banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 15:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 306 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Porezi, porezi...
PostPoslato: 04 Jul 2012, 13:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Шајин je napisao:
Зна ли неко да ли се наплаћује порез на обрадиво земљиште?

u Zakonu pise, izmedju ostalog, da su placanja poreza oslobodjene nepokretnosti koje sluze za vlastitu poljoprivrednu proivzovnju i obradjena poljoprivredna zemljista

MegaHoplite je napisao:
ratkop je napisao:
Posto nista o ovome ne znam imao bih par pitanja. Stan u kome trenutno zivim je na tetka a zelim da ga prepisem na sebe. Sta je isplatljivije? Da mi ga on daruje pa sta se placa i koliko ili da napravimo kupoprodajni ugovor pa ga ja kao otkupim?

Ako imaš mogućnost da napraviš darovni ugovor , uradi tako , jer ako budeš pravio kupoprodajni ugovor moraćeš da platiš porez koji je negdje oko tri posto od procijenjene vrijednosti imovine , a procjenu vrši opštinska urbanistička služba , plus usluge notara za prateće papire . U slučaju darodavnog ugovora , platio bi notarske usluge . Porez na nekretnine ćeš morati plaćati .

ne zaboravi da se placa i uknjizenje

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 13:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Jan 2012, 15:26
Činimi se da se tu plaća samo taksa , prilikom promjene vlasnika u katastru , a ona zavisi od opštine do opštine , ako se ne varam , ali ne bi trebala biti veća od 30 KM . Notari ubiru maslo . U sudu rješavanje pravne papirologije za nekretnine koštalo je negdje oko 200 KM , a danas kod notara oko 400 KM . Evropski standardi za evropsku zemlju . :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
нотари покрадоше бога оца... имају за све готово формуларе на компјутеру, само унесу имена и податке и то одштампају, а наплате папрено!

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
MegaHoplite je napisao:
ratkop je napisao:
Posto nista o ovome ne znam imao bih par pitanja. Stan u kome trenutno zivim je na tetka a zelim da ga prepisem na sebe. Sta je isplatljivije? Da mi ga on daruje pa sta se placa i koliko ili da napravimo kupoprodajni ugovor pa ga ja kao otkupim?

Ako imaš mogućnost da napraviš darovni ugovor , uradi tako , jer ako budeš pravio kupoprodajni ugovor moraćeš da platiš porez koji je negdje oko tri posto od procijenjene vrijednosti imovine , a procjenu vrši opštinska urbanistička služba , plus usluge notara za prateće papire . U slučaju darodavnog ugovora , platio bi notarske usluge . Porez na nekretnine ćeš morati plaćati .

Мислим да се сад тај порез не плаћа, чини ми се од нове године.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Na "darovni ugovor" se ne plaća porez ako je između roditelja i djeteta (ovo važi samo za sina, za kćerku 47% porez :D ).
Ratkop, moj ti je savjet da napraviš "ugovor o prodaji", jer ako budeš pravio "darovni ugovor" on se može kad-tad "pokušati" poništiti, da li od tvog tetka ili njegove djece..

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2012, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Citiraj:
Za one koji su prekoračili rok za plaćanje poreza na nepokretnosti, više nema upozorenja. Poreska uprava krenula je u prinudnu naplatu. Poreski službenici neće uvažiti ni krizu ni pravdanje da narod nema para. Slijedi pljenidba primanja i blokada žiro računa.

http://www.banjaluka.com/vijesti/kratke ... ta-poreza/ :oops:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2012, 21:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šta je sa nama koji nismo dobili račun?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2012, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
podignes ga u Poreskoj upravi, tako je receno prije

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2012, 12:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
404_forbidden je napisao:
Citiraj:
Za one koji su prekoračili rok za plaćanje poreza na nepokretnosti, više nema upozorenja. Poreska uprava krenula je u prinudnu naplatu. Poreski službenici neće uvažiti ni krizu ni pravdanje da narod nema para. Slijedi pljenidba primanja i blokada žiro računa.

http://www.banjaluka.com/vijesti/kratke ... ta-poreza/ :oops:

Zaboravljaju ovi da ovaj narod ne voli da mu se prijeti,moglo bi im se olako obiti oglavu.
stvarno nisu normalni,kaze ako nema primanja i ziro racuna ,udaraju hipoteku na nekretninu,znaci uzmace ljudima kuce i stanove

ovi gori neko turci haraclije

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2012, 12:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

a ovaj narod i dalje nema razvijenu svijest o placanju poreza

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2012, 15:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
U demokraciji se mora placati porez, ako ne meres platit trebaju ti uzeti kucu. Poljako ali sugurno padamo u okove najgoreg kapitalizma onog najsirovijeg u kojem zivis da bi radio.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2012, 16:08 
Majstor
Majstor

BSE je napisao:

U redu je da se porez placa,ali valjda pre treba stvoriti uslove za to,ojacati ekonomiju,urediti drzavu,svima posao i dobre plate,dobru socijalnu pomoc pa tek onda uzmati poreze ..

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2012, 18:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
ozna je napisao:
stvarno nisu normalni,kaze ako nema primanja i ziro racuna ,udaraju hipoteku na nekretninu,znaci uzimace ljudima kuce i stanove

...narod mora placati porez ! Medjutim, s druge strane Poreska uprava ce oprastati milionske dugove... :angry4:

Citiraj:
“Кекеровићу” опроштено 9,1 милион марака дуга.... Осим “Кекеровићу”, више од милион марака потраживања Пореска управа је отписала за још десет предузећа...Дуг је отписан и фирмама “Бет шоп” из Невесиња и то 1,7 милиона КМ, “НИРС Терпентин” у стечају из Вишеграда 1,5 милиона, “Невесињка” из Невесиња 1,5 милиона, “Итисон промет” из Фоче 1,4 милиона, “Дуга” из Милића 1,3 милиона, “Еми металац” из Вишеграда 1,2 милиона, те “Чистоћа” из Шамца милион КМ.

http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Kekerovicu-oprosteno-91-milion-maraka-duga/96904.html

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2012, 21:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
То је тек оно што је пријављено.

Зато ће свакако наплатити од предузетника и малих предузећа која су нешто производила, приврјеђивала. Умјесто да се потиче занатство и производња, држава охрабрује ове инстант експорт-импорт фирме. Нека и њих треба да постоје, али ово је срамота.

Боље да су отписали дуг (у овој вриједности вјероватно и за хиљаде малих предузећа) па да се мало покрене и запошљавање и производња, него ово...страшно.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 07:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ozna je napisao:
BSE je napisao:

U redu je da se porez placa,ali valjda pre treba stvoriti uslove za to,ojacati ekonomiju,urediti drzavu,svima posao i dobre plate,dobru socijalnu pomoc pa tek onda uzmati poreze ..

tom analogijom drzava bi trebala reci da niko nije duzan placati porez nared 30 godina, a pitanje da li bi se i tad uredila drzava

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 09:50 
Majstor
Majstor

BSE je napisao:
ozna je napisao:
BSE je napisao:

tom analogijom drzava bi trebala reci da niko nije duzan placati porez nared 30 godina, a pitanje da li bi se i tad uredila drzava

bojim se da ce mladi pobjeci na zapad a kad ovi stari pomru za 30 god nece nam ni trebat drzava

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 10:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ozna je napisao:

bojim se da ce mladi pobjeci na zapad a kad ovi stari pomru za 30 god nece nam ni trebat drzava

i moje je misljenje isto, ali, koliko mi se cini, da neko odozgo razmislja na drugaciji nacin

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
meni nije jasno kakva prinudna naplata ako jos nije istekla godina dana
placanje na rate je povlastica a ne obaveza ako ja hocu da platim porez na kraju godine kako onda neko moze da mi provaljuje u stan i plijeni robu

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 11:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ne treba ni da istekne godina, vec pola godine, posto je podijeljeno na polugodista
kako, zasto - ne bih znao

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
dok sam bio u bl nije mi stigao obrazac sad nisam u bl i kako ja da platim kad nemam pojma ni koliko dugujem ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 306 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]