banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 13:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 147  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kupovina laptopa?
PostPoslato: 07 Jun 2012, 20:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jun 2012, 17:33
BSE je napisao:
Jock3r je napisao:
GTK_Marko je napisao:
http://www.n2-shop.com/veciod15inca/product/view/6/1507

Intel Pentium Dual-Core 2,0GHZ
EKRAN: 17,3" LED Backlit HD Anti Glare 1366x768
RAM memorija: 3GB 1333MHz
HARD DISK: 320GB 5.400rpm
GRAFIKA: AMD Radeon HD 6490M (1 GB)
Cijena: 1 188.00 KM

Bio je i model sa nekom šlb grafičkom, vjerujem nekih 100KM manje.
Slab procesor, mala reza za tu dijagonalu...

@supermanijak Pogledaj Asus, ja imam i prezadovoljan.

slab procesor za sta? za kuckanje texta, surfanje netom ti vise nista ni ne treba
Slab u odnosu na druge procesore, sada su Core i3 prihvatljivi; slab za tu cijenu (1188 KM); slab za toliku dijagonalu jer bi se na toj dijag. trebali obavljati složeniji zadaci (što ovdje nije moguće, jer je nisak reza za tu dijagonalu, tako da je ovaj laptop nekako FAIL). Ali za tipkanje i net ne treba više, to je tačno.
<Enter_name> je napisao:
Meni je uvijek bilo pitanje čemu 17" na laptopu... postaje prevelik i pretežak da bi bio lako prenosiv, a za ekvivalentne pare se može sastaviti dobra desktop mašina...
Sve ima svoju svrhu. 17'' je ''desktop replacement'', za one koji neće svaki dan nositi laptop na posao, u školu, dakle treba im malkice veća dijagonala, rezolucija i nešto jači hardver, a nemaju mjesta u stanu za desktop koji će da zuji, tandrče, skuplja prašinu, zauzima prostor, vuče kablove itd. Staviš ga na mali stolić, imaš skoro funkcionalnost desktopa, a estetski je prihvatljivije i komfornije. Ovo kažem kao vlasnik 17,3'' laptopa i zadovoljan sam, a nije uopše bio skup zbog te dijagonale. Nosim ga samo ponekad na putovanja. Dakle, sve ima svoju svrhu, osim cigareta. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
ne znam s kakvim si se ti desktopima susretao al po meni je laptop bucniji od desktopa

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 20:45 
Početnik
Početnik

Ne znam ja sa kakvim sise ti laptopima sretao, moj Asus K72J je izuzetno tih. :)

Dovoljno je samo NE držati laptop u krilu ili krevetu da se ne nakupi prašine jer se tako ne može hladiti pa ventilator okreće max brzinom... i malo optimizovati process-e i start-up da ne zauzima load.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 20:47 
Početnik
Početnik

Još da dodam da zavisi dosta od modela, trenutnog zauzeća i još nešto: možda ti se čini da je laptop bučniji jer je bliže glavi (ušima). Kad legneš na krevet onda bi trebao uočiti pravu razliku. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 20:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Laptop je slabija prenosna verzija desktop računara, na kojoj se svjesno išlo na kompromise (sporiji disk, slabiji procesor, ograničena nadogradivost)... kome treba prenosna mašina onda je laptop logičan izbor, ali kao desktop replacement... :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 21:03 
Početnik
Početnik

Naravno da nikako ne može zamijeniti desktop, ja imam i desktop i puno mi je draži, ništa ne može zamijeniti otvaranje istog, čišćenje prašine, mijenjanje komponenata, gubljenje živaca zbog istih... :) a pogotovo ne može zamijeniti po performansama, kada se na laptopu radi nešto zahtjevnije odmah se zagrije, postane izuzezno bučan i nije to to...

Ali zar ne možeš shvatiti da neko nema mjesta za desktop ili mu smeta iz estetskih zbog ogromnog kućišta na podu, kablova, buke itd... a želi veći ekran da gleda u njega k'o čovjek a ne da škilji u 15,6'' sa 1366x768 pritom ne htjevši da isti nosa i prenosi ko zna gdje? Još jedna prednost većeg laptopa je veća komfornost tastature (veći razmak tastera, nisu svi onako nagurani, veći tasteri i ne fale neki tasteri kao kod nekih manjih laptopa.

P.S. Postoje i 18,4'' laptopi. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 21:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
postoje i veci od 18.4"
ne razumijem zasto oni koji nemaju mjesta za desktop ne uzmu onaj all-in-one fazon, zauzima koliko i laptop (dobro, mozda sitnicu vise zavisno od tastature) :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Odlični su mi izgledali kad su se pojavili Lenovo sa e2100 porodicom procesora.
Predvidio sam im svijetlu budućnost, ali sam omanuo izgleda.
Prosječnom korisniku treba All in One rješenje. Ili eventualno tablet. Mada laptop ima svojih prednosti.
Svi ste iznijele dobre argumente.
Ali ukoliko se ne radi o teškim 3D akrobacijama u vidu rendering programa, slažem se sa Jock3r-om.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
а која је поента all-in-one уређаја који заузимају мало простор као лаптоп а немају преносивост као код лаптопа?

разумио бих један такав уређај када би имао перформансе десктоп рачунара, али чисто сумњам да all-in-one уређаји имају тако добре перформансе и могућности као десктоп?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 21:40 
Početnik
Početnik

BSE je napisao:
ne razumijem zasto oni koji nemaju mjesta za desktop ne uzmu onaj all-in-one fazon, zauzima koliko i laptop (dobro, mozda sitnicu vise zavisno od tastature) :)
Pa i laptop je all-in-one, samo što je kod laptopa to ''all'' stavljeno u tastaturu, a kod tog tvog rješenja u monitor. :D

Sad ozbiljno: oni su skuplji. Ali su i veći. A ovaj laptop 17'' ipak ponekad možeš ponijeti ako ti zatreba za neke posebne prilike, dok ovaj baš i ne.

Pa ti uređaji su poredani ovako: desktop, all-in-one, laptop, ultrabook, notebook, netbook, tablet, smartphone. Ovi prvi imaju snagu i moć, ovi posljednji su mali i lako prenosni. Svako bira što mu treba, a današnji moblni telefoni se mogu koristiti i za net. Svako bira po svojim potrebama, na jednoj strani je sirova snaga, na drugoj prenosivost i ergonomija, pa ko šta voli, nek' izvoli. I opet, sve ima svoju svrhu i namjenu. ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

па ја говорим о томе да не видим поенту all-in-one уређаја. шта ће ти рачунар који има перформансе и заузима мало простора попут лаптопа, али није преносив. ако немаш простора купи онда нормални лаптоп и то је то

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 21:45 
Početnik
Početnik

Шајин je napisao:
а која је поента all-in-one уређаја који заузимају мало простор као лаптоп а немају преносивост као код лаптопа
Pa zauzimaju malo prostora, to je poenta. :D

Pazi ovamo:
laptop ima dvije prednosti - zauzima malo prostora i prenosiv je,
all-in-one ima jednu prednost - zauzima malo prostora kao laptop, ali ima veći displej,
desktop nema nijednu prednost u ergonomskom i estetskom smislu, ali zato jebe mamu ovim gore po pitanju pefromansi. Sve je u ravnoteži. ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 21:48 
Početnik
Početnik

Шајин je napisao:
па ја говорим о томе да не видим поенту all-in-one уређаја. шта ће ти рачунар који има перформансе и заузима мало простора попут лаптопа, али није преносив.
Ima još prednosti: obično je veći od laptopa (mislim na displej), tastatura nije vezana za displej pa je možeš pozicionirati gdje hoćeš ili kupiti neku bolju tastaturu... Ali u pravu si, ni ja nikad ne bih to kupio, ili laptop ili još bolje desktop. ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ја бих највише волио комбинацију неки преспреман десктоп и лаптоп било какав да имам кад негдје идем. мада може и неки екстра лаптоп не бих се ја љутио :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 21:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
i kod AIO ne moras da brines oko baterije :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 21:54 
Početnik
Početnik

Još jedna prednost all-in-one je što se obično na isti može priključiti TV, pa ga koristiš i kao televizor, a ima recimo 24'' ili 27'' inča. Ali ja najviše volim stare, dobre desktope. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 21:56 
Početnik
Početnik

BSE je napisao:
i kod AIO ne moras da brines oko baterije :D
To ne moraš navoditi kao prednost jer on nije prenosan. :) Ali baterija može biti prednost, kad nestane struje (a kod mene često nestaje) laptop ostaje, jelte, uključen... dok ja jebem majku seljčku onim iz elektro******* :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
postoje i nettop varijante za one koji nemaju prostor, ili cak miniITX kucista u koje se mogu nagurati jake konfiguracije

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 22:53 
Početnik
Početnik

Ma svašta ti danas postoji... za svakog ponešto. ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 22:54 
Početnik
Početnik

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 147  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]