banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 14:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: sastavljanje hardwera
PostPoslato: 30 Mar 2004, 14:08 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Jan 2004, 19:13
U poslednje vrijeme imam zelju da znam nesto vise o sastavljanju i rastavljanju hardwer-a. Sta mislite da li je bolje da uzmem neku knjigu il da se upisem na kurs??? Ako je bolje da uzmem knjigu imate li prijedlog?

:wink: :wink: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2004, 15:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2004, 00:08
kurs ti je bolji izbor, ali u svakom slučaju i skuplji, pa zato ovde u sekciji hardware imaju 2 zanimljive knjige pa pogledaj.

http://www.mikroknjiga.co.yu/Cenovnik.html#anchor726582

eeeee, kad sam ja tako počinjaooo....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2004, 17:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Ostavi se hardvera i proučavaj softver, programiranje ili dizajn. Više je posla i više novca tamo.
Otkad se mogu naći klinci koji za 200-300 KM sklapaju računare 10 sati dnevno, posao hardveraša je obezvrijeđen i obespravljen...
Mada, dobro je iz hobija znati promijeniti koju komponentu ili sastaviti računar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2004, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Hm .... nisam do sad cuo da neko organizuje te kurseve u BL pa ne mogu reci o njihovom kvalitetu, tako da ti knjiga ostaje kao bolji izbor.
Zasto ? Gdje god dodjes u servis u 'live contact' sa komponentama svi ce serviseri (vecina njih danas) imati svoju teoriju zasto to i tako radi a malo njih ce biti u pravu. Malo ko se usudi uopste otvoriti upustvo od ploce i ako ga otvori to je da vidi kako se spajaju diode na front panelu.

kao ste reche elixir, bavi se software-om, hardverski radovi su danas malo cinjeni jer se svako usudjuje popravljati racunare tako sto ce reci 'ovo ne valja - daj novo'..
A i kvalitet komponenti koji dolazi na nashe trziste upitan je jer se desavalo da nove komponente nece da rade jedna sa drugom i onda moras biti 'carobnjak' da ih natjeras da prorade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2004, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
kao ste reche elixir, bavi se software-om, hardverski radovi su danas malo cinjeni jer se svako usudjuje popravljati racunare tako sto ce reci 'ovo ne valja - daj novo'..

E ovo je nazalost potpuno tacno. Kad vidis ko sve danas sastavlja racunare i sta sve rade sa komponentama muka te uhvati...

Sto se tice kurseva i knjiga... ja licno mislim da je sve to bezveze. Zasto? E pa ni kursevi ni knjige te nece nauciti nicemu novom sto vec ne pise u uputstvu za instalaciju bilo koje hw komponente koji se ili dobijaju u paketu sa opremom koja se ugradjuje ili se lako moze pronaci na internetu samo je problem sto to malo ko od tih koji sastavljaju racunare cita. Knjige te mogu nauciti nekim osnovnim principima ali sve ostalo je bez veze zato sto se tehnologija mijenja brze nego sto neko moze da objavi, odstampa i distribuira jednu klasicnu knjigu, pa je vecina informacija koje se tu mogu naci vec zastarjela.
Znaci sto se tice sastavljanja hardvera zakon je internet i naravno Google ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2004, 09:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
otvoris kuciste i vec si se obrazovao :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]