banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2004, 19:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2004, 17:46
Zasto se ne cuje, i ne cuju? Zasto samo na forumu filozofija, zar Bog nije jaci od sotone, zasto u praksi vladaju losi, a ako dobri vladaju sto ne govore i rukovode?
Da cujem!

Poslednji put menjao BY3 dana 03 Mar 2004, 23:32, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2004, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Ово звучи као наредба, рекло би се...

Да ли је теби познато ко је кнез овог света ? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2004, 20:52 
Pripravnik
Pripravnik

Znam Gospode, al sta je knez no ako ga ne pustimo.
Tvoj Sin bozji – Princ medj princevima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2004, 23:26 
Pripravnik
Pripravnik

Maran ata tako pise, ali ja ne vjerujem u to. Mislim da je iko dosljedan sebi I izdrzi biti savrsen odredjen period sto znaci biti uzdrzan od grijeha I ako takav covjek ima kvalitet stecen kroz duzi period trazenja istine, odnosno sebe, odnosno boga – to je revolucionar I toga obozavaju I zele neki I da ubiju, ali takva smrt je prava stvar – mislim ako mora biti, jer takav covjek izaziva na sebe ``Kneza``-njegove nesvjesne sluge

Medjutim Knez vlada jer bog I anjeli su otklonjeni od ljudi, jer ljudi grijehom prvi se otklonise, zato nikog nema I knez rukovodi – zbog greha covjeka – ne Adamovog, vec sopstvenog u zivotu.

A koliki je period da neko ne ucini grijeh, da da oprosti bog, ali kad se covjek zaduzi u boga I bog trazi I ne dobije, tada bog se otklanja od covjeka I eto kneza.
Da nema covjeka-rjesenje u adaptaciji drustva?sad ne znam, ali zna taj nadcovek

Gledao sam na TV a pravi covjek ne gleda TV barem u jednom vecom periodu zivota, a sto kasnije uslovi posao kojim se bavi, bio je jedan Episkop – mislim iz Amerike, on je rekao>ovako otprilike ``Da je kao najuzviseniji zadatak svakog duhovnog coveka, vjernika, prinositi narod oko sebe Bogu, a to moze taj kompletan covjek, barem u tom jednom periodu`` jos je rekao bitno za ovo ali se ne secam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2004, 03:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Много погрешака синко у твом тексту. Ево само укратко Православне исправке:

1. Не тражимо ми Бога, него вапимо Богу да нас чује, услиши наше молитве, и спасе нас. Дакле, обрнуо си.

2. Кнез влада само ако си му се препустио. Ако си се покајнички обратио Богу да те спасе, и Он а и анђели Његови су уз тебе да те бодре да истрајеш. Јер, иако си се иправио и кренуо правим Путем, ако синеопрезан, опет можеш пасти и скренути са Пута.

3. НИкада с еБог не отклања од човека, него човек се отклања од Бога, тражећи помоћ другде, а не код Бога.

4. Приносити народ око себе Богу може сваки вернк својим личним примером и узором. Чак није потребно ни некакво активно проповедање. Али, ако се и оно изводи, али на умереном нивоу, ненападно, још је боље. Савремена телевизија је за избегавање. Тамо има све мање корисног да се види. Природњачке емисије лупају о еволуцији, филмови су пуни разврата и насиља... једино спортски догађаји јо некако да вреде... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2004, 08:29 
Pripravnik
Pripravnik

Ti znaš Gospode

Dakle svi skrenuše od tebe, jer da nisu čuo bi se takav čovjek u vlasti i uzdio narod po mjeri i društvo bi bolje bilo, ta što je to tebi Gospode

zato - Blagoslovi me jos Gospode

Taj vladika je u kontekstu onoga da svako prinosi ljude bogu rekao pre tog ``da su svi ljudi u stvari u svrsi svestenici``koji prinose djela bogu, znači I druge

I sport nije više viteška igra, npr.kao nekoć u naših sokolova, djedova kad igrahu momci kao jedno i imaše posebne danas zaboravljene igre. Današnji sport umnogočemu mi je pre ludost nego normalnost, ali obzirom na kržljanje i nekretenje na šta smo genetski određeni nomadenjem naših djedova, kao rehabilitaciju sport i prevdam, iako bolje je da fizički rad bude sport.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2004, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Maran Ata je napisao:
Ne tražimo mi Boga, nego vapimo Bogu da nas čuje

Pa to i jeste problem što vi ne tražite Boga. A time Ga i ne slušate i ne poznajete Sveto Pismo koje kaže:

Sada dakle upravite srce svoje i dušu svoju da tražite Gospoda Boga svoga; nastanite i zidajte svetinju Gospodu Bogu da unesete kovčeg zavjeta Gospodnjega i sveto posuđe Božije u dom koji će se sazidati imenu Gospodnjemu. (1. Dnevnika 22,19)

Tražite Gospoda i silu njegovu, tražite lice njegovo bez prestanka. (Psalmi 105,4)

Poslušajte me koji idete za pravdom, koji tražite Gospoda; pogledajte stijenu iz koje ste isječeni, i duboku jamu iz koje ste iskopani. (Isaija 51,1)

Sijte pravdu, žećete milost; orite krčevinu, jer je vrijeme da tražite Gospoda, da bi došao i podaždio vam pravdom. (Osija 10,12)

Ako dakle vaskrsnuste s Hristom, tražite ono što je gore gdje Hristos sjedi s desne strane Boga. (Kološanima 3,1)

Citiraj:
Nikada se Bog ne otklanja od čoveka

I onda će se raspaliti moj gnjev na njih, i ostaviću ih, i sakriću lice svoje od njih; oni će se proždrijeti, i snaći će ih zla mnoga i nevolje; i onda će reći: da me ne snađoše ova zla zato što Bog moj nije posred mene? A ja ću onda sasvim sakriti lice svoje za sva zla koja učiniše obrativši se k drugim bogovima. (5. Mojsijeva 31, 17-18)

I reče: sakriću od njih lice svoje, vidjeću kakav će im biti posljedak, jer su rod pokvaren, sinovi u kojima nema vjere. (5. Mojsijeva 32,20)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2004, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Није лако бити буква. Покушајмо објаснити букви у чему је разлика између "тражити Бога" и "вапити Богу за помоћ".

У првом случају је реч о захтеву, и као да постављамо некакву обавезу пред Бога да нам он услиши наше молитве.

У другом случају ми, баш као што и треба, вапимо Господу за помоћ, а на Њему је по милости Његовој да ли ће наше вапаје услишити или не.

Дакле, реч је о два потпуно различита приступа где у првом случају долази до изражаја људска городст, а у другом - људска немоћ да ураде ишта без милосто Господње.

Наводе Библије увек треба гледати у ширем контексту, а не као буква. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2004, 14:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Maran Ata je napisao:

Наводе Библије увек треба гледати у ширем контексту :wink:

Za takvo šta Sveto Pismo treba poznavati. Istraživati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2004, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ајде !!! 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]