SoLiDuS je napisao:
Racunar je P2 233 ili cak slabiji, a u Delphiu 6 radjen program.
Kompajler od D6 je daleko zahtjevniji od onoga na D3 recimo ..
Pogledam samo zahtjevnost IDE-a D6 i D3. Hocu da kazem da za stariji
racunar i windows trebas i stariji Delphi koristiti..
SoLiDuS je napisao:
Program generise fajlove kojih bude jako puno, nisam ih brojao pa neznam, i nakon 7-8 sati rada pocinje usporavati. Ali u granicama tolerancije tako da nije problem.
Opet nisi naveo broj ..
Mogao si reci orijentacijski. Jos jedna stvar je da ti fajlovi nisu svi zakljucani, oni stariji, koje program vishe ne treba cak i ako su generisani u istoj sesiji su slobodni, mozes da ih brises, samo opet ponavljam, ne vidim svrhu.
SoLiDuS je napisao:
Usput kako se to "programer" treba izrazavati?
Znam dosta, i znam strucne izraze al mislim da je bolje da koristim sto jednostavnije da bi ljudi okolo razumjeli. Nema smisla pricati neke stvari ako ih ljudi ne razumiju... Time neces postici da te cijene, cak nasuprot, uglavnom ljudi koji znaju objasniti i koji imaju dobru pricu uglavnom neznaju dosta ili neznaju dovoljno... To je barem moje iskustvo i moje misljenje, i mislim da netreba misliti za sebe da si pametan ili "PROGRAMER". Ne postoje pametni ljudi. Postoje samo vrijedni.
Vidi nesto.
Ne pitas kako se mijenja font u Word-u ili kako se podesava Dial-up konekcija, vec pitas strucno
i slozeno pitanje. Naravno da vecina populacije ne razumije to pitanje, ali ta vecina populacije se ne
bavi programiranjem i logicno da ne razumije i to nije tvoja ciljna skupina, tj ne moze ti pomoci. U tvom je interesu da problem sto slozenije i preciznije objasnis kako bi dobio sto bolji odgovor. Postoje ljudi kojima se ne da objasnjavati svih 100 mogucnosti koje ti se mogu desiti, medjutim ako ti kazes da si probao 90 tih mogucnosti onda ce ti isti ljudi spomenuti jos 10 mogucnosti koje ce ti pomoci.
Znaci poenta je da sto detaljnije i preciznije opises situaciju.
Ova boldovana recenica je .... bas ono ....... bezveze (ne znam drugi izraz)
Znaci neko ko detaljno objasni problem, on nema pojma ????
Halo.....
A to ko je pametan ili ne ... ima na Psihologiji tema