banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 11:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2004, 14:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Feb 2004, 14:35
Povod za ovu temu, je činjenica zbog koje je istaknut i naslov, da kroz istoriju i danas ovo stoji. Inspirisan sam naročito nakon što sam pročitao da je također i Solomon u svoj svojoj slavi i vlasti nad vidljivim i nevidljivim, na kraju ili nakon svega u periodu svog života pao zbog žene iako je pored sebe imao stotine žena, on je zbog žene otišao drugim bogovima ipak. To je tužno. I sva bliskost Boga odtad je otišla od njega, i njegova mudrost je nestala, te gluposti mu izlažahu iz usta.
Otac njegov David je pao usljed preljube nad ženom svog zapovjednika koga je ubio, pa se Bog naljutio.
Uopšte kroz istoriju vidljivo na svim ljudima (Samson), velikim i malim i dan danas.
To stimulišu žene nesvjesne koje crno-trguju svojim tjelom, jer žena svjesna ako uopšte može pobjeći će da ne bude predmet đavolu koji ima zadatak sve ljude oboriti, kao inat ka Bogu da ovaj bude nesretan neuspjehom čovjeka.
Tužno. Tužno. To tvori da je žena i kao najslađe i kao najgorče čovjeku.
Ako u istoriji to vidimo na največim ljudima da nisu padom mogli dobra činiti ni sebi ni društvu, odavde ovdje imamo inicijal odakle sržproblema društvenih dolazi. I u politici. I da niko nije pametan ni pri sebi. Svačije je širiti istinu.

Bedemi
27. O sinovi Adamovi, neka vas nikako ne zavede sotona kao što je roditelje vaše iz Raja izveo, skinuvši s njih odjeću njihovu da bi im stidna mjesta njihova pokazao! On vas vidi, on i vojske njegove, odakle vi njih ne vidite. Mi smo učinili đavole zaštitnicima onih koji ne vjeruju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2004, 17:46 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2004, 11:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
pa covjek zeli reci, kako je zena opasno stvorenje...zbog kog mozes pasti u grijeh, i...u pravu je.

muskarac moze pociniti grijeh zbog zene i to cini, tako je i poceo (adam i eva), ALI!

grijeh je u onom ko ga CINI!
grijeh je u svakom gresnom covjeku, bez obzira kog pola on bio.

pravdati svoju gresnost, nevaljalstvom zene, krajnje je licemjerstvo.
treba da grijeh i njegove mehanizme prepoznamo u sebi a ne u zenama ili okolini u kojoj zivimo.

ja bih se usudio reci...
nepostoji IZVOR grijeha.kao sto nepostoji ni izvor mraka.
postoji samo izvor SVIJETLA, a mrak nije nista drugo, nego odsustvo svijetla.tamo gde se ljudska dusa udaljila od izvora svoga svijetla, nastupa mrak ljudske duse.u tom mraku, u hladnoci i vlazi, leze se grijeh i kao parazit truje nam i nagriza dusu.polako trunemo iznutra.

tu! u tom mraku, tu je grijeh!
nije grijeh u zeni koja je pored nas, vec u nasem sopstvenom srcu.
osvijetli svaki kutak svog srca, i svaka zena bice ti izvor ljubavi i radosti.
i nikad vise neces moci reci, da je neka zena unijela grijeh u tebe.

gle,svijetlost je jaca od mraka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2004, 14:20 
Početnik
Početnik

Ko ima usi neka cuje.
Eto nije ni slucajno da u Grckoj imamo mjesta zabranjena za zene.
Kad sam mladji bio to sam razumio I smijao se, ali sad kad u sebi isto vidim I da vavijek ljudi padase najvise od tog – odatle je briga u drustvu da o tom povede racuna.

Ko je savršen? Ko nije grešan?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2004, 00:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
ajd rio da je tako.
štaje žena u svemu tome? dođe kao skladište, ili čak mašina za pravljenje iskušenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2004, 08:42 
Majstor
Majstor

sta je zena?
reci cu sta je covjek...

covjek je bice, sazdano da bude podjeljeno, na musko i zensko.ali sa ciljem da se ujedini.to je ljudska, covjecija sudbina.nadopuniti se i postati kompletan u sajedinjenju sa svojom drugom polovicom.
za muskarca ta druga polovica je...zena.

muskarac bez zene je isto sto i zena bez muskarca...polucovjek.

kad ovo govorim, mislim na sve one muskarce i zene, koje je Bog blagoslovio da svoju ljubav uloze u svoje zajednistvo i da kroz to zajednistvo grade novi zivot.

pored takvih ljudi, postoji i manji dio, koje je Bog blagoslovio da svoju ljubav uloze u Boga.takvi ljudi, onda, svoju nadopunu dobijaju od Boga, od Svetoga Duha.

i prva i druga grupa ljudi, cini jednako dobro.jer cine uz boziji blagoslov.

kao sto rece apostol Pavle...ako covjek ima dar za bracni zivot, neka se zeni, a ko ima dar za monaski zivot...vrata manastira su mu otvorena.

u kontekstu svega toga, nemogu a nenapisati, da i muskarac i zena imaju isti znacaj i istu vrijednost u bozijim ocima.ako tu vrijednost mozemo prepoznati i pravilno ju ocijeniti, postovacemo i musko i zensko, kao jednako vrijednu sliku boziju.

mir i blagoslov.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2004, 09:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2002, 15:42
Ako nije tajna, i ako su uopste usudjujete dopisivati sa zenskim bicem ( :lol: ) recite mi ima li Izvidjac zavrsene teoloske nauke i odakle mu dolaze samo tako duboke inspiracije?

:angel: :angel: :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2004, 17:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Ja mislimi da su zene, djavolova stvorenja. Mislim da djavo nas muskarce iskusava. I ako mi dopustimo zenama to sto im ne dopustamo, onda sve ode u pakao.
Da. I nemojte mi asmo reci da nisam u pravu. Jer tako kazu oni koji znaju.

A bebish, ti ne treba da si ovdje jer bi mogla slucajno da budes u pravu. Ovo je samo tema za muskarce, ovaj mislio sam reci one koji znaju da su MUSKARCINE. Pa makar to bile i one tipa HOMO BALKANIKUS.

:wink:

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2004, 17:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

JivanMukta je napisao:
A bebish, ti ne treba da si ovdje jer bi mogla slucajno da budes u pravu. Ovo je samo tema za muskarce, ovaj mislio sam reci one koji znaju da su MUSKARCINE. Pa makar to bile i one tipa HOMO BALKANIKUS.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2004, 21:56 
Početnik
Početnik

Pozdravljam nježniji pol :D i smatram ga kompententnijim za ovu temu,
Pazimo! :o – Solomon veliki je pao. :roll: – tko je kao Solomon?, ili David? :roll: Ili Samson? :roll:

Ni Isus nije ucio skole, :angel: pa najpametniji bi, a nije jedini i potvrdio je istinu, da nije stvar u znanju, već u drugomu nečem,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2004, 07:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Izviđač je napisao:
Pozdravljam nježniji pol :D i smatram ga kompententnijim za ovu temu,
Pazimo! :o – Solomon veliki je pao. :roll: – tko je kao Solomon?, ili David? :roll: Ili Samson? :roll:

Ni Isus nije ucio skole, :angel: pa najpametniji bi, a nije jedini i potvrdio je istinu, da nije stvar u znanju, već u drugomu nečem,

Hvala na pozdravima. 8) U doba kada je Isus zivio skole nisu iste bile kao danas. Ja imam nekoliko prijatelja koji su zavrsili teoloske nauke i aposlutno se ne slazu sa tvojom teorijom. 8) Smatraju je apsurdnom i ti moras negdje drugdje pokusati naci svoj put, a ne objedjujuci nas laike, kao sto i si i sam o zenama koje odrubljuju glavu. Moj muz svoju jos uvijek nosi na ramenima. :angel: :angel:

A mislim da je vise nego vickasto uporedjivati sebe sa nekim kao Isus. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2004, 09:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
zene su OK

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2004, 09:32 
Majstor
Majstor

pozdrav za "izvidjaca"!

drago mi je kad se neko bavi trazenjem duha i Istine.
no, to trazenje nimalo nije lako, a covjek se cesto dovede u zabludu.

pitanje o pozitivnom ili negativnom uticaju zene na muskarca, pa i same svrhe njenog postojanja vrlo je ozbiljno, i opsirno.mnogo je psihologa, filozofa, koji daju razlicite odgovore.

posto "izvidjac" pominje biblijske izvore, cini mi se, i nadam se, da on odgovor trazi u bibliji.a to mi je drago, jer ce tu zasigurno naci TACAN odgovor!

spominjes Solomona, Davida i Samsona i njihove "padove" pred zenom, pa te to vucena logican zakljucak da je zena...djavo.
zanimljivo, iste mi rijeci rece i prosle godine jedna stara monahinja...
"dijete, zena je djavo".
no, rece mi i jedan monah..."dobra zena, je dar od Boga".
gde je istina?

vratimo se bibliji, "izvidjac", jer tu je istina!
ko bolje poznaje covjeka, od njegovog Stvoritelja!?da, uistinu, Stvoritelj jedini i poznaje dijelo svog stvaranja.krunu svog stvaranja.sliku svoju!

a Taj, u svojoj premudrosti, gle, odluci da se ovaploti, otjelotvori, kroz tijelo...zene! rodjen od Duha Svetoga i presvete djeve, Bogorodice Marije.
nije li to cudno, ako prihvatimo da je zena djavolska zamka namjenjena za spoticanje muskaraca, a pre svih, muskaraca bogotrazitelja?
da, bilo bi cudno da nije...ISTINE!

a istina bljesti i vice iz ovog nadnaravnog dogadjaja (ovaplocenja Isusa Hrista od Duha Svetog i djevice Marije).
sveznajuci i premudri, nije odlucio da se ovaploti i da svog jedinorodnog sina, u svijet unese preko muskarca ili kakve biljke ili zivotinje (Boze me oprosti), pa cak ni da se otjelotvori od praha zemaljskog i udahne svoj duh, kao sto je stvorio Adama.
ne!

odlucio je On, da se u ovaj svijet snishodi, kroz tijelo jedne...djevice!

zasigurno, da je za svoj put, izabrao najcisce i najsvetije stvorenje od svih zemaljskih stvorenja...djevojku, imenom Marija iz Davidovog roda.
i gle, Marija je svetica svetija i od Solomona, Davida i Samsona...zajedno!
ona je ta koja je najsvetije ljudsko bice.najcisce, najsavrsenije.ona je jedina mogla da bude Bogorodica.ona!

i zato, "izvidjac" iskreno se nadam da ce ti Gospod podariti, moc vidjenja, djevojke i djevicanstva, kao najsvetijeg i najcisceg ovde na zemlji.
nema veceg bozanstva na zemlji od ciste covjecije duse ni cistije duse od djevojacke.

Bog te blagoslovio, i doveo na tvoj put iskrenu i cistu djevojku, sa kojom bi zajedno gradili svoju ljubav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2004, 14:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
Posto ja volim zene dopusticu im da mi oduzmu glavu.

Svejedno imam dvije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2004, 17:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Citiraj:
Svejedno imam dvije.

Samo dve? :o

Ma moras postati tantrik i imaces ih vise.... :lol:

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2004, 18:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Sleepy je napisao:
Svejedno imam dvije.

A krvi dovoljno samo za jednu, a? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2004, 02:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
eh da ko ih nezna skupo bi ih platio, zene su definitivno zagonetka ali jako jednostavna i rjesiva :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2004, 05:52 
Početnik
Početnik

Razni ljudi razno :roll: misle o ženama. Popovi kažu da ih više :D znaju, a uopšte ih ne ganjaju :mad: na primer.
Život je škola, a ne fakultet. Svako ko se trudio neprikosnovenim studentom biti, ostao je razočaran :cry: u kompletan sistem obrazovanja, obamrlost i trulež, neka boga hvale što zidovi stoje i oni na nogama.
Jake današnje škole – to je lažna reklama sestro, izvana okrečena, a iznutra smrdež. Teško je biti iskren duhovnik, teško je biti govoriti sa ženom a ne pomisliti je obrnuti :evil: , žena treba muža da pita a ovaj dalje, da se ne dogodi nepotreba, a nekomu i potreba. Freud je javno rekao otprilike ''Seks :D , eks :) , keks :P ''
Šta je ljepše no likovati nad glupošću mnogih titulara i školovanih pametnjakovića, svako iskren je sit, dakako sopstvenim grešenjem i ja i ostali takvim praštamo osvetu.

Svi nosaju glavu na ramenima, ali mnoge glave nisu pri sebi :roll: – zašto? Zašto brda ne pomjeraju?

Svi treba da se uporede sa največom vrednotom. On je takav predodređen, mi ovakvi. A čitah da faktički bog želi obožavati ispravnog čovjeka, znači biti sluga covjeku (Bogu), to je dar božji čovjeku u kome mu daje sebe, ja sam i to razumio, ali dostiznost nakon uviđenja uviđenog iniciralo je da sam zastao nad padom solomona

Evo toga tuznog pada
128. And I Solomon glorified God, and adorned the Temple of the Lord with all fair-seeming. And I was glad in spirit in my kingdom, and there was peace in my days. And I took wives of my own from every land, who were numberless. And I marched against the Jebusaeans, and there I saw Jebusaean, daughter of a man: and fell violently in love with her, and desired to take her to wife along with my other wives. And I said to their priests: "Give me the Sonmanites (i.e. Shunammite) to wife1." But the priests of Moloch said to me: "If thou lovest this maiden, go in and worship our gods, the great god Raphan and the god called Moloch." I therefore was in fear of the glory of God, and did not follow to worship. And I said to them: "I will not worship a strange god. What is this proposal, that ye compel me to do so much?" But they said: ". . . . .2 by our fathers."
129. And when I answered that I would on no account worship strange gods, they told the maiden not to sleep with me until I complied and sacrificed to the gods. I then was moved, but crafty Eros brought and laid by her for me five grasshoppers, saying: "Take these grasshoppers, and crush them together in the name of the god Moloch; and then will I sleep with you." And this I actually did. And at once the Spirit of God departed from me, and I became weak as well as foolish in my words. And after that I was obliged by her to build a temple of idols to Baal1, and to Rapha, and to Moloch, and to the other idols.
130. I then, wretch that I am, followed her advice, and the glory of God quite departed from me; and my spirit was darkened, and I became the sport of idols and demons. Wherefore I wrote out this Testament, that ye who get possession of it may pity, and attend to the last things1, and not to the first. So that ye may find grace for ever and ever. Amen.

A sad odoh u ribolov, stvarno ova mladežkad vidi ove senilne starce se sablažnjava, a nek se sablažnjava. Neka idu gdje ih srce nosi – ka ženi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2004, 06:07 
Početnik
Početnik

rio je napisao:
zena djavolska zamka namjenjena za spoticanje muskaraca, a pre svih, muskaraca bogotrazitelja?

ovdje imas dobra

E rio gdje ima djevojka koja se ne pari? Ta mora da je neka ludaca? To je prije bilo, u vreme babe moje. Sad u drustvu popularan nemes biti ako se ne seksas sto vise. Sta ce meni djevojka hocu ku??e, k??ve znaju sta hoce. Pi?ke, pi?ke, ?ebacina. E bre svezemaljske orgije, inc?st uh uh napred, auschvitz.
Bolje piza nego miran dom. Bolje piza i sa neprijateljom. A i piza sa slaninom
Mislim da se sa mnom slazu svi picolovci. Da treba uvesti zadruzno pomaganje kucanstava u se?su.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2004, 12:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Izviđač je napisao:
Život je škola, a ne fakultet

Život je i vrtić i škola i fakultet. Kako za koga, kako za koji nivo. Ljudi su na vrlo različitim nivoima, pa ne prolaze svi ni kroz istu školu, ni sta iskušenja, ne dobijaju isti nivo saznanja i spoznaja već sve u skladu sa ličnim nivoom.

Što se tiče same teme složio bih se da žene mogu biti uzrok nečijeg duhovnog pada i tačno je da za to postoje primjeri koje ni slučajno ne treba olako odbaciti (David, Solomon, Samson, pa i car Ahav). Bitno je napomenuti da su svi oni pali na ne-Izraelke. Izraelke su tada bile duhovnije, nisu sa ponašale tako da budu predmet nečijih seksualnih želja i maštanja.

I pored toga što se na neki način dio krivice za to može baciti na te (i dasnašnje) neduhovne žene glavni krivac je opet čovjek i potpuno bih se složio sa onim što je rio napisao

rio je napisao:
nije grijeh u ženi koja je pored nas, već u našem sopstvenom srcu

Zato duhovni i oni na putu duhovnosti prije svega trebaju gledati na sebe i čistiti sebe. Okruženje u kome je danas sve oko nas bombardovano seksualnim sadržajima je samo jedan viši nivo životno-duhovne škole, samo povećan nivo iskušenja. A viši nivo škole znači da je kraj škole bliži nego što je bio prije.

rio je napisao:
Marija je svetica svetija i od Solomona, Davida i Samsona...zajedno!

Ni blizu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]