banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Jul 2025, 08:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Sep 2011, 20:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Бабо је будала ако се врати 'вамо....То што се пише о покретању Агрокомерца и оживљавања привреде у Крајини су пусте жеље.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ma nek ipak komsiji crkne krava.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
_зока je napisao:
Бабо је будала ако се врати 'вамо....То што се пише о покретању Агрокомерца и оживљавања привреде у Крајини су пусте жеље.

nazalost slazem se, situacija je ni blizu one s kraja 80ih.

doduse, sjedio je dugo u zatvoru, mozda je nesto (drugo) smislio...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 20:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Neka se bošnjački političari ne igraju sa tim, Babi će moći suditi ali po redu, prvo Dudaković, Divajk, Orić, Halilović..., pa ako poslije 20 godina sudskih procesa Babo bude živ neka mu onda sude.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
filozof sa vrbasa je napisao:
Neka se bošnjački političari ne igraju sa tim, Babi će moći suditi ali po redu, prvo Dudaković, Divajk, Orić, Halilović..., pa ako poslije 20 godina sudskih procesa Babo bude živ neka mu onda sude.

Sto, da ga neces ti braniti? :lol: Ja da mrzim RS i da sam "federalac", predlozio bih da ga uvezete u Bl, te da mu se da titula pocasnog i dozivotnog ministra za privredu i vodjenje svih sila od projekata najprosperitetnijeg dijela balkana, ali posto nisam takav, neka ga tamo. Ako ga ipak puste, nek jadan nadje sebi mirni kutak, pise memoare, ostavi potomcima neku kintu od njih i to je to...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Error, dobra ideja.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 21:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moj bi glas sigurno dobio.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 22:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ma Fikret nije ratni zlocinac, Alija Izetbegovic je ratni zlocinac, taj covjek je ipak imao komandu nad mudjahedinima koji su ljude mucili i mrcvarirli i to pred kamerama. Na nasu zalost muslimanski narod je krenuo putem ratnog zlocinca Alije i njegovog sina ekstremiste Bakira, zali Boze nevinih zrtava te dvojice zlocinaca !

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Počelo suđenje Babi i njegovom sinu

FENA - 17.10.2011 18:32
RIJEKA - U Županijskom sudu u Rijeci danas je počelo suđenje Fikretu Abdiću i njegovom sinu Ervinu Abdiću koje se tereti za krivična djela zlopotrebe položaja i ovlasti te pomaganje u zlopotrebi položaja i ovlasti i omogućavanje drugom sticanja protivpravne imovinske koristi.
Obojica su pred sudijom Sašom Cvijetićem rekli da se ne smatraju krivim.
Fikreta Abdića, koji već služi zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina na području Velike Kladuše, tereti se da je 2001. fiktivno posudio Agrokomercu oko 160.000 KM, a zatim je, pošto novac nije vraćen, preuzeo nekretninu firme, vilu u Voloskom vrijednu 500.000 KM.
Takođe se tereti da je 2005. opunomoćio sina, iako to nije smio jer više nije bio direktor jedne od Agrokomercovih firmi, da potpiše ugovor o kreditu sa založnim pravom na četiri građevine i dvorište u riječkoj četvrti Kozali.
Odbrana je danas zatražila da se sudu dostavi dokumentacija iz koje bi se utvrdilo da Abdići nisu neovlašteno postupali, što je prihvaćeno.

ДОНТ ТАЧ ХИМ!!!

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
http://www.kip.ba/2011/11/28/suljo-karajic-bivsi-pripadnik-5-korpusa-armije-rbih-osuden-na-18-g-zatvora/

O ovom monstrumu sam pisao na predhodnim stranicama, dobio je samo 18 godina....

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 20:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Babo izlazi iz zatvora i vraća se u politiku!

.

Agencije - 02.02.2012 17:39

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda Federacije BiH Elvira Abdić Jelenović najavila je danas da će njen otac Fikret Abdić iz zatvora u Puli, gdje služi kaznu za ratne zločine, izaći najkasnije do 15. marta, poslije čega namjerava da se posveti "Agrokomercu".

Abdićeva je na konferenciji za novinare predstavila Aneks na Predlog za preuzimanje i obnovu "Agrokomerca" koji je u Velikoj Kladuši napravio njen otac.

"Za protekle božićne i novogodišnje praznike on je prvi put iskoristio pravo izlaska iz zatvora, šetali smo Pulom. Nakon izlaska iz zatvora, on će najprije otići u kuću u Volovskom (kod Opatije) , gdje ima prijavljeno prebivalište posljednjih 30 godina, potom bi trebalo neko vrijeme da provede u mjestu Maljevac u BiH, a kada se završi obnova njegove kuće u Velikoj Kladuši, u čemu pomažu brojni stanovnici Krajine … doći i u Velilku Kladušu", kazala je Abdićeva.

Upitana da li će se njen otac uključiti u politiku, ona je odgovorila da smatra da bi mu to bilo najbolje.

Abdićeva je rekla da je predog njenog oca za preuzimanje i obnovu "Agrokomerca" poslat na adrese više od 500 zvaničnih institucija, ali da se o njemu do sada niko nije izjasnio i da očekuje da to učini vlada.

Ona smatra da sve što do sada preduzima vlada predstavlja nastavak pljačke i da će u svemu najviše biti oštećeni deoničari koji su jedini pravi vlasnici kompanije.

"Njihov plan je da kompaniju podjele ne dva djela, da rasprodaju imovinu 'Agrokomerca' van BiH i od toga uzmu novac i podmire dugove. Sva imovina je pod hipotekom i pitanje je kako je neko mogao stavljati pod hipoteku nešto što nije njegovo. Čak planiraju i prodaju Starog grada", kazala je Abdićeva, a prenio portal Sarajevo -x.com.

Abdićeva je rekla da se iza namjere za prodaju imovine kompanije u Hrvatskoj krije i namjera da se preuzme skupocjena vila u vlasništvu "Agrokomerca".

Zbog toga je, podsjetila je ona, u ime Udruženja deoničara podnijeta tužba protiv BiH sudu u Strazburu.

Fikret Abdić zvani Babo je prije rata bio poznat kao jedan od prvih kontroverznih biznismena u BiH, izgradio je poslovno carstvo u kome je zapošljavao 15.000 ljudi, a na prvim izborima u BiH 1990. godine pojavio se kao kandidat SDA za predsjednika, uz Aliju Izetbegovića, i ostvario značajan rezultat.

Tokom rata u BiH 1993. godine osniva Autonomnu pokrajinu Zapadna Bosna i uspostavlja koaliciju s Radovanom Karadžićem i Milanom Martićem, a njegove vojne jedinice pridružuju se Vojsci Republike Srpske u opsadi Bihaćkog džepa.

I nakon rata Krajina je podijeljena na "korpusaše" (bivše pripadnike Petog korpusa i Armije BiH pod komandom Atifa Dudakovića) i "autonomaše" (bivše pripadnike Abdićeve vojske) među kojima vlada velika netrpeljivost.

Većina "autonomaša" i dalje gaji simpatije prema Abdiću kome pripremaju doček i pomažu u obnovi njegove kuće u Velikoj Kladuši.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ba ... 26465.html

Dobro nam došao predsjedniče!!!

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Nakon odsluženih 10, od ukupno 15 godina zatvora, na koliko je osuđen, Fikret Abdić u petak, 9. marta, izlazi na slobodu, saznaje DEPO PORTAL od izvora bliskih Abdićevoj porodici i prijateljima. Međutim, Babo se za sada ne vraća u Veliku Kladušu

http://www.depo.ba/hronika/u-petak-9-ma ... na-slobodu

Сад да је Миле паметан, па да га позове у Бања Луку и понуди му да води неко предузеће.. како би то био сјајан потез.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 23:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

Zasto? Pa jebenih 15 godina je trunuo u zatvoru zbog jebene politike, a i prozivio je svoje, sta mislis sta bi mu jedino u zivotu bila satisfakcija??? Da pokaze ljudima da ima zivota iznad svega ovog sto mi dozivljavamo, sa svih strana ne samo muslimani... Nije on samo opasnost za muslimanske lidere, on je opasnost za sve dzabalebarose...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 23:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ukoliko se vrati u fed. ovi federalni talibani ubekit će ga ko zeca.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 08:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
skeva je napisao:
_зока je napisao:

Zasto?

old fashion men je napisao:
Ukoliko se vrati u fed. ovi federalni talibani ubekit će ga ko zeca.
Eto ti odgovor. Ako hoće da dočeka prirodnu smrt neće se vraćati u Bosnu...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 14:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja cijenim da njega zaboli sto ce ga neko pokusati ucmekati...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
skeva je napisao:
Ja cijenim da njega zaboli sto ce ga neko pokusati ucmekati...

ја опет цијеним да ће он основат странку и кандидоват се на наредним локалним изборима за начелника општине.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa Vuče tebi ovde fale neke elementarna saznanja, DNZ je njegova stranka, DNZ ima apsolutnu većinu u Velikoj Kladuši, Babina ćerka je poslanik u federalnom parlamentu ispred DNZ.

Ono što je sigurno jeste da Babina rezidencija sigurno neće biti ni u Sarajevu, a ni u Bi'aću.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
поштовани филозофе мислио сам да сте препознали дозу ироније. :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedino ako mu uspiju zabraniti da udje u politiku, a posto su svi povezani sve je moguce....Inace, Babo ce tamo pobijediti sa najmanje 80% glasova...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]