banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 03:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Mar 2012, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
alkibijad je napisao:
Ne kontam,jel vojska Srbije samo profesionalna,il gradjani mogu ici na dobrovoljno odsluzenje vojnog roka?

Pa profesionalna je, ali ima ogranicen broj koji se mogu prijaviti dobrovoljno da sluze, sa mogucnoscu ako se dobro pokazu da dobiju posao kasnije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 10:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
jellyfish je napisao:
drinin vuk je napisao:
Citiraj:
А нашим колегама форумашима који паламуде да им пасош Србије не треба већ ће прво да искористе држављанство да оборе ову "издајничку" власт, могу само поручити "дечко, ајде олади"

признајем пронашао сам се донекле у овом твом посту.Али вјероватно због тога што си ти поједине постове схватио на начин да је то некоме једини циљ,дакле срушити издајнике.Навео сам то као само једну од могућности и једно од права. Друго потпуно се слажем око тога да је двојно држављанство сасвим ок,нарочито на географском простору на ком се налазимо.

А ко си ти да одређујеш људима у Србији власт? Ако желиш да живиш тамо онда ти не треба двојно држављанство, онда иди живи тамо и гласај. Ако живиш овде онда гласај овде. А не да ви националисти одређујете и људима у Србији националистичку власт. Доста сте нам својим гласањем овде упропастили све, а сад би хтели и Србе из Србије да враћате у прошлост.
Не кажем да је власт у Србији савршена, али људи тамо имају право да бирају јер тамо живе. Како би се ти осећао да ти неко бира власт, а живи негде на дугом крају света. Као муслимани што су побегли у рату, па гласају и нама одређују судбину овде. Ако хоће да се врате треба им дати право да гласају, а не живе у Шведској или Немачкој, а овде бирају националисте из рата. Тако и ово. Ти би хтео да људима у Србији бираш националисте, а живиш овде.

Иако сам свјестан да су наша виђења другачија,надам се да ћеш прочитат овај пост. ;)
И да изгледа да свој аргумент заступаш са дозом предрасуде,о мени,као неком ко се изјашњава као српски националиста,нема потребе.

Ко сам ја, Србин, човјек који је пола свог живота провео на територији Србије,поносан што је грађанин Републике Српске која политички али и у сваком другом смислу искључиво се ослања и искључиво зависи од политике званичног Београда. Сасвим довољно!

Као што рекох, више времена проводим тренутно тамо,водим се као домаћи студент,са те стране дакле немам неку велику корист од самог држављанства,иако сам исто могао и раније гањати. И као што рекох,сматрам РС својом отаџбином,иако на Србију гледам као на темељ који сви ми који волимо РС морамо очувати. Што се гласања тиче, споменуо сам то као један од мотива,јер зашто не бих могао гласати у 2 државе? Или да кренем другачијом линијом, зашто са држављанством Србије не бих могао имати сва права као и сваки други држављанин Србије? Због тога што сам рођен у Сарајеву,или што сам основну завршио у ЗВ,или можда што говорим ијекавицом?

Е ту сам те чекао,ми националисти. Кладим се да сматраш и Двери националистичком партијом? Да ли је Богољуб Карић националиста? Када сам себи одговориш на ова питања,схватићеш суштину. Поштујем ако ти волиш Европу,НАТО,Америку,али то ти не даје за право да националне опције кудиш највише из незнања. Упропастили овдје? А гдје то?

Ја као националиста сам у позицији тренутно,не због тога што госн Додика сматрам најбољим и најпоштенијим човјеком,што мислим да је његова политика довољно национално јасна,већ због тога што у неким другим партијама које се представљају,баш онако како ти мишљење имаш су углавном у одборима највећи шљамови и највећа багра. РС мора бити поносна на сва своја досадашња вођства,од СДС до данас СНСД-а,јер сви су они на овај или онај начин допринијели каквом таквом просперитету.

И што се задњих реченица тиче, ти евидентно не разумијеш најбоље појам држављанин,или ти појам држављанство, демократско право уколио је Уставом једне земље прописано, је да свак ко посједује држављанство има право да бира и да буде изабран,дакле не ради се ту о неким моралним принципима већ законским прописима. Што се националиста тиче,било би добро да су они на власти или да се они кандидују,већи је проблем што су шовинисти на листама углавно,попут Бакира,Златка,Боже и других.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Imam državljanstvo Srbije i uzeo sam ga kada sam se prebacivao na faks u Srbiji jer za nas Srbe iz FBiH ne važe posebni odnosi sa Srbijom tako da bih bez državljanstva bio stranac iako se ja u Srbiji tako ne osjećam. Jednu godinu rata sam i proveo tamo. Deda mi je iz Srbije. Svi ostali Srbi u regionu osim Srba iz FBiH su imali pravo školovanja pod istim uslovima kao i državljani Srbije. I danas je tako što nije uopšte fer.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
hercegovac27 je napisao:
Svi ostali Srbi u regionu osim Srba iz FBiH su imali pravo školovanja pod istim uslovima kao i državljani Srbije. I danas je tako što nije uopšte fer.

A zasto oni nemaju pravo kad svi drugi imaju? Njih je mali broj, ne vidim zasto je to problem?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
jellyfish je napisao:
hercegovac27 je napisao:
Svi ostali Srbi u regionu osim Srba iz FBiH su imali pravo školovanja pod istim uslovima kao i državljani Srbije. I danas je tako što nije uopšte fer.

A zasto oni nemaju pravo kad svi drugi imaju? Njih je mali broj, ne vidim zasto je to problem?

Pa šta ako je mali broj! Dobar dio Srba iz regiona su Beograd vidjeli samo na karti! Zašto bi recimo neki Crnogorac ili Srbin iz Republike Srpske imao veća prava od mene. Riječ je zaista o diskriminaciji. Otac mog starog je iz srca Šumadije. I stari je tamo proveo određeno vrijeme kao i ja i sada da ja imam manje prava nego Srbin iz recimo Šipova ili Crnogorac iz Podgorice. Nije fer! Srbima iz Hrvatske ne zamjeram jer su gore prošli od nas i prirodno mi je da njima omoguće da se školuju pod istim uslovima. Imam državljanstvo ali mi ne pada na pamet da glasam u Srbiji jer ne živim tamo. Nadam se da Srbija neće dozvoliti Srbima iz regiona da glasaju u Srbiji ako tamo i ne žive iako imaju dvojno državljanstvo. Hrvatska je to omogućila zbog čega je tamošnje stanovništvo kivno. Ne plaćaš porez u toj državi a odlučuješ o njihovoj sudbini. To ne postoji ni u jednoj normalnoj državi.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Морам да се осврнем на ову вест о страдању 6 младих у новосадској дискотеци.

Значи, ужас један. А све то постаје још горе када се зна да је пре 4 године у једном кафићу страдало 8 младих.

И ко је одговарао? Онај који је запалио локал и газда локала.

А где су градске власти? Јел одговарао неко из инспекције?

Нико!

И опет се све поновило и опет ће да одговара власник локала а неће одговарати они који су му дали дозволу да ради иако није испуњавао све услове.

Саучешће породицама.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Саучешће породицама.

:(

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2012, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.kurir-info.rs/dunja-ilic-ucl ... nak-162478
лдп је од данас званично странка курви, педера и наркомана.

најгоре је што има омладине која се ложи на ове типове те ће због њих гласати за ову распалу партију

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 00:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Пеле Мали je napisao:
http://www.kurir-info.rs/dunja-ilic-uclanila-se-u-ldp-clanak-162478
лдп је од данас званично странка курви, педера и наркомана.

најгоре је што има омладине која се ложи на ове типове те ће због њих гласати за ову распалу партију

А чиме се госпоја бави осим што воли да се слика нага?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ako nisi upoznat sa opusom njenih soneta i vokalnih mogucnosti,onda internet zalud trosis.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 06:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Šteta što bombardovanje Srbije nije potrajalo bar koju godinu, možda bi od njih to napravilo ljude, narod i naciju.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2012, 02:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
old fashion men je napisao:
Šteta što bombardovanje Srbije nije potrajalo bar koju godinu, možda bi od njih to napravilo ljude, narod i naciju.

Eugene,iz sveg srca ti zelim resetanje osiromasenim uranijumom,mozda te to dovede pameti,kad vec razum i logika nisu.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2012, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.nspm.rs/hronika/u-novom-sadu ... icije.html

Slika

Slika

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2012, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Доће и инвалиду Чанку крај,само полако. :angry1:

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2012, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Пеле Мали je napisao:
http://www.nspm.rs/hronika/u-novom-sadu-pojavili-se-bilbordi-lsv-kojima-se-poziva-na-formiranje-vojvodjanske-policije.html

Slika

Slika

:angry4: :angry1: :x

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2012, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Tačno je nevjerovatno šta se iz dana u dan radi, a Beograd skrštenih ruku..

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2012, 22:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A šta treba da uradi? Da pošalje policiju da nalupa autonomaše i onda im da argument u priči o tlačenju iz Beograda?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2012, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не чуди мене ништа као коалиција,пази ти то : Жарко Кораћ,Соња Бисерко, Вук Драшковић,Чедо Јовановић, Ненад Чанак, Наташа Кандић, избаци уљеза. :lol: :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2012, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
A šta treba da uradi? Da pošalje policiju da nalupa autonomaše i onda im da argument u priči o tlačenju iz Beograda?

не, било би довољно да не буде у коалицији са њима.
то што ДС наступа заједно са ЛСВ на изборима само говори да и они подржавају ову политику.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 06:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Danny ^_^ je napisao:
Tačno je nevjerovatno šta se iz dana u dan radi, a Beograd skrštenih ruku..

Ne sjedi Beograd skrštenih ruku, Beograd je uvijek tu kada treba sjebati Srbe ili poslati batinaše na njih, tu je jebeni Beograd ne sekiraj se... (uh kako mi je odvratan naziv Beograd, je'l još nekom?)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]