Tpojka je napisao:
Početkom devedesetih u Americi na aparatu za cigare u je pisalo: "Mole se jugoslovenski državljani da ne ubacuju svoj sitni novac."

osamstotinazena je napisao:
Vama se stvarno sviđa ta zapadna novotarija?
Kako da mi se ne sviđa kad vidim kako frljoknu kolica na parkingu pored gepeka. Em kulturno, em zdravo - razgiba se čovjek dok ih ostavi.
Bez uvrede, kako neko može da pomisli da će ga kolica zapaliti za marku? Na stranu što nema neki sef za kovanice, ali šta bi moglo biti sljedeće: sijeku prst na kasi?

Ja nisam nikad vidjela da neko u našem gradu udara kolicima od zid, ili ih na bilo koji drugi način uništava.
A ovo mi dođe kao nešto nepotrebno i kao odraz nepovjerenja firme prema vlastitom kupcu.
Kontam da njemački skinhedsi razbijaju stvari unaokolo. Ali kod nas nema baš nasilja takvog tipa.
I nije mi niko odgovorio šta sa čovjekom koji nema marku, on onda ide da rasitni radi kolica..?
Mislim, sve to skupa mi je bespotrebno...
Ne radujem se toj novotariji, makar bila najveća seljanka na svijetu. Ali stvar kulture je stvar svijesti, a ne presinga.
Ja evo s ponosom mogu reći da pripadam narodu koji ne razbija stvari po marketima jer je dovoljno osviješten da mu sasvim prirodna i prosta stvar dođe da uzme kolica, ode u kupovinu i vrati ih neoštećena.
No, svaka firma najbolje poznaje profil svog prosječnog kupca, pa onda i to nešto govori i o Fisu i njegovim potrošačima