banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2004, 13:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
Solomon se bas za**bo! Nista nije naucio od Adama. Bas mi je zao takvih ljudi. Niko ne treba da stane covjeku na put ka Bogu pa ni zena ali takve zene koje to cine su samo jos jedna u nizu prepreka i ne treba ih trpati sve u isti kos. Zato je vazna seksualnost o kojoj smo vec pisali na toj temi -da ti dodje Mis Brazila i zaplese ti u krilu a ti joj kazes izvini moram da idem pocinje sluzba u crkvi za pola sata a opet da ne iskaces pred zene s Krstom vicuci "bjez sotono!" (ili da si erotofobican :) ).
Izbalansiraj se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2004, 13:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
Izviđač je napisao:
E rio gdje ima djevojka koja se ne pari? Ta mora da je neka ludaca? To je prije bilo, u vreme babe moje. Sad u drustvu popularan nemes biti ako se ne seksas sto vise.

ima "izvidjac", ima!
i uvjeravam te, nisu ludace vec nose svoje ime "djevojka", u punom znacenju!....(djevojka-od rijeci djevica, djevojastvo-djevicanstvo).

istina je da zivmo u vremenu poremecenih vrijednosti, pa eto, mnoge zovemo djevojkama a ni sami neznamo sta ta rijec znaci.
rijeci se nisu mijenjale hiljadama godina, ali zato ljudi jesu...

dobro ti rece..."sada u drustvu nemozes biti popularan ako se neseksas sto vise".ali pitacu te...zasto zelis biti popularan?zasto bi djevojka trebala biti popularna?

ima vrijednosti vece od popularnosti koje ti ljudi daju!

jer sta su ljudi?mjenjaju svoje stavove kao sto vijetar mijenja pravac.
danas ce reci dobro je kad si ovakav, a sutra, dobro kad si onakav.

zato dopusti da ti ja dam savjet za vjecnost!
da ti pokazem stijenu koju ni sve oluje nisu mogle pomjeriti.nesto sto ces nositi sa sobom u vjecnost i nesto sto ce ostati u vjecnosti.
"samo djela Ljubavi, traju u vjecnost!"

ostavi se popularnosti.to ti je kao moda...ove sezeone je ovako sljedece onako.ispuni srce svoje blagom koje nece istruliti ni usmrditi se.ispuni ga ljubavlju.
jer, prijatelju, tebe i sve nas, ceka vjecni zivot, a u tu vjecnost mozemo ponijeti samo ono sto vjecno i traje,a da li je to popularnost, vidi sam.
danas si fotomodel, fudbaler, glumac,...a sutra te niko nezna.

sta je to sto vjecno traje?
Ljubav!
jer ljubav, to je drugo ime za Boga!a Bog je jedini vjecan.nestvoren i neprolazan.njemu jedinom nema ni pocetka ni kraja.on se jedini nikad nemijenja, pa je prema tome i vjecan.

ako je popularnost vjecna, trebalo bi da je onda i popularnost drugo ime za Boga,a da li je?
ja nesto nisam siguran da je Bog popularan.
kad se on prije 2000 godina pojavio ovde na zemlji, bio je toliko "popularan" da su ga razapeli na krst!

no Bog je ljubav.a kako to znamo?
pa kako nazvati drugacije, kad neko kome uopste nije potrebno dodje u tvoju zemlju i pokaze ti kako trebas zivjeti, sta trebas raditi i na kraju ti pokaze svojim dobrovoljnim stradanjem, u kakvoj opasnosti zivis i od cega treba da se spasavas?

jedino je ljubav vjecna, jer ona je drugo ime za Boga.

Bog te blagoslovio i ispuni ti srce svojom presvetom ljubavi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2004, 13:48 
Majstor
Majstor

Vader je napisao:

rio je napisao:
Marija je svetica svetija i od Solomona, Davida i Samsona...zajedno!

Ni blizu.

vader.nije mi jasno sta znaci ovo.
ni blizu ona sveta kao oni, ili ni blizu oni sveti kao ona?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2004, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ni blizu ona sveta kao oni, pogotovo kao David i Solomon, za Samsona ne mislim da je bio duhovna veličina kao oni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2004, 19:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog!

Pozdrav ucesnicima teme!

Meni je zelja da vam se malo prikljucim i dam svoje misljenje,sto se zena tice :)
Slazem se sa mnogima koji kazu da je zena uzrok mnogim problemima.
Zena.kao zena zna biti veoma bezobrazna,svesna svoje ljepote,koju joj je Bog podario kao iskusenje kroz zivotnu misiju na zemlji.
Zena zna biti veoma dobar prijatelj svome saputniku,i ljuti neprijatelj doticnome.(Tako govore Kur`anski ajeti)koji se u praksi veoma ocito mogu primjetiti.
Ja,kao zena,odrasla u islamu,upucena u vjeru(hvala Stvoritelju) ne dozvoljavam sebi ruzna djela,cak ni poglede upucene bilo kojoj strani.
Moj "hidzab" me stiti od ljuckih pogleda,od sejtanskog dodira,od prljavstine ovog svijeta.Moja vjera me stiti od sejtanskih prigovora,nagovaranja,i ko god ima imalo respekta od Svevisnjega nece se upustiti u takve stvari.
Da,mi smo veliko iskusenje poslato od Allaha,a sejtan koisti zensko tijelo u zavodjenju i sirenju bluda.Tesko onoj koja je se razgolitala i uputila ulicom i koja uziva u pogledima nepoznanika.
Zelja mi je da naglasim,da se iskrene vjernice klone,mijesanja u nepravilnosti,da iskreno srce predano Uzvisenom nesmije napraviti pogreske u svom zivotu.
Ne zelim svojim prigovorima nikoga da uvrijedim,ali imateli vi utisak da "prave"muslimanke ne navode nikoga na zlo?Imateli utisak da je muslimanka u istinu samo cista zena?
Mislim,takodje da je pogresno uporedjivati hazreti Merjemu sa bilo kim.

pozdrav :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2004, 23:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Feb 2004, 14:35
Također ne vjerujem da Marija je bezgrešna bila, ona jest začeta bila posebno i rodila sveto, ali nije bezgrešna. Niko sem Hrista nije savršen, i Kur'an tako slovi.

Dženeta, kao pravu vjernicu mislim da bi trebala pozdraviti jednom i sa Pomoz Bog!, time bi izašli iz okova Muhamedovog putoka, u potoke sviju božjih proroka.

Dzenita je napisao:
vjera me stiti od sejtanskih prigovora,nagovaranja,i ko god ima imalo respekta od Svevisnjega nece se upustiti u takve stvari.

sejtan koisti zensko tijelo u zavodjenju i sirenju bluda.Tesko onoj koja je se razgolitala i uputila ulicom i koja uziva u pogledima nepoznanika.

Nemoguće je Dženeta ne pasti u takvu stvar, a duhovno jakomu čovjeku i sitnica je dovoljna da ga uništi, a neko drugi manje duhovan sa strane to permanentno radi npr. greh. Kome je više dato više od njega se i traži.

Mnogo te pozdravljam junakinjo čestita! Ali mislim da te djevojke koje ističu stidna mjesta nisu svjesne i Allah im neće zamjeriti mnogo, jer i nemaju pojam grešnosti, taj dar nisu primile, barem u ranoj mladosti kad impuls razgoličenja ih hvata, - tu treba društvo i porodica stimulativno djelovati. Vader je lijepo pre par postova rekao da su to iskušenja ovog doba koja nas ne trebadu smetati. Čitav TV ekran pun je toga, užas i haos, prosto uživam oduševljenjem.

Ne znam šta bih, rekoh šta htjedoh, posao svrših, ajd u zdravlje stidnootkriveni i stidnopokriveni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 01:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Citiraj:
Dženeta, kao pravu vjernicu mislim da bi trebala pozdraviti jednom i sa Pomoz Bog!, time bi izašli iz okova Muhamedovog putoka, u potoke sviju božjih proroka.

:) Islam me ovome poducio"Kad te neko pozdravi,odpozdravi ga jos ljepsim pozdravom",a posto me ti nisi u opste pozdravio,ja tebe ipak pozdravljam,pomoz Bog,sellam,pozdrav,pa izaberi brate sta ti se svidja i sta ti je srcu milo.

Citiraj:
Nemoguće je Dženeta ne pasti u takvu stvar, a duhovno jakomu čovjeku i sitnica je dovoljna da ga uništi, a neko drugi manje duhovan sa strane to permanentno radi npr. greh. Kome je više dato više od njega se i traži.

Moj pojam je,barem po islamu,da duhovno jak covjek pada u kusnje od Allaha dz.s vise nego oni manje duhovni,jer kad Allah nekog zavoli,odmah ga stavlja na kusnje,a nevjernike pusti,da vidi dokle ce.....
A duhovno jak covjek je mnogo stabilniji,jer zna odkuda mu problemi dolaze,ko je uzrok tome i ko to moze sprjeciti,dok ovi drugi padaju u depresije i traze pomoc od lijecnika.Da,zene su uistinu mnoge do propasti dovele.....na zalost,mada nisu samo one krive,tu naravno treba dvoje...

Citiraj:
Mnogo te pozdravljam junakinjo čestita!

Neznam kako bih ovo trebala da shvatim.Mada sebe ne smatram ni junakom ni herojom,ja se samo trudim da budem "samo Allahov rob" nista drugo i nikom drugom.

Citiraj:
Ali mislim da te djevojke koje ističu stidna mjesta nisu svjesne i Allah im neće zamjeriti mnogo, jer i nemaju pojam grešnosti, taj dar nisu primile, barem u ranoj mladosti kad impuls razgoličenja ih hvata, - tu treba društvo i porodica stimulativno djelovati.

Vidis,ja mislim sasvim drugacije.Cak i u razvijenim zemljama,krscanke i muslimanke,i sve ostale vjere su poprilicno upucene,i zna se sta je grijeh.
Neke su vise a neke manje upucene,ali u glavnom se zna.
Npr.ja svoju mladju sestru stalno kritikujem,i dobro je upoznata,ali ima svoj stav,za koji ce zasigurno odgovarati,a nemoze reci da nije znala.
"Prisile u vjeru nema"rece uzviseni,a ja se trudim da je lijepim rijecima uputim....ali nema upute dok je Allah ne uputi :(

tako pozdrav,sellam itd :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 01:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Citiraj:
a duhovno jakomu čovjeku i sitnica je dovoljna da ga uništi,

Oda nije ni bio duhovan. Mozda je bas to i problem. sto zeli biti duhovan. :wink:

Citiraj:
Kome je više dato više od njega se i traži.

A za ovo bojim se da si u pravu. :(

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 10:20 
Majstor
Majstor

Mir Boziji svima...

meni se cini, da kad mi muski, isticemo kako je zena uzrok naseg sagresenja, izbjegavamo da pogledamo u sebe, vec svu nasu paznju usjmeravamo ka drugom.
to nevalja.

Jivan je dobro primjetio, kad je neko napisao..."duhovno jakom covjeku i sitnica je dovoljna da ga unisti", da "onda nije dovoljno duhovan"!
tacno!

jer da nije tako, mogli bi reci,..."za nase grehopade kriv je djavo a ne mi"
no, to negovorimo, jer mi smo slobodna bica i imamo nasu volju.u svakom trenutku mi imamo volju da kazemo djavolu da ili ne.i nije stoga on kriv a mi nevini, vec je krivica NASA!

NAMA ce se suditi za grijehe!

zato, nekrivite druge za svoje grehe, pa ni zene.pogotovo ne zene!

mislite da PRESVETA BOGORODICA MARIJA nije ni blizu u svojoj svetosti caru Solomonu ili Davidu.
nebih bio siguran jer Gospod ju izabra za veliko djelo.bas nju, ne nekog drugog.
izabrao ju je da se kroz nju otjelotvori.Gospod za sebe bira cist put, pa tako kad se zeli javiti kroz proroke, glasom, bira sebi proroke.
a kad je pozelio javiti se tijelom, izabrao je Mariju.

nezelim ulaziti dublje u rasprave o velicini svetosti, jer to je, vjerujem samo Bogu dato da zna.

no, ono sto je za nas bitno, jeste SEBE upraviti Gospodu, po njegovom blagoslovu i netraziti uzroke naseg pada u drugom.

Gospod blagoslovio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Izviđač je napisao:
Također ne vjerujem da Marija je bezgrešna bila, ona jest začeta bila posebno i rodila sveto, ali nije bezgrešna

Baš tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Да ли је ико од вас икада прочитао Протојеванђеље Јаковљево ? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2004, 08:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Feb 2004, 14:35
Đenita tamo negdje stoji čitao sam da Bog nikog ne kuša, već pre šejtan,

JivaneMukta, jako duhovan covjek poput Solomona je pao veoma nisko, a nije učinio ništa što svakodnevno narod čini, ali budući da je više zadužen u Boga, svoj pad jako osjeti za razliku od onog koji mijenja redovno partnere i ništa ne osjeti, - kažem ti bog je ljuči na Solomona nego na običnog grešnika, odatle sam mislio da duhovnjaku sitnica slama sve cak i da se vise ne vrati u prijasnje stanje, Ai David je slicno prosao.

Dzaba sve kad se izgubi blagodat bozja u covjeku, dzaba sve

Rio ne radi se o napadanju žena, već obrambenim mehanizmima od toga da se ne dogodi ono što nezakonito ne treba se dogoditi, pa nismo savršeni – živimo od milosti pobogu, ja radije i ne bih da s nijednom ne govorim nego što redovno potiskujem đavolove misli koje mi ubacuje u glavu dok razgovaram sa ženom, za ženu je kuća pobogu, a ovo što je danas ha neka je i to bog kontroliše, - pa i te žene ne mogu tek tako razjapit svoja polna mjesta i hodati proždiruči ljude ko sotona, - sve je mač dvostran, tako da i kritika je u pravu

Đavo je jači od čovjeka, mi na Boga mislimo kad se đavolu opiremo i to je uistinu borba, ali čemu ta borba- nije li lakše skloniti inicijal đavolskog?

http://wesley.nnu.edu/noncanon/gospels/gosjames.htm - protojevanđelje jakovljevo ima neki prevod na http://www.avva.faithweb.com/index.html , nisam u budučnosti

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]