BSE je napisao:
Jock3r je napisao:
GTK_Marko je napisao:
http://www.n2-shop.com/veciod15inca/product/view/6/1507
Intel Pentium Dual-Core 2,0GHZ
EKRAN: 17,3" LED Backlit HD Anti Glare 1366x768
RAM memorija: 3GB 1333MHz
HARD DISK: 320GB 5.400rpm
GRAFIKA: AMD Radeon HD 6490M (1 GB)
Cijena: 1 188.00 KM
Bio je i model sa nekom šlb grafičkom, vjerujem nekih 100KM manje.
Slab procesor, mala reza za tu dijagonalu...
@supermanijak Pogledaj Asus, ja imam i prezadovoljan.
slab procesor za sta? za kuckanje texta, surfanje netom ti vise nista ni ne treba
Slab u odnosu na druge procesore, sada su Core i3 prihvatljivi; slab za tu cijenu (1188 KM); slab za toliku dijagonalu jer bi se na toj dijag. trebali obavljati složeniji zadaci (što ovdje nije moguće, jer je nisak reza za tu dijagonalu, tako da je ovaj laptop nekako FAIL). Ali za tipkanje i net ne treba više, to je tačno.
<Enter_name> je napisao:
Meni je uvijek bilo pitanje čemu 17" na laptopu... postaje prevelik i pretežak da bi bio lako prenosiv, a za ekvivalentne pare se može sastaviti dobra desktop mašina...
Sve ima svoju svrhu. 17'' je ''desktop replacement'', za one koji neće svaki dan nositi laptop na posao, u školu, dakle treba im malkice veća dijagonala, rezolucija i nešto jači hardver, a nemaju mjesta u stanu za desktop koji će da zuji, tandrče, skuplja prašinu, zauzima prostor, vuče kablove itd. Staviš ga na mali stolić, imaš skoro funkcionalnost desktopa, a estetski je prihvatljivije i komfornije. Ovo kažem kao vlasnik 17,3'' laptopa i zadovoljan sam, a nije uopše bio skup zbog te dijagonale. Nosim ga samo ponekad na putovanja. Dakle, sve ima svoju svrhu, osim cigareta.