banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2004, 23:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Kajem se. :lol:

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2004, 22:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Feb 2004, 22:16
kao sto jedan monah rece: mi smo u kolicima koja strmoglavo idu u provaliju. gledajte braco da iskocite a da se ne ugruvate, ili poginete...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2004, 11:40 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
JivanMukta je napisao:

zar kajanje uz osmijeh?

:cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2004, 15:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
rio je napisao:
JivanMukta je napisao:

zar kajanje uz osmijeh?

:cry:

Pa zar kajanje nije dobra stvar? Sto se covjek ne bi smijao ako cini dobru stvar? Zar se Bog ne smije kad se covjek pokaje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2004, 16:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Feb 2004, 14:35
Slava Bogu!
Moram reci gledajuci Ria I Sleepia, jer sve sto jest nije, I sve sto vazi upravo je suprotno, a ovdje je dokaz u malom, kako I jedno I drugo jest, ali bog tvori onomu covjeku koji je pravlji u sebi u svim pogledima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2004, 08:56 
Majstor
Majstor

kajanje je dobra stvar, ali su isto tako dobra stvar i POKAJNICKE SUZE!

sta je kajanje?

dar od Boga, Boziji lijek, rijesenje svih nasih muka, spas davljeniku,...
ali spas samo kad je ISKREN!
ako sam ja pocinio grijeh, i postanem svijestan svog grijeha, nemogu a neosjetiti u sebi kajanje.a kad osjetim u sebi kajanje, osjecam tugu i zalost, jer sam pocinio stetu Onom ko me voli.SVAKI grijeh je steta Onom ko nas bezuslovno voli...Bogu.i ko je toga duboko i poptuno svijestan, nemoze a nezaplakati.

blago onom ko prosipa POKAJNICKE SUZE, jer suze su to, koje ciste njegovu dusu i iznose iz nje greh.jer to je cilj kajanja!...iznijeti grijeh iz sebe.

kakvo je to kajanje ako je samo deklarativno, a nije dubinsko, osjetilno, iskreno...kakvo je to kajanje? to je LAZNO KAJANJE!

nije dovoljno reci "zao mi je", pa ostaviti gresnost u sebi.
potrebno je reci "zao mi je"...i izbaciti gresnost iz sebe.ko to uradi, izbaci gresnost iz sebe, jednim iskrenim kajanjem (placnim), nikad vise negrijesi taj isti grijeh.

i prostitutka jedna, pokajala se za svoje grijehe uz suze, pa je izasla na pravi put.

a oni koji vicu "kajem se"(uz osmijeh), pa sutradan ponove isto...necine nista do "bacanja Bozijeg lijeka".

Bog nam je dao divno sredstvo da se oslobodimo greha i da napredujemo u nasim zivotima, a to je kajanje.trebali bi znati NACIN UPOTREBE tog sredstva da bi ono zaista bilo spasonosno za nas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2004, 23:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Izviđač je napisao:
Slava Bogu!
Moram reci gledajuci Ria I Sleepia, jer sve sto jest nije, I sve sto vazi upravo je suprotno, a ovdje je dokaz u malom, kako I jedno I drugo jest, ali bog tvori onomu covjeku koji je pravlji u sebi u svim pogledima.

Sad stvarno ništa nisam skonto! Jel to Zen?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2004, 21:17 
Početnik
Početnik

Mislim da indijci objašnjavaju nešto bez viđenja i imanja knjige, a Izrael je dobio knjigu od onoga koga Indija osjeća. Pa čak Indija dalje možda i ode, a da knjigu i ne dobi, nije bitno Zen, Fen, Kung Fu, Islam, Talmud. Pravoslavlje, sve je to isto onomu ko traži, a ko se svađa dakako da umjesto šarenila i ljepote šarenila i bogatstva šarenila, će nači kavgu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2004, 13:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Lijepo receno. Malo previse pjesnicke slobode i pogresan raspored rijeci ali ipak lijepo receno.
:BIG:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2004, 15:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Rio:
Citiraj:
zar kajanje uz osmijeh?

Sve uz osmjeh. :lol:

Ne ulazim u ono sto drugi rade, ali ja nemam grehova da bi se zbog nekih kajao. Imam greske. A oni koji misle da su puni grehova neka se kaju. Pun mi je k... licemjernih, a jos vise onih koji nisu svesni svog licemjerstva.
Naklapanja onih koji pokusavaju druge da ubjede kako su gresni i slicno tome vecina religioznih optuzbi na racun covjeka, me ne zanimaju. Dovoljno su prozirna za svakoga ko malo bolje razmislja, da ne kazem ko je imalo inteligentan.
Cijenim covjekovo misljenje pa makar i bilo pogresno, jer ima nada da se ono promjeni. Starozavjetna retorika od silnih proroka me ne plasi stoga moj rad je oslobodjen bilo kakvog straha od kazne i tome slicno. Oko sebe imam ljude koji su isto takvi.
Kajanje kao i vecina onoga sto je crkva nametnula covjeku mi je smjesna. Crkva kao crkva mi je smijesna. Otuda moj osmjeh na sve sto potice iz starozavjetne ili ti novozavjetne retorike.
Pozdravljam zivog covjeka a ostale zalim. A za mene je ziv onaj ko se trudi da shvati sebe, na bilo koji nacin. A ne obracam puno paznju na one koji se kriju iza zida vjere i vjerskih knjiga, te citatima i slicnim kazivanjima pokusavaju da sakriju svoje neznanje. Ako znas onda izadjes iza zida i suocis se. A tu nerijetko leti perje. Ali za to su potrebna muda, a ne prica o njima.

Pozdrav svima. :lol: :D :lol:

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2004, 15:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
zar kajanje uz osmijeh?

Da. :D :lol:

Uz mnogo osmjeha. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2004, 19:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
hmmm....oprostite ali sam dva puta poslala istu poruku,pa reko da ispravim :)

Poslednji put menjao Dzenita dana 22 Feb 2004, 19:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2004, 19:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Veoma me privukao naslov ove teme "Carstvo se priblizava"

I nebi mi samo jasno od kud to moze neko znati bez Svevisnjeg!?
kajanje je veoma dobra stvar,trazenje oprosta i okrilje kod Svevisnjeg.
Veoma je poucno da na kraju dana,(kod muslimana posebo poslije jacije namaza) da sjedne i da se priupita u cemu mu je prosao danasnji dan.Sta je mogao bolje uraditi a Allah najvise voli onoga ko trazi znanje.Da se pokaje ako je sta zgrijesio,posebo svjestan da je cinio pogresku,a Allah prasta za neznanje,ali tesko prasta kojima je znanje pred nos a nije ni pomirisano.

Zato,kajte se na dan vise puta,a ne jednom godisnje.

pozdrav :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2004, 23:42 
Početnik
Početnik

Jivane, mislim da ste stariji covjek koliko znam.
Ja tek kad sam spoznao gresnost, vidio sam grehove mladosti za koje tad nisam mislio da su grehovi, ali su i te kakvi grehovi, ali i nisu, jer tko ne zna grijeh sto je, te ako ga ucini a da ne zna da je to greh – nije kriv. Suprotno je znati greh i svesno ga uciniti. Ne zamjerite, u potpunosti ste u pravu, mislim da sam i ja u pravu koliko znam, a i to ne znam, lako se sve obrne, jer bogu nista nije nemoguce i sprdnja sa ljudima a osobito mudracima drustva.

Glupost je da iko trubi drugomu kako je gresan. Svakom covjeku osnovan je njegov greh. Ljekaru izljeći se sam, pa druge onda tek.

Mislim da se na crkvu ne treba ljutiti, duhovnici su gresni ljudi takođe i nisu savršene i prave interprete crkve. U duši svačijoj je interpret, ne slušajmo druge ljude odveć.

Dženeta Isa je rekao ''Carstvo je ovdje – sada''

– samo tko je otvorio srce i oči svoje i ustremio se u istinu i dobro i življenje po razlikovanju dobra oda zla? Tomino jevanđelje slično kaže i opominje ovim. http://wesley.nnu.edu/noncanon/index.htm > gospels

Divno sestro govorite.

Evo stoga Evanđelje po Barnabi > o grehu

185...... Heggaj je imao petnaest godina kad je prodao svoju očevinu i dao je siromasima, on je otišao iz Anatota da služi proroka Obadiju. Pa ga je ostarjeli Obadija - koji je znao poniznost Haggaja - koristio kao knjigu kojom uči svoje učenike. On mu je zato često davao odjeću i delikatesnu hranu, ali je Hagaj uvjek vračao nazad izaslanika, govoreći: “Idi vrati se kući jer si načinio grešku. Hoće li mi Obadija poslati ovakve stvari? Sigurno ne: jer, on zna da sam ja dobar za ništa i samo činim grijehe”.
A Obadija, kad bi on imao nešto loše, običavao je da to da slijedećem do Haggaja, da bi on to vidio. Nato bi Haggaj, kad bi to vidio, rekao sebi: “Pa gle, Obadija te je sigurno zaboravio, jer ova stvar odgovara samo meni, jer ja sam gori od svih. A nema ništa tako podlo kao to, primajući ga od Obadije, čijim rukama mi je to Bog darovao, to je bilo bogatstvo”.

186
“Kad bi Obadija želio da nauči nekoga kako da se moli, on bi pozvao Haggaja i rekao: ”Izrecituj ovdje svoju molitvu da bi svi mogli da čuju tvoje riječi". Tad bi Haggaj rekao: “Gospode Bože Izraela s milošću gledaj na svog slugu, koji te zove, jer si ga Ti stvorio. Pravedni Gospode Bože, sjeti se svoje pravednosti i kazni djela svog sluge, a da ja ne bih isprljao Tvoje djelo. Gospode moj Bože, ja ne mogu da Te pitam za zadovoljstva koja daješ svojim vjernim slugama, jer ja ne činim ništa sem grijehe. Zato Gospode kad htjedneš dati slabost jednom od svojih sluga, sjeti se mene, svog sluge, za Tvoju vlastitu slavu”.
“A kad bi Haggaj tako učinio”, reče pismoznanac", Bog ga je tako volio da je svakom ko je u to vrijeme stajao kraj njega, dao (dar) proročanstva. A Haggaj u molitvi nije tražio ništa što bi Bog zadržao".

Dobra su jako i iduća dva poglavlja, ali duga su za postovanje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 00:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Topli pozdrav brate Izvidjac.....

Veoma mi je drago da pojedini znaju procitano i da protumace.
Jos mi je draze,da bez obzira na koju religiju,vjernici se slazu,jer je Gospodar moj i tvoj Gospodar dragi Izvidjac.
Procitala sam u jednom postu da si dao komentar na moje pozdrave....a ja sve sto cinim,cinim u ime >Allaha<zato i navodim u ime Allaha,Milostivog,Samilosnog...ne zamjeri,nista lose nema u tome,barem tako mislim :)
Ja zelim da se okanim ljudi koji Kur`an izbjegava jer Allah dobro zna one koji su skrenuli s pravog puta,zato ti preporucujem,da pojedine detalje u vezi Isaa a.s procitas i uporedis,jer je taj svetac i moj svetac :),a Kur`an dolazi kao potvrdna i popravna posljednja opomena i to je lijek i molost vjernicima :)
Smak svijeta se priblizava,Allah jedini ce znati kada ce biti,zato licem padajte pred Allahom i klanjajte se.

sellam i pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 02:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pozdrav Izvidjacu!

Citiraj:
Jivane, mislim da ste stariji covjek koliko znam.

Ne znam sta je za tebe stariji covjek, pa cu ti reci koliko godina imam.
Imam punih 30.

Sto god sam rekao ovdje na forumu, je moje misljenje, iskustvo ili prepostavka. Tako da i to sto sam rekao na ovom posto je ono sto ja mislim, znam ili osjecam. Niti branim to sto kazem, niti namecen ikome svoje misljenje.
sve sto sam naucio u ovih 12 godina u radu na sebi jeste da je sve igra. Stoga se igram. Ponekad igra nije savrsena ponekad je savrsena. nema veze jer i savrsenstvo i nesavrsensto su dvije strane jednog novcica. Sto proizilazi da je i to igra. Ponekad glumim konobara, ponekad dizajenra, neko vrijeme sam glumio i novinara. znimljive su to uloge. Dok se za njih ne vezes. Sebi ne dopustam vezivnje za uloge koje glumim. Naravno kada sam manje pazljiv vezem se i onda me Zivot malo upozori.
Isto tako ulogu koju svako od vas igra na ovom forumu je savrsena, a sve to isto tako mozemo prenjeti u svakonevni zivot. Ti si izabrao da igras ulogu tu koju si zadao sam sebi prije rodjenja. Samo je nisi svestan. To sto ti jesi, kao i svi, nije dio uloge, on j samo onaj koji to posmatra. No, i to smo zaboravili. Ali mozemo da se sjetimo.
Ovo tijelo kroz koje se izrazavam je rodjeno od strane hriscana pravoslavne opredjeljenosti. Ali znam da nisam ovo tijelo. Takodjer znam da nisam um. I sve sto ide dalje. Ono sto jeste nema grehova. Ono ne pravi nikakvu karmu, niti ucestvuje u zbivanjima. Ono je posmatrac. I to je njegova duznost, da se tako izrazim.
Zasto sve ovo pisem?
Iz jednog razloga. Covjek moze prihvatiti igru, koja se moze zasnivati na pravilima sredine u kojoj zivi, religije kojoj pripada i sl. Ali isto tako moze shvatiti da je sve to samo igra i da on sustinski ne pripada niti jednoj sredini, religiji ili sl. Stoga pocinje da trazi sta je to sto on jeste.? I u svom trazenju ako je otvoren Zivotu, shvatice. Znace da moze biti dio sveta ali svet nikada nece biti dio njega. U pocetku svet je unutar tvog uma, i kao takav ostavljen je na nemilost ili milost naseg tumacenja. Ali kako covjek radi na posmatranju, postepeno uklanja svet iz glave i moze da vidi. Da je sve oko njega, unutar njega, misli, osjecanja, emocije, samo reakcija na ono situacije, da on kao takav ne postoji. Stoga, pocinje da trazi smisao. Nemoguce je da ne postoji. Dio shvatanja je da je on nedjeljivi dio Zivota, i da kao takav pripada svemu.
Shvata da kao takav ne moze da bude gresan, jer bi time pokazao da je Zivot gresan. da je Bog gresan jer ga je takvim stvorio. Itd, itd...

Stoga uvijek mogu reci da nisam gresan, i nasmijati se u lice svima koji mi kazu da sam gresan. Naravno, njihova slobodna volja ili ono sto je od nje ostalo :) moze da tvrdi kako nisam u pravu ili slicno, no opet kazem, igra je cudna. uloge koje smo odabrali moramo odigrati savrseno u odnosu nato koliko savrseno je za nas to moguce.
Prihvatam sve religije, iako ne pripadam niti jednoj. Zivot koji postujem je i Hrist, i Allah, i buda i Krishna i sva imena koja su data i koja ce biti dana. Cak i Izvidjac je dio cijeline koja se zove Zivot. I kao takav dio cjeline koja Ja Jesam.
Stoga ja (kao Izvidjac) mogu reci da sam gresan a isto tako ja (kao JivanMukta) mogu reci da nisam. Svejedno je.
Stoga kao zaklljucak ti mogu reci, sto bi bilo daleko mudrije, :D ako mudrost postoji, ja nisam gresan onoliko koliko sam gresan.

Jednom su jednog covjeka pitali: da li volis boga?
On im je odgovorio: Onoliko koliko On voli mene.

Ako procitas izmedju redova shvatices.
Primi puno pozdrava od glumca pod imenom JivanMukta. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 09:54 
Majstor
Majstor

JivanMukta je napisao:
Rio:
Citiraj:
zar kajanje uz osmijeh?

Sve uz osmjeh. :lol:

Ne ulazim u ono sto drugi rade, ali ja nemam grehova da bi se zbog nekih kajao. Imam greske. A oni koji misle da su puni grehova neka se kaju. Pun mi je k... licemjernih, a jos vise onih koji nisu svesni svog licemjerstva.

nemas grehova a imas gresaka?
koja je razlika?
ja ovako vidim...
greh je kad ucinis nesto protiv bozije volje, a greska je kad ucinis nesto sto nisi zelio.

recimo...
greh je ukrasti, a greska je kad ukrades pa neuspjednes pobjeci sa plijenom!

a ti kazes "jivan" da nemas grehova vec samo gresaka.
nevalja ti to.

svaki covjek je gresan! SVAKI!
jer svaki od nas cini nesto sto nije po bozijoj volji.tebe to mozda neinteresuje jer ti je draze ispuniti svoju volju nego nekog viseg nejasnog (mozda i nepostojeceg) bica.

ako sam u pravu, ti onda i nemas potrebu za kajanjem, vec samo za zaljenjem sto se tvoja volja nije ostvarila.
tako zale mnogi.i lopovi kad sjede u zatvoru zale sto su uhvaceni a ne sto su ukrali.

ja sam za to da se zali zbog pocinjenog greha, i da se covjek kaje, jer samo tako moze ukloniti mogucnost da ponovo cini isti grijeh.

a ako se covjek nekaje, vec samo zali sto je pogresio te ga uhvatili, onda ce misliti..."sljedeci put kad budem to isto radio, nece me uhvatiti".
i sve ide ispocetka!

zato jivan, moj ti je savjet, nadji u sebi to sto te odvaja od volje apsoluta, sto nisi ti i odrekni se od toga, kroz pokajanje.
a kad to budes cinio, vjeruj mi, nece ti biti do smijeha.zaplakaces i plac ce te tvoj iscistiti.

sve najbolje i blagoslov ti od Boga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 13:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zanimljivo je Rio sto za tebe ili je crno ili je bijelo.
Ako nisam gresan onda nisam dobar.
Zanimljivo je kako na svakog pokusavas da projektujes svoje ideje nosilje.
No, i to je dobro. :lol:
Kajati se za nesto sto sam napravio davno sam prestao da radim. Greske pokusavam da ne ponavljam.
A da li je nesto protiv bozije volje, to bolje da ostavimo njemu da sudi a ne nama.
ideja da je svaki covjek gresan moze se prodavati onima koji se kriju iza ideja i ideala. A ne nekome ko je naucio da uci direktno od zivota.

Da zalim za necim sto nisam napravio. Imas pravo samo za jedno. Sto vise nisam ulozio u izgradnju sebe. To je jedino. Ali i to ispravljam.

Davno su me prestali plasiti mrakovi srednjeg vijeka i slicnih sranja. Cijelo hriscanostvo se temelji na gresnosti i kajanju, a i dalje kada god im se pokaze prilika pokusavaju da nametnu volju nekom drugom a sve to u ime boga ili ko zna koga.
A ni islam i hinduizam nije nista bolji.
Stoga, mogu reci okacim na .... sve bogove koji su izmisljeni za zaplasivanje ljudi. Kao i sve takve religije i duh. pokrete.
NIko ne zna sta zivot zeli ali svi pokusavamo da pokazemo kako znamo i na taj nacin zataskamo svoje ogromno neznanje.
Razlika izmedju ucenika i svakodnevnog duhovnjaka je u tome sto ucenik ne trazi opravdanja i ima smjelosti dfa sve ispituje. A ne da citatima i tudjim djelima kiti svoju perjanicu. :D

A tebi blagoslov od mene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 22:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Pokajte se, ujutru od 6:30 do 7:15, a onda nastupa djeljenje savjeta u ostalim dnevnim aktivnostima koje niko od vas nije ni trazio ili lozenja samog sebe, jer kad vec nista ne radite onda barem imate mogucnost da prikrivate pricama. Hajd cao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2004, 11:01 
Majstor
Majstor

zahvaljujem "jivanu" na blagoslovu...

zao mi je sto vidim, da si iz nekog razloga razocaran hriscanstvom, no siguran sam da hriscanstvo ni nepoznajes.jer da znas...nebi njime bio razocaran.nebi nikad napisao "pun mi je k..., toga".

zato mislim da samo imas pogresnu predstavu o hriscanstvu.povrsnu i zasnovanu na posmatranju...izdaleka.

rijeci, iznijete kroz Hristova usta, i utemeljene u hriscanstvo, uistinu su spasonosne, jer su mnogim nesretnim utjeha, mnogim bolesnim ozdravljenje i zao mi je sto ih i ti nisi vidio takvim.

kazes..."prodavati ideje da je neko gresan, moze se samo onom ko se krije iza ideja i ideala, a ne nekom ko je UCIO DIREKTNO IZ ZIVOTA".
pa kako onda mene objasnjavas?

ja sam poceo zivjeti hriscanskim zivotom i nazivati se hriscaninom tek prije 3 mjeseca a imam 31 godinu.
mene je sam zivot i muke kroz koje sam prosao natjerao da se pozabavim sobom i trazenjem odgovora i razloga svojim patnjama.
zar nisam ucio DIREKTNO IZ ZIVOTA?

kazes..."okacim na .... sve bogove koji su izmisljeni za zaplasivanje ljudi".

taj Bog za kog ti mislis da je izmisljen, i koji te plasi, tvoj je i moj Otac.
kazem Otac, jer nas je stvorio i zato sto nam je Otac, Njegovo je pravo i volja da se prema nama i postavlja kao otac.
zar ti "jivan" nemas ili nikad nsii imao majku i oca?zar te nikad oni nisu necim plasili?za tvoje dobro?jesi li ikad bio dijete koje nista nije znalo?

reci cu ti...i sad si dijete! i ja, kao i ti.obojica smo djeca za Oca o kom ti pricam a za kog ti mislis da je izmiljen da bi te plasio.
i zato sto smo svi djeca po Bogu, zato nas treba plasiti i treba nas usmjeravati, da bi ucili i rasli.
odes li ti od naseg Oca, zato sto nezelis da te neko plasi, osta ti sam.

"bio jednom jedan Gospodar i imao Sina.no usvoji on sebi jos jedno dijete i nazove ga svojim sinom.to je dijete raslo i razvijalo se u Ocevoj brizi i ljubavi sve dok mu jednog dana neki covjek nerece..."tvoj Otac nije zapravo tvoj otac, vec zeli samo da gospodari tobom i nece ti kad umre ostaviti tvoj deo, jer on nezeli da ti budes kao on, nikad".
i to, sin povjerova, i rece onda svom Gospodaru..."daj ti meni sad moj dio jer ja zelim poci i otici od kuce".
Gospodar se razalosti, no kako je volio svog sina ucini kako mu je trazio, pa ga darova zlatom, dragim kamenjem, i raznim bogatstvima, te ovaj ode.
sin koji je otisao od kuce, vremenom poce da trosi i rasipa svoje bogatstvo, a covjek koji ga je nagovorio da ode iz kuce postade njegovo drustvo te ga poce potkradati a na kraju, kad je ovaj ostao bez igde icega, poce ga i tuci i biti, te je malo falilo da ovaj strada.
no, ugleda to njegov Otac pa posla onog svog prvog Sina da mu pomogne.
i dodje taj Sin, otjera zle od svog brata i ozdravi ga te mu rece..."Otac tvoj, ceka te kuci i zeli da mu se vratis.ostavi se ovog svog zivota i vrati se tamo gde pripadas.cekamo te Ja i Otac radosno".

e ovde se prica zavrsava, jer smo mi junaci te price.
odlutali sin, sam ja, Jivan, svi forumasi i svi ljudi ovog svijeta.
Gospodar i Otac je Bog
Sin je Isus Hrist
a zli koji su nas nagovorili da odemo od Oca, je Sotona, koji zeli da nas pljacka i uzme nam sve darove od naseg Oca.

s toga, ko vjeruje u ovakvu pricu, trebalo bi da pogleda sta nam je to Sin sve rekao, jer je rekao kako cemo ponovo naci put do naseg doma.

nek je mir i blagoslov od Boga svima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]