga ljudi.. ja sam tu lokalac u BL i vjerujem da autom mogu da prevezem sve sigurno! oborio bi siceve, odigao bi ih tako da ne leze na tockovima nego ih osloniti na krila.. bla bla.. u glavnom, nasao bi nacin prevoza da se ne ostete!!! e sad.. ne znam gdje svi ostali zivite ali meni je dom na 5 min voznje!

-sto se tice osnivanja kluba ili sta vec.. mislim da nije neophodno, da se moze nesto izmigoljiti preko OS ili sta vec, u glavnom za detalje cu se sutra raspitati! ne trazimo da nas neko finansira! bar dok ne saznam koliko bi nas kostao zakup sa svim stelama i poznanstvima koje imamo!
-a sto se tice same izlozbe, ovako.. to bi trebalo biti prilicno lako! postavili bi nekoliko stolova sa tamnijim nekakvim plahtama (to se moze srediti), oznacili bi ivice stola nekakvom trakom da odvuce paznju a uz nju na svaki tipa metar ili pola.. staviti lijepo isprintani natpis "NE DIRAJ" i naravno, prvenstveno ja, vec ko bi jos mogao u slucaju desavanja biti citavo vrijeme tu! u glavnom taj dio bi uzeo na sebe i cak mislim da imam drugara koji bi mi rado pomogli na "obezbjedjivanju" radova! ;) sto se tice popratne opreme, mogao bi izmigoljiti i pristojno osvjetljenje (iz firme za koju povemeno radim) i vjerujem da bi to bilo za Dz..mozda cak i neku pristojnu laganu muziku za pozadinu. panoe oni imaju tamo...
e sad.. ako bi se sve to odvijalo kako sam zamislio, bilo bi dobro prikupiti nekakvog promo materijala od m-hobby iz BGD! jebi ga.. oni su jedini u regiji za sad. neke vise literature nemamo, jedino da kontaktiramo izdavaca magazina Borbeni avioni pa da im iznesemo citav plan i projekat pa da cusnu koji casopis.
-reklama, pored interneta, FB-a, Tweetera (ko ima) bilo bi pametno cusnuti i koji plakat po srednjim skolama..mislim da ima klinaca koje bi to moglo zanimati... a sa pricom pedagogu skole "da ih maknemo sa ulice i da ih zanimamo necim sem mobilnih telefona, FB-a i drooooogeeee!" pivu nek piju samo ne prije izlozbe! ;)

ajde sad cusnite ako imate koji predlog ili kritiku o gore napisanom da vidimo sta je ciniti! jer, ja sam se zagrijao za ovu izlozbu i vjerujem da bi to bio pun pogodak! sem toga, imam poznanike u nekim od dnevnig novina (vjerujem da i neko od vas ima) sto bi bilo jako zanimljivo i vjerujem da bi se poneki odazvali pozivu da isprate ovaj, vjerujem jedinstven dogadjaj KULTUREEEEEEEE I UMJETNOSTI!

a sam ga srocio... ako se osjeti moja uzbudjenost i srcanost.. vjerujte mi, nije mi se digao! ;)

pozdrav svima!

btw, darijane.. nista ti nisi pogrijesio sa ovo 4s jedino.. da si koristio cetkicu a ne AB. a BTR je fenometastican! kad se vidimo na ovoj izlozbi, pojasnices mi malo metode farbanja, chippinga, grebinga, prljinga..

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 23:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Mislim da neće biti problem da se dobije prostor, štaviše, čini mi se da sam nekad pominjao mogućnost organizovanja takve izložbe ljudima iz OSBL i da su rekli da ne bi bio nikakav problem. U svakom slučaju, treba provjeriti. Kontam da bi najbolje bilo da izložba traje 2 dana tj. jedan vikend.

E sad, dolazi ona najvažnija stvar a to su makete. Koliko uopšte imamo maketa? Ja ih imam svega 10 završenih (plus jedna koju sam poklonio prijatelju, možda bih je mogao posuditi za izložbu). Naravno, ne računam diecast u ovo, iako imam diecast Harriera i ovo što je do sad kod nas izašlo. Znači, ako nas na forumu ima 5-6 aktivnih i svako ima u prosjeku 10 maketa, to je svega 50-60 maketa, što i nije loše, ali je pitanje da li je dovoljno da se može na račun tolikog broja izganjati prostor???

Najbolje bi bilo da svi koji su spremni da učestvuju na izložbi sad napišu koliko maketa imaju, da znamo s kojom cifrom možemo računati. Takođe, trebalo bi se iscimati da se pronađu i ostali ljudi koji rade makete u BL, a koji nisu na forumu. Ja znam za ovaj sajt: http://ibojanbl.webege.com/ pa bi bilo dobro kontaktirati tog čovjeka.

Dakle, za početak, pišite koliko imate maketa :)

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 00:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ovako.. ja imam 19 (zavrsio bi jos jednu do tada) koje bi mogao izloziti ali od tih 19.. 13-14 bi uslo u uzi krug jer.. neke su s pocetka karijere pa ima i nekih pocetnickih propusta mada ne izgledaju lose! nema nekih fatalnih gresaka ili nesto slicno! a mislim da je 50ak radova sasvim dovoljno za 2 dana izlozbe!!! a siguran sam da imamo vise!!!

znaci recimo.. ja imam 14 konja za trku!

ovog gospodina s brodicima bi svakako trebalo kontaktirati!!!!

ostali?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 00:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ja imam 4 zavrsene...al je to tuga i cemer...
svakako podrzavam predlog,i pomoci cu ako treba nesto.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 00:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
E ja imam 4 sa diaramom,2 aviona bez diorame i dvije makete bez diorame i kontam jos jednu zavrsiti do izlozbe ako bude to za mijesec dana poz.
Neno svaka cast za ovaj tekst hajd da se najdemo ljudi na kafi pa da se fino dogovorimo jbg ovako mi sve u vazduhu sta kaze te.Ja do petka ne radim znaci slobodan sam , volio bih gore na mejdanu u gali da se nadjemo ko moze naravno tamo predvece pa de se dogovorimo fino.Znaci 4 plus 2 plus 2 i jednu jos uraditi do tada .

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ok, cekamo jos na Zlog i FBY da nam jave inventar! :) danas sam bio u Domu omladine i tamo se trenutno desava neka prezentacija ne znam ni ja cega, sajam "volontera"! tako sam bar cuo i stvarno je guzva! tako da nisam uspio obaviti razgovor sa Barisicem (predsjednikom omladinskog saveza) i Djekom koji je tamo direktor, sef sta li je vec.. ALI, sam mu na kratko natuknuo sta bi mi radili i rekao mi je da cemo se vidjeti sutra povodom toga! tako da cu i sutra do Doma da se vidim sa njima i dogovorim oko termina, kad imaju slobodno i svega ostalog (gore napisanog)!
ponovicu jos jendom, ajde da se iscimamo za ovo.. bilo bi super! ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

evo pominjemo druzenje Darijan i ja.. moze li kava (piva) sutra oko 1600-1700 gdje god??? poziv vazi za SVE! i pokusajte odgovoriti u naj kracem roku! pls!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sutra ne mogu nikako, eventualno možda u petak ili subotu, toliko sam zauzet da ne znam kud gonim... :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 13:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hahaha jebo te jesmo zauzeti svi u najmanju ruku kao da vodimo jedno cetiri firme haha rekao sam da ne mogu ja od petka do nedelje to jest vikend idem za poslom hahah.Neno obavijestavaj ti samo i zovi sta god treba pomocu

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jbg. ja sam baš u frci, volio bih se uključiti ali se bojim da neću moći doprinjeti vezano za organizacione stvari :( Naravno, na moje makete se može računati :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 15:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ok, ljudi! bez brige, sto se tice organizacije, mislim da mogu sam da zavrsim to! ;) dok god mogu racunati na vase radove! ;) jos mi treba feedback od Zlog i FBW!!!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 17:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
zivo zivo neka neka :D i ja podrzavam i naravno ucestvujem

e sad za druzenje nemam vremena sve do 15-tog ovog mjeseca tako da organizaciju do tada prepustam vama i praticu naravno na forumu

e sad ono s cim bi ja isao je malo al sta cu:

PLASTICNE GOTOVIH 7
a to su :MIG-21,MIG-29,SU-27,SU-50,F-15,EUROFAJTER,----------1:72
F-14 ----------------------------------------------------------------------1:144
DRVENE (ako bi isao i s njima)ne bi sve nekih 4-5
a to su:MIG-29,SU-27UB,SU-35,ORAO, i mozda helis jedan od njih dva

e sad imam i one kombajnice od drveta al vidjecu jos za njih

ZNACI MOJ MINIMUM JE 11+ :D

e sad u zavisnozti kad bi izlozba bila mozda bi mogao da stignem zavrsit bar SU-30MKK ako ne MIG-29UB

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 20:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

odlicno!!! ajde neka te i baci pogled na forum kad god stignes! ;) znaci moglo bi se nakupiti 45-50ak radova! mislim da i Zli ima pozamasnu kolekciju! kao sto rekoh, organizaciju cu se ja iscimati bez problema! ;) ovako, kako se stvar odvija, vjerovatno ce biti nekad u januaru... mada imao sam plan obavijestiti i srednjoskolce a tad je raspust.. ali ok, za pocetak nije los i januar! ako ne u januaru, jebem li ga, februar je nas! posto vidim da su svi ovaj decembar zauzeti nekako... ali ok! taman do tad mozda bude jos koji rad! sutra idem u Dom opet na razgovor i javljam detalje! ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 22:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Uffffffffffffffffffffffffffffffff, kako me ova prica ubode u zivac! Ma pominjao sam vam da sam u stvari veliku kolekciju ostavio za sobom u Smederevu, davnih godina. Ja vam dodjem ko neki prestupnik u povratku, haha. Na zalost zbog toga i zbog privatnih problema prakticno nisam nista uradio skoro pola godine, na mene ne mozete racunati sa nekom velikom kolekcijom. Ali, daleko od toga da necu ucestvovati!!! Stisnucu da uradim onog Stuarta, mozda i jos po nesto, a isao bih na to i da donesemo kompresor i boje i da pravimo uzivo radionicu. Jesam za, pomocicu kako god znam i umem, a za ovu radionicu bih bio vrlo raspolozen!
A kafa i pivo u svako doba, samo kad nisam u firmi, jojjjjjjjjj

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E i ova mi se ideja svidja sa kompresorom i nekom prezentacijom jupiiii

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 03:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

odlicno! daleko od toga da mi se svidja to sto si ostavio kolekciju u Smederevu.. mislim.. SMEDEREVU.. :D tamo nema Banjaluke i tamo nece biti izlozba!!! :D pisem vam vise sutra jer sam malo.. szbz... treba da spavam!

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 03:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Maj 2009, 20:34
Planira li neko od vas na Novogodisnji Kup 16.Dec. u vojnom muzeju, na aerodromu Nikola Tesla-Beograd?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 15:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ovako, bio sam danas u Domu omladine i sto se tice ove godine nema nista! popunjeni su termini a i neko gore rece nece moci do kraja mjeseca.. Januar.. u domu ne rade nista tako da ciljamo FEBRUAR! Zvuci malo "podaleko" ali nije! "sad ce to"! :D zavrsavajte lagano radove, pocinjite nove.. ali planirajte u drugoj sedmici februara jednu grande izlozbu! Oni su spremni isfinansirati nam plakate sto je jedna od krucijalnih stvari... treba neko samo da nesto lijepo "izdizajnira"! ajde... ako neko od vas moze da uradi nesto dobro, lijepo, zanimljivo.. nesto sto ce privuci paznju prolazniku neka urad, ponudi ovde na forum pa da idemo na usvajanje! tako da sve imamo spremno kad dodje trenutak! sto se tice prostora, izganjacemo nesto (ako ne za Dz) onda simbolicna cijena!
ovako, oni su zainteresovani za izlozbu da traje 4-5 dana! koliko ste vi za to??? sto se mene tice.. pih.. moze i 4-5 dana ali mislim da su 3 dana sasvim dovoljna! panoe iza mozemo lijepo urediti fotografijama nasih radova i sto je jos bitnije FOTOGRAFIJAMA PROCESA RADA! ;) tako da, sta god radili, FOTKAJTE! ali lijepo sa dosta svijetla, kolaz papir za pozadinu.. da to izgleda "pro"! ;) jako se slazu i podrzavaju ideju da oglasimo izlozbu u srednjim skolama, kampusima i univerzitetima i siguran sam da ce biti puno zainteresovanih! maaaaaaaaaaa izlozba ima da bude extra, jumbo, fit, cool, jet set, pun pogodak!
drugar iz Doma i ja smo to sad uzeli na sebe, pa polako! ja cu da vas obavijestavam a vase je samo da pratite forum, da zavrsavate makete (pocnite nove) i da me ne ispalite kad dodje trenutak! :)

Zli, hvala na javljanju jos jednom i zahvaljujem svima ostalima na odazivu i podrsci!

Darijane.. opet sam gledao ovaj tvoj BTR.. jebo te ovo stvarno super izlgeda! samo daj malo svijetla fotkama!

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 15:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ziggy76 je napisao:
Planira li neko od vas na Novogodisnji Kup 16.Dec. u vojnom muzeju, na aerodromu Nikola Tesla-Beograd?

hm.. bilo bi lijepo otici... malo sam ovaj mijesec sa "ljubavi" tanak, idem nesto u ZG za vikend, trebam platiti jednu maketu sto sam narucio.. da se malo skontam pa ti javim ovde za sebe!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]