banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 14:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 306 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Porezi, porezi...
PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
shakal je napisao:
Sve je to tako, ali samo pod uslovom da je visina poreza pravilno odredjena.

mislis na stopu od 0,18% ili na vrijednost procjene imovine?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Vrijednost procjene naravno.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:26 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
nije bilo poreza na nepokretnosti,bila je ona nahnada za koristenje gradskog gradjavinskog zemljista,pa se ispostavilo da su svi oni koji su je placali bili budale,pa kad je ustavni sud to proglasio lopovlukom onda su se dosjetili pa uveli komunalnu taksu,i opet je pojela maca ,tako ce biti i sa ovim,tresla se gora rodio se mis

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
bio je porez na imovinu

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:29 
Majstor
Majstor

a kako gospoda iz ureda za hrac procjeni tu imovinu onako ofrlje ili izadju na teren

kako realno proicjenit koliko nesto vrijedi

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:29 
Majstor
Majstor

krol2 je napisao:
bio je porez na imovinu

bio je ali ga niko nije placao

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka

ozna je napisao:
a kako gospoda iz ureda za hrac procjeni tu imovinu onako ofrlje ili izadju na teren

kako realno proicjenit koliko nesto vrijedi

ma ofrlje,imaju neke svoje kriterijume.....
tu je jedino rjesenje da vrijednost nekretnina fizickih lica procjenjuje nekakva komisija gradjevinaca a kod pravnih lica postoje knjigovodstvene vrijednosti nekretnina,gdje su se unijele nabavne vrijednosti,npr supermarket nova varos kad je gradjen sabrani su svi troskovi i to je nabavna vrijednost koja se godinama umanjuje zbog amortizacije objekta

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

krol2 je napisao:
naravno da cu napisati....ne kukam vec razgovaramo...barem sam mislio da se razgovara....mozda jednom dozivimo da iz te PU dodje nesto sto nije za prigovor ili sud

sto kaze shakal,neka poreza,uvijek ga je bilo i treba ga biti ali procijeni kako valja,koliko stvarno vrijedi ili ne vrijedi,za sta onda koji djavo si obavezan voditi evidenciju o vrijednosti imovine kad neko tamo sjedi u nekoj kancelariji i razrezuje ko zna kako tu istu vrijednost

ne znam tacan razlog prevelikih procjena (kruze glasine o greskama studenata/ugovoraca, ali to je nepotvrdjeno, pa nema smisla ni navoditi), ali napise se fino prigovor i bude stvar rijesena
ps. neces vjerovati ljudi su cak pisali prigovore na prenisku vrijednost procjene :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka

BSE je napisao:
krol2 je napisao:
naravno da cu napisati....ne kukam vec razgovaramo...barem sam mislio da se razgovara....mozda jednom dozivimo da iz te PU dodje nesto sto nije za prigovor ili sud

sto kaze shakal,neka poreza,uvijek ga je bilo i treba ga biti ali procijeni kako valja,koliko stvarno vrijedi ili ne vrijedi,za sta onda koji djavo si obavezan voditi evidenciju o vrijednosti imovine kad neko tamo sjedi u nekoj kancelariji i razrezuje ko zna kako tu istu vrijednost

ne znam tacan razlog prevelikih procjena (kruze glasine o greskama studenata/ugovoraca, ali to je nepotvrdjeno, pa nema smisla ni navoditi), ali napise se fino prigovor i bude stvar rijesena
ps. neces vjerovati ljudi su cak pisali prigovore na prenisku vrijednost procjene :D

neces vjerovati ali i ja cu za dva objekta napisati prigovor za prenisku vrijednost :) :)
i meni (ovo sto pisem u jednini uzmi uslovno,mislim na firmu) je u interesu da i ta procjena PU bude kako treba.....

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ozna je napisao:
krol2 je napisao:
bio je porez na imovinu

bio je ali ga niko nije placao

nije tacno
ja koji nisam zemljoradnik a imam neke dulume u novoj topoli sam vazda placao godisnji porez

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dunume ^^
i, da, placao se porez, samo sto ljudi toga izgleda nisu bili svjesni dok se sve to nije objedinilo pod Porez na nepokretnosti :)

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:49 
Majstor
Majstor

BSE je napisao:
dunume ^^
i, da, placao se porez, samo sto ljudi toga izgleda nisu bili svjesni dok se sve to nije objedinilo pod Porez na nepokretnosti :)

Valjda bi PU trebala da obavjesti gradjane da postoji neki porez,ono kao stigne ti postom obavjest,sta ako neko nije cuo ni vidio taj javni poziv,mnogi ljudi danas ne gledaju tv ili citaju novine,mnogi kazu padnu u depresiju kad gledaju nase medije ili kao sto je poznato ima masa nasih ljudi koji su vani a ovde su ulagali i pravili velelepne kuce

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sve u svemu porez treba platiti. Ali to nema veze sa javaslukom u PU.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
BSE je napisao:
dunume ^^

mali kod mene u rosuljama a i u lijevcu gdje imam pradjedovinu se govorilo duLum zato mirno spavaj nano

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Evo koga zanima sa sajta poreske uprave:

Obavještenje za poreske obveznike o objavljivanju Rješenja o vrijednostima koeficijenata za korekciju procjenjene tržišne vrijednosti nepokretnosti za 2012. godinu, čiji je sastavni dio Pregled tržišnih vrijednosti nepokretnosti po zonama za gradove i opštine u Republici Srpskoj
Obavještavamo poreske obveznike da je u „Službenom glasniku Republike Srpske“, broj 73/12 od 03.08.2012. godine objavljeno Rješenje o vrijednostima koeficijenata za korekciju procijenjene tržišne vrijednosti nepokretnosti za 2012. godinu.
Rješenje o vrijednostima koeficijenata za korekciju procijenjene tržišne vrijednosti nepokretnosti za 2012. godinu, čiji je sastavni dio Pregled tržišnih vrijednosti nepokretnosti po zonama za gradove i opštine u Republici Srpskoj, postavljeno je na službenoj „Web“ stranici Poreske uprave: http://www.poreskaupravars.org, u dijelu, „Upis u fiskalni registar nepokretnosti“, sekcija „ Zakonski i podzakonski akti“,“Prikaži sve dokumente iz ove sekcije“.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 12:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ozna je napisao:
Valjda bi PU trebala da obavjesti gradjane da postoji neki porez,ono kao stigne ti postom obavjest,sta ako neko nije cuo ni vidio taj javni poziv,mnogi ljudi danas ne gledaju tv ili citaju novine,mnogi kazu padnu u depresiju kad gledaju nase medije ili kao sto je poznato ima masa nasih ljudi koji su vani a ovde su ulagali i pravili velelepne kuce

bez ljutnje, ali od licnog obavjestavanja nema nista, postoje sredstva javnog informisanja
ni meni se to ne svidja, jer ih ni sam ne pratim, iako me lupilo po dzepu zbog toga, ali takva je situacija svuda

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2016, 21:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto se tice ovog poreza na nekretnine... Da li ima kakve sanse da cestitka bude ostavljena u postansko sanduce ili se moram svaki put prebijati po Poreskoj?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2016, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Kad si već spomenuo, ni ja još nisam dobio račun za ovu godinu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2016, 21:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa da. I ne razumijem zasto je neopodno licno urucenje. Racun kao racu. Kao za telefon.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2016, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Mozes naravno racun dobiti na kucnu adresu.
Ne znam gdje su vase nekretnine ali je moj porez sa 250 km sada skocio na 410. Tako da je prigovor spreman, pa cemo ici do iscrpljivanja svih mogucih pravnih sredstava kako bi se iznos smanjio.
Sto je najzalije PURS tu po meni nije kriv, sa 0.18, porez je uvecan za 0.02, i to nije nista. Ali gradska smecarska uprava je pomjerila zone, pa je moja druga sada prva zona sto je znatno uvecalo iznos.
Trzisna vrijednost kao mjerilo je prihvatljiva ako znamo da pojedinim nekretninama cijena raste zavisno od lokacije, ali sve to je ipak nedovoljno da mi se toliko uveca porez.
Tako da ja zapocinjem svoju pravnu bitku u petak.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 306 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]