Da li ovdje ima ljubitelja zvuka njemačkog punka? Mozete postaviti neke obrade, omiljene grupe, albume, otkrića..
Apsolutni hit ovih dana u mojim ušima. Čak znam i dobro otpjevati
Dalje..
Nema puno toga o srpskom, evo nešto o jednom od najpoznatijih bendova.
Die Toten Hosen (ср. мртве панталоне, псевдоним: Die Roten Rosen, црвене руже) је немачка панк рок група. Група важи за једну од најуспешнијих музичких састава Немачке. Основана је у Диселдорфу 1982. године.
Прве године 1982 — 1987
Групу су 1982 основали Campino (по једној верзији по бомбонима истог назива, са правим именом Andreas Frege), Andreas von Holst (са пуним именом Georg Andreas Christian von Holst), Andreas Meurer, Michael Breitkopf, Trini Trimpop (са правим именом Klaus-Peter Trimpop) и Walter November. Пре оснивања групе мртвих панталона свирали су у групи ZK (Zentralkomitee Stadtmitte, централни комитет унутрашњи град). Исте године објављују свој први сингл „ми смо спремни“ (Wir sind bereit), затим следи сингл „путујућа болест“ (Reisefieber). 1983 групу напушта гитариста Walter November који постаје јеховин сведок. Следе сингл „ледени бомерлундер“ (Eisgekühlter Bommerlunder, алкохолно пиће) и први албум „Опел-банда“ (Opel-Gang); задња песма постаје химна многих возача аутомобилне марке Опел шта није била намера групе. 1985 бубњар Trini Trimpop престаје да свира и постаје менеџер групе (у овој функцији остаје до 1992); на негово место долази прво Jakob Keusen, затим 1986. године Wolfgang Rohde. У периоду од 1982 до 1987 група је објавила три студијских албума.
1988 — до данас
Комерцијални успех група постиже 1988 са четрвим албумом „мало нешто хорор шоу“ (Ein kleines bisschen Horrorschau). Почетком 1990-их група почиње активно да се ангажује против расистичких и фашистичких покрета. 1999 Wolfgang Rohde напушта групу, наместо њега доћи ће Vom Ritchie (са правим именом Stephen George Ritchie). У периоду од 1988 до 2008 група је објавила девет студијских албума.
[уреди]Дискографија
Студијски албуми
(у списку наведени су само студијски албуми)
1983: Opel-Gang (Опел-банда)
1984: Unter falscher Flagge (Под погрешној застави)
1986: Damenwahl (Избор дама)
1988: Ein kleines bisschen Horrorschau (Мало нешто хорор шоу)
1990: Auf dem Kreuzzug ins Glück (На крсташком походу у срећу)
1991: Learning English Lesson One
1993: Kauf MICH! (Купи МЕ!)
1996: Opium fürs Volk (Опијум за народ)
1998: Unsterblich (Бесмртно)
2002: Auswärtsspiel (Спољашна игра)
2004: Zurück zum Glück (Назад у срећу)
2008: In aller Stille (У сву тишину)