banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 12:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jan 2012, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ne znam sad da li je ovo spominjano na ovoj temi, 30 strana je mnogo za pregledati ali sinoc sam saznao jednu zanimljivost na Discoveryju koju nisam znao ranije.

Naime, jeste mi bilo poznato da je Henry Ford bio jako blizak sa nacistickom partijom i vjerovatno je obrnuo mnoge pare uz pomoc svoje automobilske industrije (Ford je cak dobio najvazniji orden koji su nacisti dodjeljivali stranim drzavljanima) ali nisam znao da je Hugo Boss takodje bio clan nacisticke partije i da je dizajnirao odjecu clanova naci partije i uniforme SS-a.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 17:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Boss joined the Nazi Party in 1931, two years before Hitler came to power.[2] By the third quarter of 1932, the all-black SS uniform (to replace the SA brown shirts) was designed by SS-Oberführer Prof. Karl Diebitsch and Walter Heck (graphic designer).[3] Hugo Boss company produced these black uniforms along with the brown SA shirts and the black-and-brown uniforms of the Hitler Youth.[4][5] Some workers are acknowledged to have been French and Polish prisoners of war forced into labour.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 17:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Plus letačke jakne za lovačke i bombarderske eskadrile koje i sad izgledaju vrhunski dizajnom i još se prodaju. Al su paprene cijenom :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Poznati simpatizeri su bili i Walt Disney i Ingvar Kamprad (osnivač i vlasnik lanca IKEA, jedan od najbogatijih ljudi Švedske), Edward VIII (engleski kralj koji je abdicirao da bi se oženio sa Wallis Simpson)...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
http://www.mondo.rs/s234482/Info/Info/P ... _sina.html

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Hertzog je napisao:
http://www.mondo.rs/s234482/Info/Info/Press_izbor/Telegraf-_Hitler_je_imao_sina.html

Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0N5Av2FY914[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
"Jednog dana, dok sam sekla seno sa ostalim ženama, primetila sam nemačkog vojnika sa druge strane ulice. On je nosio svesku i izgledalo je kao da nešto crta. Svim ženama je to bilo zanimljivo i interesovalo nas je šta on to crta. Odlučila sam da mu priđem", ispričala je Šarlot.

Njih dvoje su započeli kratku vezu i Šarlot je ostala u drugom stanju.

Ova brzina plođenja me podsjeća na jednog forumaša :)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 19:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ne znam da li je već bilo. Ko zna, možda sm i ja ostavio ranije, obojene slike iz doba nacističke Njemačke.

http://www.balkan-express.org/template- ... jemake#615

Jedna pokazuje da što se tiče Srbije nije se mnogo toga promijenilo, a ni za Libiju...

Spoiler:
Slika

A druga pokazuje zašto je bilo toliko Nijemaca :D

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 10:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Strasne slike one u boji. Izgleda prosto nestvarno, toliko je oko naviklo na crno-bijele fotografije.

A sto se tice Adolfa, da jos dan danas ima raje -i to srpske!- koja se pali na njega i njegov rasizam, to mi je apsolutno nepojmljivo.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2012, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Uklonjen nadgrobni spomenik Hitlerovim roditeljima u Lincu (Austrija) jer je korišten kao mjesto hodočašća za desničarske krugove.

Spoiler:
Slika
Slika

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2012, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Kad smo kod ove teme o nacistima da li ste mozda nekad gledali
Beate-Ushe TV i kako je dobila ime?
http://www.beate-uhse.tv/de/home.html

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012, 10:52 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Nov 2010, 10:17
“Mesijanski kompleks” diktatora - Hitler bio kokainski zavisnik
Spoiler:
U izvještaju, koji je ležao zaboravljen od rata do danas a koji je nedavno objavljen, navodi se da se “jevrejska fobija” nacističog diktatora povećavala sa sve bližim porazom, prenose svjetski mediji.

Analizu, koju je objavio Univerzitet Kembridž, naručio je naučnik Mark Abrams, a napisao ju je njegov kolega sa Kembridža Džozef Mekardi. Abrams, svjetski pionir u marketinškom i istraživanju javnog mnjenja, tokom Drugog svjetskog rata radio je sa Bi-Bi-Sijevom jedinicom za analizu prekomorske propagande i Odborom za psihološko ratovanje.

“U vrijeme kada je napisana analiza, ratna sreća se okretala protiv Njemačke”, naveo je Skot Entoni, istoričar sa Univerziteta Kembridž, koji je istraživao Abramsa i tako naišao na ovu studiju.

“Kao odgovor na to, Hitler se okrenuo domaćem frontu”. Mekardi je prepoznao da se, suočen sa propašću na spoljnom planu, vođa nacista fokusirao na “unutrašnjeg neprijatelja” - prije svih na Jevreje. “Budući da sada znamo da je 'konačno rješenje' počinjalo, ovo je uzbudljivo štivo za čitanje”, rekao je Entoni.

Abrams je smatrao da transkripti Hitlerovih govora mogu da otkriju skriveni sadržaj i nesvjesne ideje neprijatelja. Analiza, koja je nedavno otkrivena, zapravo je fokusirana na govor koji je Hitler dao preko radija 26. aprila 1942. godine.

“Taj sadržaj odražava njegove morbidne mentalne tendencije”, navodi se u uvodu izvještaja. Te tendencije kategorisane su po terminima “šamanizam”, “epilepsija” i “paranoja”.

“Šamanizam” se odnosio na Hitlerovu histeriju i potrebu da se hrani pozdravima mase, dok su druge dvije tendencije karakteristike koje su se razvijale vremenom. “Epilepsija” je pokrivala njegovu nemilosrdnu i hladnu crtu koja je kombinovana sa gubitkom hrabrosti kada mu planovi propadnu.

Mekardi u analizi kaže da se na osnovu Hitlerovog govora vidi da je on bio čovjek “koji je ozbiljno razmatrao mogućnost poraza”.

“Paranoja” je treća tendencija koja najviše zabrinjava i koja se vidi kroz “mesijanski kompleks” diktatora, zbog koga Hitler vjeruje da predvodi izabran narod na krstaškom pohodu protiv zla koje je otijelotvoreno u Jevrejima, navodi se u analizi.

U bilješkama na kraju analize o “jevrejskoj fobiji” navodi se da je Hitler Jevreje smatrao ne samo prijetnjom Njemačkoj već “univerzalnom dijaboličnom agencijom”. Sada se zna da se nedjeljama prije govora počelo sa radom na “finalnom riješenju” i pokušaju uništenja cijele jevrejske populacije.

“Hitler je bio upetljan u mrežu vjerskih zabluda”, zaključuje Mekardi. “Jevreji su inkarnacija zla, dok je on duh dobrote. On je bog koji može da pobijedi zlo”, navodi on u studiji. Nedavno otkrivena analiza sada je smještena u Abramsovu arhivu u Kembridžu i dostupna je istraživačima.
Firer - kokainski zavisnik

Adolf Hitler je bio zavisnik od kokaina, nekontrolisano ispuštao gasove, kao posljedica vegetarijanske ishrane, i primao injekcije sa sjemenom mladih bikova kako bi bio u formi za seks, otkrivaju dokumenti koji će se uskoro naći na aukciji.

Povjerljiv izvještaj, na 47 strana, o Hitlerovom zdravstvenom stanju, sačinjen je nakon rata u razgovoru sa šestoricom njegovih ljekara.

Iz njega se saznaje da su Hitler i Braunova imali seksualne odnose i da je firer primao injekcije sa sjemenom mladih bikova kako bi podstakao svoj libido. Hitler je koristio kokain da bi umirio bol u sinusima i grlu, ali su ljekari bili primorani da mu smanje dozu, jer je postao zavisnik od droge koja je podizala njegovo raspoloženje.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012, 12:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Знам да је она дебела крмача Геринг био овисник о морфијуму (морфину).

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kokain je pre upotrebljavan kao anestetik, sto se ovde i navodi, ali je zbog zloupotrebe izbacen, pa se najcesce koristi lidokain. Tako da postoji mogucnost da je zbog terapije uzimao kokain

U svakom slucaju i dan danas jevreji predstavljaju najvecu pretnju svetu, drze celu ekonomiju i taj lobi je teeesko razbiti. Hitler je to znao, samo je metoda resavanja bila pogresna. Mislim da bi nacionalizacija bila dosta bolje resenje jer bi bez rata dobili ono sto su hteli, nesto na principu J Americkih zemalja

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012, 12:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Problem nisu Jevreji, nego liberalni kapitalisti, multinacionalne kompanije i ostale zlocinacke organzacije. To su najveci fasisti na svijetu.
Druga stvar je sto tamo ima dosta Jevreja. Ljudi su uvijek imali pare. Prirodni talanet, sta li. Ali sigurno ima i neJevreja.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012, 12:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ташко je napisao:
Ljudi su uvijek imali pare. Prirodni talanet, sta li. .

Ako stalno živiš u strahu od progona nećeš svoje bogatstvo gomilati u nekretninama nego u parama,zar ne?

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Logicno.

Ja nisam na njihovoj strani, ali ni protiv njih. Ne znam kako da se "odrazim". Ne vladam istorijom bas najbolje...
Kontam da oni nisu bas toliko naivni i bezgresni; sto nikako ne opravdava pogrom koji je vrsen nad njima.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2012, 19:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2012, 10:28
_зока je napisao:
Ташко je napisao:
Ljudi su uvijek imali pare. Prirodni talanet, sta li. .

Ako stalno živiš u strahu od progona nećeš svoje bogatstvo gomilati u nekretninama nego u parama,zar ne?

Tacnije u zlatu.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2012, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Prije neki dan sam gledao njemački film "Sofija Šol", riječ je o Njemcima u Njemačkoj koji se nisu slagali sa Hitlerovom politikom, uglavnom studenti koji su lijepili plakte i djelili letke upozoravajući obični narod da će rat izgubiti.

Film govori o suđenju bratu i sestri, kojim će na kraju biti odrubljena glava na giljotini. Tužan i potresan film.

Koliko vidim pokret Bijela ruža je imao odjeka među intelektualcima.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2012, 18:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Takvi pokreti u Njemackoj su bili skoro pa na nivou statisticke greske. To sto se Svabe peru je drugi par opanaka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]